sylwerson 09.03.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 a kto w ogóle robi odbiór oczyszczalni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robsad 13.03.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam Mam do sprzedania stemple budowlane o długościach 2,8 - 3m - 200 szt. oraz deski szalunkowe o różnych długościach, częściowo pozbijane w blaty - około 5 m3. Budowa w okolicach Aleksandrowa Łódzkiego, transport we własnym zakresie. tel. 535 559-886 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firozek8 13.03.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam, szukam firmy która mogłaby mi wymienić bramę garażową w domu. Może mi ktoś polecić kogoś kto to wykonuje? słyszałem że w andrespolu jest jakaś firma, ale nie pamiętam nazwyChodzi mi o dopasowanie bramy, demontaż starej i założenie nowej. Z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farfadet 14.03.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Też mamy stemple (2,8m, 3m i kilka dłuższych) i deski szalunkowe jakby ktoś chciał. Za Konstantynowem. Jak ktoś chętny to na priv podam tel do mężusia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus_21 15.03.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Cześć, po zakończonej (ufff...) budowie mamy do sprzedania ok 150 szt max kozłowice 288/200 (2,2 zł/szt.) oraz ok 50 szt. stempli 3 m i 2,5 m (3 zł/szt.) jeśli ktoś byłby zainteresowany, proszę o kontakt pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 15.03.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witam Wiosna już za chwilę Mój domek stoi - teraz etap czy ja go wykończę czy wcześniej on mnie -Walka trwa Poszukuje "kogoś" do ogarnięcia ogrodu tzn zamianę błota i nierówności na trawnik Moze ktoś ma /zna kogoś kto się tym zajmuje a nie jest to firma z cenami z kosmosu???? Będę wdzięczna za namiar Pozdrawiam serdecznie Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 16.03.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Witam wiosennie, widzę, że wszędzie prace już ruszają, u nas też Też szukamy taniego styropianu frezowanego i najtaniej jest rzeczywiście w tym cech-mar, co tu ktoś polecał z allegro. Za EPS70 -040 FREZ z dostawą do Łodzi powiedzieli mi 123 zł/m3. I mam pytanko do osób, które same stawiały ściany działowe na poddaszu, albo wiedzą jak to zrobić. Jak rozwiązać połączenie Y-tonga z elementami drewnianymi, tzn chodzi mi głównie o dwie rzeczy: - połączenie z słupami podtrzymującymi więźbę i - połączenie z belami, na których opiera się więźba, a które są na chudziaku i będą w podłodze ? Przepraszam, jeśli to głupie pytania, ale musimy oszczędzać i zastanawiam się, czy nie dalibyśmy rady postawić tych ścian sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 16.03.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Witam Wiosna już za chwilę Mój domek stoi - teraz etap czy ja go wykończę czy wcześniej on mnie -Walka trwa Poszukuje "kogoś" do ogarnięcia ogrodu tzn zamianę błota i nierówności na trawnik Moze ktoś ma /zna kogoś kto się tym zajmuje a nie jest to firma z cenami z kosmosu???? Będę wdzięczna za namiar Pozdrawiam serdecznie Saly Na wcześniejszych stronach tu polecano: "Z polecanych już kiedyś wszystkich wypisałem, ale mogę dodać szkółkę ogrodniczą. Jak już trzeba będzie zająć się działką to spojnie polecam Andrzeja i Krystynę Augustyniaków (Szkółki Augustyniak) z Prusinowic, tel. 601 372 592,http://www.szkolkiaugustyniak.pl, Trawnik wokół domu Namiary na ekipe z lutomierska: 788 220 855 Mirka Lewandowskiego z Żakowic, ul Dworcowa. Krzewy produkowane przez niego od ziarenka, w Pl warunkach klimatycznych, a nie w afryce czy innych łagodniejszych klimatycznie miejscach ( tak robią potentaci). Ja mam praktycznie wszystkie krzewy od Mirka, padły 2, ale to z rąk męża (szalał kosą spalinową ). Rosną już 3 lata, piękne przyrosty,nic z nimi nie robimy. Konrad 511 491 161. "Szukam sprawdzonej ekipy od zakładania trawników, i jak kształują się ceny" Ok. 5-7 zł. m.kw. chłopaki z firmy Ok. 10-12 zł. firma...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 16.03.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 I mam pytanko do osób, które same stawiały ściany działowe na poddaszu, albo wiedzą jak to zrobić. Jak rozwiązać połączenie Y-tonga z elementami drewnianymi, tzn chodzi mi głównie o dwie rzeczy: - połączenie z słupami podtrzymującymi więźbę i - połączenie z belami, na których opiera się więźba, a które są na chudziaku i będą w podłodze ? Przepraszam, jeśli to głupie pytania, ale musimy oszczędzać i zastanawiam się, czy nie dalibyśmy rady postawić tych ścian sami. Nie wiem czy powinno się łączyć ściany z elementami drewnianymi, jak wiesz drzewo pracuje. Ja u siebie ścianę postawiłem obok słupa, a słup obrobię dookoła płytą GK, która będzie przymocowana do ściany, a nie do słupa. Oszczędzanie nie jest wcale takie głupie czy dasz radę? ja dałem, choć nigdy wcześniej tego nie robiłem i co się okazało? Ano to, że ściany działowe mam prościej postawione niż ściany nośne, które stawiał "fachowiec" Pozdrawiam, memekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oogrodniczka 18.03.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 A propos wiosny i tematów ogrodowych: w dniach 23- 25 marca w Łodzi odbędą się targi ogrodów i architektury ogrodowej Plantexpo. Z bogatym programem towarzyszącym. Szczegóły na stronie: http://www.plantexpo.pl/index.php Odwiedzających szczególnie serdecznie zapraszam do stoiska Sztukaogrodu.pl/Galeria Tokikata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farfadet 18.03.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Znam już dokładne parametry stempli, które są do wzięcia od nas. Mamy poukładane wg długości. Są w dobrym stanie. Wymiary i ilości: 235 cm - 20 szt., 250 cm - 7 szt., 295 cm - 107 szt., 325 cm - 29 szt., 355 cm - 17 szt. Jak ktoś weźmie wszystko to puścimy za 650 zł. Kontakt 515-282-464 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 19.03.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Witam wiosennie, widzę, że wszędzie prace już ruszają, u nas też I mam pytanko do osób, które same stawiały ściany działowe na poddaszu, albo wiedzą jak to zrobić. Jak rozwiązać połączenie Y-tonga z elementami drewnianymi, tzn chodzi mi głównie o dwie rzeczy: - połączenie z słupami podtrzymującymi więźbę i - połączenie z belami, na których opiera się więźba, a które są na chudziaku i będą w podłodze ? Przepraszam, jeśli to głupie pytania, ale musimy oszczędzać i zastanawiam się, czy nie dalibyśmy rady postawić tych ścian sami. A musisz mieć te słupy oparte o chudziak? U mnie też tak proponowano, ale powiedziałam veto i Kierbud z Arch. zaczęli dumać i liczyć. I w końcu słupki podpierające belkę będą oparte na ściance. Losy konstrukcji ważyły się w zeszłym roku, więc już mi co nieco wyparowało z pamięci, ale jest to do zrobienia Ścianka w miejscu, w którym będzie słupek jest wzmocniona i dozbrojona na górze. Pod ścianką też jest dodatkowe zbrojenie, tzn takie mini ławy- zrobiony jest taki druciany koszyk, oszalowany i zalany (wys 10cm). Cały się schował w wylewce. Oczywiście, to nie gwarantuje, ze ściana nie będzie pękać, ale ryzyko ponoć mniejsze niż w przypadku łączenia drewno-ściana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 21.03.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Ma ktoś z Was może jakąś dobrą i dokładną instrukcje montażu sufitu podwieszanego. Głównie chodzi o sposób przekręcania płyt do profili oraz czy CD łączyny z UD... itp Znalazłem kilka instruckji ale raczej średnie są i niewiele w nich przydatnych danych. chcę cały parter zrobić w podwieszanych bo chyba łatwiej to wykonać niż tynkować sufit. ... pozatym nie wiem czy przy terivie tynkowanie jest dobrym wyborem... (klawiszowanie pustaków) Mieliście już jakies doświadczenia w tym temacie? Może jakies fotki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tjaworski 23.03.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 witam szukam firmy do położenia dachu (zerwanie starego, nowa więźba, murarka, blacho dachówka)mam obecnie wycenę za 45zł/m2 + materiały co o tym sądzicie ?? Czy dach pod blacho dachówkę należy deskować, czy tylko więźba, folia i blacha ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 23.03.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Nie ma obowiązku deskowania, ale jest to dużo lepsze rozwiązanie niż sama folia Ja u siebie deskowałem pod dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tjaworski 23.03.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 dzięki za odpowiedźa czy w przypadku deskowania też wymagana jest folia ??a co sądzisz o koszcie który podałem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 24.03.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Jak deskujesz najlepiej dać papę.co do kosztów to nie mam za bardzo pojęcia bo cały dach robiłem sam, więc średnio się oriętuje w kosztach. Ale jak żonka dzwoniła po fachowacach to wołali od 28 do 35 zł za samo położenie dachówki (bez więźby, deskowania i kładzenia papy, bez obróbek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwariowana 25.03.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Kto żyw niech ucieka przed ekipą DARIUSZA ŻARNOWSKIEGO partacz jakich mało .Fachowiec który wszystko wie najlepiej i nie przyjmuje żadnej krytyki. Pozdrawiam budujących życząc wszystkim dużo zdrowia i cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 25.03.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Ja znowu z pytankiem, tym razem o elektrykę. Chodzi mi o pociągnięcie kabla z puszki rozliczeniowo-pomiarowej (WZL) do budynku. Chciałabym to zrobić sama, tzn. mężem Jaki kabel kładliście ? I czy znacie kogoś kto dokonuje w tym zakresie wpisu do dziennika ? Dzięki za odpowiedzi w sprawie ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki2 26.03.2012 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Ma ktoś z Was może jakąś dobrą i dokładną instrukcje montażu sufitu podwieszanego. Głównie chodzi o sposób przekręcania płyt do profili oraz czy CD łączyny z UD... itp Znalazłem kilka instruckji ale raczej średnie są i niewiele w nich przydatnych danych. chcę cały parter zrobić w podwieszanych bo chyba łatwiej to wykonać niż tynkować sufit. ... pozatym nie wiem czy przy terivie tynkowanie jest dobrym wyborem... (klawiszowanie pustaków) Mieliście już jakies doświadczenia w tym temacie? Może jakies fotki? Pozdrawiam Witam! Jeśli koniecznie chcesz zrobić sufit podwieszany to wiele ciekawych informacji tutaj znajdziesz http://forum.muratordom.pl/showthread.php?82372-Ocieplam-poddasze-krotkie-pytania.../page74, wprawdzie jest to wątek o poddaszach... Nie wydaje mi się, że sufit podwieszany wyjdzie taniej i łatwiej. Poza tym mam terrivę od trzech lat i nic nie pęka. Kwestia wykonania dodatkowych betonowych belek (już zapomniałem jak to się fachowo nazywa). Pękanie bardziej prawdopodobne w przypadku sufitu podwieszanego, nie mówię już o prawidłowym wykonaniu gładzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts