Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Widziałem ostatnio ogłoszenie obok siebie o sprzedaży działki : 1600 m2, media - prąd, woda, gaz, kanalizacja w ulicy, warunki zabudowy są, podobno 150 zł/m2.

No ale jakie sąsiedztwo :cool::wiggle:

Jakby ktoś, coś, to podam namiary na PW ...

pozdrawiam, majki

no ja chce jedną z tych co jest w linku. a patrząc tak na kierunki świata , która lepsza.

I to jest pytanie, przez które nie mogę spać od dwóch dni. Wiadomo wybór działki jest najważniejszy w całym procesie inwestycyjnych tym bardziej ze człowiek ma tam spędzić prawdopodobnie resztę swojego życia.

no ja chce jedną z tych co jest w linku. a patrząc tak na kierunki świata , która lepsza.

I to jest pytanie, przez które nie mogę spać od dwóch dni. Wiadomo wybór działki jest najważniejszy w całym procesie inwestycyjnych tym bardziej ze człowiek ma tam spędzić prawdopodobnie resztę swojego życia.

Powiem tak : jakbyśmy przekręcili ten Twój obrazek "normalnie" to układ stron mam w sumie identyczny. I wjazd miałbym tam gdzie Ty masz ten "załom" w działce od drogi ...

Wejście mam od południowego-wschodu, taras i największe okna od południa i zachodu.

Od wschodu i północy tylko okna łazienek.

Bardzo duzo słońca tak jak teraz mamy pogodę ( nam to odpowiada ), ale taras po południu robi sie cały nasłoneczniony, mimo sporego zadaszenia i okapów ...

Myślę, ze ukłąd masz fajny, od północy masz możliwość nie dawania nic, dom moze stać wejściem od południa i od wschodu ...

Spory wybór, bierz :cool:;)

pozdrawiam, majki

Tak czy inaczej to Ty wybierasz! Jak patrzę na te działki to wydaje mi się że ta 28/15 jest odrobinę szersza. I w przeciwieństwie do tej drugiej, ma mniej "wcinek". Bedzie bardziej ustawna.

Duże znaczenie ma również i to co w domu dla Ciebie będzie ważniejsze. Jeden woli słoneczne salony a inni piją kawę w salonach zacienionych o poranku. My na przykład mamy od wschodu salon z tarasem a na zachodzie kuchnie. Od południa łazienkę a od pólnocy gabinet ,żeby przy pracy chłodniej było.

To tak jak w reklamie " to Ty tu urządzisz" Więc.....trafnych wyborów życzymy!

PS. Majki bój się....kogo tam chcesz!!!!! 150 za m2?!?!?!?!!?:eek::evil::eek::evil:

oczywiście że decyzja należy do mnie ale chcer poznac osoby które mają to już za sobą i są praktykami bo posiadają swoje domy.Przedstawie moje za i przeciw.

Działka 28/16

+ wjazd z dówch stron (oczywiście jest to droga wewnętrzna, której nie jestem zwolennikiem ale..) czyli nie muszę sam odśnieżać

+ z każdej strony około 80 m na doprowadzenie mediów z tym, że z jednej strony będzie wiecej osób mogło partycypować w kosztach np. przyłączenia wody, gazu

+ przede mna jest sasiad, a za mna tak w polowie bede miał sasiada

- jest z wcięciami

-jest węższa

- z dwóch stron będą sie kręcić samochody

Działka 28/15

+jest szersza, ustawniejsza

+ z jednej strony jest juz sąsiad czyli mniej do grodzenia

+mniej samochodów bedzie sie krecić po drodze

- bede sam odśnieżał

- 80 m do wody, prądu, gazu które to będe musiał sam pokryć

oczywiście że decyzja należy do mnie ale chcer poznac osoby które mają to już za sobą i są praktykami bo posiadają swoje domy.Przedstawie moje za i przeciw.

Działka 28/16

+ wjazd z dówch stron (oczywiście jest to droga wewnętrzna, której nie jestem zwolennikiem ale..) czyli nie muszę sam odśnieżać

+ z każdej strony około 80 m na doprowadzenie mediów z tym, że z jednej strony będzie wiecej osób mogło partycypować w kosztach np. przyłączenia wody, gazu

+ przede mna jest sasiad, a za mna tak w polowie bede miał sasiada

- jest z wcięciami

-jest węższa

- z dwóch stron będą sie kręcić samochody

Działka 28/15

+jest szersza, ustawniejsza

+ z jednej strony jest juz sąsiad czyli mniej do grodzenia

+mniej samochodów bedzie sie krecić po drodze

- bede sam odśnieżał

- 80 m do wody, prądu, gazu które to będe musiał sam pokryć

Jak widzę jeden plus więcej na korzyść 28/15 :)

Albo wersja dla pesymistów czyli że jeden minus mniej ;)

Widziałem ostatnio ogłoszenie obok siebie o sprzedaży działki : 1600 m2, media - prąd, woda, gaz, kanalizacja w ulicy, warunki zabudowy są, podobno 150 zł/m2.

No ale jakie sąsiedztwo :cool::wiggle:

Jakby ktoś, coś, to podam namiary na PW ...

pozdrawiam, majki

to koło nas jest po 79 zł z mediami i mamy super sąsiedztwo:) namiary na priv

Gość 2mm

28/15 jest lepsza m.in. również dlatego, że nie ma z tyłu kolejnej drogi, nawet wewn.

Nie ma więc konieczności stawiania odpowiednio wysokiego ogrodzenia.

Poza tym jest na końcu drogi dojazdowej więc nikt nie będzie przejeżdżał obok bo nie ma dokąd.

No fajnych ludzi chcę :)

A 150 zł /m2 z mediami i w fajnej okolicy ( znam :) ) to dobra cena.

w/g mnie ...

pozdrawiam, majki

tak miesiąc, może dwa miesiące temu, niedaleko od Ciebie majki, powiedzmy ze 2-3 km w linii prostej, na terenie miasta, gmina sprzedawała działki (domyślam się, ze media są w ulicy) i ceny za mkw osiągnęły coś w granicach pod 300 PLN/mkw

wg mnie takie wyceny są chore bo akurat znam ulicę na której są te działki no ale to moje zdanie (i nie moje pieniądze :) )

pozdr.