cysiekhh 27.09.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Sprzedam drut Fi 12 około 20 prętów, poniewaz kupiliśmy za dużo ,okolice Janowa, Józefowa gm. Zgierz. Przyjmę ziemię z wykopów, może być nie najlepszej jakości, jakąkolwiek. Kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 27.09.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Romin - ceny u mnie z 2008 roku : tynkowanie z materiałem, tynk CW z zacieraniem ( filcowaniem ) 33 zł/m2, wylewki Boguś 36 zł m2 też robocizna + materiał. olgusieniunieczka - mamy czujkę czadu przy kominku, dymu w garażu. Jeszcze nie podłączone gazu w kotłowni i dymu na strychu. Wolusie77 - nasz instalator moze był powolny i finezji nie miał, ale skrupulatny i uczciwy. Parapety mamy na 3 cm, jeszcze nie impregnowane, ale kwiatków na nich nie będzie to na razie jakoś zwlekamy pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 27.09.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Dzięki wszystkim za reakcję.Olgusieniunieczka - będzie u nas czujka propanu w kotłowni i czadu w salonie.Majki - jakiego producenta czujki są u Was? (Bo instalator u nas pewnie ten sam). Wolusie77 - właśnie ciągnie mnie w tę stronę, ale instalator zaleca Visonica (promocja?)Jakbyście mieli jeszcze coś na ten temat, to bardzo proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 28.09.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 ProStaś, napisz proszę czy chłopaki z firmy robią również skalniaki, jeżeli tak to bardzo poproszę o kontakt?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bielanka 28.09.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Hej, hej witajcie.Mam pytanko odnośnie rekuperacji : czy zna ktos może firmę z ulicy elektronowej zajmujacą się rekuperacją? Jesli macie jakieś wiadomosci to czekam.pozdraiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 29.09.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 mruva Robią dokładnie to samo, co firma, co chcesz to masz. (lub - tak było u mnie - na co Cię stać) Konrad 511 491 161. Powiesz, że od sąsiada z Kraszewa. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pikpaw 29.09.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 hm, witam na forum, mój pierwszy wpis zachęciło mnie, że "nowe, przejrzyste i największe o budowaniu" ale się psiakrewka odszukać nie mogę!!!! Miała być jakaś lista płac w formie tabeli. Latam i latam i jakoś nie widzę, może ktoś pomóc jak tam trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 30.09.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 ProStaś, serdeczne dzięki, u mnie też już licho z kasą, dlatego szukam jak najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataSS 30.09.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Wolusie77, parapety radzę grubości 3 cm, na boki należy wpuścić od 2-3 cm, kaloryfera nie trzeba całego przykrywać. Najlepiej zrobić sobie szablon z tektury, przymierzyć i zobaczyć ile wystawić, żeby ładnie wyglądało. Impregnować należy koniecznie (niezależnie od kwiatków), zaszkodzi herbata, kawa, wino czy cytryna rozlana na konglomeracie czy marmurze. Bajanadjembe, w przypadku występowania zwierząt w domu nie jest istotne jaką instalator zastosuje centralę, ale jakie wykorzysta czujniki. Przy obecności zwierząt sprawdza się jedynie ochrona obwodowa: od najtańszych kontaktronów przez czujniki udarowe do drogich czujników zewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 30.09.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 ewentualnie koty na dzień do kotłowni ile my się nameczylismy, żeby tak ustawić czujki, żeby psa nie łapały!. Ale maż sam alarm instalował, więc mogliśmy kombinować, nie był jeszcze podpięty pod firmę... Z kotami bardziej przechlapane, bo one chodzą też "górą", nie tylko po podłodze. Chyba bym się faktycznie oparła na kontraktonach + czujki udarowe.. Mieliśmy jeszcze pomysł na kontraktony na roletach (opuszczamy wychodząc) ale zewnętrzne i bezprzewodowe są koszmarnie drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 30.09.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Dziękuję Wam za Wasze uwagi, spostrzeżenia i rady. Instalator w ofercie przedstawił czujki next pet Visonika. Inny aqua pet Satela. Jeszcze inny kanadyjskie zachwalał. Żaden o kontaktonach nic nie wspominał. Mąż całą sytuacją jest bardzo zdegustowany i twierdzi, ze jak ma być źle, to lepiej wcale. (Z czym się w zupełności zgadzam.) No, ale... bez alarmu? W tych czasach? W nowym domu, gdzie kabelki do czujek już pod tynkami?Co robić? Co robić?Czy to ja mam przekonywać wykonawców systemów alarmowych do lepszych rozwiązań? I dziwne jest to, że żaden o tych kontaktronach nic. Czyżby to było jakieś skomplikowane? Już sama nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 30.09.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Kurczę, Wolusie 77, wcale nie mamy Henradów!!! Co prawda też były brane pod uwagę, ale w domku... wiszą... Galanty. A propos grzejników i ich montażu: jak macie? U mnie rury (pex-y) wyprowadzone są na ścianę, zagięte w ścianie, i łukami wchodzą bezpośrednio od spodu do grzejnikowych podłączeń. Moim zdaniem powinno być coś zrobione w ścianie, żeby rurki do grzejników wchodziły idealnie prostopadle do grzejników (równolegle do podłogi), a nie takimi łukami. Czy u Was też takie "krzywe pałki" wyłażą ze ścian? Jamy w ścianach zapiankowano i zagipsowano. A ja i tak myślę, że jak grzejniki się zdejmie, to te wygięte rurki mogą prężyć, co z kolei może utrudnić ponowne założenie grzejników. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 30.09.2010 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Za kanalize i wode płacimy w tej chwili 150 pln za p-kt (woda ciepła i zimna + odpływ) + materiał. Jeżeli trzeba dużo kuć - a u nas dużo było kucia to extra parę złotych (w naszym przypadku 500 pln) Za ogrzewanie tak samo 150 za p-kt lub pętle (pętla podłogówki do 100 m lub np zamontowanie rozdzielacza to p-kt). Forsa80 - ile Cię kosztowała całość podłogówki i za jaką powierzchnię? Może być na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 01.10.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 bajanadjembe - co do alarmu : była u Ciebie człowiek z Ad-Serwis ? Namiary podawałem na tablicy ogłoszeń. Ja jestem bardzo zadowolony zarówno z montażu, alarmu i obsługi "poserwisowej" Co do kaloryferów : mam tak, że rurki idą po podłodze, potem łukiem w ścianie i jest taki kątowy zawór wystający z chromowanymi rurkami i do tego przykręcony grzejnik, nic nie widać i zdejmowanie grzejnika, np. do malowania ściany jest bezproblemowe. Jak chcesz to daj znać, to cyknę fotkę i wstawię. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.10.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 "Czy to ja mam przekonywać wykonawców systemów alarmowych do lepszych rozwiązań? I dziwne jest to, że żaden o tych kontaktronach nic. Czyżby to było jakieś skomplikowane? Już sama nie wiem." Bo same kontraktony nie są najlepsze. Ktoś zbije szybę a kontrakton ani mruknie. Ale wspomożone czujkami wstrząsowymi już są dobre A to znowu podnosi koszt - na każde okno po 2 czujki! I drzwi. Może dlatego instalatorzy nie wspominają. Standardowo daje się po 1 czujce na pomieszczenie albo i jedną na dwa czasem. Jeżeli proponują ci jakąś firmę, to wejdź sobie na stronę i sama popatrz, jakie mają czujki i co by wam pasowało... Jak wiesz tyle, co instalator, to łatwiej się dogadać. A tak poza tym to montowanie alarmu jest na tyle proste, że nawet muzyk (mój mąż) dał radę sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 01.10.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Panie i Panowie powiedzcie ile mam podać w we wniosku o przyłącze prądu zużycia tego prądi dom 100 mkw, bedzie kuchenka i piekarnik na prad. 10 kwh wystarczy. powiedzcie jak to u was jest P.S. mam wrażenie że forum umiera śmiercią naturalną, kiedyś ruch jak w kieracie tu był aż chciało się czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 01.10.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 P.S. mam wrażenie że forum umiera śmiercią naturalną, kiedyś ruch jak w kieracie tu był aż chciało się czytać.coraz więcej kończy budowe ... coraz mniej się decyduje dać krok w przepaść.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 01.10.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 ale szkoda milo było czytać doświadczonych. ja właśnie zaczynam od przyszłego roku i widze że chyba nie będzie kogo pytać. Ja mowie wracajcie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 02.10.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Hejjooo, Majki - tak, był u mnie pan od nich. Jestem zmęczona poszukiwaniami, co lepsze. I chyba się zdecyduję na nich. Bo rzeczywiście, pierwsze wrażenie było dobre. Tylko potem byłam zaskoczona, bo mówił o DSC, a w ofercie na e-mail dał Visonic. A ja nieco dociekliwa jestem, więc zaczęłam drążyć. Tym bardziej, że oferta od innego wykonawcy była na DSC - "i w mowie i w piśmie".Dzięki wszystkim za udział w moich dociekaniach. jaremy - u mnie 3 fazowa, 18 kw z zabezpieczeniem na 40 A (a we wniosku podałam ok.3800 kWh jako planowana ilość pobieranej energii w ciągu roku; był ze mną zaprzyjaźniony elektryk i tak poradził) netbet - eh, nie dość, że słońca brakuje... wprowadzając taki nastrój - tym bardziej chce mi się... :rotfl:czekolady. Powiedzcie jak te rury macie podłączone do kaloryferów?- pytałam wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 02.10.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Czy może ktoś wie, dlaczego na "grupie łódzkiej" nie ma numeracji postów (# z numerkiem w prawym górnym rogu)? To mi bardzo ułatwiało "latanie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts