farfadet 07.02.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 U nas się nie leje ... u nas z okna wiszą "sople" lodu. Tak więc gdyby się tylko lało to bym nie miał wielkich pretensji. O ja pierdziu! A kaloryfer pod oknem dachowym niewiele zmienia... rodzice mają okno dachowe w łazience bez kaloryfera i się leje, a w jednej z sypialni pod dachowcem jest kaloryfer i też się leje... Obydwa okna sa białe typu łazienkowego. kaszanka jakaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 07.02.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Dobijacie mnie - u mnie Roto białe typu łazienkowego będą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 07.02.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Witam Poszukuje porady jaki SPRAWDZONY !!! kocioł na ekogroszek, pellet i ewentualnie z dodatkowym rusztem na drewno WARTO KUPIĆ ??? Dom bedzie 150 mkw z garażem. Bardzo Was PROSZĘ o poradę Z góry bardzo dziekuję Hejka. Doświadczeń własnych nie posiadam, bom prądożerca z lekkim odchyleniem kominkowym, ale u mnie na wsi ludzie gadajo, że jak coś jest do wszystkiego, to zwykle jest do niczego - więc te ruszta można sobie darować, i tak już pierwszej zimy będziesz chciał mieć po prostu ciepło w chałupie i jak najmniej latania po opał. Szukaj więc pieca przede wszystkim na węgiel, z dużym podajnikiem tłokowym (mniejsze ryzyko zablokowania niż ślimak, a duży żeby zbyt często nie ładować), zwróć uwagę żeby przyjmował paliwo w różnych granulacjach, bo może się okazać, że ten sam węgiel w postaci eko-groszku jest 1,5-2x droższy od zwykłego groszku. Popytaj w składach co mają i w jakich cenach. Dowiedz się o serwis (koszt i dostępność) żeby się nie okazało, że musisz czekać tydzień na fachowca z Wrocławia. Zajrzyj do wątków poświęconych ogrzewaniu, tam jest sporo cennych informacji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 07.02.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Kropi ! Witaj ! Gdzie byłeś jak Cię nie było ... ? pozdrawiam majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 07.02.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Dobijacie mnie - u mnie Roto białe typu łazienkowego będą... Mam tylko 2 okna dachowe : - velux normalny w pomiewszczeniu nad garażem - temp około +5stopni - nie dzieje się nic - velux "elektryczny" ( otwieranie na pilota ) w salonie na samej górze - temp koło okna jakies +25 - nie dzieje się nic. Jedynie w w zimy jak pada śnieg ( dziwne, są takie zimy ? ) na oknie leży cały czas śnieg i nie topnieje, widać izolacja dobra. Kompletnie inną kwestią jest użyteczność takiego okna jak jest zawalone śniegiem, a jest to jedyne okno np. w pokoju na poddaszu. Ale to już zupełnie inna historia ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 07.02.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Czy w spisie subskrybowanych tematów pojawia wam się powiadomienie o nowym wpisie w wątku grupy łódzkiej? U mnie - niestety nie i dlatego rzadko tu zaglądam. Pojawienie się wpisu w innych wątkach sygnalizowane jest znaczkiem: http://forum.muratordom.pl/images/buttons/firstnew.png. Co zrobić, żeby tak samo było z grupą łódzką? Nie mogę też stamtąd przenieść się bezpośrednio na ostatnią stronę wątku, ani do ostatniego napisanego postu - cokolwiek kliknę, zawsze wyrzuca mnie na pierwszą stronę tematu. Tak na marginesie, w wątku łódzkim jest teraz 1169 stron i ostatni post - mój. Za to w spisie subskrybowanych tematów pokazuje mi 1022 strony z ostatnim postem olgusieniunieczki z 08-09-2010 15:31 Majki, umiesz coś poradzić, czy muszę nękać kogoś z redakcji? A ja myślałam, że tylko u mnie takie kwiatki!!! I wychodzi na to, że tylko u nas dwojga takie kfiotki Majki czytałeś? Masz jakąś radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 07.02.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Majki czytałeś? Masz jakąś radę? Czytałem ... nie dam rady nic poradzić, "grupy" jakoś żyją swoim własnym życiem ... W razie czego pisz do redakcji ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 07.02.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 07.02.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Kropi ! Witaj ! Gdzie byłeś jak Cię nie było ... ? pozdrawiam majki Witaj! A sam się zastanawiam - w sumie te 3 lata zleciały, ani sam nie wiem kiedy i na czym... Wpadam czasem poczytać to i owo - ostatnio na topie mam ogrzewanie (ciekawostka - nieprawdaż? ) - coś mi DGP słabuje, nie wiem czy dlatego że chałupa wymarzła przez pierwszy tydzień ferii, czy dmuchawie się dmuchać odechciało? Do tego w bojlerach coś mi strzela, z zaworów mi się leje (i muszi sze lać - pańska woda znajdująca sze pod cisznieniem, napotykając na otwór czyly szczelynę - wypływa! Praw fizyki pan nie zmienisz i nie bądź pan głąb). Do tego właśnie się dowiedziałem, że jakąś anodę trzeba wymieniać - jednak poczytać czasem warto . Ze starej wiary widzę tylko Ciebie, EZS i mpoplawa, ktoś jeszcze zagląda? O, jeszcze Yeti! Cześć Yeti Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 07.02.2012 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Dobry wieczór, my planujemy tynki cementowo wapienne. byłabym wdzięczna za kontakt na ekipę pozdr! Dobry wieczór. A koniecznie CW? Na mojej budowie tynki CW to była największa wtopa, która nam się czkawką odbija do dziś. Przylazły jakieś fajfusy, siedziały ze 2 miesiące, nasyfiły jak ruskie sołdaty, tynki takie że nawet jak się chałupa rozsypie to tynki zostaną (gwoździa nie wbiję, muszę używać kołków i wiertła profesjonalnego, zwykłe wystarcza na 5-6 odwiertów), a potem żeby wyrównać te "fale Dunaju" kolejna ekipa przez kolejna 2 tygodnie wtarła mi w ściany ze ćwierć tony gipsu. Horror. Do tego albo mieszkasz na budowie i patrzysz na ile cię przekręcą, albo zakładasz że i tak 10-20% materiałów ulotni się w tajemniczych okolicznościach. A przy maszynowych - przyjeżdża jakiś pan Jurek z kolegą, podpinają trąbę i w dzień-dwa masz zrobione, na to cienka warstwa gładzi i muchy się ślizgają. Przemyśl temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 08.02.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Cześć Kropi! Skrobnęłam u Ciebie w komentach parę słówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 09.02.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Dobijacie mnie - u mnie Roto białe typu łazienkowego będą... może jeszcze możesz zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 09.02.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Kompletnie inną kwestią jest użyteczność takiego okna jak jest zawalone śniegiem, a jest to jedyne okno np. w pokoju na poddaszu. Ale to już zupełnie inna historia ... pozdrawiam, majki no właśnie, u nas na poddaszu (użytkowym) są tylko takie okna, po 4 szt w pokoju poki co śniegu brak, ale co będzie przy intensywnych opadach- nie wiem trzeba bedzie otworzyc i zrzucić z okienka... brrr- na samą myśl robi się zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 09.02.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 może jeszcze możesz zmienić? Taa, a jaką będę miała gwarancję, że inne się na pewno sprawdzą? - takie kwiatki się zdarzają u wszystkich producentów. Przed wyborem czytałam opinie i szczerze mówiąc nie trafiłam na żadne negatywne. Poza tym nie ma pewności, że to nie kwestia montażu czy obróbki. Znam jeszcze kogoś, kto ma takie zamontowane i pewnie niebawem będzie je zabudowywać - będę mieć porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 09.02.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Witam, jestem z wrocławskiej.Czy ktoś przymierza się do montażu pstryczków elektryczków, bo mogę załatwić dobry osprzęt w bardzo dobrych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 09.02.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Witam, a może buduje ktoś z zacnych forumowiczów coś takiego: http://memekt.fachbud.net.pl/syntia.jpg Projekt SYNTIA II Pozdrawiam,memekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 09.02.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Kompletnie inną kwestią jest użyteczność takiego okna jak jest zawalone śniegiem, a jest to jedyne okno np. w pokoju na poddaszu. Ale to już zupełnie inna historia ... Ja mam okna połaciowe Fakro i nawet w ostatnie mrozy (pewnie było około -20C) okna nie zamarzały i tym bardziej nie leciała z nich woda, nawet jak utrzymuje się na nich śnieg. W opisywanych tu przypadkach wina leży pewnie w sposobie montażu, no chyba, że akurat te kilka sztuk okien było wybrakowanych Faktem jest, że użyteczność takich okien zasypanych śniegiem jest średnia ale pomysły typu otwieranie i usuwanie śniegu są delikatnie mówiąc chore............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 09.02.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Faktem jest, że użyteczność takich okien zasypanych śniegiem jest średnia ale pomysły typu otwieranie i usuwanie śniegu są delikatnie mówiąc chore............ Co Ty mówisz, moja znajoma suszarka od wewnątrz podgrzewała szybę żeby śnieg się rozpuścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 09.02.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Witam, jestem z wrocławskiej. Czy ktoś przymierza się do montażu pstryczków elektryczków, bo mogę załatwić dobry osprzęt w bardzo dobrych cenach. Ja się przymierzam do elektryki w ogóle, więc i do pstryczków - poproszę szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 09.02.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 zajrzyj na wrocławską, na poprzedniej stronie trochę napisałem i na http://www.efapel.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts