Gość 2mm 13.09.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Spoko, spoko - na Smulsku da się zyć I to da się zyc całkiem dobrze - spokojnie i na niezłym poziomie Smulsko to może i było "dobrą" lokalizacją dawno temu. tak jak ul. Pienista, Falista itp. w niedalekiej okolicy. Zresztą wystarczy teraz popatrzeć na te "cudowne" segmenty które tam stoją. To że nie ma zbyt wielkiej podaży z tego regionu to w obecnym czasie nie świadczy o tym że jest tam tak wspaniale. Zresztą w Lodzi w ogóle nie ma ciekawych ani domów ani działek, a te która są mają jak na łódzkie warunki astronomiczne ceny. I jeszcze pytanie retoryczne: ile jest warta nieruchomość mieszkalna (dom, segment, bliźniak itp) leżąca na trasie startów i lądowań samolotów? Niedowiarkom polecam wycieczkę w okolice ulic Pustynnej, Czahary, Regatowej w momencie jak podchodzi do lądowania samolot Ryanairu na wysokości 50 m. Fajne wrażenie. Oczywiście nie jest to Okęcie i ruch jest jak na razie niewielki ale z biegiem czasu może się zwiększyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek06 13.09.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Proszę o opinię: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/przytulny/przytulny.html http://www.mgprojekt.com.pl/domki/solidny/solidny.html no mnie sie podoba bardziej przytulny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel_B 14.09.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 słuchajcie gdzie mogę szybko kupić (w dobrej cenie) w Łodzi lub okolicy styropian ekstrudowany 8 cm do obłożenia ścian fundamentowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 14.09.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 słuchajcie gdzie mogę szybko kupić (w dobrej cenie) w Łodzi lub okolicy styropian ekstrudowany 8 cm do obłożenia ścian fundamentowych? Ooooo - podpinnam się pod pytanie Też szukam ekstrudowanego w dobrej cenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonga 14.09.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 słuchajcie gdzie mogę szybko kupić (w dobrej cenie) w Łodzi lub okolicy styropian ekstrudowany 8 cm do obłożenia ścian fundamentowych? Nie wiem czy w dobrej cenie - ale najniższej, jaką znalazłam - ok 323 netto/m3 styropianu produkcji krajowej na Brukowej 26, tel. 611-64-33. Zamówiłam w zeszłym tygodniu (od ręki nie mają nigdzie) i mają sprowadzić w tym, albo w przyszłym, w zależności od transportów. Może gdyby ktoś jeszcze zamówił, to by się sprawa przyspieszyła. - poprawiłam telefon, thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel_B 14.09.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 poprawiam numer telefonu 611-64-33 (do hurtowni na Brukową 26) ale dzieki za kontakt, niestety nikt nie ma na teraz wszystko na zamówienie, porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel_B 14.09.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 znalzałem styropian ekstrudowany od ręki: Izocentrum w Bydgoszczy cena:28,96 zł netto m2 + transport do Łodzi 95,00 zł netto za palete. Cena powalan na kolana. Dla zainteresowanych telefon (52) 342 77 93 Izocentrum, Towarowa 36. Mają niestety trochę głupie wymiary 125 cm x 60 cm, chce zaizolować 1 m fudamentów na głębokość i wychodzi albo dużo ścinków albo dużo łat z kawałków. Weryfikuje plany i robie styropian 8 cm Organiki + siatka +super klej plastyczny, oszczędzam 1 tysiąc, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 14.09.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Dziś zamwiałem strop i pani z obsługi powiedziała że na wełnę do ociepleń sa już zapisy na 2 miesiące do przodu ? Chyba jakiś żart , a tak w ogóle to ceramika poszła ponownie do góry , od poniedziałku strop idzie od góry .Szaleństwo ......... a co niektórzy domy teraz budują . jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel_B 14.09.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 a jaki strop zamawiasz? i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 14.09.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 a jaki strop zamawiasz? i gdzie? teriva 1 w junikoscie bo dostałem najniższa cene Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyniu 14.09.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 a jaki strop zamawiasz? i gdzie? teriva 1 w junikoscie bo dostałem najniższa cene Jacek Ciekaw jestem jakie dostałes ceny na strop. Ja belki stropowe zamawiałem w Iwonie w Aleksandrowie - z szybkiego porównania ceny były tam najlepsze. Pustaki zaś znalazłem w dwóch miejscach bo 2,60 brutto co też wydaje się dobrą ceną. Wiecie może gdzie kupić deski budowlane w dobrej cenie w okolicach Aleksandrowa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 15.09.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 a jaki strop zamawiasz? i gdzie? teriva 1 w junikoscie bo dostałem najniższa cene Jacek Ciekaw jestem jakie dostałes ceny na strop. Ja belki stropowe zamawiałem w Iwonie w Aleksandrowie - z szybkiego porównania ceny były tam najlepsze. Pustaki zaś znalazłem w dwóch miejscach bo 2,60 brutto co też wydaje się dobrą ceną. Wiecie może gdzie kupić deski budowlane w dobrej cenie w okolicach Aleksandrowa?? powiem tak miałem kilka wycen na strop i były dość podobne natomiast w junikoście dostałem najniższą cenę i to sporo ja będę miał pustaki keramzytowe , one chyba sa trochę droższe od betonowych Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 15.09.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Mam pytanie a nawet dwa czy imregnowaliscie więźbę ciśnieniowo czy zanurzeniowo ? gdzie kupowaliście i w jakiej cenie drewno na więźbę ? własnie stoje przed etapem kupna(zamówienia) drewna pozdrJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 15.09.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 słuchajcie gdzie mogę szybko kupić (w dobrej cenie) w Łodzi lub okolicy styropian ekstrudowany 8 cm do obłożenia ścian fundamentowych? Domco w Niesięcinie ma na składzie Austrotherm - ale nie wiem czy mają 8. Sam brałem od nich 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 15.09.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Zamówiłam w zeszłym tygodniu (od ręki nie mają nigdzie) i mają sprowadzić w tym, albo w przyszłym, w zależności od transportów. Może gdyby ktoś jeszcze zamówił, to by się sprawa przyspieszyła. - poprawiłam telefon, thx w Niesięcinie mają od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 15.09.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Witam wszytskich serdecznie Zaczynam budowę w Łodzi , potrzebuję od Was doswiadczonych Forumowiczów pomocy , gdzie najtaniej kupię w Łodzi beton , bloczki do fundamentu ,stal ,pustaka U,piasek pewnie i wszytko inne , sam nie wiem jeszcze co ?? Na razie zdjąłem humus , wywiozlem drzewka , gruz , podłączam prąd i wodę i za 2 tygodnie ma wejść ekipa , więc muszę wszystko kupić ... Domek to Viola 5 z prac domy w stylu , 170 m2, pustak u,strop monolityczne, dach ceramika . Pomózcie proszę bo się motam , szukam a nie ma jak doświadczenie Wasze Pozdrawiam Was SERDECZNIE Liczę na pomoc Mariusz 30 Łódź [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel_B 16.09.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Contel to forum jest po to aby ludzie wzajemnie wymieniali się doświadczeniami i pomocą, na pewno dostaniesz odpowiedzi ale twoje zapytanie jest tak ogólne, że odpowiedź też taka może być. Raczej nie dostaniesz listy ze spisem materiałów - adresami i numerami telefomów do hurtowni. Weź projekt pod pachę zrób kserokopie - tak ze 15 sztuk i porozwoź do hurtowni budowlanych z prośbą o wycenę, a jak ją dostaniesz to usiądź wieczorkiem i porównuj ceny a także oferowane produkty. Pustak Max to teraz cena kosmiczna i długo się czeka zastanów się nad Leierem czy Wienerbergerem, Jopek - jakoś dużo negatywnych opinii o nim, czasami jest to okazja dnia w jakieś hurtowni ale trzeba brać natychmiast i płacić natychmiast.Bloczki i teriva - Maxbet Beton - najtaniej "raczej" w najbliższej betoniarniStal - zapytaj w PSB Arco w Pabianicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekJ 16.09.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Witam. Mam do Was [Moniqa] dużą prośbę. Poszukuję dobrej Firmy do wybudowania domu w okolicach Łasku. Dom średni ~130m z poddaszem. Najlepiej stan surowy zamknięty. Mój [potencjalny] wykonawca zwodzi mnie już miesiąc czasu z wyceną roboty. Bardzo proszę pomóżcie mi coś zaplanować na przyszły rok... pozdrawiam i dziękuję TomekJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 16.09.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Tomku - nie ma problemu, ale ... No własnie to "ale" to fakt, że murarz, który działa u mnie, to żadna "firma" To po prostu człowiek znający się na swojej robocie, ale działający trochę "partyzancko" Bez rejestracji, bez faktur, bez umowy - na zasadzie polecenia... Ja mu zaufałam - bo widziałam efekty jego wcześniejszej pracy, bo znajomi byli zadowoleni, bo nie chcial zaliczki... Ale różnie może być... Namiary oczywiście posłać mogę - ale za jakiś czas Bo na razie współpraca układa się nam na tyle dobrze, że z początkowego wyłącznie murowania zrobiło sie dodatkowo: - tynkowanie (cem.-wap.) - wylewki - ocieplenie (styropian + siatka i klej) - płoty Czyli ja człowieka do wiosny nie puszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.09.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Proszę o opinię: http://www.mgprojekt.com.pl/domki/przytulny/przytulny.html http://www.mgprojekt.com.pl/domki/solidny/solidny.html działka jest wąska i nie mam dużego wyboru a wymagania są takie: parter z poddaszem użytkowym, na parterze kuchnia od frontu, salon, łazienka, pom. gosp., pokój/gabinet. Proszę bardziej doświadczonych w materii budowania o wszelkie komentarze bo już nie mogę patrzeć na projekty http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_rolleyes.gif Ta pracownia projektuje ładne ale drogie dachy. Ich solidny to moja Loreta (Archigraph, Loreto a raczej Solesino bo wersja z garażem) tylko z innym dachem. Tam jest 220 m pow a ja mam stodołę i 160 m2 I na wąską działkę to to nie jest. Na wąską jest Polino Miłego szukania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts