maren100 25.04.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 No właśnie to mnie nieco zniechęca - do środków komunikacji z 2 km, do szkoły podobnie... A mam dziecko 5 letnie, więc dość kiepsko to wygląda. Z drugiej strony jednak miejsca z dobrą komunikacją (nie wspominając o walorach estetycznych lokalizacji, tak żeby choć trochę ładnie było ) to już mocno inna półka cenowa jak my rozgladalismy sie za kupnem dzialki tj. pierwsza polowa 2007 roku to cena w okolicach Zimnej Wody byla ok 100 zl/m2, jak jest teraz nie wiem ........ my jednak zdecydowalismy, ze warto dolozyc kasy i kupic dzialke gdzies w lepszej lokalizacji bo to inwestycja na cale zycie, ale wiadomo wszystko zalezy od mozliwosci ........ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 25.04.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 czy wie ktoś ile kosztuje odbiór instalacji elektrycznej? Bo to chyba coś koszuje, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irq123 25.04.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Po pierwsze witajcie bo to mój pierwszy wpis na Łódzkiej Grupie. Z tablicy ogłoszeń korzystam na bieżąco (np dzięki wpisowi canna'y rozpoczyna u mnie właśnie ekipa murarzy z Irkiem na czele) Ale to czego nie mogę znaleźć, to gazownika takiego co zamontuje butlę podziemną i dalej istalację do pieca.. Szukając wszystkich możliwosci chciałbym poznać cenę instalacji z zakopaną butlą w ogrodzie. Nie chcę korzystac z ofert firm typu Gas-Pol, żeby nie wiązać się umową z dostawcą gazu oraz nie płacić comiesięcznie dzierżawy za butlę. Pójdę też do gazowni zapytać czy zrobią mi przyłącze (ponad 160m), czy będzie to coś poważniejszego / droższego... czy może nie będą chcieli wogóle mnie podłączyć. Czy ktoś zna takiego gazownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomar31 25.04.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Ja wlasnie robie za 500 zl brutto, firma z allegro. Taniej nie udalo mi sie znalezc. Moj kierbud chcial 1000 zl... Podaj namiary na tą osobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 25.04.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Ja wlasnie robie za 500 zl brutto, firma z allegro. Taniej nie udalo mi sie znalezc. Moj kierbud chcial 1000 zl... Podaj namiary na tą osobę. Firma pro eko bud, miejscowosc Brzeszcze pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zojka10 25.04.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Po pierwsze witajcie bo to mój pierwszy wpis na Łódzkiej Grupie. Z tablicy ogłoszeń korzystam na bieżąco (np dzięki wpisowi canna'y rozpoczyna u mnie właśnie ekipa murarzy z Irkiem na czele) Witajcie, u nas również budowała ekipa pana Irka Dobrze wybraliście! My jesteśmy z nich bardzo zadowoleni zwłaszcza, że kierbuda mamy do d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 25.04.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Ale to czego nie mogę znaleźć, to gazownika takiego co zamontuje butlę podziemną i dalej istalację do pieca.. Szukając wszystkich możliwosci chciałbym poznać cenę instalacji z zakopaną butlą w ogrodzie. Nie chcę korzystac z ofert firm typu Gas-Pol, żeby nie wiązać się umową z dostawcą gazu oraz nie płacić comiesięcznie dzierżawy za butlę. Pójdę też do gazowni zapytać czy zrobią mi przyłącze (ponad 160m), czy będzie to coś poważniejszego / droższego... czy może nie będą chcieli wogóle mnie podłączyć. Czy ktoś zna takiego gazownika? Witaj, skrobnęłam kilka słówek w Waszym dzienniku A co go gazownika to mam wizytówkę od Pana z Shella. Ale to nie o to Ci chodzi, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irq123 25.04.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Witaj, skrobnęłam kilka słówek w Waszym dzienniku A co go gazownika to mam wizytówkę od Pana z Shella. Ale to nie o to Ci chodzi, prawda? No właśnie nie o to, bo ten Pan będzie chciał tylko na zasadzie umowy, czyli dzierżawa butli, a gaz tylko od nich.. My chcemy samodzielnie wybierać dostawców, a butlę mieć na właśność, tak strasznego majątku nie kosztuje chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 25.04.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 DOROTA - dziękuję za bardzo sympatyczne i miłe spotkanie Co prawda wuzetek nie było ale było super serdecznie pozdrawiam całą Rodzinkę, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanulka 25.04.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Dzięki Jacekot za wsparcie. Do dziś jestem już po przejażdżce na policję, bo gościu wczoraj zaczął straszyć, że długo w tym domu nie pomieszkam... Nie mam faktur, gwarancji, ani wpisu do Dziennika Budowy... Na szczęście inny hydraulik utwierdził mnie w przekonaniu, że to właśnie ja mam rację. W przyszłym tygodniu wchodzi niezależny rzeczoznawca. Czekam na dalszy bieg wydarzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.04.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 A my właśnie dziś oglądaliśmy bardzo ładny dom Doroty. Niech żałuje, kto nie byl. .. A'propos, Dorota, jai był adres netowy do tych sztukaterii? Zapomniałam nazwy i nie mogę znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 26.04.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Witam serdecznie. Cieszę się że domek się podobał i było fajnie. Zapraszam częściej. Dziękujemy za pozdrowienia i też pozdrawiamy.EZS firma produkująca orac, ich adres internetowy: http://www.orac.com.pl. My kupowaliśmy w m-market na ul. Limanowskiego, ich strona http://www.m-market.com.pl. W katalogu można popatrzeć ale my pojechaliśmy do salonu i jeszcze pomacaliśmy. Uważaj w momencie dobierania listew pod parapet. Dobieraj tak by nie wystawały dalej niż parapet. My parapety mieliśmy najgłębsze jakie można było zamówić, a listwy ozdobne są tak dobrane by nie wystawały i został jeszcze luz jak kapie woda z parapetu. Pozdrawiam. Dorota. Ps. Zapomniałam, ktoś z naszej grupy kupawał drzewka z instytutu sadownictwa ze skierniewic. Potrzebuję numeru telefonu do nich by sobie o zamówieniu pogadać. Jak macie to poproszę i bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 26.04.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 .... z innej beczki... SŁUCHAJTA.... SŁUCHAJTA!! sprawa jest!! brat mój siem zaraził "budowaniem" i szuka działki budowlanej ( może być i rolna ale z " PZP " ) do zgarnięcia jest ok. 50k wiec może ktoś chce sie pozyć działki do 10 km od łodzi?? a tak na poważnie: poszukuję działki ok 1000m za umiarkowane pieniądze... gdzieś koło łodzi - preferowany kierunek południe ( jak kto ma jakiś namiar np. na Tuszyn : babcia zmarła, zostawiła kury, koty, kozy i nie ma kto się tym zaopiekować... albo: rodzina wyjechała za gramanicę - zostawili hektar ziemi i "nieroba" który chce to spylic... albo: jakaś okazja ) proszę o info na priv.....pewnie wiecie więcej niż google majki: a może koło ciebie jest jakieś 1000 m2?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.04.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 EZS firma produkująca orac, ich adres internetowy: http://www.orac.com.pl. My kupowaliśmy w m-market na ul. Limanowskiego, ich strona http://www.m-market.com.pl. W katalogu można popatrzeć ale my pojechaliśmy do salonu i jeszcze pomacaliśmy. Uważaj w momencie dobierania listew pod parapet. Dobieraj tak by nie wystawały dalej niż parapet. My parapety mieliśmy najgłębsze jakie można było zamówić, a listwy ozdobne są tak dobrane by nie wystawały i został jeszcze luz jak kapie woda z parapetu. dzieki, pojadę, choć ceny mnie powaliły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 26.04.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 A my w sobotę po chorobowych "wypoczynkach" walczyliśmy dalej z żywiołem , czyli z działką :)dzieci udało się do dziadków wydać , a my za łopaty i wory i dawaj - cały przód uprzątnęliśmy ze śmieci ( a góóóóóóra była) , potem trzeba było nieco poprawić nasze tymczasowe ogrodzenie , bo juz bardziej leżało niż stało , ja musiałam zmienić lokalizację piasku żółtego , bo tam gdzie był usypany ma być rabata roślinno kwiatowa i ni w ząb by mi nic nie urosło na pustynnym podkładzie .... chyba że jakaś fatamorgana ... ale trawy jeszcze nie sadziliśmy , więc skąd by u nas wizje W każdym razie zmachaliśmy się jak bolki i dalej niewiele widać Ryjek mi nieco ogorzał od słoneczka , juz powoli robię się panią na włościach ,w gumniakach i zdrowiutkim kolorkiem na twarzy. Aaaaa no i w końcu mam schody do domu bo juz nie mogłam znieśc tych pustaków i desek podkładanych jako stopnie - tylko czekałam az ktoś fiknie i coś sobie zrobi. Mam pytanie za punktów 100 : czy macie jakiś pomysł co zrobić z bloczkami Ytong'a które mi zostały - są różnej wielkości ,grubości i nie wiem czy jest sens trzymac tą górę gruzu czy wydalić precz ....zostało mi ze 2 palety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.04.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Mam pytanie za punktów 100 : czy macie jakiś pomysł co zrobić z bloczkami Ytong'a które mi zostały - są różnej wielkości ,grubości i nie wiem czy jest sens trzymac tą górę gruzu czy wydalić precz ....zostało mi ze 2 palety Moja zbędna paleta BK weszła w taras. Nie wiem, czy to dla niej najlepsze miejsce, ale na razie taras nie narzeka i się nie wali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia.SZ 27.04.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Poszukuję ekipy od tynków nakładanych ręcznie.!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 27.04.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 majki: a może koło ciebie jest jakieś 1000 m2?? Nie omieszkam sie rozejrzec po okolicy Wiem że jest ogłoszenie o sprzedaży 1800 m, ale nawet tam sie kiedyś zatrzymałem żeby spytać i nikogo, żywej duszy, nawet telefonu pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 27.04.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 A my w sobotę po chorobowych "wypoczynkach" walczyliśmy dalej z żywiołem , czyli z działką :)dzieci udało się do dziadków wydać , a my za łopaty i wory i dawaj - cały przód uprzątnęliśmy ze śmieci ( a góóóóóóra była) , potem trzeba było nieco poprawić nasze tymczasowe ogrodzenie , bo juz bardziej leżało niż stało , ja musiałam zmienić lokalizację piasku żółtego , bo tam gdzie był usypany ma być rabata roślinno kwiatowa i ni w ząb by mi nic nie urosło na pustynnym podkładzie .... chyba że jakaś fatamorgana ... ale trawy jeszcze nie sadziliśmy , więc skąd by u nas wizje W każdym razie zmachaliśmy się jak bolki i dalej niewiele widać Ryjek mi nieco ogorzał od słoneczka , juz powoli robię się panią na włościach ,w gumniakach i zdrowiutkim kolorkiem na twarzy. Aaaaa no i w końcu mam schody do domu bo juz nie mogłam znieśc tych pustaków i desek podkładanych jako stopnie - tylko czekałam az ktoś fiknie i coś sobie zrobi. Mam pytanie za punktów 100 : czy macie jakiś pomysł co zrobić z bloczkami Ytong'a które mi zostały - są różnej wielkości ,grubości i nie wiem czy jest sens trzymac tą górę gruzu czy wydalić precz ....zostało mi ze 2 palety Siostra ja mam jeszcze 10 szt od modelowania łazienki , mogę Ci dołożyć ? Transport Free Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 27.04.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Dzięki Jacekot za wsparcie. Do dziś jestem już po przejażdżce na policję, bo gościu wczoraj zaczął straszyć, że długo w tym domu nie pomieszkam... Nie mam faktur, gwarancji, ani wpisu do Dziennika Budowy... Na szczęście inny hydraulik utwierdził mnie w przekonaniu, że to właśnie ja mam rację. W przyszłym tygodniu wchodzi niezależny rzeczoznawca. Czekam na dalszy bieg wydarzeń Najważniejsza sprawa to nie ulegaj emocją , a nawet jeśli to nie pokazuj tego . Jak straszy to bardzo dobrze zrobiłaś że zgłosiłaś to na policje . , faktury i wpis to pikuś załatwisz to bez probelmu , Gwarancja Ci przysługuje czy się to kolesiowi podoba czy nie , zresztą mam umowę . Tylko spokojnie a pewnie wszystko się ułoży , myśle że jak wejdzie rzeczoznawca i ten hydro-naciągacz szybko zmieni "front" i bedzie się chciał ułożyć . Już teraz się zastanów czy chcesz załatwić to polubownie jak złoży Ci taką propozycje . Nie zapomnij wszyskiego zwasze spisać pozdr Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts