olgusieniunieczka 18.06.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 markoos a co Twój projekt mówi w tej kwestii? Może konstruktor coś tam już przewidział, powienien chyba nie? Albo KierBud-niech się człowiekwykarze wiedzą, zaproponuje jakieś rozwiązanie-zweryfikujesz je sobie najwyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 18.06.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Mój kierbud u siebie w domu też ma zalany razem ze stropem Nie bardzo rozumiem, po co dylatować te kominy. Przecież w środku jest wkład ceramiczny, potem wełna i dopiero pustak zewnętrzny, te pustaki na zewnątrz w czasie pracy nagrzewają się troszkę, ale w porównaniu z takim ceglanym to minimalnie. W każdym razie nie pracują aż tak, żeby coś miało pękać. U mnie nic nie pęka mino braku dylatacji. Aaa... do scian też jest przylepiony zaprawą, obejrzałam właśnie zdjęcia, szkoda, że nie mogę wkleić z kompa (jakoś ta opcja mi nie chodzi) W środku faktycznie były takie otwory na pręty, ale w instrukcji o tych prętach nie mówili (mam Zapela), więc nie daliśmy. Od stropu stoi sobie, że tak powiem, wolno, między ścianami. I bynajmniej nie przy krokwi (ubezpieczyciele domów nie lubią komina dotykającego krokwi, chyba nie bez przyczyny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.06.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Kochani!!! Możemy się pochwalić, że już za chwilę stuknie nam 3 noc na nowym domku Muszę przyznać niesamowita sprawa. Fakt faktem, że teraz staramy się znaleźć w pudłach przysłowiowe "gacie" o poranku ... ale co by dużo nie mówić jest SUPER! Ciągle trwa bitwa, bo sporo jeszcze do zrobienia nim dom będzie przypominał faktycznie stan "domowy", ale już korzystamy z jego uroków Powodzenia WAM wszystkim z domkami! Gratulacje ! Chłońcie każdą chwilę ... potem są wspomnienia ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.06.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Pytanie do tych co mają ogrzewanie gazem piecem gazowym kondensacyjnym Jak macie rozwiązany komin - czy stawialiście systemowy. wyczytałem że do kondensata są systemówki specjalne, można wymurować zwykły komin z cegły i w to włożyć kwasówkę bądz specjalną rure plastikową do kondensata. i kurka zwariowałem Mamy tzw. zestaw przez ścianę. Sprawdza się już 2 sezon. O wiele tańszy niż systemowy czy kwasówka w komin murowany. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 18.06.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Pytanko do osob mających komin systemowy. Czy przy przejściu przez krokwie mocowaliście komin do krowki w jakiś sposób czy na całej długości jest jako konstrukcja wolnostojąca. i czy usztywnialiście go w jakiś miejscach? np przy przejsciu przez strop lub po wyjściu ponad połać ? u nas komin systemowy- nie był mocowany do krokwi, pozdrawiam nie był też usztywany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 18.06.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Witam, za zgodą Moderatora zamieszczam "mini ogłoszenie" rekrutacyjne- szukam księgowej/ księgowego do pracy przy pełnej księgowości.Może ktoś z Was lub Waszych znajomych szuka pracy lub chce coś zmienić? "Profesjonalne" ogłoszenia od połowy najbliższego tygodnia będzie można znaleźć w prasie ale jeśli ktoś jest zainteresowany- kontakt na FM w pełni akceptowalny! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 19.06.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Mam prośbę rybeńki - dajcie mi namiary na piasek. Ja obdzwonilem go-trakt (ceny kosmos) i ul. pomorską, ale może macie coś taniej trochę późno, ale dzwoń do Zająca (Rokicińska) 602136905 550zł/wywrotka 20t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 19.06.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 trochę późno, ale dzwoń do Zająca (Rokicińska) 602136905 550zł/wywrotka 20t powiem ci szczerze, że 550 zł to żadna rewelka. dzięki Oldze mam po 400 zł/20 t i to jest cena ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 19.06.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Co do komina systemowego - u nas miał być Leier, okazało się na miejscu, że został nam dowieziony jakiś tam inny "no name". Póki co jest ok, ale używamy jedynie do celów kominkowych - ten od pieca mam nadzieję nie będzie musiał dusić się dymem Komin nie był mocowany do krokwi, nie było dylatacji w stropie - póki co nie pęka. Natomiast w szczelinki/dziurki w rogach włożone zostały druty na całej wysokości kominów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krajek5 19.06.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 powiem ci szczerze, że 550 zł to żadna rewelka. dzięki Oldze mam po 400 zł/20 t i to jest cena ok. Nie wiem skąd takie ceny bo ja od Zająca kupowałem po 300 zł za 20t na podsypkę. Ostatnio Zając miał popsuty samochód więc od niego nie brałem i znalazłem po 350 zł za 25t na podsypkę i 450 zł za 20t piasek siany do murowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 20.06.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 krajek a dasz namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krajek5 20.06.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 krajek a dasz namiary Odpisałem Ci wcześniej, ale powtórzę 604955684. Tylko tylko na początku samochody wydawało się że są dość solidnie załadowane ale ostatnio to sypią nie wiem czy do burt, dlatego pisałem 25 ton bo powinny zmieścić 30 ton. Może jakbym się nie targował może lepiej byłyby załadowane? Teraz mogę gdybać. Najważniejsze że potrzebuję jeszcze parę wywrotek i na razie koniec, chociaż do tej pory na piasek wydałem fortunę bo już nasypałem około 13 wywrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki2 20.06.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 WitamMam do odsprzedania solidne, tymczasowe przyłącze energetyczne razem z ok 3-4 m przewodu. Mogę przesłać zdjęcia, do odbioru w Ksawerowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 20.06.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 A czy ktoś poleci mi dobrego i w miarę cenowego dostawcę opału kominkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 20.06.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 A ja 'tą razą' w sprawie wylewek z miksokreta.Ekipa kończy właśnie działania z tym związane. W najbliższych planach mamy do zrobienia gładzie gipsowe oraz montaż kominka. Po ilu dniach można zacząć te prace? Wiadomo, że będą stawiane drabiny, kominek będzie obudowywany z bloczków. Jak radzicie? Jaki czas przyjąć za bezpieczny co by wylewki sobie spokojnie pozostały nienaruszone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 20.06.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 A ja 'tą razą' w sprawie wylewek z miksokreta. Ekipa kończy właśnie działania z tym związane. W najbliższych planach mamy do zrobienia gładzie gipsowe oraz montaż kominka. Po ilu dniach można zacząć te prace? Wiadomo, że będą stawiane drabiny, kominek będzie obudowywany z bloczków. Jak radzicie? Jaki czas przyjąć za bezpieczny co by wylewki sobie spokojnie pozostały nienaruszone? Chyba już na 3-4 dzień spokojnie. U nas były stawiane rusztowania na wylewkach po około 3 tygodniach, nic się nie działo. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 20.06.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 A ja 'tą razą' w sprawie wylewek z miksokreta. Ekipa kończy właśnie działania z tym związane. W najbliższych planach mamy do zrobienia gładzie gipsowe oraz montaż kominka. Po ilu dniach można zacząć te prace? Wiadomo, że będą stawiane drabiny, kominek będzie obudowywany z bloczków. Jak radzicie? Jaki czas przyjąć za bezpieczny co by wylewki sobie spokojnie pozostały nienaruszone? ..spokojnie to możesz działac na wylewkach po 2 tygodniach.... po 3-4 dniach jak ci upadnie młotek to krzywdę zrobi wylewce. drabina niespecjalnie katuje świeże wylewki... rusztowanie strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 20.06.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 ..spokojnie to możesz działac na wylewkach po 2 tygodniach.... po 3-4 dniach jak ci upadnie młotek to krzywdę zrobi wylewce. drabina niespecjalnie katuje świeże wylewki... rusztowanie strasznie No tak ... ja nie rzucałem w wylewki młotkiem to nie wiem pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.06.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 U mnie tynkarze weszli 2 dni po wylewkach. Ale młotkiem też nie rzucałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.06.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 A czy ktoś poleci mi dobrego i w miarę cenowego dostawcę opału kominkowego podpinam się, też potrzebuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts