Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

Ewa - dzięki za odpowiedź. Pamiętasz może od kogo na Allegro kupowałaś - jakiś sprawdzony dostawca? Cena faktycznie bardzo dobra. Przeglądam forum od 929, ale przez te podówójne wpisy strony się rozjechały, na 937 są nadal wpisy z marca...i czytam dalej...

pozdrawiam :-)

Pamiętam - firma milex

niestety ich konto na allegro nie działa

to jest ta firma, http://www.milex.biz.pl/index.html

ale nie wiem, co teraz mają i za ile. Kostkę najlepiej kupować zimą/wiosną. Teraz to kupują wszyscy

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Słuchajcie, kochani, jaka to radość, jak żywy ogień wkracza do domku. Ten pierwszy raz.... :wiggle: Nie ma to jak czar płomienia.... i jego ciepełko.

Nie wytrzymam: Mam kominek.!!!!!!!!!!!!!!!!:lol2:

Właściwie chyba wkład piecowy. Zamontowany z systemem akumulacyjnym KMS.

Czy ktoś z Was ma kominek podłączony do komina rurą spiro? Ktoś mnie przestraszył, że tak się nie robi. Ale jakoś dziwnie spokojna jestem, więc chyba nie ma się co martwić.)

Romin, po tankowaniu napisze Ci o szczegółach na PW. Na razie muszę im (gazownikom) przesłać świadectwo szczelności instalacji (od skrzynki na ścinie do kotła).

A powiedzcie (którzy macie kocioł gazowy), czy regulator pogodowy i pokojwy montuje instalator, ten od rur wszelkich, czy to już robi serwisant przy pierwszym uruchomieniu?

Witam,

Jeśli są osoby zainteresowanie większymi zakupami w Leroy (Łódź) z rabatem (10%) to proszę o kontakt. W dniu jutrzeszym (15.10.2010) będę realizował rabat i jeśli będzie ktoś zaitneresowany może podłączyć się pod moje zakupy. Szczegóły na prv. [email protected],pl lub 695 883 945.

Witajcie,

mam do odsprzedania duuuużo stempli - większość 310 cm, całkiem sporo 290 cm. Większość po jednokrotnym użyciu. Do tego oferuję deski szalunkowe, znaczna część pozbijana w gotowe blaty. Całość do odbioru w Łodzi na Bałutach w okolicach Romanowa. Zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny 508 000 586 lub PW.

Pozdrawia M.

bajanadjembe - wiem jak to jest z kominkiem, ja do tej pory moge sie gapic na ogień godzinami ...

Mamy podłączone do wkłądu normalna rurą kwasówką ( jak i cąły wkład ), w dzienniku widac na zdjęciach ...

Pogodówkę ... podłączałem sam. Tylko serwisant podłączył mi kabelek do kotła, a do pogodówki juz sam i cąła konfiguracja była po mojej stronie ...

Stolarza podaje na PW

pozdrawiam, majki

Majki, my "Kocury" chyba tak mamy z tym ogniem.

Zajrzałam do Twojego dziennika. Wdziałam podłączenie Twojego kominka i kaloryferów. Szkoda, że nie potrafię wklejać zdjęć.

Netbet, co Ty chciałeś mi powiedzieć? Mógłbyś coś więcej w temacie "spiro w komin"?

Misopi, masz na PW. Niestety u mnie inny producent, bo instalator, podejrzewam, Dietricha nie umiał. A tak mi się podobają kociołki Dietricha ze względu na szeroki zakres modulacji. A instalatora zmienić nie mogłam, bo tak powymyślał z moją instalacją, że już zdecydowałam, żeby to on ją dokończył i wziął odpowiedzialność za wszystko.

Drodzy,

Uczestnicy tej grupy. Wielkie wydarzenie w życiu forum! Gorąco zapraszamy do lektury „Gazety z forum”. Papierowe wydanie zostało dołączone do numeru 11 „Muratora”. W gazecie publikujemy wybrane „Dzienniki budowy”, znajdziecie dużo informacji o strukturze i życiu naszej społeczności; być może także o Was! „Gazeta z forum” ma się dobrze czytać. Mamy nadzieję, że dzięki wspólnej pracy z autorami dzienników, udało nam się to osiągnąć.

A teraz prosimy, sprawdźcie nas - czytajcie gazetę o Was i dla Was.

Miłej lektury!

Redakcja

Majki, zostałeś opisany! :)

Gratulacje

Szkoda tylko, że jak opisywali wspaniałe zmiany forum w kwietniu tego roku, to zapomnieli napisać, że większy ruch jest już na forum BD, niż na forum Muratora. Jak ten bałagan się nie skończy, to niedługo zostanie tu sama, bardzo zadowolona z siebie, redakcja.....

Mam jeszcze pytanko o grzejniki - której firmy najlepsze? Purmo czy Kermi? Co do rur - u nas Alupexy idą w ścianie i na wysokości grzejnika wychodzą z tej ściany, podłączenie od dołu grzejnika.

Ja montowalem Galanty. Cena bardzo atrakcyjna a wizualnie ladniejsze niz Purmo. Mowie o tych standardowych karbowanych oczywiscie.

Dzięki, że szczegółowo opisaliście swoje rurki pod kaloryferami. U mnie są za płytko wpuszczone w ścianę i dlatego wyszły takie pałąki. Chyba tego nie da się jednak poprawić.:(

Te rury mozna dosyc mocno wyginac wbrew pozorom. Nie widze jak to wyglada ale mozna sprobowac poglebic wykucie, wygiac rure najpierw do sciany a pozniej z powrotem do pokoju (taki znak zapytania zrobic). Kwestia chcenia instalatora i tego czy juz sie rozliczyles czy jeszcze nie :)