milek1719500956 06.04.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 mam prośbę , czy możecie mi doradzić w pewnej sprawie.mianowicie chcę zamienić szambo na oczyszczalnię ścieków ale nikt nie potrafi mi powiedzieć jak to prawnie powinno wyglądać. gmina odsyła mnie do starostwa a starostwo do gminy . moja Pani architekt powiedziała żeby na razie nic nie zgłaszać tylko przy odbiorze budynku i bądź tu inwestorze mądry. ktoś ma jakieś pomysły?? Ja też robiłam taką zamianę, z tym, że jeszcze na etapie projektu (szambo miałam w wz dla działki). Kazali mi złożyć osobny wniosek o wydanie wz na oczyszczalnię, wydali dość szybko, oczyszczalnia została wrysowana w plan zagospodarowania i objęta pnb. Ale teoretycznie nie powinno się takiej procedury wymagać, bo oczyszczalnia jest niby na zgłoszenie. Generalnie w każdej gminie jest inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek40lodz 06.04.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Ja też robiłam taką zamianę, z tym, że jeszcze na etapie projektu (szambo miałam w wz dla działki). Kazali mi złożyć osobny wniosek o wydanie wz na oczyszczalnię, wydali dość szybko, oczyszczalnia została wrysowana w plan zagospodarowania i objęta pnb. Ale teoretycznie nie powinno się takiej procedury wymagać, bo oczyszczalnia jest niby na zgłoszenie. Generalnie w każdej gminie jest inaczej Zgadza się , w gminie trzeba zapytać czy wyrażają zgodę na oczyszczalnię ( oczywiście na piśmie).Bo mogą mieć jakieś ale i powiedzieć aby przyłączyć się do istniejącego kolektora ściekowego (jeżeli taki jest w pobliżu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 06.04.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Oj tak Otoczaki A masz coś na oku ? pozdrawiam, majki Majki- na oku to jęczmień, otoczaki do ogrodu jeszcze nie ale wkrotce zaczne sie rozglądać- w końcu już za rok będą potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 06.04.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Murarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misopi 07.04.2011 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 chcę zamienić szambo na oczyszczalnię ścieków ale nikt nie potrafi mi powiedzieć jak to prawnie powinno wyglądać. U mnie (Łódź Bałuty) wymagana była zmiana pozwolenia na budowę. Dziwiłem się ale wolałem nie ryzykować. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolusie77 07.04.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 kiedyś były jakieś egzemplarze w Artdomie na Kasprzaka, po tej stronie co mają kafle, kibelki itp. wynalazki. a większy wybór (+AGD) na Bartyckiej w W-wie, nie pamiętam już nr pawilonu i stoiska. co do tych blaszaków to nie przesadzajmy, jak coś nie jest trwale związane z gruntem czyli nie jest budynkiem, budowlą itp. to nie podlega to żadnemu zgłaszaniu. Niestety w Ardomie na Kasprzaka mają główne zlewozmywaki Franke, Blanco i Deante. Z Teki nie znalazłam. A do Wawy trochę za daleko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 07.04.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Niestety w Ardomie na Kasprzaka mają główne zlewozmywaki Franke, Blanco i Deante. Z Teki nie znalazłam. A do Wawy trochę za daleko.. Teke kupowaliśmy tak, że wybraliśmy model, poszliśmy do sklepu i nam sprowadzili. Tu : http://www.lista.e-sieci.pl/place61147,Arno,Dalkowscy.html pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 08.04.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 dawno mnie tutaj nie było, ale teraz po prośbie ....... proszę podzielcie się namiarami na dobrego fachowca wykonującego ogrodzenie .... z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 08.04.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 dawno mnie tutaj nie było, ale teraz po prośbie ....... proszę podzielcie się namiarami na dobrego fachowca wykonującego ogrodzenie .... z góry dzięki a jakie to ma być ogrodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 08.04.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 a jakie to ma być ogrodzenie? na jednej dlugosci ogrodzenia podbudowa z klinkieru + pęty metalowe a na drugiej zwykła siatka z slupkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 08.04.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Witajcie, szukam pilnie ekipy do położenia tynku zewnętrznego (bez docieplenia). Kogoś polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 08.04.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 na jednej dlugosci ogrodzenia podbudowa z klinkieru + pęty metalowe a na drugiej zwykła siatka z slupkami co do zwykłej siatki mogę ci mojego polecić jest niedrogi Sylwester Skibiński 600 522 048 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.04.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Majki, otoczaki i inne kamienie to kupisz w takiej firmie, hmmm jak sie jedzie z Łagiewnik do Tracza to są po drodze. Zaraz za Łagiewnikami. Otoczaki sprzedają w workach a poza tym jakie piękne kamienie mają!!!. Ale ceny nie tanie, wcale nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 09.04.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Hej Wiem, że ten temat był już poruszany ale szukam i nie mogę odnaleźć PLISS podajcie namiary na sprawdzoną i niedrogą firmę od OKIEN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.04.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 ... szukam ... sprawdzoną .... firmę od OKIEN Nie wypowiadam się pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 10.04.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Hej Wiem, że ten temat był już poruszany ale szukam i nie mogę odnaleźć PLISS podajcie namiary na sprawdzoną i niedrogą firmę od OKIEN ukrócę 3stronową dyskusję- Mielczarek- polecana wzdłuż i wszerz na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 10.04.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Kajka.Z dziękuję Ci bardzo Majki - nie musisz się wypowiadać - wystarczyło zamiast 5 słów napisać jedno - po co ta ironia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 10.04.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 poszukuje namiarów na firmę która sprzedaje same wkłady ceramiczne do kominów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 11.04.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Majki - nie musisz się wypowiadać - wystarczyło zamiast 5 słów napisać jedno - po co ta ironia? Oj, nie napinaj się tak ... Nigdzie w moim poście nie ma ironii, a wystarczyło przeczytać kilka stron do tyłu grupę łódzką i byś znalazła szukane informacje pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 11.04.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Szanowna Grupo Łódzka!! jakie są Wasze doświadczenia w temacie solarów? robił ktoś? jak wygląda kwestia dofinansowania? Wyliczaliście? Podobno dofinansowanie jest na całą instalację, którą i tak trzeba zrobić i solary wychodzą za darmo...??? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie- proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts