Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

moniqa_1977 napisał:
Agaus - ja Ci napisze, jaką opcję ja wybrałam - ale zastrzegam, że nie wiem, czy ona jest najlepsza ;)

Wiekszość materiałów kupuje w jednym, sprawdzonym składzie -

porównałam ceny i najtaniej wyszło w "Wega" na Janosika przy Pszczyńskiej.

Od nich mam bloczki, Porotherm, cegłę, nadproża, cement, folie izol., plastyfikatory itp.

Ważne, że jeśl coś mi zostaje - przyjmują zwroty i korygują fakturę :)

Beton- przez cała budowę z jednego składu na Demokratycznej.

Okna, drzwi, brame garażową - z "Bartka" z Koluszek.

Czyli nie mam jednego jedynego dostawcy - ale staram sie grupować zakupy, bo po pierwsze to spora oszczędność czasu -

a po drugie spora szansa na wynegocjowanie lepszych cen 8)

Zgadazma sie z Monika, ze jak sie pracuje, to lepiej zaoszczedzic na czasie. Z jej zestawienia wykasowalem K-4, reszte mniej lub bardziej polecam.

Do stanu surowego zamknietego zaopatrywal mnie sklad z Justynowa - energiczni mlodzi ludzie, sklonni do negocjacji. Potem, jak zaczela sie "drobnica" przerzucilem sie na blizsza budowie hurtownie. I markety budowlane :oops:

Caly dach kupiony i montowany za posrednictwem "Domco" w Konstantynowie. Jesli chodzi o pozostale materialy budowlane nie sa najtansi, ale moze to rekompensowac sympatyczna obsluga i towary bardziej "markowe".

Beton od Walenciaka. Stal z Centrozłomu.

moniqa_1977 napisał:

Z dowozem przy poważnych zamówieniach nie ma problemu -

w tej chwili transport+ rozładunek to już na szczęście w porządnych firmach norma 8)

Dobrze, ze zaznaczylas "przy powaznych". Bo czasem, jak chce sie zamowic "tylko" palete cegiel to jest klopot...

mpoplaw napisał:

...

Co do Carinktonów to mnie się wydawało że nie jesteśmy w Warszawie i domek 134m2 to max 30 tyś za robociznę, a tu Zonk. Od jutra idę na wieczorowy kurs murarki, wole sam postawić ten dom niż płacić 20zł za roboczogodzinę

:p

A ile będziesz brał za roboczogodzinę jak już skończysz ten kurs? :wink:

Ja generalnie zaopatrywalem sie w skladzie Ul-Bud na Zakladowej 508 283 535 ... proponuje komorke bo osoba ktora odbierze bedzie najodpowiedniejsza do rozmowy o cenach i negocjacjach :).

Strop zamowilem przez PSB Sunbud w Pabianicach.

Dach jeszcze sie wybiera :).

Czesc rzeczy kupowalem gdzie indziej .... np. cement bo jeszcze mieli ceny przedpodwyzkowe, stal ... bo tam akurat nie maja.

Generalnie sporo dzwonilem i dowiadywalem sie o ceny. Beton od Walenciaka.

Stemple, wiezbe i druga partie desek na budowe zamowilem w tartaku w Orzku.

Witam, właśnie się wykańczam pod Łodzią (dom też) i mam do sprzedania

barak/pakamerę budowlaną o wym. 2,3x4,7 . Barak jest drewniany , dwapomieszczenia. Możliwość rozmontowania na elementy i przewizienia nawet żukiem. Jeśłi ktoś zainteresowany to mogę przesłać zdjęcia na priv

arek

Przepis na ziemię.

Trzeba jechać w okolice ul. Liściastej w Łodzi gdzie właśnie remontuje się AL. Włókniarzy i pogadać z koparką która stoi przy takiej wielkiej kupie ziemi. Staroczyki na tym nie wyrosną ale do podniesienia poziomu działki wystarczy. Cena za duże volvo lub mana 50 zł.

PS

Dzisiaj wystartowałem z budową i ... cały drżę.

Moniqa, najwięcej klinkeiru na metr kwadrat znajdziesz przy Pabianickiej, nie pamiętam numeru ale wjeżdża się jak do Volkswagen-Bursiaka, po prawej stronie jadąc do Pabianic.

Hydraulicy wchodzą w poniedziałek, NIE CHCIELI ZALICZKI 8) i mają skończyć w czwartek. Dam znać jak skończą, choć nie będzie to koniec instalacji - jeszcze oczyszczalnia :roll: