Robin_lodz 25.04.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Witam Może ktoś będzie zainteresowany garażem blaszanym - chętnie się go tanio pozbędę. Niestety został trochę zniszczony przez zimowe wichury i trzebaby go wyprosotować i pospawac w paru miejscach. Zainteresowanych zapraszam na priv. Kurcze, a pisałem na forum że poszukuje i w końcu 2 tygodnie temu kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin_lodz 25.04.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Ja pierd------lę zaczęły się kradzieże materiałów budowlanych Ukradli... sławojkę ale żeśmy sobie wybrali porę na budowanie trochę tych bloczków ukradli, to chyba HDSem podjechali bo inaczej trochę trwało by pakowanie tych bloczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 25.04.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Do doświadczonych gazolosem..... Ile płaciliście za projekt przyłącza gazowego i za wykonanie tegoż ???????????????????????????????????????????????????? jak liczą przyłącza : z metra czy od sztuki ???????? też mnie to interesuje , długi jakbyś coś wiedział daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 25.04.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 DO mm3844 SZukam takiego kierownika,którego można zostawić na kilka dni samego i będzie naprawdę kontrolował.Mam poleconego przez wykonawcę ale taki to prawdopodobnie nawet nie raczy przyjechać na budowę tylko powie "ja zna Pana Stasia,Rysia itp i wiem że on to dobrze robi .Więc szukam takiego ,który będzie reprezentował moją stronę.Pozdrawiam Ty nie szukasz kierownika, tylko inspektora nadzoru. Tak ,szukam takiego dwa w jednym Wczoraj rozmawiałem z gościem ,który ponoć tak pracuje .Zażyczył sobie 3 tysiaki za całość budowy.Problem w tym,że z kim bym nie rozmawiał(z branży budowlanej) to każdy mówi ,że za dużo sie naczytałem o budowie Ja tez sie swego czasu naczytalem. I z tego czytania pamietam, ze inspektor i kierownik budowy w jednej osobie to konflikt interesow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 25.04.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Do doświadczonych gazolosem..... Ile płaciliście za projekt przyłącza gazowego i za wykonanie tegoż ???????????????????????????????????????????????????? jak liczą przyłącza : z metra czy od sztuki ???????? U mnie przylacze robiono przy okazji rozbudowy wlasciwego gazociagu (dogadalismy sie z wykonawca gazociagu). Policzyl 80 zl za mb, + skrzynki na licznik i jakies zawory/uszczelki. W cenie byl geodeta, bo i tak musial przyjezdzac na odbior gazociagu. Ale i tak wyszlo ok. 4k... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 25.04.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Aha, projekt przylacza wykonywal nam tez przy okazji projektant gazociagu - 500. Bylo taniej, bo mial juz mape do celow projektowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 25.04.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 czy dawaliście izolacje pomiędzy wieńce końcowe a murłaty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jack_1 25.04.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 czy dawaliście izolacje pomiędzy wieńce końcowe a murłaty ? Ja dawałem. Jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 25.04.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Do doświadczonych gazolosem..... Ile płaciliście za projekt przyłącza gazowego i za wykonanie tegoż ???????????????????????????????????????????????????? jak liczą przyłącza : z metra czy od sztuki ???????? też mnie to interesuje , długi jakbyś coś wiedział daj znać na razie z projekt przyłącza i instalacji zaśpiewali mi 650 a za wykonawcą się rozglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
od_biry 25.04.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Moi Drodzy, zakupiłam działkę budowlaną w Ksawerowie. Poprzedni właściciel miał już do niej trochę dokumentów potrzebnych do złożenia pozwolenia na budowę. Wypis z planu zagospodarowania przestrzennego, z rejestru gruntów itp. Mam wobec tego pytanie: Czy muszę te dokumenty organizować od początku tak aby były na moje nazwisko? czy są one przyporządkowane do działki i wystarczy że dołaczę akt notarialny, iż ja jestem teraz nowym jej właścicielem. Bardzo prosze o odpowiedź. Z góry dziękuję i pozdrawiam, Victoria O ile pamiętam wypis z rejestru gruntów jest ważny b. krótko - chyba 30 dni. Jego uzyskanie jest proste - zwykle od ręki. Wypis jest ważny dłużej - ten mogą ci uznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
od_biry 25.04.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Krótkie pytanko, gdzie w Łodzi i okolicach najtaniej nadproża dostanę ? Zapytaj w Kolonii Brużycy - nie mam w tej chwili namiarów ale mogę poszukać. Mieli trochę taniej niż na Teresy 105 ale za to stropy droższe a kupowałem komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
od_biry 25.04.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Już ten sam piach jest po 260 zł za wywrotke , ale posyłam namiary na priv , cóż piach też niby zdrożał Panowie, Czy ten piach nadaje się do murowania czy trzeba go jeszcze przesiewać? Trzeba siać, albo za 2 - 3 pln więcej na tonie możesz kupić przesiewany udało Ci się dogadać z tym wywrotkowym ? Dzięki twoim informacjom znegocjowałem cenę u mojego. Opuścił mi 20 pln na samochodzie to dałem sobie spokój. Pozdrawiam Uprzejmie proszę o namiary na ten piach - na priv, albo obojętnie jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 25.04.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 25.04.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Do doświadczonych gazolosem..... Ile płaciliście za projekt przyłącza gazowego i za wykonanie tegoż ???????????????????????????????????????????????????? jak liczą przyłącza : z metra czy od sztuki ???????? Ja płaciłam za projekt przyłącza razem z instalacją wewnetrzną 1000 zł. Przyłącze od ulicy do działki (kasuje gazownia) kosztował 700 zł - około 3 metrów. [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
victoria26 26.04.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Dziekuje bardzo za Wasze odpowiedzi,Pozdrawiam,Victoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 26.04.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 CONTEL napisał:czy dawaliście izolacje pomiędzy wieńce końcowe a murłaty ? Tak jak najbardziej , folia izolacyjna gruba Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 26.04.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Poszukiwane drewniane podklady kolejowe na opory do ogrodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 26.04.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Poszukiwane drewniane podklady kolejowe na opory do ogrodka. przyjeżdżaj to obok mnie są ,przywieź pifffko to powiem gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 26.04.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Podzielę się z Wami cenami jakie dziś otrzymałem od ekipy ktora wykańcza teraz mojego brata , po wakacjach mają wejść do mnie , sa to ceny za robociznę : 1. ocieplenie styro lub wełną z tynkiem i parapetami 28 zł m2 2.płytki i terakoty 40 zł m2 3. malowanie 7 zł m2 4. panele z listwowaniem 20 zł m2 5.Podbitka z oświetleniem 23 zł m2 6. poddasze , ocieplenie wełna 2 razy,konstrukcja , płyty ,na gotowo pod malowanie 40 zł m2 7. parapety wewnętrzne - 50 zł za sztukę Co o tym sądzicie , musze sie okreslić do 20 maja , ekipa solidna szybka itp. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike21pl 26.04.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witam, jestem tu nowa i z ciekawościa zaczęłam czytać łodzki wątek. Mam dwa głupie może pytania, ale cóż "kto pyta nie błądzi?". Wybrałam gotowy projekt domu i chciałabym mieć również piwnicę , wobec tego chciałabym zapytać czy muszę w tym celu zrobić jakieś badania gruntu/ ziemi itp.? czy wszedzie da się postrawić piwnicę tylko to kwestia kosztów? Jeśli trzeba robić badania gleby to kto to robi? kogo byście polecili z Łodzi lub okolic Ksawerowa? jaki jest tego koszt? Chciałabym kupić w tym tygodniu projekt i nie wiem czy brać z podpiwniczeniem czy bez? A, i jeszcze inna sprawa czy możecie polecić mi dobrą ekipię budującą? oczywiście najlepiej niedrogą? (ta co mam ma czas dopiero w przyszłym marcu). Będę wdzięczna za każdą odpowiedź. Pozdrawiam, Witam witam, ogólnie zgadzam się z Dorotą. Jeśli jest piwnica to warto wiedzieć na jakiej głębokości jest woda gruntowa i czy nie ma jakiś niespodzianek na jakiś 4 metrach pod powierzchnią. Na tej stronce co podała Dorota jest w sumie większość informacji - badanie gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts