EZS 02.10.2010 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 amoże ktoś wie, dlaczego nie ma "cytuj"? Miłkowi jakoś udało się zacytować, ja nie mam takiej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 02.10.2010 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Trzeba sobie jakoś radzić - jak w każdym cytacie, tylko ręcznie - kopiujesz tekst, który chcesz zacytować i wklejasz go w ramkach "QUOTE ----------- /QUOTE" - w nawiasach kwadratowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 02.10.2010 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 ale szkoda milo było czytać doświadczonych. ja właśnie zaczynam od przyszłego roku i widze że chyba nie będzie kogo pytać. Ja mowie wracajcie !!! Ja będę Też na początku drogi, więc trochę tu jeszcze posiedzę... To wszystko przez te "ułatwienia" - może wróci normalność, to ludzie będą częściej tu zaglądać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 03.10.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 milek u nas do podłogówki jeszcze kawałek drogi ... póki co elektrycy łapią mały poślizg więc nie mogę przygotować podłogi bo masa kucia u mnie pod przewody (kładę na ytong'a jedynie siatkę z klejem i gładź) teraz walczę z luksferami masakra cztery dni roboty i efektu nawet nie widać ... z wstępnych obliczeń mimo to wychodzi nam jakieś 180 m2, co da mniej więcej 22 obwody (w tym trzy grzejniki), a to wyjdzie 22x150 + 2x150 za podłączenie rozdzielaczy do kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 03.10.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 fajnie że ktoś będzie. no mi juć milek troche pomogłaś wiec napewno będę korzystał z Waszego doswiadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.10.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Ja się wybudowałam w 2007 a nadal tu siedzę Ale też ciągle jeszcze coś poprawiamy i przerabiamy, więc czuję się, jakbym budowała nadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 04.10.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 milek u nas do podłogówki jeszcze kawałek drogi ... póki co elektrycy łapią mały poślizg więc nie mogę przygotować podłogi bo masa kucia u mnie pod przewody (kładę na ytong'a jedynie siatkę z klejem i gładź) teraz walczę z luksferami masakra cztery dni roboty i efektu nawet nie widać ... z wstępnych obliczeń mimo to wychodzi nam jakieś 180 m2, co da mniej więcej 22 obwody (w tym trzy grzejniki), a to wyjdzie 22x150 + 2x150 za podłączenie rozdzielaczy do kotłowni. Wydaje się w porządku cenowo... A projekt oni przygotowali, czy miałeś z innego źródła? Orientujesz się jak wyjdzie cenowo za materiały? Choć mam jeszcze daleko do tego etapu, to drążę temat, bo mam podobną powierzchnię i już miałabym jakiś obraz co mnie czeka... Ja się wybudowałam w 2007 a nadal tu siedzę Ale też ciągle jeszcze coś poprawiamy i przerabiamy, więc czuję się, jakbym budowała nadal Właśnie - są na naszym łódzkim forum "budowniczy weterani", jak EZS, czy Majki - którzy mimo zakończenia "drogi przez mękę", nie zostawiają nas samych i wspierają w czym mogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 04.10.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Projekt po części pochodzi od firmy, która będzie montowała pompę ciepła - piszę w części bo jedynie mam rozrysowane odległości jakie mają być zachowane w każdym pomieszczeniu między rurkami i mniej więcej wskazane miejsca rozdzielaczy. Reszta to moja radosna twórczość Na materiał na chwilę obecną wychodzi mi: Rozdzielacze 11-12 obiegowe 760 pln x 2 szt Skrzynki na rozdzielacze 200 pln x 2 szt rura ALU-PEX Wavin jakieś 1800 metrów x 2,35 pln metr folia pod ogrzewanie 90 pln za rolkę x 4 rolki styropian ciepły typu parking 190 pln m3 x mniej więcej 15 m3 folia izolacyjna 70 pln za rolkę x 4 rolki (kładę jak majki x 2) spinki - 50 pln to chyba tyle wszystko w zasadzie kupione na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 04.10.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 styropian ciepły typu parking 190 pln m3 x mniej więcej 15 m3 folia izolacyjna 70 pln za rolkę x 4 rolki (kładę jak majki x 2) to chyba tyle wszystko w zasadzie kupione na allegro typ parking oznacza, ze jest twardszy? jakiej gr kładziesz? "folia izolacyjna" to ta między chudziakiem a styro? folia jest ok? nie powinna to być papa taka jak pod ściankami na fundamencie? bajanadjembe my wszędzie mamy czujki, jedynie w drzwiach wejściowych jest kontrakton czy jak go zwą. mam jeszcze pytanie w sprawie elektryki- macie przepięciówkę/i ? w sensie, takie cuś w rozdzielni, że gdyby, np ktoś próbował wsadzić paluszek do kontaktu, to to cuś w ułamku sekundy odetnie prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cichy_Lodz 04.10.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 typ parking oznacza, ze jest twardszy? jakiej gr kładziesz? "folia izolacyjna" to ta między chudziakiem a styro? folia jest ok? nie powinna to być papa taka jak pod ściankami na fundamencie? bajanadjembe my wszędzie mamy czujki, jedynie w drzwiach wejściowych jest kontrakton czy jak go zwą. mam jeszcze pytanie w sprawie elektryki- macie przepięciówkę/i ? w sensie, takie cuś w rozdzielni, że gdyby, np ktoś próbował wsadzić paluszek do kontaktu, to to cuś w ułamku sekundy odetnie prąd. Ja mam same czujki dualne i jedną pirowską, cała instalacja z firmy SATEL. Jest to bardzo dobry produkt i co najważniejsze jest polski więc szęści ogólnodostępne. Co do przepięciówki to niezastanawiał bym się nawet przez chwilę czy warto. Nigdy bym sobie nie wybaczył gdyby moje chłopaki kiedyś ucierpiały z powodu takiej "oszczędności". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.10.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Właśnie - są na naszym łódzkim forum "budowniczy weterani", jak EZS, czy Majki - którzy mimo zakończenia "drogi przez mękę", nie zostawiają nas samych i wspierają w czym mogą Eeeeeee tam, co ja tam wspieram pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.10.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Co do folii pod styro czy nad, warto kupic taka lepszą z "atestem" jest zupełnie inna od tzw "czarnej" - twardsza i tak łatwi sie nie rwie ...Ja nie mam papy na chudziaku : mam 2x folia potem 15 cm styro, potem 1 x folia i jastrych. Co do "przepięciówki" to raczej tzw. różnicówka - mam osobno na gniazda, na oświetlenie, na obwody zewnętrzne i na gniazda 400V pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.10.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 O, to dokładnie tą folię mam :http://www.agrowist.pl/?p=productsMore&iProduct=254&sName=folia-izolacyjna-ekofol-iz-0,20-x-5-x-20-mb pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 04.10.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Ot to majki ładnie to opisał u mnie dokładnie tak to będzie wyglądało, ale to także moja radosna twórczość : chudziak folia bez atestu folia z atestem styro dokładnie termoorganika parking standard 10 cm folia aluminiowa (bo u mnie w całym domu podłogówka) mam nadzieje że będzie ciepło majki przy okazji jaką grubość XPS'a dawałeś na fundament? ja sobie wymyśliłem taki patent, że dam na dolną część fundamentu, która będzie jakieś 50 cm pod ziemią folie kubełkową i na zakończenie folii kubełkowej, tam gdzie nie ma już kubełków przylepię nachodząc na nią styrodur, na który dam siatkę z klejem i tynk mozaikowy tam gdzie wystaje on ponad ziemię - co myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 04.10.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Projekt po części pochodzi od firmy, która będzie montowała pompę ciepła - piszę w części bo jedynie mam rozrysowane odległości jakie mają być zachowane w każdym pomieszczeniu między rurkami i mniej więcej wskazane miejsca rozdzielaczy. Reszta to moja radosna twórczość Na materiał na chwilę obecną wychodzi mi: Rozdzielacze 11-12 obiegowe 760 pln x 2 szt Skrzynki na rozdzielacze 200 pln x 2 szt rura ALU-PEX Wavin jakieś 1800 metrów x 2,35 pln metr folia pod ogrzewanie 90 pln za rolkę x 4 rolki styropian ciepły typu parking 190 pln m3 x mniej więcej 15 m3 folia izolacyjna 70 pln za rolkę x 4 rolki (kładę jak majki x 2) spinki - 50 pln to chyba tyle wszystko w zasadzie kupione na allegro Dziękuję za szczegółowe podliczenie! A jaka to PC i jaki kolektor (jaki masz grunt)? O - włączyli cytowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 04.10.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Heejjjjjo,ponawiam pytanie do tych z Was, którzy już macie pozakładane grzejniki: Podejścia od spodu macie "pałąkowate", czy ze ściany wychodzą równolegle do podłogi? Kończą u mnie c.o. i bardzo mi się nie podoba moje podłączenie (rury w łukach). Jak byście coś o swoich powiedzieli, to bym wiedziała czy wołać poprawki, czy się nie czepiać i tak zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 04.10.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Olgusieniunieczka, jaki producent Waszych czujek.? (Co do elektryki: mam te zabezpieczenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 05.10.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 bajanadjembe - my mamy równolegle do podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 05.10.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Dziękuję za szczegółowe podliczenie! A jaka to PC i jaki kolektor (jaki masz grunt)? Pompa ciepła Ecopol, kolektory pionowe - łącznie jakieś 240 m, ale do jej instalacji jeszcze trochę, aż się boję bo instalacja docelowo pompy jako takiej ma być listopad/grudzień oby więc zima była łagodna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 05.10.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Pompa ciepła Ecopol, kolektory pionowe - łącznie jakieś 240 m, ale do jej instalacji jeszcze trochę, aż się boję bo instalacja docelowo pompy jako takiej ma być listopad/grudzień oby więc zima była łagodna ... Też myślę o tej firmie - pozwolę sobie skrobnąć na priv, żeby tu nie przynudzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts