mxxxx 27.08.2010 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 port łódź najlepszy na spotkanie dzieciaki można zgubić w figloraju, kobiety w IKEA, a panowie wtedy sobie spokojnie nakupią hot-dogów i z zagrychą podjadą do majkiego na spokojne oglądanie meczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 27.08.2010 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 ciekawe co na to majki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 27.08.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Panowie i Panie a więc po długich poszukiwaniach znalazłem działkę. I tu pytanie do Was. co pokolei trzeba zrobic aby uzuskac pozwolenie na budowe - chodzi o papiery (jakie muszę skompletować). Dodam że gmina ma uchwalony plan zagospodarowania przestrzennego. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 27.08.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 No to kiedy spotkanie? Nie wiem na kiedy SPA sobie zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 27.08.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 No to kiedy spotkanie? Nie wiem na kiedy SPA sobie zamówić No to co ja mam powiedzieć?!?!? Ja to muszę z sześć tygodni się odnawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalc 27.08.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 No to kiedy spotkanie? Nie wiem na kiedy SPA sobie zamówić Ale z tym zgubieniem kobiet i meczem to jest niezły pomysł. Gdyby Majki bie mógł to do mnie też nie jest daleko od Ikei.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 27.08.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Przy sprzyjających warunkach atmosferycznych zapraszam do siebie na płytę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 27.08.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Przy sprzyjających warunkach atmosferycznych zapraszam do siebie na płytę! Płyty dawno przeminęły! Teraz się słucha mp3 chyba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 28.08.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Płyty dawno przeminęły! Teraz się słucha mp3 chyba! Kiedyś zapraszało się na posłuchanie płyt... Zwłaszcza panowie składali takie propozycje. Kombatantka jestem - o 10-15 lat młodsi pewnie nie wiedzą o czym mówię U mnie na płycie to najwyżej można posłuchać czy beton dobrze wiąże! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.08.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 jaremyZ gminy bierzesz wypis i wyrys. Z kartografii mapę do celów projektowych. Skąś projekt. Idziesz do architekte z mapą i projektem do adaptacji. W międzyczasie załatwiasz po kolei dostawców mediów - to znaczy warunki dostawy zbierasz. Jeżeli zamierzasz wystapić o pozwolenie wraz z mediami, to od razu robisz projekty przyłaczy. Czasem załatwia to architekt. Reszte powie ci własnie architekt - co i jak, bo reszta w dużym stopniu zależy od umowy z nim - co robisz ty a co on. Możesz brać full serwis - wtedy on mając projekt, mapę i warunki przyłaczy załatwia wszystko aż do pozwolenia, a może być tak, że sam sobie załatwiasz przyłacza, ZUD, pieczatki branż do adaptacji prądu itd w domu i a architekt tylko zanosi do gminy. Albo sam zanosisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.08.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Co do IKEA to się zgadzam Co do terminu - faktycznie pewnie jak śnieg spadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangur79 28.08.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 witam grupę łódzką mam 2 problemy i za razem pytania do Was: -czy ktoś robił elewację bądź odrodzenie z cegły ręcznie formowanej (np. mosa firmy Vandersanden czy Rosa Weiss CRH Klinkier, itp)? jakie macie doświadczenia z tym materiałem? jak się sprawdza na ogrodzeniach? jak na elewacjach? i najważniejsze : czy trzeba go impregnować? Sprzedawca cegły mówi, że zaleca się taką operację, co o tym sądzicie? jest to rzeczywiście konieczne? -czy ma ktoś przepis na sadzenie bambusów wewnątrz mieszkania/domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 30.08.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam po chwilowej przerwie (mielismy 3 wesela w ciagu 7 dni!! idziemy na rekord ) i BARDZO WSZYSTKIM DZIEKUJE za namiary na budowlancow, juz dzis zaczynam ich obdzwaniac a to spotkanie to dla wszystkich forumowiczow, czy trzeba byc przynajmniej 'liderem forum'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksmar 30.08.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam,Poszukuję godnego polecenia GEODETY z łódź - bałuty - ma ktoś kogoś takiego?pozdr.AB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 30.08.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam, Poszukuję godnego polecenia GEODETY z łódź - bałuty - ma ktoś kogoś takiego? pozdr. AB Mogę Ci polecić swojego Geodetę tel 501-056-642 (mieszka w rejonie Bałut, ale mi prace wykonywał np. na Rąbieniu). Cenowo tak jak wszyscy, prace wykonał sprawnie i bez zastrzeżeń. - mapa do celów projektowych + wytyczenie działki 900zł - wytyczenie czterech punktów budynku 550zł - inwentaryzacja powykonawcza przyłącza wody 350zł Pozdrawiam, sailor_man Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesiu24 30.08.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam. Przedemną problem budowy domku dopiero się rozpoczyna. Czy możecie mi zdradzić gdzie kupić stal zbrojeniową na fundamenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 30.08.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam. Przedemną problem budowy domku dopiero się rozpoczyna. Czy możecie mi zdradzić gdzie kupić stal zbrojeniową na fundamenty? Ja kupowałem w Metalex w Antoniewie. Przy zakupie na całą budowę pierwszy transport gratis. Można również poprosić o przechowanie (bez dodatkowych opłat). W tym roku korzystnie było kupować stal zimą (styczeń-luty). Teraz cena z VAT stali fi12 żebrowana to około 2700zł/tona, a zimą była po 1800zł/tona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 30.08.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam. Przedemną problem budowy domku dopiero się rozpoczyna. Czy możecie mi zdradzić gdzie kupić stal zbrojeniową na fundamenty? witaj jest jeszcze centrozłom (nie centrostal) na Brukowej. Byli zwykle konkurencyjni cenowo, ale nie opłaca się kupować na same fundamenty a potem dokupować na resztę i płacić dwa razy za transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekcs 30.08.2010 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Kupię blaszak, garaż lub barak. najlepiej okolice Rąbienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 30.08.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam. Przedemną problem budowy domku dopiero się rozpoczyna. Czy możecie mi zdradzić gdzie kupić stal zbrojeniową na fundamenty? Potwierdzam to co mówi EZS Cenrozłom:) Nam zostało "trochę" stali, przerzuciliśmy się w obliczeniach;) Jak jesteś zainteresowany to na priv podam tel. Sie dogadamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts