Michauek 09.09.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Czy jest tu ktoś kto kupił jedną z kilkuset działek budowlanych w Borowej (Borowa) koło Łodzi? Nieznającym tematu wyjaśniam- rok temu gmina Koluszki zorganizowała przetargi na kilkaset działek o powierzchni ok. 1000m2. Wszystkie koło siebie, gmina ma zorganizować prąd do każdej, zrobić kanalizację i drogi. Szukam więc przyszłych sąsiadów a teraźniejszych towarzyszy broni w walce z opieszałością gminy Koluszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 09.09.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Czy jest tu ktoś kto kupił jedną z kilkuset działek budowlanych w Borowej (Borowa) koło Łodzi? Nieznającym tematu wyjaśniam- rok temu gmina Koluszki zorganizowała przetargi na kilkaset działek o powierzchni ok. 1000m2. Wszystkie koło siebie, gmina ma zorganizować prąd do każdej, zrobić kanalizację i drogi. Szukam więc przyszłych sąsiadów a teraźniejszych towarzyszy broni w walce z opieszałością gminy Koluszki będziesz sobie musial paszport wyrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 09.09.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 PArapety aluminiowe malowane praszkowa to wiem gięte czy wytaczane ???? brąz pod kolor okna czy cegą pod kolor obróbek ???? gdzie się to g......tanio i dobrze kupuje ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 10.09.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 PArapety aluminiowe malowane praszkowa to wiem gięte czy wytaczane ???? brąz pod kolor okna czy cegą pod kolor obróbek ???? gdzie się to g......tanio i dobrze kupuje ?????? Hehe kurcze ja mam juz zamontowane a takich pytan sobie nie zadawalam, nie mialam pojecia Moje sa malowane proszkowo ale chyba stalowe?? Brazowe pod kolor okna, drzwi i bramy garazowej, kupilam na allegro. Chcialam wrzucic linka ale chyba nie ma tej firmy teraz... Tanio, za 11 parapetow zaplacilam chyba niecale 300 zl z dostawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.09.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 właśnie oglądałam wczoraj na Wycieczkowej. Cena zależy od szerokości ale ogólnie za stalowe chyba 25 cm malowane na "zwykły" kolor (brąz, biały) jest coś 25 zł /mb. Za malowane w palecie RAL 12 zł więcej. DŁugi, dlaczego akurat aluminiowe??I co to znaczy gięte a co wytłaczane? I co zrobić z tymi boczkami? Te plastikowe zaślepki mnie odrzucają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 10.09.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 właśnie oglądałam wczoraj na Wycieczkowej. Cena zależy od szerokości ale ogólnie za stalowe chyba 25 cm malowane na "zwykły" kolor (brąz, biały) jest coś 25 zł /mb. Za malowane w palecie RAL 12 zł więcej. DŁugi, dlaczego akurat aluminiowe?? I co to znaczy gięte a co wytłaczane? I co zrobić z tymi boczkami? Te plastikowe zaślepki mnie odrzucają. Wycieczkowa gdzie ???? Alu bo bezobsługowe gięte- wytłaczane - zdaje się ,że chodzi o sposób obróbki - wytłaczane są droższe z boczkami nie mam pomysłu , można podgiąć blachę ale to chyba wygląda gorzej prędzej boczki schowam w styro i tylko kawałek będzie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 10.09.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Długi, widziałem gdzieś na Pomorskiej w okolicach Mileszek ogłoszenie o parapetach - niestety jeżdżę tamtędy rano, więc lekko nietomnie i niestety nie pamiętam dokładnej lokalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 10.09.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Długi, widziałem gdzieś na Pomorskiej w okolicach Mileszek ogłoszenie o parapetach - niestety jeżdżę tamtędy rano, więc lekko nietomnie i niestety nie pamiętam dokładnej lokalizacji. najciemniej pod latarnią wypij rano kawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 10.09.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Jutro spróbuję zlokalizować Co do boczków - jak schowasz w styro to może podciekać, ja mam te plastikowe zaślepki a zauważyłem je dopiero dziś jak o tym wspomniałaś, więc może nie ma co demonizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 10.09.2008 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Długi, parapetami handluje prawie każdy salon z oknami. Moje - stalowe szer.22,5cm (łącznie 13,35mb) wyszły po 21zł/mb + zakończenia 4zł/2szt Brutto. Na ogół można wybrać: kupić z montażem lub bez. W Pabianicach większość firm sprzedaje parapety Pietruchy (salon firmowy w Łodzi, produkcja - Ksawerów) lub Tomstalu (hurtownia w Zgierzu). Można też kupić u nich bezpośrednio, ale wychodziło drożej . Zwróć uwagę na grubość blachy. Te najtańsze stalowe z Allegro wyglądają jakby były gięte z blachy do obróbek dekarskich. ...aaa... i proś o wycenę konkretnie pod swoje okna, bo spotykałem się z sytuacją, że nie mieli jednej ceny za mb., ale cena metra zmieniała się w zależności od długości parapetu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.09.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Wycieczkowa niedaleko po skręcie z Strykowskiej. najpierw jest reklama schodów (po prawej stronie) a za nią trzeba bardzo uważać, bo jest plansza od tych parapetów ale trochę schowana za krzakami. To jest wytwórca, on daje te parapety właśnie do firm od okien. Ma grubą, powlekaną blachę, a te kolorowe są faktycznie bajeranckie, niektóre. Czas do tygodnia. Boczki są raczej nie do ominięcia, ale klują mnie w oczy tak, że tylko je widzę na ulicach. Chyba jakieś zboczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 11.09.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Wycieczkowa niedaleko po skręcie z Strykowskiej. najpierw jest reklama schodów (po prawej stronie) a za nią trzeba bardzo uważać, bo jest plansza od tych parapetów ale trochę schowana za krzakami. To jest wytwórca, on daje te parapety właśnie do firm od okien. Ma grubą, powlekaną blachę, a te kolorowe są faktycznie bajeranckie, niektóre. Czas do tygodnia. Boczki są raczej nie do ominięcia, ale klują mnie w oczy tak, że tylko je widzę na ulicach. Chyba jakieś zboczenie. lekarz zboczeniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michauek 11.09.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 będziesz sobie musiał paszport wyrobić Jakoś to przeżyje Nic nie poradzę na to że ta gorsza, wschodnia część Łodzi jest tańsza Bez napinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 11.09.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 będziesz sobie musiał paszport wyrobić Jakoś to przeżyje Nic nie poradzę na to że ta gorsza, wschodnia część Łodzi jest tańsza Bez napinki SPOOOOKO Jakby co to na dobry meczyk będziesz miał blisko no i pamietaj : Jak już wejdziesz między wrony......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 11.09.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Boczki są raczej nie do ominięcia, ale klują mnie w oczy tak, że tylko je widzę na ulicach. Chyba jakieś zboczenie. Też mi się te boczki nie podobają Myśleliśmy: - o parapetach granitowych, ale nie możemy dobrać koloru do okien, - o klinkierowych - ale nam się fugi pomiędzy kształtkami/płytkami nie podobają. - o aluminiowych/stalowych - ale nie podobają nam się boczki plastikowe. Są jakieś inne rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 11.09.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Boczki są raczej nie do ominięcia, ale klują mnie w oczy tak, że tylko je widzę na ulicach. Chyba jakieś zboczenie. Też mi się te boczki nie podobają Myśleliśmy: - o parapetach granitowych, ale nie możemy dobrać koloru do okien, - o klinkierowych - ale nam się fugi pomiędzy kształtkami/płytkami nie podobają. - o aluminiowych/stalowych - ale nie podobają nam się boczki plastikowe. Są jakieś inne rozwiązania? blacha ocynk, piaskowiec, poliester(producent Pomorska - Kropi parapety takie sobie ale gościu jeździ Cobrą ), drewno, lasryko, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.09.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Granity i marmury dla mnie odpadają z powodów cenowych. Klinkier podoba mi się bardzo, ale wykonawca chce 50 zł/mb + płytki itd. Jeżeli pogoda dopisze i będzie czas, to spróbujemy sami kłaść klinkier. Jeżeli nie, to kupię to blachę, ze wstrętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 12.09.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 W temacie zaslepek plastikowychna parapety - opchne niedrogo takie lepsiejsze kolor ciemny braz, od Schuecco. 11 kompletow ( w sumie 22 zaslepki). Placilam 3,5 zl za sztuke . Zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 12.09.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Myśleliśmy: - o parapetach granitowych, ale nie możemy dobrać koloru do okien, Są jakieś inne rozwiązania? Sli - padły propozycje tych kolorów co pokazywałeś ... ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 12.09.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Sli - padły propozycje tych kolorów co pokazywałeś ... ? Generalnie tak, ale obecnie mamy już okna, mmm, ładniutkie i po przyłożeniu do nich, jakoś te wcześniej wybrane granity nie podchodzą nam. Jest co prawda druga opcja - dobranie granitu do koloru elewacji (widziałem takie rozwiązanie i wyglądało nieźle), ale nie mamy wybranego jeszcze koloru elewacji, więc nie mamy do czego dobierać parapetów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts