ProStaś 28.02.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witajcie kochani! Możecie polecić jakiś dobry tartak co by miał dobre i drewno i ceny Ja brałem u Dzikiego z Kraszewa. Jak się uśmiechniesz, powołasz na odpowiednie wpływy (czyli mnie ) to w dobrej cenie, drewno będzie leżeć w impregnacie od soboty do poniedziałku - a nie od 6.00 do 6.30 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 28.02.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witajcie kochani! Możecie polecić jakiś dobry tartak co by miał dobre i drewno i ceny Polecany przeze mnie jest na tablicy ogłoszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 28.02.2009 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 ProStaś czy ja też mogę?????? Ale na kogo mamy się powołać?? ProStaś czy może nie????? P:)))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 28.02.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 piaconsultingJak dla mnie to domek ładniutki. Słuchajcie, mam kolejne pytanie z cyklu głupich. Jakiej grubości jest tynk na ścianach (wewnętrznych)? Gipsowy z agregatu... Wymierzyłam sobie miarką kuchnię i chciałabym podać rysunek kumplowi - stolarzowi żeby przymierzył sie do mebelków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 28.02.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 piaconsultingJak dla mnie to domek ładniutki. Słuchajcie, mam kolejne pytanie z cyklu głupich. Jakiej grubości jest tynk na ścianach (wewnętrznych)? Gipsowy z agregatu... Wymierzyłam sobie miarką kuchnię i chciałabym podać rysunek kumplowi - stolarzowi żeby przymierzył sie do mebelków a ściany masz równe ??? a kable jak idą w szlicach czy po ścianie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 28.02.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witajcie kochani! Możecie polecić jakiś dobry tartak co by miał dobre i drewno i ceny Ja brałem u Dzikiego z Kraszewa. Jak się uśmiechniesz, powołasz na odpowiednie wpływy (czyli mnie ) to w dobrej cenie, drewno będzie leżeć w impregnacie od soboty do poniedziałku - a nie od 6.00 do 6.30 Pozdrawiam. Powiem Karolowi i będziesz robił uniki przed hantlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 28.02.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Witajcie kochani! Możecie polecić jakiś dobry tartak co by miał dobre i drewno i ceny Ja brałem u Dzikiego z Kraszewa. Jak się uśmiechniesz, powołasz na odpowiednie wpływy (czyli mnie ) to w dobrej cenie, drewno będzie leżeć w impregnacie od soboty do poniedziałku - a nie od 6.00 do 6.30 Pozdrawiam. Powiem Karolowi i będziesz robił uniki przed hantlem To lepiej powiedz Markowi, spokojniejszy, starszy, mniej gadatliwy, choć równie sympatyczny i uczynny. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 28.02.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 ProStaś czy ja też mogę?????? Ale na kogo mamy się powołać?? ProStaś czy może nie????? P:)))))) Poszło na priv. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 28.02.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 długi nie mam jeszcze kabli a ściany równe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 28.02.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 I jeszcze jedno, mam pytanie, czy ktoś mógłby się publicznie (lub na priv) pochwalić ile w sumie zapłacił za elektrykę. Czekam na wycenę powszechnie chwalonego Marka Osendowskiego, mam też jeszcze jedną wycenę. Instalacja na ok. 160 m.kw. Będę wdzięczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 28.02.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Poszło na priv. Dom w tym samym metrażu (150), ale elektryk spoza forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 28.02.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Poszło na priv. Dom w tym samym metrażu (150), ale elektryk spoza forum. Dzięki. A może dasz namiar ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 28.02.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Mogę dać, ale i tak do ciebie nie pojedzie - dlatego nawet go nie polecam na tablicy. Chłopak jest na prawdę dobry (w mojej i nie tylko mojej ocenie), dlatego na brak roboty nie narzeka i bierze tylko budowy w swojej okolicy (w twoim kierunku to najdalej chyba do Pabianic sięga). Dodatkowo preferuje roboty "kompleksowe" - u mnie robił: kanalizację, elektrykę, hydraulikę, ogrzewanie i będzie jeszcze instalował kocioł. ...a jego konik to pompy ciepła (na to mooooże dałby się namówić). Odległych robót nie bierze też z tej prostej przyczyny, że poczuwa się do odpowiedzialności za to co zrobił i serwisuje swoje budowy w późniejszym czasie, a ponieważ trochę już mu się tego namnożyło, więc nie chce tracić czasu na dalekie dojazdy, gdy klientowi trzeba zaworek kulowy wymienić - sam rozumiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.02.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Taki nam wystarczy: http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_w_sasankach/m3f019731daa40 Nie mamy super wymagań - to jest alternatywa dla m-2 w blokach Dzieki Fajny domek i dobrze przemyślany, tylko kto mu wymyślił te dzwi z boku? Przy takiej powierzchni ważny jest kazdy schowek. Jakby były pośrodku, to po lewo byloby pomieszczenie gospodarcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 28.02.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Taki nam wystarczy: http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_w_sasankach/m3f019731daa40 Nie mamy super wymagań - to jest alternatywa dla m-2 w blokach Dzieki Fajny projekt ale widze jeden problem bo nie ma kotłowni ani innego pomieszczenia gospodarczego a gdzie wstawicie piec? Chyba że chcecie prądem grzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Zbyszek 28.02.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Wydaje mi się że 15000 to nie duzo tym bardziej że jest to 5 kat i nie trzeba jej odralniać a w okolicy sie budują więc chyba nie będzie problemu z pozwoleniem (mam nadzieję ) Zeby pobudowac dom trzeba ziemie z rolnej przeksztalcic w budowlana, i to nie wazne ktora klasa ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 01.03.2009 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Wydaje mi się że 15000 to nie duzo tym bardziej że jest to 5 kat i nie trzeba jej odralniać a w okolicy sie budują więc chyba nie będzie problemu z pozwoleniem (mam nadzieję ) Zeby pobudowac dom trzeba ziemie z rolnej przeksztalcic w budowlana, i to nie wazne ktora klasa ziemi. ważne 5-6 nie trzeba odralniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 01.03.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Taki nam wystarczy: http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_w_sasankach/m3f019731daa40 Nie mamy super wymagań - to jest alternatywa dla m-2 w blokach Dzieki Fajny domek i dobrze przemyślany, tylko kto mu wymyślił te dzwi z boku? Przy takiej powierzchni ważny jest kazdy schowek. Jakby były pośrodku, to po lewo byloby pomieszczenie gospodarcze dokładnie drzwi wejsciowe do tego środkowego pomieszczenia. Na dole nie ma sypialni wiec ja bym jeszcze zrezygnował z łazienki WC i umywalka wystarczy. W ten sposób da sie wygospodarowac miejsce na kotłownie. A wogóle z takich małych domków o powierzchni z 80 metrów to najbardziej mi sie parterowe podobaja. Pieterko jak powyzej 100 metrów bedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 01.03.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 ProStaś czy ja też mogę?????? Ale na kogo mamy się powołać?? ProStaś czy może nie????? P:)))))) Poszło na priv. Pozdrawiam. ProStaś ja też poproszę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 01.03.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 długi nie mam jeszcze kabli a ściany równe....[/quote to daj sobie na wstrzymanie ))) położysz instalację , przyjdzie tynkarz ustawi listwy i będzie widać ile tynku ... Ściany proste ?? powiadasz ...... a konty terz proste ?? a sprawdzałaś na "oko" czy łatą ?? nie śpiesz się z meblami bo jeszcze może Ci się koncepcja zmienić , a poza tym jak moje własne doświadczenie uczy meble to nie jest najważniejsza rzecz w mieszkaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts