Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

ile powinno kosztować wyznaczenie domu z piwnicą i poziomem zerowym?

Czy wystarczy wyznaczyć to raz, czy trzeba wyznaczać dwa razy tj. przed wykopem

i po wykopie?

Witaj BasiaMC.

Ja wyznaczałem w tamtym tygodniu 8 punktów z poziomem zero bez piwnicy bo jej nie mam, koszt 700 zl.

Pozdrawiam

Witam,

i po wykopie?

jak wyznaczysz przed wykopem to po wykopie już ich nie będzie :) i bulisz od nowa. Moim zdaniem: orientacyjnie walisz dół, ściągasz geodetę i on wyznacza Ci narożniki.

Ja miałem 8 narożników + poziom = 550 pln

Pozdrawiam

A swoją drogą nie przygarneli byście jeszcze jednego "robaka" do grupy łódzkiej? :D

Buduję się jakieś 20 km od Łodzi w kierunku Poddębic, co prawda budowę zacząłem już na początku roku ale powooooooli idzie ;)

Jak znajdę chwilkę czasu to jakaś fotka może wpadnie.

Pozdrawiam i uszanowanie dla Wszystkich

memekt

memekt, tutaj wielu z nas to mogłoby utworzyć grupę "okołołódzką". Ja też z okolic. Witaj, oczywiście!

Ad. geodety, to zapamiętałam tylko, że przy wtyczaniu "walnął się" o metr. Dobrze, że budowlańców gramotnych miałam, i zrobili," jak trza".

Pozdrawiam wszystkich, "starych" i "nowych" na Grupie.

Witam,

i po wykopie?

Witaj

my wg planu sami wyznaczyliśmy budynek plus 0,5 metra zapasu, przyjechał Pan Koparkowy - wykopał dołek - a potem zaprosiliśmy geodetę i wyznaczył budynek w tym "basenie" - dostał 600zł .

Moge polecic projbud ze Zdunskiej Woli. Sa ok. robilismy u nich indywidualny. szalu nie ma, ale jak sie wie co sie chce to nie ma problemu. tworczy szczegolnie nie sa, ale w miare doradza. polecam bo mamy SSO i obylo sie bez przerobek. cena przystepna. trzeba ich mobilizowac jezeli zalezy na czasie. pozdrawiam forumowiczow. dzieki ze jestescie.

Poszukuję niedrogiego i fachowego wykonawcy napędu do bramy ogrodzeniowej (przesuwna, 5m długości). Macie kogoś sprawdzonego?

Dziękuję,

Michał

Braliśmy napędz montażem, jak też bramę garażową, tutaj : http://www.poltau.com.pl/

Bez zarzutu. Co do ceny, to wszystko zależy od tego co wymyślisz ;)

Ale można popytać.

pozdrawiam, majki

Gdzie można w Łódzkim kupić tanio styropian na elewacje i podłogę?

i jaki byście polecali?

Widzialem POLSTYR i StyropJan w całkiem dobrych cenach... ale czy warto? niby są na liscie członków Polskiego Stowarzyszenia Producentow Styropianu... ale jakoś nie znam tych marek.

Możecie podpowiedzieć o co pytać podczas kupna okien i drzwi i na co zwrócić uwage?

Możecie podpowiedzieć o co pytać podczas kupna okien i drzwi i na co zwrócić uwage?

jaką przenikalność cieplną mają szyby, kto jest producentem profila (chodzi tu o jakość), jakie okucia, jaka gruba stal, co dostaniesz w standardzie, a za co będziesz musiał dopłacić, koszty montażu, czas oczekiwania na okna (jeśli Ci się śpieszy).

Ogólnie najlepiej wycenić okna w kilku punktach i tyle.

Ja dziś zamówiłem też okna i sam jestem ciekaw co z tego będzie bo profil jest nowy i jeszcze nie ma na jego temat opinii, no ale cóż mam nadzieję że opłaciło się zaryzykować.

Pozdrawiam