Pooh 26.09.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Wycinać można swoje drzewka owocowe niezależnie od fi pnia. U mnie całkiem niedawno sąsiad podłączał się do słupa z prądem i ekipa od kopary kopiącej rów na kabel niewiele myśląc wykarczowała drzewo (średnica pnia ok. 30 cm) rosnące na "niczyjej" nieogrodzonej działce. Zaznaczam, że drzewo nie rosło na trasie kabla a przeszkadzało tylko koparce. Zadzwoniłem do Wydz. Ochrony Środowiska UMŁ i tam miła pani sprawdziła uprzejmie, że nikt faktycznie nie występował o pozwolenie wycięcia takowego drzewa w tym rejonie, ale prosi, żebym tego nie zgłaszał , bo będą musieli się tym zająć. Tu szczena mi opadła. Wobec tego przeprosiłem za zajęcie czasu. Drzewo - już uschnięte - leży sobie. Tak więc, trzeba zdrowo się napracować, żeby skutecznie podkablować kogoś za wycięcie dowolnego drzewa. Urzędy skutecznie odstraszają 'donosicieli' choćby działali w słusznej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 26.09.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Dzięki mm3844! Owszem tżeba pogadać, nawet o czymś takim jak wentylacja. Czy ktoś z Was zdecydował się na wentylację mechaniczną???? Po co oddawać w powietrze ciepło? Przecież ogrzanie domu robi się z roku na rok coraz droższe Czy źle myslę? U mnie najprawdopodobniej będzie wentylacja mechaniczna. Pierwsze rozmowy - własnie z ASPOLEM - mam juz za sobą. Na pewno są profesjonalistami - ale niestety cenią swoje usługi i troszke szwankuje im tempo odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 26.09.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 leśny ziutek napisał: Przy 20 m drzewie, o którym piszecie to raczej gmina musi się zgodzić na wycinkę, a nie tylko sąsiad. Durze drzewa są pod specjalną ochroną, chyba że są to gatunki uznane za chwasty w polskim krajobrazie. Modrzew jednak do chwastów nie należy. A że śmieci co roku to fakt. A co ja mam w takim razie zrobić skoro połowa korony tego modrzewia jest w miejscu, gdzie będzie pieterko mojego domku? Zaznaczam, że dom buduję legalnie, w końcu mam wszelkie możliwe pozwolenia i uzgodnienia. No co jest chłopaki: mmad i długi ja napisałam kilkanaście postów wyżej gdzie mam dzialkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 26.09.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 A co ja mam w takim razie zrobić skoro połowa korony tego modrzewia jest w miejscu, gdzie będzie pieterko mojego domku? Zaznaczam, że dom buduję legalnie, w końcu mam wszelkie możliwe pozwolenia i uzgodnienia. No co jest chłopaki: mmad i długi ja napisałam kilkanaście postów wyżej gdzie mam dzialkę. Mamy przyjechac wyciac tego modrzewia czy na impreze? Bo nie wiem, jak sie ubrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 26.09.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Na razie jest kwestia modrzewia. Frak to możesz szykować dopiero na przyszły rok, bo w tym raczej sie nie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 26.09.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 leśny ziutek napisał: Przy 20 m drzewie, o którym piszecie to raczej gmina musi się zgodzić na wycinkę, a nie tylko sąsiad. Durze drzewa są pod specjalną ochroną, chyba że są to gatunki uznane za chwasty w polskim krajobrazie. Modrzew jednak do chwastów nie należy. A że śmieci co roku to fakt. A co ja mam w takim razie zrobić skoro połowa korony tego modrzewia jest w miejscu, gdzie będzie pieterko mojego domku? Zaznaczam, że dom buduję legalnie, w końcu mam wszelkie możliwe pozwolenia i uzgodnienia. No co jest chłopaki: mmad i długi ja napisałam kilkanaście postów wyżej gdzie mam dzialkę. Anisia ja już chyba wiem na dołku tam gdzie stare koryto rzeczne???przed zakrętem?? stoją tam ze trzy chałupki i sporo działek,tam to???? Mój szałas jest na iglastej a u mmada to jeszcze ulicy nie ma i nie ma chłopak jak napisać skąd jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 26.09.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 A co ja mam w takim razie zrobić skoro połowa korony tego modrzewia jest w miejscu, gdzie będzie pieterko mojego domku? Zaznaczam, że dom buduję legalnie, w końcu mam wszelkie możliwe pozwolenia i uzgodnienia. No co jest chłopaki: mmad i długi ja napisałam kilkanaście postów wyżej gdzie mam dzialkę. Mamy przyjechac wyciac tego modrzewia czy na impreze? Bo nie wiem, jak sie ubrac w ogóle się ubierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 26.09.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 długi napisał Anisia ja już chyba wiem na dołku tam gdzie stare koryto rzeczne???przed zakrętem?? stoją tam ze trzy chałupki i sporo działek,tam to???? O starym korycie rzecznym to nawet nie słyszałam. Wprost przeciwnie. Jest to chyba najwyższe miejsce w Łodzi. Na samym szczycie górki mieści się kilka domów. I jedna pusta działka - właśnie moja. Tam zresztą jest juz dokładnie zabudowane i pustych dzialek na całym osielu udało mię naliczyć nie więcej niż 5. A ja to mam nawet asfalt, który zrobili rok temu, kilka dni oprzed podpisaniem przez nas aktu notarialnego. Swoją drogą mogli zaczekać z tym, bo właśnie zwiększyło nam to koszt zrobienia kanalizacji, z którą mają wchodzić w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 26.09.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 długi napisałMój szałas jest na iglastej a u mmada to jeszcze ulicy nie ma i nie ma chłopak jak napisać skąd jest Właśnie sprawdziłam gdzie ta Iglasta. Mamy rzut beretem do siebie Moja ulica zanim ją przyłączono do Łodzi nazywała się Sosnowa. Tylko musieli zmienić, bo w Łodzi już jedna taka była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 26.09.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 długi napisałMój szałas jest na iglastej a u mmada to jeszcze ulicy nie ma i nie ma chłopak jak napisać skąd jest Właśnie sprawdziłam gdzie ta Iglasta. Mamy rzut beretem do siebie Moja ulica zanim ją przyłączono do Łodzi nazywała się Sosnowa. Tylko musieli zmienić, bo w Łodzi już jedna taka była. sobota niedziela siedzę na budowie , w wolnej chwili zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 26.09.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Mój szałas jest na iglastej a u mmada to jeszcze ulicy nie ma i nie ma chłopak jak napisać skąd jest Wypraszam sobie! Mam juz nawet numer administracyjny! A jak poinformowalem poczte, gdzie jestem, to nawet poczte zaczeli dowozic! Ha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 26.09.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 A ja sie pochwale: moze w sobote bede mial juz meble w kuchni i skonczone schody.Ale zeby nie bylo za wesolo, jesien idzie a na razie gazu nie ma i sie nie zapowiada, bo nie ma zgody jednego z wlascicieli dzialek... (ech, Ci starsi ludzie...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 26.09.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 No to zdradzisz gdzie budujesz czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 26.09.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 No to zdradzisz gdzie budujesz czy nie? Jasne. Obok mnie bociany maja petle z napisem "koniec" Trzeba jechac za bocianami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an_nia 26.09.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie do grupy, cieszę się że będę miała sąsiadów z za miedzy z forum. Właśnie wozimy ziemię na działeczkę aby ją podwyższyć, całe pól dnia dziś tam spędziłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an_nia 26.09.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Witaj an_niu http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_razz.gif cieszę się, że pojawił się ktoś kto również będzie zaczynał budowę na wiosnę, czy masz już wybrany projekt? Witaj canna, tak mamy już wybrany projekt,jet to Zorza z Archetonu http://www.archeton.com.pl/ Rrobimy trochę zmian w projekcie a jedną taką zmianą jest otwarcie salonu na jadalnię i kuchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an_nia 26.09.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Witaj An_niu w Rąbieniu. Czyżby w tej okolicy znów zaczynali się budować ludzie z forum? hihihihi A gdzie jeśli można spytać nabyłaś działkę? Moja działka znajduje się przy ,,ulicy" która jeszcze nie ma nazwy a ,,ulica" ta odchodzi od Pańskiej 39/41 jest to narazie droga wysypana gruzem i trochę ubita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 26.09.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 No to zdradzisz gdzie budujesz czy nie? Jasne. Obok mnie bociany maja petle z napisem "koniec" Trzeba jechac za bocianami... Jedź za bocianami, ale jak chcesz znaleźć mmada to patrz na te co jednym skrzydłem machają , bo drugim zasłaniają oczy żeby na brzydala nie patrzeć i tak go znajdziesz PS. Ale żonkę ma łaaadną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 27.09.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 No to zdradzisz gdzie budujesz czy nie? Jasne. Obok mnie bociany maja petle z napisem "koniec" Trzeba jechac za bocianami... Jedź za bocianami, ale jak chcesz znaleźć mmada to patrz na te co jednym skrzydłem machają , bo drugim zasłaniają oczy żeby na brzydala nie patrzeć i tak go znajdziesz PS. Ale żonkę ma łaaadną Ot, przyganial tynkarz murarzowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 27.09.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 No to zdradzisz gdzie budujesz czy nie? Jasne. Obok mnie bociany maja petle z napisem "koniec" Trzeba jechac za bocianami... Jedź za bocianami, ale jak chcesz znaleźć mmada to patrz na te co jednym skrzydłem machają , bo drugim zasłaniają oczy żeby na brzydala nie patrzeć i tak go znajdziesz PS. Ale żonkę ma łaaadną Ot, przyganial tynkarz murarzowi... Ty mnie tynkarzami nie wqu@#$%^&*()_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts