zibi 28.12.2002 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2002 Witam Grupę Łódzką .Szukam firmy z okolic Łodzi , która sprzedaje i montuje tanieszamba - mogą być betonowe , ale szczelne.Pzdr. Zibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz32 29.12.2002 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2002 Witam grupę łódzką - na necie jestem od prawie roku i jakoś nie miałem okazji wpaść na wasze forum. Co prawda nie jestem z samej Łodzi ale z okolic. Mieszkam w Tomaszowie Maz. a domek buduję nad Zalewem Sulejowskim. jak poczytałem -szybkośc macie straszną. ja po roku mam ogrodzona działkę, i parter przykryty stropem. W tym roku przyspieszam. na wiosnę kładę dach i mam problem czym go przykryć. Luśka - dzięki za opinię o goncie bitumicznym. Może coś więcej?. Informację prezeczytałem wcześniej i miło że w Łódzkiej grupie Ciebie właśnie znalazłem. Dom stawiam średniej wielkości 184m pow. użytkowej . Z okien mam widok na jezioro - mówię Wam - super i uciekam z miasta bo blokowiska robią się powoli slamsami. Miło was poznać. Myślę że zaakceptujecie mnie i częściej na to forum będę zaglądał. A i w Łodzi jestem często. Pozdrowienia papapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 29.12.2002 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2002 Witamy, witamy Morfeuszu. Chyba nas po prostu "przespałeś" przez ten rok, bo to taka Twoja natura, ale wszystko jest do odrobienia A Tomaszów - to prawie już Łódź! I chyba nie ma łodzianina, który by nad Zalewem nie był. Co do tempa budów, to myślę, że każdy buduje, jak mu życie dyktuje. Takie czasy. Z tym dachem bitumicznym to wygląda, że jest różnie. Generalnie, na ile się zorientowałam, można go łatwo zepsuć. Najlepiej o tym świadczą wypowiedzi ludzi na Forum. I z drugiej strony, tak do końca nie wiadomo, która ekipa jest faktycznie dobra. U nas w projekcie była bitumiczna od początku, teraz już leży od 2 m-cy i z wyglądu naprawdę jest śliczna (brąz cieniowany w kształcie plastra miodu). Jak się będzie spisywać przez następne lata -czas pokaże. Jeśli będziesz w Łodzi i miałbyś ochotę obejrzeć w naturze lub pogadać z dekarzem, to zapraszam. Napisz na priva. Pozdrowienia <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: Luśka dnia 2002-12-29 17:16 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 29.12.2002 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2002 Czesć Morfi:grin: Dobrze, że na pokładzie jest kolejna osoba! Pewnie i tak Warszawce nie damy rady, ale chociaż żeby tu sennie za bardzo nie było. Luśka ma racje. Każdy budyje na ile mu zapału i......tego o czym każdy wie, ale nie mówi......wystarcza. Ja w tym roku tez chce przyspieszyć, tyle, że całe powietrze ze mnie uszło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 29.12.2002 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2002 Tommco, żeby sobie "powietrza napędzić" poczytaj jakie zmiany są przygotowywane odnośnie budownictwa. Ile się z tego sprawdzi - do końca nie wiadomo, ale mnie to tym bardziej mobilizuje, żeby o budowie domu mówić w czasie przeszłym. Ostatnio w Wyborczej było porównanie kosztów utrzymania mieszkań w bloku i domów. Żeby było śmieszniej, prawie w tym samym czasie dostaliśmy ze Spółdzielni informację o podwyżkach. Nawet nie wiem dokładnie czego, zresztą i tak to nie ma znaczenia. Podsumowałam za to całość kosztów utrzymania mieszkania (65 m2) i na pewno zrobię wszystko, żeby Wielkanoc spędzić już we własnym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz32 02.01.2003 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2003 Luśka - słyszałem, że miałaś upojną sylwestrową noc??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz32 02.01.2003 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2003 nie przejmuj się - ja pracowałem do 6.30 - Nowy Rok cały przespałem - było bosko. A jakie miałem sny!!!!! uf...... A swoją drogą -szczęśliwego Nowego Roku!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 02.01.2003 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2003 Oj tak, Morfeuszu i to bardzo! Widzę, że zajrzałeś do kawiarenki Spędzaliśmy z C kwadratem wirtualnego Sylwestra i było nad wyraz sympatycznie. Również życzę Ci wszystkiego naj.. w 2003. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi 04.01.2003 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 Hej Grupo Łódzka !Pomagajmy sobie . Więc jeszcze raz pytam :Czy nikt nie wie gdzie w okolicach Łodzi można kupić tanieszambo betonowe . Mam adres k.Radomia , ale może znacie bliżej.Zibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 04.01.2003 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 Zib, swego czasu widziałam kilka reklam dotyczących wyrobu szamb na trasie z Aleksandrowa do Grotnik. Mamy na działce w Grotnikach szambo, ale jest to po prostu plastikowy baniak 4m3, bo taki na letnie wyjazdy jest wystarczający. Pogoda niezbyt sprzyja wyjazdom, więc w najbliższym czasie tam nie będziemy; może spróbuj znaleźć jakieś namiary w Panoramie Firm albo książce telefonicznej (Jedlicze, Grotniki, Ustronie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi 04.01.2003 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2003 Dzięki Lusia .Takie wytwórnie też sam znalazłem , ale jestem b. dociekliwyponieważ tam pod Radomiem mają b. niską cenę . Chciałbym jednakzostawić pieniądze u nas - wiadomo dlaczego. Zibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz32 07.01.2003 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2003 Zibi - w okolicach Tomaszowa nie spotkałem się z tego typu szambami. Są zbiorniki z tworzywa ale w kompletach z ekologiczną oczyszczalnią ścieków. Nie jest to drogie, ponoć można od nich kupić sam zbiornik. Tomaszów ul. Szczęśliwa gdyby Cię interesowało. Ogłaszają się na końcowych stronach muratora -z pozdrowieniami MORFI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 09.01.2003 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Gdzie betonowe szamba robia to nie mam pojecia. Wiem natomiast, ze w Woli Grzymkowej (bardzo blisko Aleksandrowa Lodzkiego) jest jedna chyba z bardziej znanych wytworni szamb takich z tworzywa. Nazywa sie bodajze Wobet-Hydret. Zdaje sie, ze byly reklamy Muratorze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rchmielewski 09.01.2003 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2003 Ja u siebie mam szambo z kręgów betonowych. Kręgi kupiłem nie wiedzieć czemu najdroższe jakie mogły być robione przez SIB w Łowiczu, ale w Gałkówku jest kręgarz godny polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 10.01.2003 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Dziś nastąpił kolejny historyczny moment - rozpoczął swoją (mam nadzieję długofalową i bezawaryjną) pracę kocioł gazowy !!! Zdrowie Vaillanta i Grupki łódzkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tjozwi 12.01.2003 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2003 Serdecznie witam Grupę Łódzką!!! Buduję w Rąbieniu (właściwie to od roku już mieszkam,ale nadal buduję). Mam takie pytanie: Czy w okolicy Rąbień, Aleksandrów, Konstantynów ktoś zna tanią i dobrą firmę zajmującą się wywozem nieczystości (szamba konktetnie). Tą z Rąbienia już znam, ale może gdzie indziej jest taniej... Mamy przecież wolny rynek... Służę pomocą, myśle że będę częstu tu zaglądał. Pozdrawiam wszystkich budujących i życzę wytrwałości!!! Opłaca się !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 15.01.2003 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2003 Witam Tjozwi! Widze, ze Rabien zaczyna rzadzic Powiedz cos blizej: co? jak? i czy w Rabieniu AB czy w czesci wiejskiej? Ja buduje w AB. Jeszcze do mieszkania dlugo. Z tego co mi sie zdaje to są dwie firmy wywozowe w Rabieniu, chyba, ze to jedna z dwoma nazwami, lub zmieniala niedawno nazwe. Pewnie nie bedzie to reklama jak powiem, ze chodzi o FekalTrans (duza wyobraznia jesli o nazwe chodzi) i Sanator. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejS 18.01.2003 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2003 Witam Grupę.Jesten nowy ze wsi k/ Rawy Mazowieckiej. Z internetem u nas był kłopot, ale z szambami to nie wiemy co to jest. Od 6 lat mamy oczyszczalnie ścieków, a wodę w kranach od 1962 roku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejS 19.01.2003 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2003 Witam ponownie.Chyba zima spowodowała zastój w budowlance. Nigdzie nic nowego się nie dzieje ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 20.01.2003 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 Witamy Andrzeju w naszej troszkę niemrawej grupce. Masz rację, że pewno troche zastój zimowy, ale wiosną ruszy na pewno! U mnie sie dzieje baaaardzo dużo, aż nie mam czasu pisać - głównie czytam, szukam i sprawdzam. Tak bym chciała na wiosnę już zamieszkać w nowym domu....pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts