Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

W związku z zakupem finalnego drewnianego domu narzędziowego, sprzedaję nasz "blaszak"

http://allegro.pl/item1181088958_garaz_blaszany_blaszak_domek_narzedziowy_2x3.html

wymiary 2 x 3 m

stan idealny.

Do obejrzenia w Ciężkowie

zdjęcia wkrótce

A oto zdjęcia:

http://lh6.ggpht.com/_Wh2D7U9e_pU/TGJLGArrl5I/AAAAAAAAA6k/nrYdtra8lnI/garaz1.jpg

http://lh4.ggpht.com/_Wh2D7U9e_pU/TGJLGkc3RSI/AAAAAAAAA6o/akKMVAKer8Q/garaz2.jpg

Czy wiecie gdzie w okolicach Aleksandrowa/Rąbienia/Konstantynowa są jakieś nadwyżki ziemi (może jakieś roboty drogowe)?

Potrzebuję ok. 200ton do podniesienia terenu działki na Rąbieniu AB.

Doradźcie proszę, jak Wy radziliście sobie z niskim terenem, skąd braliście ziemię?

sailor_man

Witajcie,

na ostatnich targach Interbud rozmawiałem z co najmiej trzema firmami montującymi bramy Hormann'a. Odnalazłem tylko jedną wizytówkę. Podpowiedzcie, gdzie w Łodzi (a może firma spoza regionu?) sprzedają te systemy w rozsądnych cenach wraz z montażem.

Dziękuję,

Michał

Ha! Mam ten sam problem :) W salonach okiennych w których byłam, mają krispola, albo Wiśniowskiego. Hormanna znalazłam jednego w Zgierzu, a drugiego na Wólczańskiej na przeciwko Górniaka (wjazd w bramę tuż za/przed pasami). Ale uwaga pracują do 16! Myślałam, ze takie rzeczy tylko jeszcze w urzędach państwowych :D

Ha! Mam ten sam problem :) W salonach okiennych w których byłam, mają krispola, albo Wiśniowskiego. Hormanna znalazłam jednego w Zgierzu, a drugiego na Wólczańskiej na przeciwko Górniaka (wjazd w bramę tuż za/przed pasami). Ale uwaga pracują do 16! Myślałam, ze takie rzeczy tylko jeszcze w urzędach państwowych :D

Witajcie Hormanna maja:

al. Wlókniarzy tuż przed makro (ze wstępnych rozmów polecam bardziej... konkretni i rzeczowi) , wólczańska na przeciwko górniaka ( tu raczej potraktowano na s jak za PRL-u ) jeszcze rzekomo mają w łagiwenikach tuż przy wjeździe na trasę Zgierz - Stryków ( tu Pan powiedział że nie ma aktualnego cennika hormanna i że zadzwoni - 3 tyg nie zadzwonił)

Witajcie Hormanna maja:

al. Wlókniarzy tuż przed makro (ze wstępnych rozmów polecam bardziej... konkretni i rzeczowi) , wólczańska na przeciwko górniaka ( tu raczej potraktowano na s jak za PRL-u ) jeszcze rzekomo mają w łagiwenikach tuż przy wjeździe na trasę Zgierz - Stryków ( tu Pan powiedział że nie ma aktualnego cennika hormanna i że zadzwoni - 3 tyg nie

zadzwonił)

Na Włókniarzy kiedyś byłem. Obrzygali mnie poziomem obsługi klienta :( Nigdy więcej ...

Z wólczańskiej miałem wycenę na drzwi wejściowe Hormanna ... Szanuję ich wizję, ale mam takie same połowę taniej ;)

I wcale nie trzeba mieć Hormanna. Ja mam bramę Poltau, firma z Łodzi. Jest zaj.sta a napęd przemysłowy sprawia, ze nie obawiam się otwierać bramy co 5 minut. I tak do końca życia ;)

pozdrawiam, majki

Ja mam do takich wyborów jeszcze daleką drogę, ale zaciekawiło mnie - czemu wszyscy wybierają Hormanna, jest bezkonkurencyjny?

Raczej nie bezkonkurencyjny, ale np my kupiliśmy Hormanna bo mój teść montował kiedyś takie i inne bramy i niestety głównie do tych innych jeździł do reklamacji. Sam ma Hormanna już 16 lat i w sumie nic się nie dzieje. Brama nie skrzypi, nie zacina się - mechanicznie jak nowa, wizualnie wiadomo trochę porysowana, kolorek może deczko się odbarwił, ale jak to mówią śmiga :-)

Dlatego dla nas wybór był prosty choć brama nie najtańsza, ale przynajmniej montaż mamy gratis :-)

Na Włókniarzy kiedyś byłem. Obrzygali mnie poziomem obsługi klienta :( Nigdy więcej ...

Z wólczańskiej miałem wycenę na drzwi wejściowe Hormanna ... Szanuję ich wizję, ale mam takie same połowę taniej ;)

I wcale nie trzeba mieć Hormanna. Ja mam bramę Poltau, firma z Łodzi. Jest zaj.sta a napęd przemysłowy sprawia, ze nie obawiam się otwierać bramy co 5 minut. I tak do końca życia ;)

pozdrawiam, majki

A gdzie to cudo można zakupić? Może sobie podjadę, porównam...A drzwi też masz od nich? Już Cię chyba kiedyś o drzwi pytałam...kupowałeś tam gdzie okna?

Dodam jednak, że ostatnio nasi znajomi kupili bramę Hormanna i mają z nią problem - podczas budowy drzwi były zakurzone i ktoś napisał im na nich "byliśmy, widzieliśmy, piękny macie domek" i niestety napis pozostał :-) i póki co nie udało się go zmyć, zetrzeć, itd.

Myślę, że nasi krajowi producenci też zaczęli już robić bramy na poziomie i nie są to wynalazki jak 15 lat temu dlatego np nasz przedstawiciel Hormanna ma w swojej ofercie bramy Łódzkiego producenta.

Brama, to jedno, a napęd to inna bajka... Myślę, ze bramy są faktycznie na podobnym poziomie, ale co z napędem? Do szwagra serwisant zajeżdzał do siłownik bramy zew. co pół roku. No ładne były te siłowniki, włoskie! Ale serwisant mu powiedział, zeby włoskie to sobie meble kupował, a siłowniki niech lepiej wymieni na porządne. A czy wszystkie nie są i tak chińskie?

Szukam "złotej rączki" działającej w okolicach Aleksandrowa

Chcę zrobić odprowadzenie wody deszczowej

Może macie osobę, którą warto polecić?

nikogo nie polecę bo sam robiłem, kopiesz dołek wsadzasz w to rurę drenarską z geowłóknina i zasypujesz, cała filozofia, można tez jeszcze dać w ziemię duża beczkę bez denka w to rynnę i całość zasypać kamieniami żwirem gruzem betonowym np: pozostałości po brukowaniu czy kafelkowaniu, a jeśli planujesz drzewa liściaste to przydało by się założyć na końce rynien koszyczki filtrujące żeby nie zamuliło drenażu