Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Zbliżam się do etapu kładzenia więźby i poszukuję sprawdzonego składu drewna/tartaku.

Do tej pory znalazłem firmę Dziki z ul. Rokocińskiej - cena 700zł netto za drewno impregnowane Korasit.

sailor_man

Ja brałam drewno z tartaku z Brzezin, do Łodzi wozili za darmo, nie wiem czy do Rąbienia też. Tel. 605 337 260

NIE

Koniarze wystąp!

Kto zna DOBRĄ stajnie w okolicy Brzezińska - Strykowska - nawet Zgierska?

Oprócz ŁKJ, bo ten znam.

Witam.......... ale czego konkretnie szukasz?

hotelu ???? a może przyjaznej atmosfery............ bo jak ŁKJ nie pasuje to tylko z tego powodu że jej brak ..............

pozdrawiam M

Mam pytanie co do pustaków wentylacyjnych (prefabrykowanych) czy trzeba je stawiać od samego dołu na stopie czy można zacząć np na wysokości 2 m nad podłogą?

jesli tak to jak to zrobiliście?

u mnie część zaczyna się od dołu ale część od stropu, zmieściłam się między belkami teriwy w ten sposób.

Witam.......... ale czego konkretnie szukasz?

hotelu ???? a może przyjaznej atmosfery............ bo jak ŁKJ nie pasuje to tylko z tego powodu że jej brak ..............

pozdrawiam M

Nie mam konia. Ale córka jeździ. Chodzimy na razie do ŁKJ lecz zajęcia są o 18, teraz to Ok ale co zimą? Poza tym ta pani prowadząca mało sympatyczna, w końcu nie jeżdżę za darmo, mogłaby się wysilić odrobinę. Zresztą niech będzie i niemiła ale niech czegoś nauczy moje dziecko, bo na razie jakoś mi nie wygląda na to. Ja sama jeżdżę, uczyć nie umiem ale wydaje mi się, że umiem ocenić kogoś. A może to zły początek tylko? Niestety mało pochlebne opinie też słyszałam o Brzezińskiej i Liściastej - ale jednostkowe. Może jednak tam się przenieść?

A poza tym to mam silne przekonania i nie będę jeździć tam, gdzie źle traktują konie. Jak jest z tym w ŁKJ jeszcze nie wiem ;)

A czym masz impregnowaną więźbę? Dlaczego aż z Brzezin? zadecydowała cena czy taka dobra jakość drewna?

Więźba impregnowana,ale nie pamiętam czym... ten tartak zaproponowała ekipa budowlana i okazało się, że mieli bdb cenę.

Dostałam wycenę ocieplenia domu- 120zł/m2- w tym robocizna, materiały (20cm styro), zagruntowanie i pomalowanie ścian zew. Dobra cena?

A po ile "chodzi" teraz styropian? I jaki?

Malowanie? Nie tynkujesz?

Ja mam pomalowane, jednak żałuję, że nie tynk. taka powłoka jest słabsza mechanicznie.

Hmm, no właśnie nie planowałam tynkowania. te gładkie są najdroższe, a nam się właśnie tak bardziej gładko podoba. Ekipa od ociepleń mówiła, ze wtedy stosują nieco inny klej i troszkę inaczej go "zacieraja". Potem gruntowanie i farba. A co to znaczy "słabsza mechanicznie"? Odpryskuje, łuszczy się?

miałam ten sam problem - gładkie.

Ale 3 lata temu ceny były kosmiczne, i robocizna bardzo droga, bo trzeba bardzo równo. Wybrałam najdroższą farbę Caparol na ich podkładzie.

Słabsze to znaczy puknę krzesłem i potrafi odprysnąć.. Mam porównanie - wokół drzwi na tarasie mam bonia z tynku. Krzesło im nie zagraża. Ale farba obok się obtarła. Można zamalować, ale w sumie mam lekki żal do siebie. trzeba było wydać te 5 tyś więcej (a może i nie tyle) i zrobić do końca porządnie.

Witam,

Zbliżam się do etapu kładzenia więźby i poszukuję sprawdzonego składu drewna/tartaku.

Do tej pory znalazłem firmę Dziki z ul. Rokocińskiej - cena 700zł netto za drewno impregnowane Korasit.

sailor_man

W Lutomiersku przy wyjezdzie na Szadek jest tez tartak, podobno bardzo dobrej jakosci- rekomendowane prez dekarzy, cen niestety nie porownywalam

miałam ten sam problem - gładkie.

Ale 3 lata temu ceny były kosmiczne, i robocizna bardzo droga, bo trzeba bardzo równo. Wybrałam najdroższą farbę Caparol na ich podkładzie.

Słabsze to znaczy puknę krzesłem i potrafi odprysnąć.. Mam porównanie - wokół drzwi na tarasie mam bonia z tynku. Krzesło im nie zagraża. Ale farba obok się obtarła. Można zamalować, ale w sumie mam lekki żal do siebie. trzeba było wydać te 5 tyś więcej (a może i nie tyle) i zrobić do końca porządnie.

Dzięki za odpowiedź, przejade się jednak chyba, mimo koszmarnej pogody, do kilku firm po wycenę tynku.

W Lutomiersku przy wyjezdzie na Szadek jest tez tartak, podobno bardzo dobrej jakosci- rekomendowane prez dekarzy, cen niestety nie porownywalam

Tartak Lutomiersk (ceny z transportem):

krokwie,deska czołowa, itp - 580-620zł/m3 netto (bez impregnacji),

kontrłata impregnowana. - 1zł/mb brutto,

łata impregnowana 4cmx6cm - 2zł/mb brutto;

Impregnacja kuprafung - 40zł/m3

Dostałam wycenę ocieplenia domu- 120zł/m2- w tym robocizna, materiały (20cm styro), zagruntowanie i pomalowanie ścian zew. Dobra cena?

ja robiłem za 88zł/m2 z tynkiem silikatowym w bumie budowlanym gdzie wszystko było znacznie droższe

pogoń tych swoich naciągaczy i sprawdź czy moje chłopaki od styropianu nie mają wolnego terminu a na pewno nie pożałujesz

Witam.... EZS

Jeżeli szukasz profesjonalizmu na bardzo wysokim poziomie.... to Barowa 40 Skotniki.... popytaj kto to jest.... bo chyba każdy kto ma z końmi coś wspólnego to wie kto to jest.... w zimie można jeździć na hali ... jak najbardziej przygotowanie sportowe w kierunku skoków.... ale nie sądzę aby było tanio...

warto się zainteresować ...

jeżeli szukasz dobrego trenera ale nie za powalającą cenę .. to z całego serca polecam .... CENTAUR ul. Brzezińska 183

w ręce pana Zdzisława Grabowskiego ... tutaj znajdziesz dobrą atmosferę .... dobrego fachowca .... i na pewno konie są bardzo dobrze traktowane...

a w ŁKJ można sobie zapalić latarnie nie ma stresu.... można śmiało jeździć na ujeżdżalni nawet o 22

pozdrawiam M

Ja właśnie ocieplam styropianem 20 cm. Moja ekipa bierze za robociznę 30zł. materiały kupuje sam np. styropian ściana StyropJan za 105zł za m3 klej też z Jantonia za fajną cenę a trzyma rewelacyjnie. Wiekszość kupuję przez Allegro bo jest dużo taniej.

Medesy, dzięki za opinię.

Widzisz, ja nie znam wcale tego środowiska. Kiedyś daawno temu jeździłam w AKJ w Lućmierzu. Potem się spalili a ja przestałam mieć kontakt. Od kilku lat jeździmy jednak w górach u znajomych górali, córka złapała bakcyla ale nie wiele umie, była ze dwa razy na obozie jexdzieckim, ma jakieś podstawy i tyle. A jeżdzi z nami w teren i ja się boję. No i ja też powinnam siebie poćwiczyć, bo moi górale poszli w araby a to nie są poczciwe człapaki ;)

Na razie mamy kupiony miesiąc w ŁKJ, ale obejrzę tą Brzezińską...