Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

jak na razie dwa wymienili, biorąc starą ramę i nową od razu czuć różnicę w wadze :), a zapierali się, że dają najgrubszą stal... jak widać mogą jeszcze grubszą. Poczekamy, zobaczymy. Minie lato się okaże czy to coś pomogło.

Pozdrawiam

Prosty test dla wszystkich. Ołówkiem lub czy innym delikatnym naznaczyć linię jak nachodzi skrzydło na profil. Otworzyć skrzydło - zmierzyć. Jeśli ma 7-8mm jest OK. Jeśli mniej to zrobiono Was w bambuko... Podejrzewam, że niejeden się mocno zdziwi. Jeśli okna na gwarancji - są odpowiednie serwisy wzywać postawią ekspertyzę. A potem wzywać sprzedawców....

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Szukam firmy, która wykona mi badania geologicznego działki w Rąbieniu.

Szukam też niedrogiej firmy do postawienia ogrodzenia 25mb z siatki na podmurówce.

Pozdrawiam

ogrodzenia:

Sławek 663746425 ( są z za Aleksa )

dolna płyta : 20 zł , słupek: 20 zł, mont za słupek+płyta: 20 zł

siatka do kupienia na rogu rabieńskiej i szczecińskiej : 12 zł za siatkę 1,5m wysokości.(porządna!)

geologia w Rąbieniu: glina, glina, glina ... i woda gruntowa 0,5m pod powierzchnią.

już.

pozdro

NETbet

Prosty test dla wszystkich. Ołówkiem lub czy innym delikatnym naznaczyć linię jak nachodzi skrzydło na profil. Otworzyć skrzydło - zmierzyć. Jeśli ma 7-8mm jest OK. Jeśli mniej to zrobiono Was w bambuko... Podejrzewam, że niejeden się mocno zdziwi. Jeśli okna na gwarancji - są odpowiednie serwisy wzywać postawią ekspertyzę. A potem wzywać sprzedawców....

nie bardzo rozumiem co ma ten "test" udowodnić?

PosGlanc 723-338-141

towar zamawiamy w andrespolu mogę zamówić ci piasek cement itp. wszystko albo dać namiar gdzie kupić i jaki żeby wylewki wyszły mocne

w okolicach Ksawerowa robie dużo domów we wtorek jestem na pomiarach w Łodzi zadzwoń to podjade i sprawdze poziomy, powiem co potrzeba i jeżeli cena będzie ci odpowiadać możemy ustalić termin

smialo moge polecic PosGlanc.Chlopaki ktore zrobia posadzki jakby robili dla siebie.nie znam solidniejszej i rzetelniejszej ekipy.doradza zniweluja pod styropiany pomoga rozwiazac problemy i bledy po poprzednich ekipach

nie bardzo rozumiem co ma ten "test" udowodnić?

Jeśli poczytasz, poszukasz to dojdziesz do informacji, że skrzydłu okienne powinno nachodzić na profil na szerokość 7mm. Mniejsze wartości świadczą, że zaoszczędzono na materiale - zdarza się nawet, że skrzydło nachodzi tylko 3-4mm. Wtedy uszczelki nie są w stanie należycie wykonywać swojej roli i parametry okna lecą w dół. Pozdr

Witam,poszukuje sprawdzonej i w miarę nie drogiej ekipy do położenia tynków -350-500m2,dom położony w okolicach Sokolniki-Las.

Ile płaciliście za położenie tynku gipsowego a ile za cementowo-wapienny.Czy tynk cementowo-wapienny trzeba jeszcze zaciągnąć gładzią czy raczej nie trzeba.

Witam,poszukuje sprawdzonej i w miarę nie drogiej ekipy do położenia tynków -350-500m2,dom położony w okolicach Sokolniki-Las.

Ile płaciliście za położenie tynku gipsowego a ile za cementowo-wapienny.Czy tynk cementowo-wapienny trzeba jeszcze zaciągnąć gładzią czy raczej nie trzeba.

tynki gipsowe i cem-wapienne 606685569

tynki gipsowe 781303353

tynki cem-wap 604975865

tynki gipsowe 664465162

cem wap 509115747

wszystkie firmy godne polecenia nie które robią gipsowe nie które gipsowe i tradycyjne porównasz ceny zobaczysz kto będzie miał czas

jak nie masz hydraulika polecam ci z sokolnik las 607217366 widziałem jego prace bardzo dobry hydraulik

powiedz że numer dostałeś od Glanca Łukasza

tynki cem-wap są pod gładź hyba że wybierzesz tynki filcowane

dla mnie nie ma tynku pod malowanie nie da się wszędzie idealnie pod malowanie zrobić ważne aby tynk był prosto wtedy gładzi idzie bardzo mało

Witam,

dla poszukujących firmy sztukatorskiej (sztukateria gipsowa) chciałabym polecić firmę Pracownia Sztukatorska Krzysztof Koper, ul. Wólczańska 19, Łódź, tel. 512 828 355 http://www.sztukateria.ws/

Sztukaterii w domu, czy na domu nie wykonywałam, polecam ze względu na podejście do klienta. Po długich poszukiwaniach elementu gipsowego (drobnego dekoru z motywem roślinnym) trafiłam przez stronę www na tę pracownię i wreszcie znalazłam to, co szukałam. I to z dnia na dzień. Zadzwoniłam po południu, następnie wysłałam na maila dwa zdjęcia i wymiary, pan odlał zbliżone wzory, następnego dnia odebrałam przyszlifowane do odpowiednich wymiarów piękne odlewy. Z uwagi na to, że takimi rzeczami pracownia się nie zajmuje (sprzedaż takich detali), a wykonuje całościowo sztukaterie budynków i wnętrz, pan nie chciał za odlewy pieniędzy! Może kiedyś zmienią profil działalności, rozszerzą na takie duperelki i coś takiego będzie można u nich normalnie kupić...? Na Wólczańskiej znajduje się pracownia - typowy warsztat, wszędzie gipsy :) Trzeba wejść w podwórko i po lewej stronie jest warsztat, ale lepiej umówić się telefonicznie.

Firma elastyczna, chętna do współpracy, no i kreatywna, myślę że to połowa sukcesu, dlatego szczerze polecam!

Pracownią Koper byłam mile zaskoczona z tego powodu, że ciężko dostać niewielki dekor gipsowy, wiele firm mnie zbywało (niewielkie zlecenie, za dużo zachodu za mało kasy). Szczególnie nie polecam firmy Pracownia ARKADY ul. Tuwima 13 Łódź. Rozumiem firmy, które albo przyjmują zlecenie, albo nie. Pierwsza wizyta - owszem wszystko pani odlejemy proszę tylko przyjść ze zdjęceim i wymiarami. No to przyszłam. Straciłam prawie tydzień, nic nie uzyskałam, tysiąc razy tłumaczyłam o co mi chodzi, za to dowiedziałam się, jak to trudno coś takiego zrobić, proszę przyjść poźniej, wtedy będą wiedzieli, czy mają coś takiego (nie wiedzieli), że oddzwonią (nie oddzwaniają), że można od ręki dostać odlew skrzypiec (co mają skrzypce do motywu roślinnego - nie wiem, do tego wymiary były za duże), a pan Bogdan zawieruszył gdzieś wzór, który mógłby się nadawać, ale nie wiadomo kiedy będzie, a teraz mają urwanie głowy itp. itd.

Podpowie ktoś gdzie można w przyzwoitej cenie kupić płytki Paradyża?

Pozdrawiam

Jak w październiku 2012 rozpoznawałem temat, to najtaniej płytki Paradyża znalazłem w Tomaszowie Mazowieckim (http://www.tanieplytkiceramiczne.pl). Dawali chyba rabat na poziomie 33% ceny katalogowej. Zresztą ktoś z forum brał płytki od nich i był zadowolony. Przy zamówieniu powyżej 3000zł transport był gratis.

Ja finalnie zdecydowałem się na Tubądzin i nie skorzystałem z ich oferty, ale też otrzymałem przyzwoity rabat: 28% i transport w cenie.

Jeśli chcesz bliżej coś kupić to chyba pozostaje Ci Cermag na ul. Brukowej - tam wszyscy otrzymują 15% rabatu.

Jak w październiku 2012 rozpoznawałem temat, to najtaniej płytki Paradyża znalazłem w Tomaszowie Mazowieckim (http://www.tanieplytkiceramiczne.pl). Dawali chyba rabat na poziomie 33% ceny katalogowej. Zresztą ktoś z forum brał płytki od nich i był zadowolony. Przy zamówieniu powyżej 3000zł transport był gratis.

Ja finalnie zdecydowałem się na Tubądzin i nie skorzystałem z ich oferty, ale też otrzymałem przyzwoity rabat: 28% i transport w cenie.

Jeśli chcesz bliżej coś kupić to chyba pozostaje Ci Cermag na ul. Brukowej - tam wszyscy otrzymują 15% rabatu.

Na Brukowej jest też salon Bokaro, po przeciwnej stronie i trochę wcześniej niż Cermag. Szukałam płytek miesiąc temu i tam zaproponowano mi cenę ''z marszu" niższą niż w Cerrmagu :)