Anisia3 26.02.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 jacekot firma co męczy psy to właśnie ta z ogromną wystawą marmurów. Ten najbardziej efektowny, podświetlony to nie marmur. Na moje oko wygląda na onyks. Bardzo fajny kamień. Mam lampkę z onyksu. Światełko delikatne, nastrojowe, absolutnie na nadające się do czytania książek przy nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 26.02.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.02.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 firma co męczy psy to właśnie ta z ogromną wystawą marmurów. No popatrz, to się nie przyznali Ten najbardziej efektowny, podświetlony to nie marmur. Na moje oko wygląda na onyks. Bardzo fajny kamień. Mam lampkę z onyksu. Światełko delikatne, nastrojowe, absolutnie na nadające się do czytania książek przy nim. Nie wiem, co bo się przezornie nie pytałam. I tak cenowo niedostępne. A jeszcze by mi przyszła chęć na taką ścianę A tak poza tym to właśnie od soboty mam psa. Owczarka 2 msc. Je, pije, śpi, siusia, siuuusia i podgryza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 26.02.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 A tak poza tym to właśnie od soboty mam psa. Owczarka 2 msc. Je, pije, śpi, siusia, siuuusia i podgryza to masz fajnie. Zabawa na najbliższe pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 26.02.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Cześć Może ma ktoś z Was do polecenia ekipę na budowe stanu surowego + dach ? Wiem, że pytanie w obecnych czasach co najmniej śmieszne ale może ... ? Jak coś macie, to dawajcie tu, czy na PW. Dzięki z góry pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafela 27.02.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Słuchajcie, pomóżcie doswiadczeni! i nie śmiejcie się proszę z pytania.Czy jak architket robi projket indywidualny to w tym projekcie są tez projkety przyłączy?Generalnie mamy problem- wybraliśmy projket gotowy, który kosztuje 2 tys.zł i jeszce trzeba doprojketowac schody i instalacje na poddaszu i okna, co kosztuje.I oczywiście koszt projektu przyłączy itd.Zastanawiam się czy projket indywidualny nie byłby w tym przypadku lepszy.Co sądzicie? Pozdarwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 27.02.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Słuchajcie, pomóżcie doswiadczeni! i nie śmiejcie się proszę z pytania. Czy jak architket robi projket indywidualny to w tym projekcie są tez projkety przyłączy? Generalnie mamy problem- wybraliśmy projket gotowy, który kosztuje 2 tys.zł i jeszce trzeba doprojketowac schody i instalacje na poddaszu i okna, co kosztuje. I oczywiście koszt projektu przyłączy itd. Zastanawiam się czy projket indywidualny nie byłby w tym przypadku lepszy. Co sądzicie? Pozdarwiam. to zależy od umowy z architektem przyłącza jak ja robiłem kosztowały od 700-1000 za sztukę policz ile będzie cię kosztował projekt z adaptacjami i porównaj z tym co woła archi za indywidualny. Zdaje mi się ,że ta druga opcja będzie droższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 27.02.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Lafela - tak jak napisał Długi : jak się umówisz.U mnie arch. robił tez proj wszystkich przyłaczy bez prądy ( mamy ) + proj. wew. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 27.02.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Lafela - tak jak napisał Długi : jak się umówisz.U mnie arch. robił tez proj wszystkich przyłaczy bez prądy ( mamy ) + proj. wew. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafela 27.02.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Dziękuję za odpowiedź, trochę przeliczylam i myślę, że to rzeczywiście będzie taniej z tym gotowym projektem. Koszt projektu przyłączy to jedna sprawa, a może podzielicie się info ile zaplaciliscie juz za same przyłącza ? tak w wolenj chwil Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 27.02.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Chodzi ci o koszt projektu przyłączy czy ich doprowadzenia?Ja miałam projekt indywidualny i musiałam zrobić osobno projekt przyłącza gazowego, kanalizację zrobił mi w ramach projektu architektonifcznego.Sam projekt na przyłącze i instalację gazową 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 27.02.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 U nas : prąd : przył 500, wew 600 wod-kan : przył 400, wew 300 CO : 300, bilnas 400 gaz : przył 800 ( z wszystkimi uzgodnieniami ), wew 500 Czyli za wszystkie : 3800, a tylko zrobiony z tego prąd ( skrzynka przy działce ) pozdrawiam, majki PS. Pliz namiary na ekipy, pliz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 27.02.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Mnie też proponowali żebym się zapisał w kolejce ale bez gwarancji terminu i ceny więc zdecydowałem się na PTH25 bo to było od ręki.Szukałem wcześniej U 220 z Kozłowic i znalazłem w DOMCO w Kostantynowie po 3,91 ale już byłem zdecydowany na PTH.Może więc jeszcze tam w tym DOMCO mają gdzie kupiłeś porotherm? Ja też potrzebuję i będę baaaardzo wdzięczny za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyniu 27.02.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam ponownie po przerwie. Może macie namiary na jakieś sensowne ceny dachówek w Łodzi lub w okolicach. pozdrawiam andrea_l Co do dachówki to my mamy Euronit Ekstra i bardzo nam sie podoba. Zamawialiśmy przez allegro z firmy z Warszawy - ceny były znacznie niższe od tych z hurtowni w Łodzi. A teraz trochę prywaty: może macie namiar na niedrogiego i dobrego faceta montującego drzwi wejsciowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 27.02.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Powiedzcie mi, stan surowy zamknięty to w procentach jaki koszt budowy domu Czy może troszkę niezrozumiale napisałam??? Ale myślę, że zrozumiecie o co mi chodzi A wogóle to jak się te koszty rozkładają w %????? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyniu 27.02.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Powiedzcie mi, stan surowy zamknięty to w procentach jaki koszt budowy domu Ja co prawda jeszcze nie wybudowalem ale mysle ze stan surowy zamkniety to od 30 do 50% kosztów budowy. Zreszta ten drugi wariant optymistycznie zakladam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 28.02.2007 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafela 28.02.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Dzięki za odpowiedzi co kosztu przyłączeń.U nas jest jeszce problem- bo wszystko idzie w drodze asfaltowej, tak więc kucie asfaltu i jakieś uzgodnienia organizacji ruchu czy coś takiego... do tego dochodzi. Wiem, że porotherm był w Rolbudzie w Rzgowie kilka dni temu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 28.02.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Powiedzcie mi, stan surowy zamknięty to w procentach jaki koszt budowy domu Czy może troszkę niezrozumiale napisałam??? Ale myślę, że zrozumiecie o co mi chodzi A wogóle to jak się te koszty rozkładają w %????? Z góry dziękuję Zależy ile wydasz na wykończeniówce (bez mebli). U nas wychodzi to ok.40%. Te brakujące Ci 60% to u nas: instalacje elektr.+CO+kanal.+alarm i RTV, tynki, wylewki, ocieplenia, kominek, gładzie, parapety, schody wewn.+balustrady, drzwi wewn., malowanie, gresy, parkiet, glazura, kuchnia, 2xłazienki, garderoby, garaż (brama), elewacja, taras. Najgorsze i kosztowne były wszystkie poprawki! Pilnuj wylewek i tynków. Wszystko kontroluj, każdy wymiar, pion i poziom! Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OloBolo 28.02.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam, właśnie zaczynam budowę w okolicach Konstantynowa-Żabiczki i potrzebuję geologa, który zrobi dla mnie badania gruntu. Znacie jakąś firmę geologiczną? Olo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts