Robin_lodz 23.05.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 A dlaczego nie kupicie styropianu np. w Obi 164 zł za m3 firmy Magbud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 23.05.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 A dlaczego nie kupicie styropianu np. w Obi 164 zł za m3 firmy Magbud CZY to jest fs 20 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 23.05.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 A dlaczego nie kupicie styropianu np. w Obi 164 zł za m3 firmy Magbud bo to ponoć jest "15" znaczy FS70 ale możesz położyć go na wadze i wtedy wyłazi to ponoć Ja kładę swisspora i jestem zadowolony ale kilka paczek styropexu rozczarowało mnie okrutnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONTY PYTON 24.05.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Czy wiecie gdzie można od ręki kupić Terivę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirkaM2 24.05.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Czy wiecie gdzie można od ręki kupić Terivę? spróbuj w PAWLO w Nowosolnej Mirka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 25.05.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Sprzedam około 50 sztuk stempli, długości są różne, są takie ponad 3 m i takie 2,60, 2,70. Pozdrawiam Olatel.604 10 44 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 25.05.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Geodetę z okolic Aleksandrowa polecam GeoExpert 042-712-25-45 Kędziora nie wiem czy najtańszy ale solidny (no mnie przynajmniej nie nawalił - jeszcze ) no i projektant powiedział że przygotowana mapa solidna Ja też ich polecam! Mili i solidni Jeszce ubilismy "interres" bo powiesili swoja tabliczke na moim płocie i mialam taniej Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sihaja 25.05.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Mam dosyc atrakcyjna oferte na c.o. od firmy Bomex, miał ktos moze z nimi przyjemnosc? lub nieprzyjemnosc? I tu drugie pytanie... te rury do ogrzewania podlogowego wystepuja w dwoch pzredzialach cenowych, okolo 4 zł i około 2zł... handlowcy twierdza, ze te za 2 to są chińskie i "do dupy", ze pękają i bede miala z nimi tylko problem Czy moze ktos z Was ma jakies opinie lub doświadczenia na ten temat? OLa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 25.05.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Mam dosyc atrakcyjna oferte na c.o. od firmy Bomex, miał ktos moze z nimi przyjemnosc? lub nieprzyjemnosc? I tu drugie pytanie... te rury do ogrzewania podlogowego wystepuja w dwoch pzredzialach cenowych, okolo 4 zł i około 2zł... handlowcy twierdza, ze te za 2 to są chińskie i "do dupy", ze pękają i bede miala z nimi tylko problem Czy moze ktos z Was ma jakies opinie lub doświadczenia na ten temat? OLa Słuchaj są "do Dupy" to się nie nadaja , no chyba że do szpitala do lewatywy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 26.05.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Czy wiecie gdzie można od ręki kupić Terivę? od ręki, czyli natychmiast? raczej nigdzie właśnie kupiłam Terivę, będzie za 2 tygodnie w ogóle to co się dzieje zakrawa na jakąś groteskę w wielu miejscach nawet rozmawiać nie chcą, mają zamówienia na sierpień w cenach też szeroki wachlarz, pustaki od 3.50 do 4.90 belki od 63 do 89 (wymiar 4.2 - bo takie potrzebuję) i oto co mnie spotkało w temacie Terivy: w firmie polecanej na forum telefonicznie dowiedziałam się, że termin oczekiwania około 5 tygodni, belka 63.44 pustak 4.30 - pojechałam zamówić rozmowa osobista: ja - jak długo się czeka? pan - 6 tygodni ja - przez telefon mówił pan 5 pan - jak się pani nie podoba, proszę wyjść! ja - czy cena będzie taka jak teraz? pan - nie wiem, możliwe że zdrożeje ja - wpłacę zaliczkę pan - nie bierzemy zaliczek ja - jaką mam gwarancję, że w ogóle dostanę strop za te 6 tygodni? pan - nie ma gwarancji wróciłam do domu, rozgrzałam telefon i pojechałam zamówić strop do Strykowa, cena belki 77.80 pustak 3.50 potrzebuję 30 belek, więc w sumie wyszło taniej niż w tamtej firmie termin oczekiwania 2 tygodnie, zaliczkę przyjęto, wykazano zrozumienie klienta i jeszcze utargowałam upust! teraz muszę zamówić okna..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Contelek 26.05.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Czy wiecie gdzie można od ręki kupić Terivę? od ręki, czyli natychmiast? raczej nigdzie właśnie kupiłam Terivę, będzie za 2 tygodnie w ogóle to co się dzieje zakrawa na jakąś groteskę w wielu miejscach nawet rozmawiać nie chcą, mają zamówienia na sierpień w cenach też szeroki wachlarz, pustaki od 3.50 do 4.90 belki od 63 do 89 (wymiar 4.2 - bo takie potrzebuję) i oto co mnie spotkało w temacie Terivy: w firmie polecanej na forum telefonicznie dowiedziałam się, że termin oczekiwania około 5 tygodni, belka 63.44 pustak 4.30 - pojechałam zamówić rozmowa osobista: ja - jak długo się czeka? pan - 6 tygodni ja - przez telefon mówił pan 5 pan - jak się pani nie podoba, proszę wyjść! ja - czy cena będzie taka jak teraz? pan - nie wiem, możliwe że zdrożeje ja - wpłacę zaliczkę pan - nie bierzemy zaliczek ja - jaką mam gwarancję, że w ogóle dostanę strop za te 6 tygodni? pan - nie ma gwarancji wróciłam do domu, rozgrzałam telefon i pojechałam zamówić strop do Strykowa, cena belki 77.80 pustak 3.50 potrzebuję 30 belek, więc w sumie wyszło taniej niż w tamtej firmie termin oczekiwania 2 tygodnie, zaliczkę przyjęto, wykazano zrozumienie klienta i jeszcze utargowałam upust! teraz muszę zamówić okna..... Troche się panoszą budowlańcy w czasie ich hossy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i wojtek 26.05.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 ja dołączyłam ksero dziennika budowy- na bieżąco wypełnione, podpisane przez kier bud zwrot VAT dostałam Witam Czy ktoś wie jak ma wyglądać dokument poświadczający stopień zaawansowania inwestycji do zwrotu VAT? Chciałem się udać z tym do kierownika budowy ale nie mogę znaleźć wzoru. Próbowałem już wyszukiwarki ale działa fatalnie i wciąż nic nie znajduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 27.05.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 ja dołączyłam ksero dziennika budowy- na bieżąco wypełnione, podpisane przez kier bud zwrot VAT dostałam Witam Czy ktoś wie jak ma wyglądać dokument poświadczający stopień zaawansowania inwestycji do zwrotu VAT? Chciałem się udać z tym do kierownika budowy ale nie mogę znaleźć wzoru. Próbowałem już wyszukiwarki ale działa fatalnie i wciąż nic nie znajduje. Oto cytat z artykułu w Gazecie Wrocławskiej: "Składając wniosek, nie musisz już dołączać do niego dokumentu określającego stopień zaawansowania inwestycji ani zawiadomienia o zakończeniu prac." Cały artykuł jest tutaj. Warto przeczytać też 2 komentarze pod tekstem art. świadczące o znanym nam wszystkim fakcie, że każdy US to "państwo w państwie" i rządzi się w/g własnej interpretacji (teoretycznie) ogólnie obowiązujączych zasad. Ja wniosek składałem przed wejściem w życie nowych przepisów. Od kierbuda dostałemodręczne pismo o takim schemacie: Miejscowość, Data Obiekt realizowany: BUDYNEK MIESZKALNY JEDNORODZINNY Inwestor: ... Adres budowy: ... Na dzień ... wykonano: ławę fundamentową wraz ze ścianami fundamentowymi. Podpis, Pieczątka Oddałem to pismo do US a oni oddali kasę - w moim przypadku bezboleśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 27.05.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Ja skleroza. Zapomniałam o kupnie pustaków wentylacyjnych /może to są cegły wentylacyjne/ ceramicznych. Jak wiecie gdzie można kupić to napiszcie. Pozdrawiam. Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaus 27.05.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Witam szukam kierownika budowy -kompetentnego ,który będzie stał po mojej stronie ,a nie dzialał przeciwko mnie .Jezeli ktoś ma namiary to bardzo prosze o kontakt na priv.Budowa jest w na zachód od Łodzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 27.05.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Mam do sprzedania prawie dwie palety dachówki Braasa, celtyckiej. Po ubiegłorocznych cenach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sirius98 28.05.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Witam, Poszukuje grupy która w rozsądnych pieniądzach postawi domek letniskowy 12-16m2 (3x4m lub 4x4m bez tarasu). Miejsce lokalizacji Czyżemin. Teren równy. Konstrukcja ma być lekka ale również żeby to nie były sklejki Kontakt: [email protected] GSM: 608-610-605 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomar31 28.05.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Może ktoś podłączał wodę i kanalizację w Łodzi i ma namiar na dobra firmę. Trzeba zrobić całą dokumentację i podłączyć do głównej nitki ( kanalizcja w ulicy o nawierzchni asfaltowej, woda w chodniku) odległość ok 4 m od granic działki. Ile taka przyjemność kosztuje? A może taniej i prościej zlecić to wodociągom. Dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.05.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Może ktoś podłączał wodę i kanalizację w Łodzi i ma namiar na dobra firmę. Trzeba zrobić całą dokumentację i podłączyć do głównej nitki ( kanalizcja w ulicy o nawierzchni asfaltowej, woda w chodniku) odległość ok 4 m od granic działki. Ile taka przyjemność kosztuje? A może taniej i prościej zlecić to wodociągom. Dziękuję za odpowiedzi. Podłaczałam, właśnie skończyłam. Firma bardzo OK, choć dość długo na nich czekałam (czekać trzeba podobno na uzgodnienia z policją, zarządem dróg...) ale jak już zaczeli, to cały bałagan trwał 3-4 dni. I posprzatali po sobie. Niestety, źle utwardzili mi nawierzchnię wjazdu i wczoraj wszystko wymyło . reklamowałam, zobaczymy, czy załatwią sprawę, bo na razie nie mam wjazdu a budowa rusza!! Jak poprawią, to ich będę reklamować, na razie nie chwale dnia przed..... Co do ceny, wszyscy biorą podobnie, w przeciwieństwie do wod-kanu, który chce majątek. Mają ceny zaporowe, chyba żeby im dać spokój. Ja za przyłącze wod kan (ale woda bez studzienki) + 40 m niktki kanalizacji na działce dałam koło 16. A co to znaczy zrobić dokumentację? Nie masz projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.05.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 właśnie kupiłam Terivę, będzie za 2 tygodnie w firmie polecanej na forum telefonicznie dowiedziałam się, że termin oczekiwania około 5 tygodni, belka 63.44 pustak 4.30 - pojechałam zamówić rozmowa osobista: ja - jak długo się czeka? pan - 6 tygodni ja - przez telefon mówił pan 5 pan - jak się pani nie podoba, proszę wyjść! ja - czy cena będzie taka jak teraz? pan - nie wiem, możliwe że zdrożeje ja - wpłacę zaliczkę pan - nie bierzemy zaliczek ja - jaką mam gwarancję, że w ogóle dostanę strop za te 6 tygodni? pan - nie ma gwarancji Czyśbyś pytała w maxbecie? Tam siedzi facet, który ma chyba za zadanie odstraszać klientów.... Powiedz, gdzie ta teriva w strykowie, też muszę zacząć myśleć. Acha, mniej więcej ile dałaś za jaką powierzchnię??? E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts