majki 23.07.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Ksawerów Daj mi namiary na siebie, jakiś tel na PW. Pomogę co mogę - Sąsiadko pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.07.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 hehe .....nie namieszkałem się ......poligon budowy zweryfiował mi małżeństwo , więc pewnie bęę budował drugi ....ale mniejszy......... Bardzo, ale to bardzo dobrze Cię rozumiem ... Napiszę tak : może walczyć trzeba zawsze o to co było ? Budowa to tylko jakiś okres, jest poj.bany kompletnie ale potem znów jest normalnie. Może nie wszystko stracone ? Lepiej zaczynać "budować" od nowa czy naprawiać stare "fundamenty" ? To jest jak własnie z domem : do tego co masz "coś czujesz", nowe jest obce ... .... lepsze jest wrogiem dobrego .... Ja tylko wiem ze swojego doświadczenia : budowa to w pewnym sensie trauma. Trzeba ją przetrwać. No i trzeba chcieć. Jak się przestaje chcieć to już jest koniec. Nadzieja umiera ostatnia ... Jakbyś chciał pogadać, może jakieś "piwko" to wal śmiało W końcu sie poznamy po długiej "znajomości" na forum trzymaj się, bedzie dobrze, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.07.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Wkleję jeszcze cytat .... nie mam pojęcia kogo, ale to nie istotne ....I nic więcej nie dodam ... "są takie błędy, których nie da się naprawićsą takie słowa, których nie da się cofnąćsą takie łzy, których nie umiem powstrzymaćsą takie gesty, którym nie umiem się oprzećsą takie pragnienia, które nie chcą umrzećjest takie uczucie, które nie chce zgasnąć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 23.07.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Długi - przykro to czytać. Ja pierwsze spięcia mam już za sobą, choć dopiero etap papierologii za nami. I boję się tego najgorszego okresu. Wiem jedno - trzeba czasem wyluzować, co nie przychodzi mi łatwo:oops: Odnośnie baraku odpisałam na priv. Majki - naszła mnie refleksja po kliku Twoich postach na tej stronie, że dobry i fajny facet jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.07.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Ja pierwsze spięcia mam już za sobą, choć dopiero etap papierologii za nami. I boję się tego najgorszego okresu. Wiem jedno - trzeba czasem wyluzować, co nie przychodzi mi łatwo:oops: Majki - naszła mnie refleksja po kliku Twoich postach na tej stronie, że dobry i fajny facet jesteś Spięcia będą. Nie sztuką ich unikać - sztuką umieć wyjść z nich "lepszymi". Bo warto. Choć wiem, że dochodzi sie do takiego momentu, że pytasz się sama siebie : "chcę" ? Dziękuję Jestem jaki jestem, jak to ktoś kiedyś powiedział pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 23.07.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Bardzo, ale to bardzo dobrze Cię rozumiem ... Napiszę tak : może walczyć trzeba zawsze o to co było ? Budowa to tylko jakiś okres, jest poj.bany kompletnie ale potem znów jest normalnie. Może nie wszystko stracone ? Lepiej zaczynać "budować" od nowa czy naprawiać stare "fundamenty" ? To jest jak własnie z domem : do tego co masz "coś czujesz", nowe jest obce ... .... lepsze jest wrogiem dobrego .... Ja tylko wiem ze swojego doświadczenia : budowa to w pewnym sensie trauma. Trzeba ją przetrwać. No i trzeba chcieć. Jak się przestaje chcieć to już jest koniec. Nadzieja umiera ostatnia ... Jakbyś chciał pogadać, może jakieś "piwko" to wal śmiało W końcu sie poznamy po długiej "znajomości" na forum trzymaj się, bedzie dobrze, majki powiem tak .....dom da się naprawić .......jeśli bardzo tego chcesz , w związku muszą tego chcieć dwie osoby ...... piwko chętnie ))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.07.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 powiem tak .....dom da się naprawić .......jeśli bardzo tego chcesz , w związku muszą tego chcieć dwie osoby ...... piwko chętnie ))))) Tak. Masz niezaprzeczalnie rację. Muszą tego chcieć dwie osoby ... Nawet jeśli jedna z nich będzie bardzo chciałą a druga nie, to nic nie będzie ... Dlatego pisałem "trzeba chcieć"... Patrząc jednak z drugiej strony ... widać tak musiało być ... I na pewno się poukłada. Jak nie tu to gdzie indziej Z piwkiem odezwę się w przyszłym tygodniu pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 23.07.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Tak. Masz niezaprzeczalnie rację. Muszą tego chcieć dwie osoby ... Nawet jeśli jedna z nich będzie bardzo chciałą a druga nie, to nic nie będzie ... Dlatego pisałem "trzeba chcieć"... Patrząc jednak z drugiej strony ... widać tak musiało być ... I na pewno się poukłada. Jak nie tu to gdzie indziej Z piwkiem odezwę się w przyszłym tygodniu pozdrawiam, majki pax tecum jak powiedział bickup do zakonnicy )))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 23.07.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Wiem ,że nie miejsce ale liczę na pobłażliwość . )) Gdyby ktoś potrzebował pozostałości styropianu po ociepleniu to mam tego jakieś 2 m3 ........a i drzwi tymczasowe w dobre ręce za jakiegoś sześciopaka )))) oddam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 26.07.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Wiem ,że nie miejsce ale liczę na pobłażliwość . )) Gdyby ktoś potrzebował pozostałości styropianu po ociepleniu to mam tego jakieś 2 m3 ........a i drzwi tymczasowe w dobre ręce za jakiegoś sześciopaka )))) oddam Mam sześciopak a nie mam drzwi ... A w jakim wymiarze to cudo? O szer. mi chodzi i skąd ew. odbiór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 26.07.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 drzwi 90/220 zbijane z solidnych dech zamykane na kłodkę ))) .Obsadzone na piankę służyły dzielnie. Odbiór mileszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 26.07.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Spięcia będą. Nie sztuką ich unikać - sztuką umieć wyjść z nich "lepszymi". Bo warto. Choć wiem, że dochodzi sie do takiego momentu, że pytasz się sama siebie : "chcę" ? Dziękuję Jestem jaki jestem, jak to ktoś kiedyś powiedział pozdrawiam, majki Tak, masz rację - spięć nie sposób uniknąć. Mnie ten "wstęp do bajek" sporo nauczył - nie miałam nigdy do czynienia z tematyką budowlaną i projektową, a wzięłam całość na siebie i trochę mnie przygniotło , a nerwus jestem Ale nabrałam dystansu, luzu i jest ok Dzięki temu teraz spięcia to dyskusje, a nie kłótnie I mam satysfakcję, że wszystko mi się jak na razie udało Bo mogę się wreszcie pochwalić, że MAM WRESZCIE PRAWOMOCNE PNB i wycinkę też mogę uskutecznić Pozdrawiam milek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boban52 26.07.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 ...Czy ktoś może polecić kontaktowego kierownika budowy - takiego co przejmuje sie swoim zadaniem za rozsądną cenę. Buduję w okolicach Koluszek... no i jeszcze geodetę... Za pomoc dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 27.07.2010 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 ...Czy ktoś może polecić kontaktowego kierownika budowy - takiego co przejmuje sie swoim zadaniem za rozsądną cenę. Buduję w okolicach Koluszek... no i jeszcze geodetę... Za pomoc dziękuję To ja mogę polecić geodetę - Geokol z Koluszek na Brzezińskiej. Mapkę i wytyczenie zrobili w dość rozsądnej cenie i nie było do czego się przyczepić tak więc w tej okolicy polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 27.07.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 MAM WRESZCIE PRAWOMOCNE PNB i wycinkę też mogę uskutecznić GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!! No to teraz się dopiero zacznie ............... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 27.07.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Tak, masz rację - spięć nie sposób uniknąć. Bo mogę się wreszcie pochwalić, że MAM WRESZCIE PRAWOMOCNE PNB i wycinkę też mogę uskutecznić Pozdrawiam milek HAHA! GRATULEJSZYN Oj to sie teraz zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 27.07.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!! No to teraz się dopiero zacznie ............... pozdrawiam, majki HAHA! GRATULEJSZYN Oj to sie teraz zacznie No dzięki, dzięki - cieszę się niemożebnie zacznie się, już mnie ciarki przechodzą, ale spoko, powolutku - w tym sezonie wycinka, ogrodzenie, jakieś zaplecze socjalne i może fundamencik, a reszta w przyszłym roku Olga - idę do Ciebie przypomnieć się z paroma rzeczami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 29.07.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 A ja dziś byłam wezwana do Skarbowego .. pojechałam z duszą na ramieniu (jak to do Skarbowego)... A tu sie okazało, ze w kilku miejscach musiałam nanieść korektę w zerstawieniu faktur do zwrotu kaski... Napodpisywałam sie jak diabli i okazało się, że obcięli mi całe 90 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 29.07.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Milek - gratulacje! Polanka - uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Zbyszek 30.07.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Pilnie szukamy ekipy do wylewek, niestety z listy nikt nie ma wolnych terminow. Moze macie jakies namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts