popcarol 30.07.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 A Bogus i spolka? Zajeci? Namiary na tablicy byly? Bogus 604758-675p. Jerzy Blaszczyk 601-364-435 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 30.07.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 A Bogus i spolka? Zajeci? Namiary na tablicy byly? Bogus 604758-675 pozdrawiam Boguś ... robił u nas wylewki, ale .... no właśnie ..... jednak polecane przez niego tylko przykrycie, nie sprawdziło się ... wyschły za szybko i nie są aż tak mocne w całej strukturze jak powinny być ... Ale zrobione równo i pęknięć za dużo też nie było ... Więc tak pół na pół ... Trzeba być czujnym po prostu ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 31.07.2010 03:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 wylewki Wieruszów, 505798033, robili u mnie i wyszło im całkiem ładnie, tyle że oni nie przyjeżdżają do małych podłóg, minimum logistyczne to chyba 200m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grekier 31.07.2010 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 A ja dziś byłam wezwana do Skarbowego .. pojechałam z duszą na ramieniu (jak to do Skarbowego)... A tu sie okazało, ze w kilku miejscach musiałam nanieść korektę w zerstawieniu faktur do zwrotu kaski... Napodpisywałam sie jak diabli i okazało się, że obcięli mi całe 90 zł a ja myślałem że Was urzędników to do skarbówki nie wzywają :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 01.08.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Odkupie stemple:), najchętniej z okolic Glinnika, Łagiewnik, Strykowa, wiadomosci prosze slac na priv:)Pozdrawiam Budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 01.08.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 a ja myślałem że Was urzędników to do skarbówki nie wzywają :> te mądrala Skoro juz piszę to poruszę temat drzewa ... A. z J. nie przyjechali bo jej ciągle nie pasuje. Myslę, że w przyszły weekend już dadzą radę.. Bo sprawa nadal aktualna, przynajmniej z naszej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 02.08.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 szanowni.... poszukuję jakis namiarów na cegłę klinkierową .... cholerne kominy muszą wyleźć ponad dach... jakaś tania opcja? pozdroNETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 02.08.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Zadzwoń do cegielni w Dąbrówce wielkiej. z "odliczeniem VAT" maja przystępne ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 02.08.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 cegielnie znam... bo biore od nich cegłe pełną... nie wpadłem na to że maja klinkier..txh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 02.08.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 właśnie dzwoniłem... ni ma. nie produkują... jakies inne podpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 02.08.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Tak na szybko to tu maja tani klinkier http://www.sai-pol.pl/ sprzedaja też na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 02.08.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 ej no... przyznać mi sie kto to ma tego samego KB co my? i kto ma tych samych cieśli? i kto będzie miał NEtbety prawie za somsiady?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 02.08.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Polećcie kogoś od barierek z nierdzewki, plis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 03.08.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Czy możecie podzielić się sowimi doświadczeniami ile wyszło Wam gwoździ na etapie SSO bez więźby i dachu? U mnie murarz zawołał 55kg (3cale - 30kg, 4cale 10kg, 5cali 15kg):- fundamenty lane do ziemi (bez szalowania)- schody betonowe szalowane- strop monolityczny szalowany- budynek 10x13.5m Wydaje mi się że trochę dużo. Co sądzicie? sailor_man Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grekier 03.08.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Czy możecie podzielić się sowimi doświadczeniami ile wyszło Wam gwoździ na etapie SSO bez więźby i dachu? U mnie murarz zawołał 55kg (3cale - 30kg, 4cale 10kg, 5cali 15kg): - fundamenty lane do ziemi (bez szalowania) - schody betonowe szalowane - strop monolityczny szalowan Wydaje mi się że trochę dużo. Co sądzicie? sailor_man no coż u mnie ilości 10 razy mniejsze majster prosił 2 kg 3 kg etc ale kupowałem w paczkach po 5 kg razem ca 20 kg wszytkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 03.08.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Czy możecie podzielić się sowimi doświadczeniami ile wyszło Wam gwoździ na etapie SSO bez więźby i dachu? Dość sporo, u mnie na etapie do dachu poszło 5 kg gwoździ i jakieś 15-20 kg śrubek czarnych. Teraz na etapie więźby i dachu z pełnym deskowaniem zakupiono 50 kg gwoździ i zostało jakieś 5-10 kg ... ale może moi bili oszczędnie ... Kwestie rozliczeniowe z wykonawcą zawsze są jednak chyba dość trudne. Nasz dziś np. powiedział, że położenie XPS'a na fundament od zewnątrz to już poza zakresem bo to elewacja ... rozbawił mnie tym mocno i po krótkiej wymianie zdań doszliśmy do porozumienia, że jednak jest to w zakresie , ale niestety chyba prawie każdy wykonawca chce jak najwięcej wyciągnąć z inwestora ... Dzień dzisiejszy przyniósł nam dość kiepską wiadomość - włamano się do naszego domku działkowego i ukradli nam kosiarkę i nówke taczkę nawet jeszcze nie odfoliowaną bo nie było kiedy... banda sk@#$#@$ no normalnie szkoda gadać ... Tak więc drodzy forumowicze, jak by ktoś się natknął na używaną kosiarkę (Partner'a 4,5 KM silniczek B&S w kolorze czarnym bez kosza) to dajcie znać bo to będzie moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 03.08.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Czy możecie podzielić się sowimi doświadczeniami ile wyszło Wam gwoździ na etapie SSO bez więźby i dachu? U mnie murarz zawołał 55kg (3cale - 30kg, 4cale 10kg, 5cali 15kg): - fundamenty lane do ziemi (bez szalowania) - schody betonowe szalowane - strop monolityczny szalowany Wydaje mi się że trochę dużo. Co sądzicie? sailor_man he, he, początkowo myślałam, że sobie jaja robisz i, że jest to pastisz popularnych na fm mniej lub bardziej przemyślanych sondaży, he, he. Swoją drogą to niezłe pytanie na sondaż Ale jak sobie przeliczyłam Twoje pytanie na złotówki, to wyszło mi z sensem u nas też ok 20kg wyszło. Może masz olbrzymi bardzo skomplikowany dom albo majster nie żałuje gwoździ albo zaraz po twojej budowie wchodzi do szwagra i gwożdzi potrzebuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 03.08.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 wiecie co... ja chyba zużyłem może z 20 kilo różnych gwożdziorów do fundamentów i stropu...ale domek malućki... na dach planuję że pójdzie może ze 25 kilo... a jestem w połowie ze stanem 10 kilosów....łacznie papiaki i 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johana 04.08.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Hej Szanowni Inwestorzy mam pytanko do wszystkich szczęśliwych posiadaczy okienek ze Zduńskiej Woli (producent wiadomy:)) jaki rabat udało Wam się dostać na okienka? i rolety? Ktoś z Was użytkuje od nich okna przesuwne? dostałam dwie oferty na HS i HKS (jedne maja prowadnice na oknie, a drugie w podłodze) oczywiście różnica w cenie porażająca wiec jestem ciekawa czy to wogóle warte zastanawiania. Poszukuję również producentów wiązarów na dach, może podpowiecie coś w tym temacie? Na ten moment mam firmę WPW Invest z kilińskiego (z polecenia). Ktoś robił wycenę, jak to się kształtuje? dach prosta koperta, kąt 30 stopni powierzchnia koło 280m2. Podobno wychodzi to taniej niż tradycyjna wieźba wraz z robocizną na budowie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 05.08.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Hej Szanowni Inwestorzy mam pytanko do wszystkich szczęśliwych posiadaczy okienek ze Zduńskiej Woli (producent wiadomy:)) jaki rabat udało Wam się dostać na okienka? i rolety? Ktoś z Was użytkuje od nich okna przesuwne? dostałam dwie oferty na HS i HKS (jedne maja prowadnice na oknie, a drugie w podłodze) oczywiście różnica w cenie porażająca wiec jestem ciekawa czy to wogóle warte zastanawiania. Poszukuję również producentów wiązarów na dach, może podpowiecie coś w tym temacie? Na ten moment mam firmę WPW Invest z kilińskiego (z polecenia). Ktoś robił wycenę, jak to się kształtuje? dach prosta koperta, kąt 30 stopni powierzchnia koło 280m2. Podobno wychodzi to taniej niż tradycyjna wieźba wraz z robocizną na budowie??? Co do wiązarów- nie odpowiem, bo nic w tym temacie nie wiem... u mnie klasycznie Co do okien: Wiadoma firma była moim 1 z dwóch faworytów. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na tę drugą firmę, ale Mielczarek walczył i rzucił duży upust. Tzn. trzeba się ostro targować, a jak czujesz, że z ceny już nie spuszczą to walcz o tzw. gratisy- a to kluczyk w klamce, a to zawiasik antyprzeciągowy itp Ja właśnie czekam na swojego HS i czekam i czekam...niestety oprócz ceny (z kosmosu) na HS czeka się dłuzej niż na pozostałe okna, ale mnie wizja braku progu przekonała zupełnie. Niestety HKS ma próg. HS ma też inny mechanizm otwierania niż HKS, otwiera się, jak dla mnie, lżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts