Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

Walenciak - kontakt bezposredni, ma moja rekomendacje. Na czas, kontaktowy, mozna sie dogadac.

Na grupie ktos pisal, ze budujacy w Lodzi moga spodziewac sie pytania o atest na beton.

Wg mojego kierownika na budowie nie da sie ukrecic wiecej niz B-12, wiec dlatego w projektach wpisuja B-15.

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Muszę dokupić niewielką ilość pustaków ceramicznych (od 200 do 500szrt zależnie od rodzaju):

288x188x220

288x120x220

288x88x220

Jeśli ktoś jest posiadaczem nadwyżki tych luksusowych (w obecnej chwili) towarów lub przewiduje takową nadwyżkę w najbliższych 2-3 tygodniach, proszę o kontakt (najlepiej na priv lub mailem).

Pustaki postaram się przewieźć oczywiście we własnym zakresie.

tyniu napisał:
Witam

Czy ktoś wie jak ma wyglądać dokument poświadczający stopień zaawansowania inwestycji do zwrotu VAT? Chciałem się udać z tym do kierownika budowy ale nie mogę znaleźć wzoru.

Próbowałem już wyszukiwarki ale działa fatalnie i wciąż nic nie znajduje.

Moze ksero z dziennika budowy?

Najlepiej zadzwon do swojego US-u. I zanotuj nazwisko osoby, ktora Ci udzieli tej informacji :)

Dawno mnie tu nie było , a tu tak miło . Ale prace idą do przodu . Nie jak to nazwać , wszytkie ekipy przychodzą do mnie tydzień , dwa wcześniej niż się ze mną umawiali i cześć rzeczy muszę robić na wariackich papierach , ale za to do przodu .

Ja tak tylko informacyjnie :

- jakby ktoś szukał mat zbrojeniowych pod wylewki (1mx2m) to na brukowej kupowałem po 4,7 zł brutto za sztukę plus transport . Też dobra cena była w Metaleksie na ul. Słowiańskiej po 6,5 (musiałem kilka dobrać bo mi brakło)

- styropian (kto dziś kupuje styropian bo ceny kosmiczne) , zamówiłem u producenta w Łaszkowicach po 165 za m3 z transportem do Łodzi)

pozdr

Jacek

jacekot napisał:
kto dziś kupuje styropian bo ceny kosmiczne

kto potrzebuje - kupuje, jeśli masz inną metodę izolacji fundamentów chętnie skorzystamy http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

jacekot napisał:
zamówiłem u producenta w Łaszkowicach

póki co, możesz podać nr tel.? http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

tyniu napisał:
Witam

Czy ktoś wie jak ma wyglądać dokument poświadczający stopień zaawansowania inwestycji do zwrotu VAT? Chciałem się udać z tym do kierownika budowy ale nie mogę znaleźć wzoru.

Pierwsze słyszę o takim dokumencie. Bierzesz wniosek z US, wypełniasz zgodnie z fakturami i zanosisz.

jacekot napisał:
Dawno mnie tu nie było , a tu tak miło . Ale prace idą do przodu . Nie jak to nazwać , wszytkie ekipy przychodzą do mnie tydzień , dwa wcześniej niż się ze mną umawiali i cześć rzeczy muszę robić na wariackich papierach , ale za to do przodu .

Ja tak tylko informacyjnie :

- jakby ktoś szukał mat zbrojeniowych pod wylewki (1mx2m) to na brukowej kupowałem po 4,7 zł brutto za sztukę plus transport . Też dobra cena była w Metaleksie na ul. Słowiańskiej po 6,5 (musiałem kilka dobrać bo mi brakło)

- styropian (kto dziś kupuje styropian bo ceny kosmiczne) , zamówiłem u producenta w Łaszkowicach po 165 za m3 z transportem do Łodzi)

pozdr

Jacek

Jacku , przeslij mi namiar na priv proszę do tego producenta styropianu , dzięki bardzo

kropi napisał:
  CONTEL napisał:
Hej :D

JAK ? STAREJ GWARDII FORUM SPISUJĄ SIĘ BRAMY GARAŻOWE ???

co byście polecili , gdzie najlepsze wrażenia cenowe i obswługowe????

:D :D :D

Dziś zamówiłem segmentówkę Krispolu u miłego pana z Curie Skłodowskiej 1a, polecił mi je facet, który kiedyś był handlowcem od bram i z Krispolu nie miał żadnej reklamacji przez 2 lata. Koszt 2800 z montażem.

Niestety brama uchylna u mnie nie wchodziła w grę z uwagi na wysokość (a w zasadzie niskość) garażu. Poprzedni właściciele posępili na 1 rządek bloczków a teraz ja się muszę z tym męczyć :evil:

Jaki miałeś terin realizacji ? czy trzymają sztywno ceny , czy coś wytargowałeś taniej?

pozdrawiam

tyniu napisał:
Witam

Kierownik budowy napisał mi oświadczenie jakie prace na dany dzień zostały wykonane - w punktach po kolei - fundamenty, ściany nośne, ściany działowe itd aż do porycia dachówką. Podpisał się pod tym i wszystko było ok.