netbet 04.09.2010 03:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 tartak Żelgoszcz 042 718 82 68 - 580,00 za m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 06.09.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Witam, Zbliżam się do etapu kładzenia więźby i poszukuję sprawdzonego składu drewna/tartaku. Do tej pory znalazłem firmę Dziki z ul. Rokocińskiej - cena 700zł netto za drewno impregnowane Korasit. sailor_man Ja brałam drewno z tartaku z Brzezin, do Łodzi wozili za darmo, nie wiem czy do Rąbienia też. Tel. 605 337 260 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 06.09.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Mam pytanie co do pustaków wentylacyjnych (prefabrykowanych) czy trzeba je stawiać od samego dołu na stopie czy można zacząć np na wysokości 2 m nad podłogą? jesli tak to jak to zrobiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medesy 06.09.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 NIE Koniarze wystąp! Kto zna DOBRĄ stajnie w okolicy Brzezińska - Strykowska - nawet Zgierska? Oprócz ŁKJ, bo ten znam. Witam.......... ale czego konkretnie szukasz? hotelu ???? a może przyjaznej atmosfery............ bo jak ŁKJ nie pasuje to tylko z tego powodu że jej brak .............. pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 06.09.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Ja brałam drewno z tartaku z Brzezin, do Łodzi wozili za darmo, nie wiem czy do Rąbienia też. Tel. 605 337 260 A czym masz impregnowaną więźbę? Dlaczego aż z Brzezin? zadecydowała cena czy taka dobra jakość drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.09.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Mam pytanie co do pustaków wentylacyjnych (prefabrykowanych) czy trzeba je stawiać od samego dołu na stopie czy można zacząć np na wysokości 2 m nad podłogą? jesli tak to jak to zrobiliście? u mnie część zaczyna się od dołu ale część od stropu, zmieściłam się między belkami teriwy w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.09.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Witam.......... ale czego konkretnie szukasz? hotelu ???? a może przyjaznej atmosfery............ bo jak ŁKJ nie pasuje to tylko z tego powodu że jej brak .............. pozdrawiam M Nie mam konia. Ale córka jeździ. Chodzimy na razie do ŁKJ lecz zajęcia są o 18, teraz to Ok ale co zimą? Poza tym ta pani prowadząca mało sympatyczna, w końcu nie jeżdżę za darmo, mogłaby się wysilić odrobinę. Zresztą niech będzie i niemiła ale niech czegoś nauczy moje dziecko, bo na razie jakoś mi nie wygląda na to. Ja sama jeżdżę, uczyć nie umiem ale wydaje mi się, że umiem ocenić kogoś. A może to zły początek tylko? Niestety mało pochlebne opinie też słyszałam o Brzezińskiej i Liściastej - ale jednostkowe. Może jednak tam się przenieść? A poza tym to mam silne przekonania i nie będę jeździć tam, gdzie źle traktują konie. Jak jest z tym w ŁKJ jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 07.09.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 A czym masz impregnowaną więźbę? Dlaczego aż z Brzezin? zadecydowała cena czy taka dobra jakość drewna? Więźba impregnowana,ale nie pamiętam czym... ten tartak zaproponowała ekipa budowlana i okazało się, że mieli bdb cenę. Dostałam wycenę ocieplenia domu- 120zł/m2- w tym robocizna, materiały (20cm styro), zagruntowanie i pomalowanie ścian zew. Dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.09.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 A po ile "chodzi" teraz styropian? I jaki?Malowanie? Nie tynkujesz? Ja mam pomalowane, jednak żałuję, że nie tynk. taka powłoka jest słabsza mechanicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 07.09.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 A po ile "chodzi" teraz styropian? I jaki? Malowanie? Nie tynkujesz? Ja mam pomalowane, jednak żałuję, że nie tynk. taka powłoka jest słabsza mechanicznie. Hmm, no właśnie nie planowałam tynkowania. te gładkie są najdroższe, a nam się właśnie tak bardziej gładko podoba. Ekipa od ociepleń mówiła, ze wtedy stosują nieco inny klej i troszkę inaczej go "zacieraja". Potem gruntowanie i farba. A co to znaczy "słabsza mechanicznie"? Odpryskuje, łuszczy się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.09.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 miałam ten sam problem - gładkie.Ale 3 lata temu ceny były kosmiczne, i robocizna bardzo droga, bo trzeba bardzo równo. Wybrałam najdroższą farbę Caparol na ich podkładzie. Słabsze to znaczy puknę krzesłem i potrafi odprysnąć.. Mam porównanie - wokół drzwi na tarasie mam bonia z tynku. Krzesło im nie zagraża. Ale farba obok się obtarła. Można zamalować, ale w sumie mam lekki żal do siebie. trzeba było wydać te 5 tyś więcej (a może i nie tyle) i zrobić do końca porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 07.09.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Witam, Zbliżam się do etapu kładzenia więźby i poszukuję sprawdzonego składu drewna/tartaku. Do tej pory znalazłem firmę Dziki z ul. Rokocińskiej - cena 700zł netto za drewno impregnowane Korasit. sailor_man W Lutomiersku przy wyjezdzie na Szadek jest tez tartak, podobno bardzo dobrej jakosci- rekomendowane prez dekarzy, cen niestety nie porownywalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 07.09.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Więźba impregnowana,ale nie pamiętam czym... ten tartak zaproponowała ekipa budowlana i okazało się, że mieli bdb cenę. Mi zaproponowali 680zł/m3 netto, impregnacja kuprafung, kontrłaty 1zł/mb, łaty 4cmx5cm 1,5zł/mb. Czyli cena nie powala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 07.09.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 miałam ten sam problem - gładkie. Ale 3 lata temu ceny były kosmiczne, i robocizna bardzo droga, bo trzeba bardzo równo. Wybrałam najdroższą farbę Caparol na ich podkładzie. Słabsze to znaczy puknę krzesłem i potrafi odprysnąć.. Mam porównanie - wokół drzwi na tarasie mam bonia z tynku. Krzesło im nie zagraża. Ale farba obok się obtarła. Można zamalować, ale w sumie mam lekki żal do siebie. trzeba było wydać te 5 tyś więcej (a może i nie tyle) i zrobić do końca porządnie. Dzięki za odpowiedź, przejade się jednak chyba, mimo koszmarnej pogody, do kilku firm po wycenę tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 07.09.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 W Lutomiersku przy wyjezdzie na Szadek jest tez tartak, podobno bardzo dobrej jakosci- rekomendowane prez dekarzy, cen niestety nie porownywalam Tartak Lutomiersk (ceny z transportem): krokwie,deska czołowa, itp - 580-620zł/m3 netto (bez impregnacji), kontrłata impregnowana. - 1zł/mb brutto, łata impregnowana 4cmx6cm - 2zł/mb brutto; Impregnacja kuprafung - 40zł/m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 07.09.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Dostałam wycenę ocieplenia domu- 120zł/m2- w tym robocizna, materiały (20cm styro), zagruntowanie i pomalowanie ścian zew. Dobra cena? ja robiłem za 88zł/m2 z tynkiem silikatowym w bumie budowlanym gdzie wszystko było znacznie droższe pogoń tych swoich naciągaczy i sprawdź czy moje chłopaki od styropianu nie mają wolnego terminu a na pewno nie pożałujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medesy 07.09.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Witam.... EZS Jeżeli szukasz profesjonalizmu na bardzo wysokim poziomie.... to Barowa 40 Skotniki.... popytaj kto to jest.... bo chyba każdy kto ma z końmi coś wspólnego to wie kto to jest.... w zimie można jeździć na hali ... jak najbardziej przygotowanie sportowe w kierunku skoków.... ale nie sądzę aby było tanio... warto się zainteresować ... jeżeli szukasz dobrego trenera ale nie za powalającą cenę .. to z całego serca polecam .... CENTAUR ul. Brzezińska 183 w ręce pana Zdzisława Grabowskiego ... tutaj znajdziesz dobrą atmosferę .... dobrego fachowca .... i na pewno konie są bardzo dobrze traktowane... a w ŁKJ można sobie zapalić latarnie nie ma stresu.... można śmiało jeździć na ujeżdżalni nawet o 22 pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cichy_Lodz 07.09.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Dostałam wycenę ocieplenia domu- 120zł/m2- w tym robocizna, materiały (20cm styro), zagruntowanie i pomalowanie ścian zew. Dobra cena? Ja właśnie ocieplam styropianem 20 cm. Moja ekipa bierze za robociznę 30zł. materiały kupuje sam np. styropian ściana StyropJan za 105zł za m3 klej też z Jantonia za fajną cenę a trzyma rewelacyjnie. Wiekszość kupuję przez Allegro bo jest dużo taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.09.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Medesy, dzięki za opinię. Widzisz, ja nie znam wcale tego środowiska. Kiedyś daawno temu jeździłam w AKJ w Lućmierzu. Potem się spalili a ja przestałam mieć kontakt. Od kilku lat jeździmy jednak w górach u znajomych górali, córka złapała bakcyla ale nie wiele umie, była ze dwa razy na obozie jexdzieckim, ma jakieś podstawy i tyle. A jeżdzi z nami w teren i ja się boję. No i ja też powinnam siebie poćwiczyć, bo moi górale poszli w araby a to nie są poczciwe człapaki Na razie mamy kupiony miesiąc w ŁKJ, ale obejrzę tą Brzezińską... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 07.09.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Do posiadaczy stropów teriva czy ktoś z Was stosował coś takiego na swoim stropie? http://www.kospol.pl/statplask.gif chodzi o siatki P1 i P2 i czy musi to byc czy można pominąć EZS dzięki za PW Pozdrawiam i drąże temat dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts