Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Mam też pytanie do osób z formu - gdzie można kupić najtaniej kostkę, w którym składzie? Najlepiej w rejonie Łodzi lub okolic Andrespola / Koluszek.

pozdrawiam :-)

na allegro

kupowałam nostalit szary po 27 zł plus transport, krawężniki też mieli taniej . Wiosną (okolice maja) o tym pisalismy dość dużo, okolice strony 929 i dalej

aaaa jeszcze coś... z jakimi orientacyjnie kosztami trzeba sie liczyc przy instalacji elektrycznej?

całego domu? na ogólny koszt składa się bardzo wiele czynników: wielkość domu, ilość obwodów = bezpieczników, ilość tzw schodowych przełączników, ilość gniazdek itp. To wszystko ma wpływ i na cenę robocizny i na ilość materiału. Ja właśnie skończyłam elektrykę. Mam ponad kilometr kabla w domu :)

Całość kosztowała mnie ok 17 tys, ale w tym instalacja alarmowa, tv, internet, głośniki i naprawdę dużo gniazd, oświetlenia itp.

A propos alarmu, to musimy jeszcze tylko podjąć decyzję czy czujki zwykłe czy tzw pety? Wybieramy między RISCO PIR PET Digi-sense, a RISCO ZODIAC.

Różnica ok 1000zł, więc rozważamy czy sierściuch nie będzie jednak spał w ogrodzie :p

A czy możecie polecić kogos od robienia mebli kuchennych???

romin janusz siemasz - http://www.firmanet.pl/firma/firmamaria/strony/Wizytowka.htm

u mnie robil coprawda w blou ale wszyscy co ogladaja sa zadowoleni. polecilem go wielu, ale to naprawde wielu ludziom i wszyscy sa zachwyceni. robi kuchnie z płyty, drewna, robi schody, drzwi wewnętrzne i wiele wiele innych - a przy tym można się z nim dogadać.

U mnie będzie propan. Zbiornik już w ziemi. Niedługo tankowanie i rozruch kotła.

Romin, co dokładnie chcesz wiedzieć.

Hello... interesuje mnie cała ta procedura, kolejność prac, co muszę zrobic we własnym zakresie (podobno wykop i wylanie płyty) a co robi dostawca gazu? Kto zajmuje się całą dokumentacją, projektem (podobno ONI) no i ile to kosztuje?:) A na jakiego dostawcę propanu sie zdecydowaliście?

na allegro

kupowałam nostalit szary po 27 zł plus transport, krawężniki też mieli taniej . Wiosną (okolice maja) o tym pisalismy dość dużo, okolice strony 929 i dalej

Ewa - dzięki za odpowiedź. Pamiętasz może od kogo na Allegro kupowałaś - jakiś sprawdzony dostawca? Cena faktycznie bardzo dobra. Przeglądam forum od 929, ale przez te podówójne wpisy strony się rozjechały, na 937 są nadal wpisy z marca...i czytam dalej...

pozdrawiam :-)