11małgosia 06.05.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Ufff... Kończymy elektrykę przed nami tynki, co/cu i wylewki... Gdyby ktoś potrzebował elektryka, to mogę swojego polecic - zainteresowanym, - nalepiej z rejonu energetycznego Pabianice, wyślę namiar na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 06.05.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Ufff... Kończymy elektrykę przed nami tynki, co/cu i wylewki... Gdyby ktoś potrzebował elektryka, to mogę swojego polecic - zainteresowanym, - nalepiej z rejonu energetycznego Pabianice, wyślę namiar na priv. Małgosiu a ile on brał za robotę ? od punkktu ? czy za całość ? i cz robił np. alarm przy okazji , tv , sieć it ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.05.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Skąd braliście sensowną terivę????? Co nie znaczy, że dali mi pozwolenie, co to to nie. Ale przymierzam się do zakupów. Proszę o wieści, nie za drogą i z miłą obsługą... Z Karlina pod Piotrkowem , murarz mój polecał a i cenowo byli dobrzy z tym że trzeba 400 za dojazd zapłacić. A gdzieś bliżej? Oprócz Marii w Aleksandrowie, tam mam średnie wspomnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 06.05.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Skąd braliście sensowną terivę????? Co nie znaczy, że dali mi pozwolenie, co to to nie. Ale przymierzam się do zakupów. Proszę o wieści, nie za drogą i z miłą obsługą... Z Karlina pod Piotrkowem , murarz mój polecał a i cenowo byli dobrzy z tym że trzeba 400 za dojazd zapłacić. A gdzieś bliżej? Oprócz Marii w Aleksandrowie, tam mam średnie wspomnienia. Może spróbuj na Gojawiczyńskiej w f-mie Maxbet. Ceny są do zaakceptowania (chyba ). Ja też się przymierzam do zakupu i prawdopodobnie zrobię to właśnie tam. Trzymam kciuki za rzeczone pozwolenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 07.05.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 No to hip hip hura. Dzisiaj moje papiery poszły z Aleksandrowa do Zgierza. Jeśli się nie doczepią to decyzja już w ten piątek. Jak nie ten piątek to przyszły. Też dobrze. Już widzę światło na końcu papierkowego tunela jeszcze trochę a w oczki zaświeci halogen Patrząc pod kątem moich złodzieji podajcie mi namiary na producenta czy sprzedawcę sensownego płotu betonowego. Zrezygnowałam z płotu bocznego z siatki ( bo znowu mi ukradną) na betonowy którego trudniej jest zwędzić. Lepsza siatka ale co zrobić Dzisiaj rozmawiałam z jednym producentem dał mi takie ceny: - wysokość 3 przęsła 70zł , jeśli z montażem 95zł - wysokość 4 przesła 90zł, z montażem 120zł. Dużo czy mało. Pan mnie straszy stałym wzrostem cen cementu i podwyżką cen takiego płotu. Macie jakieś namiary to ja poproszę. Z góry wielkie dzięki. mpoplaw. twój i mój " dobroczyńca" to dwie różne osoby. Mój to Paweł Cz.ż. lat 35 oficjalnie bezdomny bezrobotny. Szkoda że nie ci sami we dwójkę byłoby nam raźniej . A tak to papiery są już w sądzie i teraz nie mogę już gadać z prokuratorem by Pawłowi w kaszę nadmuchać. . Ponoć mogłam do szasu przesłania papierów do sądu. Skąd ja mam o tym wiedzieć Skóra mnie swędzi by zostać oskarżycielem posiłokowym. Z tego co już wiem Pan nie był do tejpory nigdy złapany to dostanie w zawiasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm3844 07.05.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Pan mnie straszy stałym wzrostem cen cementu i podwyżką cen takiego płotu. też słyszałem , że beton ma jeszcze zdrożeć. Ja jak orientowałem się na poczatku marca to B-20 był o 15 zł na metrze tańszy niż płaciłem teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darrek 08.05.2007 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 A mnie wrescie udało się przewieźć altankę na działkę. I stoi:)))) Miałem niezłe przeboje z HDS'ami ale wreszcie jest. Jeżeli mogę komuś coś doradzić to nigdy nie korzystajcie z usług firmy "Szabla"...tak chamskiego i niesłownego faceta nigdy nie spotkałem i mam nadzieję, że nie spotkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 08.05.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Dzieki Ola , a wybór u nich jest duży , ja mam grafitowy dach i nie wiem jaki kolor dobrać tego klinkieru Ja też mam grafitowy daszek i dałam gafitowe kominy, zapraszam do stronki ze zdjęciami zobaczysz jak wyszło Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 08.05.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Witam! Mam możliwość kupna atrakcyjnej działki (przy drodze asfaltowej, z prądem przy drodze, wodą i gazem w odl. 100m, wjazdem od pólnocnego wschodu. Działka ma dobrą cenę i jest rolna. Wiem na razie tyle: właściciel składał wniosek o przywrócenie tego terenu pod budownictwo mieszkaniowe do sporządzanego właśnie studium uwarunkowań. Było już takie przeznaczenie w poprzednim planie, ale plan wygasł, poza tym jest to park krajobrazowy, teren kwalifikujący się pod ochronę ekologiczną, więc decyzje dot. klasyfikacji tego obszaru pod budownictwo mieszkaniowe były wstrzymane. Nie on jeden zresztą taki wniosek składał, bo jest kilka osób w okolicy w podobnej sytuacji. Ponoć na jakimś zebraniu zostało obiecane, że te tereny położone przy ulicy będą przeznaczone pod budownictwo. Czyli powinno być wszystko ok. Co o tym myślicie? Warto kupić? Działka jest atrakcyjnie położona, fajny widok, dobry dojazd - do centrum jakieś 10-15 min samochodem, strona świata super. Jedyny problem to to że jet rolna i co za tym idzie czekanie na decyzje, czy będę mogła coś zbudować i to, że jest wąska - 25m i dłuuga - 160m. No.. jest ateakcyjna cenowo... Poradźcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 08.05.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Witam! Mam możliwość kupna atrakcyjnej działki (przy drodze asfaltowej, z prądem przy drodze, wodą i gazem w odl. 100m, wjazdem od pólnocnego wschodu. Działka ma dobrą cenę i jest rolna. Wiem na razie tyle: właściciel składał wniosek o przywrócenie tego terenu pod budownictwo mieszkaniowe do sporządzanego właśnie studium uwarunkowań. Było już takie przeznaczenie w poprzednim planie, ale plan wygasł, poza tym jest to park krajobrazowy, teren kwalifikujący się pod ochronę ekologiczną, więc decyzje dot. klasyfikacji tego obszaru pod budownictwo mieszkaniowe były wstrzymane. Nie on jeden zresztą taki wniosek składał, bo jest kilka osób w okolicy w podobnej sytuacji. Ponoć na jakimś zebraniu zostało obiecane, że te tereny położone przy ulicy będą przeznaczone pod budownictwo. Czyli powinno być wszystko ok. Co o tym myślicie? Warto kupić? Działka jest atrakcyjnie położona, fajny widok, dobry dojazd - do centrum jakieś 10-15 min samochodem, strona świata super. Jedyny problem to to że jet rolna i co za tym idzie czekanie na decyzje, czy będę mogła coś zbudować i to, że jest wąska - 25m i dłuuga - 160m. No.. jest ateakcyjna cenowo... Poradźcie... 1. Sprawdz aktualny plan zagospodarowania gminy Nowosolna. Jest zatwierdzony i na jego podstawie mozna sie duzo dowiedziec (np jesli dzialka jest w sasiedztwie teren budowlanych to jest duza szansa na przeksztalcenie... ale nie odbedzie sie to szybko. Bedzie sie trzeba nachodzic... i naplacic... 2. Na wiosne wszystkie dzialki sa ladne 3. Jesli prad jest przy dzialce to prawie OK (bo moze sie okazac, ze elektrownia nie ma mocy na przylaczenie Ciebie). Ciagniecie wody jeszcze da sie przezyc (tu chyba Robin_lodz moze cos o kosztach napisac). Ale gaz bedzie Cie drogo kosztowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 08.05.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Działka nie jest w Gminie Nowosolna, jest na terenie Łodzi, w okolicy ulicy Okólnej. Na tym terenie nie ma jeszcze planu, właśnie opracowują studium.A jeśli chodzi o urok miejsca - ostatnio naprawdę sporo działek oglądałam i mimo wiosennych klimatów wszędzie było tak sobie, a tam urokliwie...Działki obok są też rolne, więc jedyna nadzieja w tym, że faktycznie te tereny przeznaczą pod budownictwo, jak ponoć obiecali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 08.05.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Dzieki Ola , a wybór u nich jest duży , ja mam grafitowy dach i nie wiem jaki kolor dobrać tego klinkieru Ja też mam grafitowy daszek i dałam gafitowe kominy, zapraszam do stronki ze zdjęciami zobaczysz jak wyszło Ola Kurcze , nie moge nigdzie dostać klinkieru w graficie , pomocy please , chyba zamienie na żółty komin jak nie znajde jutro grafitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 08.05.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Działka nie jest w Gminie Nowosolna, jest na terenie Łodzi, w okolicy ulicy Okólnej. Na tym terenie nie ma jeszcze planu, właśnie opracowują studium. A jeśli chodzi o urok miejsca - ostatnio naprawdę sporo działek oglądałam i mimo wiosennych klimatów wszędzie było tak sobie, a tam urokliwie... Działki obok są też rolne, więc jedyna nadzieja w tym, że faktycznie te tereny przeznaczą pod budownictwo, jak ponoć obiecali... Poczytaj EZS. Ona ma własnie tam działkę i tysiąc problemów.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 08.05.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Ufff... Kończymy elektrykę przed nami tynki, co/cu i wylewki... Gdyby ktoś potrzebował elektryka, to mogę swojego polecic - zainteresowanym, - nalepiej z rejonu energetycznego Pabianice, wyślę namiar na priv. Małgosiu a ile on brał za robotę ? od punkktu ? czy za całość ? i cz robił np. alarm przy okazji , tv , sieć it ? Brał za robotę od całości - nie przeliczał na punkty... Alarm zrobili nam znajomi mający firmę ochraniarską, elektyk robił całą resztę, tv poinstruowany przez mojego męża (choc sam tez potrafil, ale moja polowka to spec od tych spraw). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 08.05.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Jeśli ktoś jest zadowolony ze swojej ekipy ocieplającej poddasze prosiłabym o kontakt. Pozdrowienia , Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.05.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Contel A : Wienerberger - Terca - Stratus : http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/SR_Product/ProductStandard05&cid=1083571246095&sl=wb_pl_home_pl&lpi=1077526673895 Nie jest do dostania ? Bo ja myślę o tej na kominy do dachu grafitowego ... Ale nie pytałem jeszcze czy sa szanse na jej dostanie pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 09.05.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Działka nie jest w Gminie Nowosolna, jest na terenie Łodzi, w okolicy ulicy Okólnej. Na tym terenie nie ma jeszcze planu, właśnie opracowują studium. A jeśli chodzi o urok miejsca - ostatnio naprawdę sporo działek oglądałam i mimo wiosennych klimatów wszędzie było tak sobie, a tam urokliwie... Działki obok są też rolne, więc jedyna nadzieja w tym, że faktycznie te tereny przeznaczą pod budownictwo, jak ponoć obiecali... A faktycznie, az sprawdzilem, kawalek PKWŁ obejmuje Łódź. P.S. Zapoznaj sie z tematem "strefa przewietrzania miasta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 09.05.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Contel A : Wienerberger - Terca - Stratus : http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/SR_Product/ProductStandard05&cid=1083571246095&sl=wb_pl_home_pl&lpi=1077526673895 Nie jest do dostania ? Bo ja myślę o tej na kominy do dachu grafitowego ... Ale nie pytałem jeszcze czy sa szanse na jej dostanie pozdrawiam, majki Majki , stratus najbliżej w częstochowie po 3,23 zł i tylko 400 szt mają a ja muszę mieć 600 szt , juz się uporałem i kupiłem TYTANA CRH Clinkier po 2,83 zł , dostałem ekstrraaaaa rabat z 3,33 zł pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.05.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Contel - no dobra, to nie ściemniaj , tylko pisz, gdzie kupiłeś Tu czy PW, choć pewno więcej osób byłoby ciekawych ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaWus 10.05.2007 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Witam! Przemierzam sie do rozpoczęcia budowy w sierpniu. Czas teraz nienajlepszy - ale pewnie przez kilka kolejnych lat na poprawę trudno liczyć Domek 122 m parter i poddasze + 28 garaż -> b. prosty, na planie kwadratu, kopertowy dach. Szukam solidnej ekipy do budowy stanu surowego (najlepiej zamkniętego), która nie zedrze ze mnie skóry. Póki co 2 strzały średnio trafione. Ostatnia propozycja to stan tzw. deweloperski za ok. 300 tys. zł. Wydaje mi się to drogo i zstanawiam się jednak nad ekipami do poszczególnych etapów. Czy warto? Wielka prośba o rady, a także namiary na sprawdzone ekipy. Pozdrawiam wszystkich pobudowanych i dopiero statujacych! AgaWus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts