Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Gdzie jest przycisk ... "Cytuj"??!!??

Chyba w dziale IT Muratora brakuje osób do testowania nowego oprogramowania. No cóż, można i tak, forumowicze pomęczą się, przetestują nowe forum i wyślą skargi i uwagi do admina .... a później będą poprawki. heh ... chyba naprawdę mamy kryzys.

Hello, a teraz z uwagi na stan zaawansowania naszego wymarzonego... mam pytanie o docieplenie i tynki. Mówiąc o dociepleniu zastanawiamy się nad "tym" ciemnym styro...chyba nawet z grafitem??? hhmmm... no właśnie moze mi ktoś podrzucic ciut więcej wiadomości na ten temat ??? a także nad tynkami zewnętrznymi np. silikonowymi??? Poprosiłbym o opinie, ceny itp. ...

Witam. A więc jestem już w ogródku już witam się z gąską, czyli prawie kupiłem działkę tzn. zadatkowałem - W końcu po długich poszukiwaniach. powoli zabieram się za papierologie min. za projekt domu i tu pytanie do WAS.

Znalazłem architekta ktory zrobi mi projekt indywidualny, ale gość nie ma uprawnień do projektowania przyłączy na zewnątrz. powiedzcie mi jak to wyglada kto projektuje przyłącza od sieci do granicy działki i od granicy działki do budynku. i ile takie projekty przyłączy kosztują.

jaremy

płaciłam bodaj 1500 za CO/Cw i chyba gaz -nie mogę się jakoś połapać, 500 elektryka (ale to tylko adaptacja i na działce, przyłącze miałam wcześniej). Za to mam zapisaną cenę przyłacza elektrycznego - za coś płaciłam w ZE 1150 i 2500 za wykonanie i projekt właśnie (nie robił mi ZE, bo bym za długo czekała, wzieliśmy firmę zewnętrzną). Projekty wod=kan i gazu robili mi na Piortkowskiej, od razu z podbiciem projektu w cenie.

Najlepiej podzwonić po firmach projektowych i popytać.

Witam,

poszukuję okien dachowych. Prawdopodobnie kupię Fakro, ale chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was ma okna dachowe innych firm niż Fakro, Velux, Roto? Jak Wam się sprawują okna innych firm? Jak wypadają cenowo?

Gdzie kupowaliście okna dachowe - gdzieś w Łodzi, czy w internecie?

sailor_man

Ja kupowałem w sklepie internetowym Velset. Fajna cena i dobry kontakt.

witam

mam do sprzedania w dobrej cenie około (bo muszę dokładnie policzyć) 37 worków perlitu EP 180 (klasa III) firmy perlipol. 1 worek to 125l, czyli 8 worków=1m3;

Trochę się przeliczyłam w ilości i zostało mi po docieplaniu podłóg

materiał idealnie nadaje się do docieplania i izolacji akustycznej! jest w formie sypkiej - taki drobny granulacik

więcej informacji:

gg: 757652

tel: 668-181-353

lub na priv!

Za kanalize i wode płacimy w tej chwili 150 pln za p-kt (woda ciepła i zimna + odpływ) + materiał. Jeżeli trzeba dużo kuć - a u nas dużo było kucia to extra parę złotych (w naszym przypadku 500 pln)

Za ogrzewanie tak samo 150 za p-kt lub pętle (pętla podłogówki do 100 m lub np zamontowanie rozdzielacza to p-kt).

Instalację alarmową zleciliśmy grupie interwencyjnej za całość jakieś 3800 pln, ale nie sugeruj się bo to zależy od tego jakie opcje chcesz, a u nas sporo opcji.

Pozostałe nie wiem, ale też jesteśmy nimi zainteresowani :-)