AnkaSzklanka 27.09.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Czy ktos z was kladl moze parkiet z drewna egzotycznego? Planuje drewno teakowe, mam pare namiarow z Polski, ale moze ktos wie czy, gdzie i za ile mozna znalezc takie w Lodzi? (i prywata - dzieki gochasz jeszcze raz nie bede chawalila dnia przed zachodem slonca, bo jeszcze chlopaki nie wszystko skonczyli, ale kontakt jest rewelacyjny! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 27.09.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Anka - teak chyba widziałam w Parkietusie - ale nie wiem za ile I moja prywata: rozumiem, że Twoje zadowolenie dotyczy brygady wykończeniowej? Jesli tak - pliiiiiis, przeslij namiary na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.09.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Jeżeli by ktoś chciał sprzedać małą przyczepkę do samochodu, to jestem zainteresowana. Niekoniecznie teraz, może być zimą, wiosną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.09.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Czy ktos z was kladl moze parkiet z drewna egzotycznego? Planuje drewno teakowe, mam pare namiarow z Polski, ale moze ktos wie czy, gdzie i za ile mozna znalezc takie w Lodzi? (i prywata - dzieki gochasz jeszcze raz nie bede chawalila dnia przed zachodem slonca, bo jeszcze chlopaki nie wszystko skonczyli, ale kontakt jest rewelacyjny! ) Mają niezły wybur w Leroy. I ceny dość znośne, i czasem sensowne promocje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 27.09.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 A własnie - z cyklu ogłoszeń parafialnych : Nowego właściciela szuka: - ok. 120 stempli o długosci 280 - 300 cm (kupione we wrzesniu w tartaku w Kraszewie) - ocynkowany garaż blaszak (też nówka, z maja 2006, stan idealny - wymiary chyba 3 m x 6 m) Juz nie mogę sie doczekać chociazby częsciowego uprzatnięcia działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 27.09.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 A własnie - z cyklu ogłoszeń parafialnych : Nowego właściciela szuka: - ok. 120 stempli o długosci 280 - 300 cm (kupione we wrzesniu w tartaku w Kraszewie) - ocynkowany garaż blaszak (też nówka, z maja 2006, stan idealny - wymiary chyba 3 m x 6 m) Juz nie mogę sie doczekać chociazby częsciowego uprzatnięcia działki no to ładnie , czy już zadaszyłaś dom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 27.09.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Hej Dołączę do ogłoszeń parafialnych Już co prawda pisąłem tu : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=81658, ale dam znać też wśród lokalnych znajomych Generalnie skrzynka prądowa przyłączeniowa - nówka nie śmigana. Jakby kumuś pasiło, to prosze o kontakt. Pozdrawiam, Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 27.09.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 A własnie - z cyklu ogłoszeń parafialnych : Nowego właściciela szuka: - ok. 120 stempli o długosci 280 - 300 cm (kupione we wrzesniu w tartaku w Kraszewie) - ocynkowany garaż blaszak (też nówka, z maja 2006, stan idealny - wymiary chyba 3 m x 6 m) Juz nie mogę sie doczekać chociazby częsciowego uprzatnięcia działki no to ładnie , czy już zadaszyłaś dom ? Tak :D W poniedziałek okna, drzwi i brama - i mam stan surowy zamkniety W 2 m-ce od startu Dumna jak paw jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 27.09.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 A własnie - z cyklu ogłoszeń parafialnych : Nowego właściciela szuka: - ok. 120 stempli o długosci 280 - 300 cm (kupione we wrzesniu w tartaku w Kraszewie) - ocynkowany garaż blaszak (też nówka, z maja 2006, stan idealny - wymiary chyba 3 m x 6 m) Juz nie mogę sie doczekać chociazby częsciowego uprzatnięcia działki no to ładnie , czy już zadaszyłaś dom ? Tak :D W poniedziałek okna - i mam stan surowy zamkniety W 2 m-ce od startu Dumna jak paw jestem ja bym powiedział ze szybka jesteś ==> w kwestii budowy oczywiście 2 miesiące to niezły wynik , ja zaczołem 16 sierpnia i dopiero strop wysycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 27.09.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Niestety - obawiam sie, że od października moje tempo zostanie drastycznie obnizone Dotychczas wszystko tak pięknie "rosło w oczach" - a teraz zacznie się dłubanina Mam jednak wciąż nadzieję, że Wielkanoc w nowym domu jest realna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 27.09.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Niestety - obawiam sie, że od października moje tempo zostanie drastycznie obnizone Dotychczas wszystko tak pięknie "rosło w oczach" - a teraz zacznie się dłubanina Mam jednak wciąż nadzieję, że Wielkanoc w nowym domu jest realna skoro masz już okna to za co się teraz zabierasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 27.09.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 No proszę Wszyscy kończą albo planują na wiosnę a ja zaczynam....a co! Ekipa ma zacząc w przyszłym tygodniu I majster zarzeka się, że przed zimą skonczy. Gość od daszku powiedział, że mu zima nie przeszkadza i dach połozy zaraz jak murarze skończą. Głupia czy optymistka? Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 27.09.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Niestety - obawiam sie, że od października moje tempo zostanie drastycznie obnizone Dotychczas wszystko tak pięknie "rosło w oczach" - a teraz zacznie się dłubanina Mam jednak wciąż nadzieję, że Wielkanoc w nowym domu jest realna skoro masz już okna to za co się teraz zabierasz ? Okna mają być gotowe w poniedziałek Potem wchodzi elektryk - a od listopada tynki. Listopad/grudzień to czas hydraulika. No i do końca roku wylewki. W międzyczasie - styropian + siatka z klejem na zewnatrz. Uff - może sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniarafal 27.09.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 A ja mam takie pytanko: 12 zl/m tynki-duzo, malo?I taka sama cena za wylewki.poradzcie bo mamy polecona ekipe ale nie znamy cen.pozdrawiam ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 27.09.2006 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 A ja mam takie pytanko: 12 zl/m tynki-duzo, malo? I taka sama cena za wylewki. poradzcie bo mamy polecona ekipe ale nie znamy cen. pozdrawiam ania Rozumiem, że to cena robocizny za tynki cementowo-wapienne wewnętrzne? Jesli tak - to chyba cena średnia - ani za dużo ani za mało U nas wykonawca zaproponował 10 PLN/m2. Cena niby_promocyjna, ze wzgledu na to, że dajemy mu zatrudnienie prawie do wiosny Chcemy wynegocjować 9 PLN/m2 - ale zobaczymy, co nam z tych negocjacji wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 27.09.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Cześć Sihaja , witaj w klubie ja też zaczynam w przyszłym tygodniu , troche się obawiam o pogodę , do tego mam tradycyjny wylewany strop , który niestety musi schnąć ok . miesiąca ale też będę optymistą i już pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darrek 27.09.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Hej An_niuCzy na tej Twojej drodze po prawej stronie jest jedno gospodarsto, po lewej stoi duża przyczepa i ogrodzona betonowym murkiem działka?Jeśli tak to ta sama uliczka:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 27.09.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 No to dołączę się do ogloszeń parafialnych. Rozebraliśmy stara drewniana szopę. Mamy z niej stado desek, które świetnie nadadzą się na szalunek. Oddamy je za naprawdę symboliczną opłatę. Ponawiam również ogłoszenie o gruzie ceglanym. Można go brać za darmo jak komuś potrzebne pod fundament. Monika jestem pełna podziwu, bo zaczynaliśmy równocześnie i mamy tylko fundament. Właśnie robią nam kanalizację i nie wiemy co dalej, bo w tym tygodniu rozstrzygnie się sprawa, czy stawiamy z plyt keramzytowych czy tradycyjnie. Po doświadczeniach z fundamentem wolałabym, żeby różnych Zenków było na budowie jak najmniej . Z płyt stawiaja dom w dwa - trzy dni (bez dachu oczywiście) i nieiwele zniszczą w tym czasie. Za to termin aż na koniec listopada. Może ktoś mi powie ile w przybliżeniu kosztuje tradycyjny domek (material i robocizna). Okolo 160 metrów łącznie z poddaszem. Pliiiiz, tak pi razy oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 27.09.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 ... ja do giełdy materiałowej dorzucam jeszcze 400 szt. bloczków betonowych i 15 worków cementu ... Anisia3: Te deski to gdzie można oglądnąć? I ile ich jest w m3? Tak pi razy oko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 27.09.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Te deski są na osiedlu Nowosolna, 1 km przed rynkiem w Nowosolnej. W m szesciennych nie umiem powiedzieć, ale szopa miała około 3 na 6 metrów, wysokości ze 2,50 m. Jutro będziemy na działce, nie wiem jak z piątkiem, w weekend też powinniśmy tam być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts