FAN 09.04.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 witam szukam firmy od posadzek "miksokreta" Z góry dziekuję i pozdrawiam zdecydowanie polecam Pana Jacka Domańskiego. 723428630 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 09.04.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Macie może jakieś doświadczenia z firmą od okien Okna Mielczarek ze Zduńskiej Woli - warto się decydować na ofertę od nich? Będę wdzięczna za wszelkie informacje na temat tego producenta i jego okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikka27 09.04.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Witam, poszukuję kogoś sprawdzonego do położenia tarasu drewnianego oraz do zagospodarowania ogrodu Czy mozecie kogoś polecić? Będę bardzo wdzieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 10.04.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 1. kierowniczka moja twierdzi, że hydraulik może odebrać i tego na razie się trzymam 2. mam drewniane drzwi wejściowe z zamkiem gerdy i 2kpl. kluczy - nie pamiętam rozmiaru, ale chyba 100 (w dzienniku znajdziesz zdjęcia) Dzięx - to jak będziesz mieć możliwość, to sprawdź ile mają dokładnie, a ja zobaczę moje otwory Jeszcze skrobnę później u Ciebie czy ktoś z Was korzysta z wyszukiwarki google dla naszej grupy? jaki to adres? Właśnie z szukajką na grupach jest kulawo - ja wpisuję grupa łódzka i wyraz szukany razem jako szukane hasła - np. site:forum.muratordom.pl grupa łódzka brama - coś tam wyskakuje... Gdyby miał ktoś jeszcze niepotrzebne drzwi tymczasowe, to proszę o info - potrzebuję dwóch lub nawet 3 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naftalka 11.04.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Mam pytanie: czy brał ktoś bloczki fundamentowe z Cento-Budu z Ozorkowa? Jakieś opinie? Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 12.04.2012 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Macie może jakieś doświadczenia z firmą od okien Okna Mielczarek ze Zduńskiej Woli - warto się decydować na ofertę od nich? Będę wdzięczna za wszelkie informacje na temat tego producenta i jego okien Podpinam się pod pytanie- tez mam wycenę okien Schuco Mielczarka- czy ktoś może polecić tą firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 12.04.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Czy komuś nie zostały przypadkiem po budowie deski? jeśli tak to porposzę info na priv - jaka ilość, długośći cena. dziekujęPrzemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
memekt 12.04.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Mam pytanie: czy brał ktoś bloczki fundamentowe z Cento-Budu z Ozorkowa? Jakieś opinie? Dziękuję za pomoc Witam, zapewne chodzi Ci o Centro-bud, jeśli tak to ja brałem. Co prawda nie mam porównania ale popękane nie były no i całkiem mocne. W rękach się nie rozlatywały Pozdrawiam, memekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fabr_spamer_rz 12.04.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 http://cdn17.muratordom.smcloud.net/t/forum.muratordom.pl/thumbnails/_1135e5cc1a4a4042a8125d7fa4146d03_605x370_crop_rozmiar-niestandardowy.jpg Oferta skierowana jest do odbiorców indywidualnych, deweloperów oraz instytucji. Specjalizujemy się w projektowaniu pomieszczeń mieszkalnych, rezydencji, apartamentów a także wnętrz użyteczności publicznej takich jak biura, restauracje, bary i sklepy. W zależności od potrzeb i rodzaju inwestycji istnieje kilka sposobów realizacji projektu mogą to być: porada, szczegółowy projekt wraz z rysunkami technicznymi oraz wizualizacjami, lub rozbudowana forma współpracy opierająca się na projekcie z nadzorem autorskim. Na każdym etapie prac służymy radą i swoim doświadczeniem. Szczegółowe informacje dotyczące cen oraz terminów realizacji uzyskacie Państwo pod nr telefonu 660 40 29 43 lub pod adresem internetowym [email protected] poniżej linki do moich realizacji https://plus.google.com/photos/10985...5248504/albumshttps://www.facebook.com/fabrykawnetrz1/photoshttp://www.fabryka-wnetrz.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 13.04.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Muszę zamieścić sprostowanie. Okazało się, że okna Fakro u rodziców zostały kompletnie źle zamontowane. Po pierwsze dekarze w ogóle tych okien nie ocieplili, a po drugie nikt nie poinformował, że zabudowa z karton-gipsu, którą się robi pod takim oknem musi schodzić równo, a nie z jakimś skosem. Skos powoduje, że ciepłe powietrze jakoś źle cyrkuluje i okno nie ma możliwości odsychać. No i zaleca się też oczywiście montaż grzejnika pod oknem. U nas na szczęście okna zostały prawidłowo zamontowane więc liczymy, że wszystko będzie w porządku. Tym samym wszelkie zastrzeżenia do firmy Fakro muszę w tym przypadku wycofać. Można prosić o wyjaśnienie o co chodzi z tą zabudowa z k-g ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 13.04.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Macie może jakieś doświadczenia z firmą od okien Okna Mielczarek ze Zduńskiej Woli - warto się decydować na ofertę od nich? Będę wdzięczna za wszelkie informacje na temat tego producenta i jego okien na wcześniejszych stronach wiele osób tą firmę tu polecało, warto tez zwrócić się do Zimnego, bo wycenia te same okna, na tych samych profilach taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 14.04.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 na wcześniejszych stronach wiele osób tą firmę tu polecało, warto tez zwrócić się do Zimnego, bo wycenia te same okna, na tych samych profilach taniej Niestety nie mogę potwierdzić tych dobrych opinii - wszystko wydawało się profesjonalnie wykonane do zimy. Zimą kiedy drzwi od Mielczarka wygięły się w jedną, a rama w drugą stronę na serwis musiałem czekać do wiosny. Ostatnio podjechali raz i kilka godzin "regulowali" - wreszcie drzwi mogła zamknąć też moja żona ... ale wiało dalej. Przyjechali raz jeszcze i coś tam przeginali po czym stwierdzili, że już nic więcej nie da się zrobić, ale ich zdaniem jest ok. W czasie ostatnich wichur ich pech sprawił, że wiało nam idealnie w te drzwi i w przedsionku miałem wiatr i piach (nawiało) ... teraz namyślają się co dalej, a ich oficjalne stanowisko to że serwisanci zapomnieli, że mieli jeszcze coś tam zrobić ... Tak więc reklamacja ciągnie się rok Wiadomo wszystko kwestią jaki będzie finał, jednak ponieważ żeby sprawa ruszyła do przodu musiałem wybrać się do nich osobiście inaczej w zasadzie ciągle myśleli co tu zrobić nie polecam. Dodam tylko, że okienka mamy od Jezierskiego i tu naszczęście tylko nasza suwanka jest regulowana, przeginana itd. od mniej więcej roku, a efekt jest taki, że raz wieje z lewej raz z prawej, a teraz od dołu porażka. I tu też jak nie "opie#$%^#%#" to nic nie idzie do przodu - na przeczekanie. Porażka stwierdzam, że za takie rzeczy jak okna i drzwi powinno się płacić rok po montażu ostatnią transze, jak wszystko okazuje się sprawne, a nie po montażu kiedy fachowcy wyjeżdżają jak jest ciepło i nie wieje, a później -20 i kwiatki wychodzą. Apropo -20 dodam jedynie, że serwisant Jezierskiego stwierdził, że przecież to są temp. extremelne i w takich warunkach różne rzeczy mogą się dziać. Na pytanie czy koło Suwałk montują inne okna bo przecież tam jest często i -35C zrobiła się cisza ... czyli chyba montują te same i tam są dopiero kwiatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krajek5 15.04.2012 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 zdecydowanie polecam Pana Jacka Domańskiego. 723428630 No, cóż ja również polecam pana Jacka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 15.04.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Niestety nie mogę potwierdzić tych dobrych opinii - wszystko wydawało się profesjonalnie wykonane do zimy. Zimą kiedy drzwi od Mielczarka wygięły się w jedną, a rama w drugą stronę na serwis musiałem czekać do wiosny. Ostatnio podjechali raz i kilka godzin "regulowali" - wreszcie drzwi mogła zamknąć też moja żona ... ale wiało dalej. Przyjechali raz jeszcze i coś tam przeginali po czym stwierdzili, że już nic więcej nie da się zrobić, ale ich zdaniem jest ok. No tak, ewidentnie masz "pecha" z tymi drzwiami ... Mamy te same jeśli w miarę kojarzę i u nas chodzą jak igła. I nie wieje pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 15.04.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 No tak, ewidentnie masz "pecha" z tymi drzwiami ... Mamy te same jeśli w miarę kojarzę i u nas chodzą jak igła. I nie wieje pozdrawiam, majki No niestety ... O ile dobrze pamiętam u Ciebie otwierają się do środka - popraw mnie jeżeli się mylę, ale podobno właśnie to jest problemem. Wszystko zależy od tego jak temat się zakończy, ale póki co wierz mi mamy dość ciągłych wizyt coraz to lepszych ludzi od montażu i coraz to nowsze ekipy opowiadają jak to tamci poprzedni spie$%^&Y$ bo kto to tak robi i że już nie pracują itd itp ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 16.04.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 No niestety ... O ile dobrze pamiętam u Ciebie otwierają się do środka - popraw mnie jeżeli się mylę, ale podobno właśnie to jest problemem. Wszystko zależy od tego jak temat się zakończy, ale póki co wierz mi mamy dość ciągłych wizyt coraz to lepszych ludzi od montażu i coraz to nowsze ekipy opowiadają jak to tamci poprzedni spie$%^&Y$ bo kto to tak robi i że już nie pracują itd itp ... Tak, u mnie się otwierają do środka ... Wiem, że frustrujące jest "goszczenie" co rusz innej ekipy, jak widać paproków ... Wierzę, że skończy się ok pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlesh 17.04.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Szukam ekipy do ocieplenia dachu wełną. Możecie kogoś polecić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farfadet 18.04.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Szukam ekipy do ocieplenia dachu wełną. Możecie kogoś polecić?? Przyłączam się do wniosku. Też potrzebujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farfadet 18.04.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Można prosić o wyjaśnienie o co chodzi z tą zabudowa z k-g ?? Chodzi o to, że pod oknem połaciowym zabudowa musi schodzić prostopadle do podłogi w dół, żadnych skosów. U moich rodziców zostało to zrobione niestety ze skosem i okna się pocą, a tej zimy nawet poprzemarzały. Niestety wykonawca nie miał o tym pojęcia. Zrobił ładnie, ale nieefektywnie. Chodzi o zapewnienie poprawnej cyrkulacji powietrza. Ciepłe powietrze unoszące się ładnie i równo do góry osusza okna. Był specjalista z Fakro i o tym powiedział. Oczywiście sama poprawna zabudowa nie załatwia sprawy. Dobry dekarz wie, że okno połaciowe musi być docieplone dookoła. Zaleca się też by montować grzejniki pod połaciówkami właśnie, a nie gdzie indziej. Tego się dowiedzieliśmy i w naszym domku zamierzamy się zastosować do tych zaleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farfadet 19.04.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Kto ma już jakieś doświadczenia z kwestiami instalacji gazowej zbiornikowej? Pytam m.in. o wybór dostawcy (my rozważamy Amerigas i Gaspol), może zakup własnego zbiornika i związane z tymi opcjami koszty... Może macie namiary na ludzi, którzy wykonują takie instalacje przy wersji "własny zbiornik" w okolicy? Ofertę Amerigasu i Gaspolu znamy, ale obawiamy się, że umowy z takimi firmami nas uwiążą i jak podniosą ceny (a to jest więcej niż pewne, bo to co dadzą pod hasłem "promocja" to potem muszą sobie odebrać w innej formie) to nie będziemy mogli się wycofać na rozsądnych warunkach. Może więc lepiej na wolnym rynku... Jest tylko kwestia kosztów inwestycji na wejściu. Będę wdzięczna za uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts