yuka 20.10.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Mam pytanie dotyczące wyboru pokrycia dachowego. Właśnie zalałem strop i pojawił sie dylemat czy wybrac Gont czy Blachodachówke. (tylko to wchodzi w gre, konstrukcja dachu zrobiona pod lekkie pokrycia) Co sądzicie o tych materiałach? który jest trwalszy? i ogólnie lepszy? oraz łatwiejszy w montażu. Macie jakieś doświadczenia którymi możecie się podzielić? Pozdrawiam Nie mam doświadczenia z blachodachówką, ale kilka (5-6?) lat temu na domu moich teściów pokrytym papą mój m. teść i szwagier sami układali gont, nie mając żadnego doświadczenia w tym temacie:) Mogę więc powiedzieć, że da się samemu bez doświadczenia:) I do tej pory nic się nie dzieje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 20.10.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 yuka i o to chodzi żeby się łatwo montowało... mam nadzieję że dam radę fundamenty, kanalizacje, ściany i strop zrobiliśmy z ojcem sami ... to chyba i z więźbą, deskowaniem i położeniem pokrycia damy rade... pewnie wysokość będzie utrudniać ale powoli, powoli i może zrobimy. Tylko teraz trzeba poszukać dobrych jakościowo materiałów w przystępnych cenach (gont, więźba, deski, papa podkładowa) i w sumie okien też bo jak już zadasze to chyba wypada i wstawić okna... wiec na 2011 szykują się kolejne spore wydatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.10.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 EZS powiadomienia o subskrybcjach trzeba ustawić na nowo:D U mnie przychodzą W narzędziach dyskusji masz "subskrybuj dyskusję".... i już sie nie będę wyrażać ustawiłam i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 21.10.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Pokazuje się, jak klikniesz w ustawienia, to pod listą "nowych, subskrybowanych tematów", pod grafitowym paskiem pojawiają się tematy subskrybowanych dyskusji - można poznać tylko po nicku, kto się ostatni dopisał, bo data błędna jest wyświetlana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.10.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 no tak, ale ja chciałam w szybkim menu, w subskrypcjach. to teraz mam włazić w subskrypcje przez ustawienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 21.10.2010 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Tylko teraz trzeba poszukać dobrych jakościowo materiałów w przystępnych cenach (gont, więźba, deski, papa podkładowa) i w sumie okien też bo jak już zadasze to chyba wypada i wstawić okna... wiec na 2011 szykują się kolejne spore wydatkimarkoos... moge podpowiedzieć: tartak - tablica ogłoszeń... szybko TANIO i solidnie... papa - nie wiem jak jest z podkładem , ale wierzchnia najtańsza w casto.. W400 - 59 zyla rolka 15 mb okna .... no dobra.. powiem...podpytaj z ciekawości w PRYMACIE na Duńskiej.... jak nie masz nic przeciw profilom Gealan'a pozrdro NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 21.10.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Ja też mam zamówione okna z Prymatu - tyle tylko, że wysoce nieakceptowalny dla Netbeta kolor czyli antracyt (myślałam o dębie bagiennym...). I też mam okucia activ pilot.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 21.10.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 No dzięki netbet co do profili to nie może mi przeszkadzać (przynajmniej jeszcze) bo o oknach narazie pojęcie mam znikome. te wszystkie okucia, profile czarna magia. nie wiem czym to się różni, co lepsze co gorsze itp itd. Jedyną nazwę jaką znam z profili i okuć to Veka i Roto czy coś takiego. a jak tam u Was prace trwają cały czas mimo tej okropnej pogody? ja zastopowałem po wylaniu stropu :/ szkoda bo chciałem zadaszyć ale widze że to już temat na wiosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 21.10.2010 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 o to może zapytam o te okna odrazu, tzn o koszt. Ile może kosztować okno w takim typowym rozmiarze jak 150x145 lub 180x145 (otwór w murze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 22.10.2010 03:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 o to może zapytam o te okna odrazu, tzn o koszt. Ile może kosztować okno w takim typowym rozmiarze jak 150x145 lub 180x145 (otwór w murze) ...to mniejsze - tak "letko" ponad siedem stówek... to wieksze - tak "letko" ponad osiem stówek ... w kolorze x2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 22.10.2010 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 netbet no wreszcie " wyrzuciłeś z siebie informację o oknach" pozdrawiam.ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 22.10.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 a jak tam u Was prace trwają cały czas mimo tej okropnej pogody? ja zastopowałem po wylaniu stropu :/ szkoda bo chciałem zadaszyć ale widze że to już temat na wiosne Jeśli chodzi o robienie więźby to cieśli przeszkadzają jedynie opady (deszczu lub śniegu) - widziałam w różnych dziennikach budowy prace ciesielskie w zimowych krajobrazach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 22.10.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 [qutoe]a jak tam u Was prace trwają cały czas mimo tej okropnej pogody? ja zastopowałem po wylaniu stropu :/ szkoda bo chciałem zadaszyć ale widze że to już temat na wiosne ... nic mi nie mów o pogodzie ... został mi 1m2 na ten weekend... wieje i piźd!@#$...jak jasna cholera... zaczynam miec dość... Tom Bor - ... no i poleciało w eter.... ... co do jakości i terminowości wypowiem sie juz "po" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 22.10.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 No dzięki netbet co do profili to nie może mi przeszkadzać (przynajmniej jeszcze) bo o oknach narazie pojęcie mam znikome. te wszystkie okucia, profile czarna magia. nie wiem czym to się różni, co lepsze co gorsze itp itd. Jedyną nazwę jaką znam z profili i okuć to Veka i Roto czy coś takiego. ( Tak, mam to samo, a temat okien wypadałoby co nieco zgłębić... Może Ci co mają to już za sobą napisaliby taki treściwy a zwięzły opisik, co wybrali, co warto, a co nie, jakie parametry, dlaczego i czym się kierowali? Net bet - dzięki za cenne namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 22.10.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 ...dlaczego i czym się kierowali? JA !!! JA !!! JA moge powiedzieć czym sie kierowałem!!! ceną!!!.... i znajomościami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 22.10.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Tak, mam to samo, a temat okien wypadałoby co nieco zgłębić... Może Ci co mają to już za sobą napisaliby taki treściwy a zwięzły opisik, co wybrali, co warto, a co nie, jakie parametry, dlaczego i czym się kierowali? O to to to to przyłączam sie do prośby, bo naprawde sklepów sporo, ale tak naprawde dla mnie wszystko tak samo wygląda no prawie Netbet no masz racje cena ważna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 22.10.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 U nas Jezierski, pakiet 2 szybowy, profil jakiś taki nietypowy bo 6 komorowy.Zamówiliśmy też ciepły montaż - ale to raczej "pic na wodę" ... Nie wypowiadam się jeszcze co do jakości itd. bo mamy małą reklamację no i zobaczymy jak temat załatwią ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 22.10.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 No wiadomo - cena jako kryterium wyboru producenta/salonu. Ale. Najpierw trza u tych producentów jakąś wycenę zrobić. Czyli - wiedzieć jakie okna z jakim profilem, z jaką szybą i inne rzeczy o których także nie mam pojęcia... Net bet - to znaczy że dla zwykłego szaraka bez koneksji cena już tak fajna nie będzie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 22.10.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 ..no dobra - podzielę sie spostrzeżeniami n/t okien i ich wyboru.... a niech tam... dawno.. dawno temu... na wiosnę ... "odrobiłem lekcję" z okien.. ... rozesłałem chyba do wszystkich producentów w łodzi i okolicach zapytanie o wycenę... .. wszyscy odpisali....ceny "takie se" .. niby tanio, ale.... ... ale trza było odszukać "znajomków"....:D ... "znajomki" zadzwoniły tu i tam....i "znajomki" "znajomków" przysłali łofertę... NIE DO ODRZUCENIA!! . założenie było wtedy proste: okno białe i tanie... i takich ofert szukałem....ale... ..minęło troche czasu... roboty się przeciągnęły ( pieprzony dach ) .. i trza było jeszcze raz "składać zapytanie" okazało się że Matka Dyrettorka ma marzenie : kolorek x2 ... znaczy kupa kasy wywalona teoretycznie na okleinę... ...wysłałem znuff do all... ..znuff wszyscy przysłali oferty " the best off " ... no i zapytałem "znajomka" przyszły oferty... szału nie było... mniej więcej tak samo...."znajomek" przysłał najlepszą - znaczy najtańszą...cooll... nie było dyskusji.. Marzenia Matki Dyrettorki / możiwości = zamówienie! a tak na poważnie... w dupie mam z jakiego profilu będą okna...( założenie - min 5 komór ) bardziej czy mniej zaokrąglone veka i HGW - jest gwarancja i serwis ( pytać o SERWIS i ilość EKIP ) w dupie mam dodatkowe piąte dziesiąte uszczelki i inne duperszmity ( kiedys okna miały 3,0 i wszyscy żyli po 100 tal ) szyba to szyba... pakiet 1,0 chyba nie różni się tak bardzo.. okucia Winkhouse .. czy jak to sie tam pisze... chyba mogą być... kolor jest - okleina nienajgorsza... nie stawiałem na pasywniaka ani energooszczędniaka - nie stać mnie jak kiedys gdzieś napisałem :..." z najgorszego gównianego profilu można zrobić dobre okno... i z najlepszego profilu można mieć całkiem fajnie spierdo... okna ... ceny to kwestia "do uzgodnienia" w ramach pewnych widełek ( w róznych firmach widełki są mniejsze i większe ).." rady: ... omijać firmy o których się z reguły mówi źle.. np Rąbień ( aczkolwiek znam takich którzy maja ich okna i chwalą ) ... zawsze dobrze przy kontakcie z "handlowcem okiennym" z łapie trzymać kilka zadrukowanych A4 - może to być wyciąg z konta... on tego nie wie ... a wystarczy mu powiedzieć że: "... na ofercie którą mam w łapie od firmy ... ( przemilczeć ) ... jest trochę taniej działa!! ... pakiet trzy szybowy?? kiedy to sie zwróci??? po 15 latach???? ( nie wszytkie profile to "wytrzymują ".. częsta regulacja ) ... patrzeć na rdzeń stalowy usztywniający - zamkniety kwadratowy widziałem tylko w veka i gealan ...okna balkonowe ponad 2,3 m bez poprzeczki to strzał sobie w kolano... wygna się... ... profile z tak zwanego " re..." ....wewnątrz szare.. na zewnątrz białe... wcale nie są słabsze... ( info od producenta ) ... niski próg... kolejny git... lepiej dac se spokój.... problem z uszczelnieniem ... poszerzenia do okien balkonowych/tarasowych .. chodzi o podparcie ... kolejny mit.... cholernie drogie!! ... można to zrobić TANIEJ!! ( pokażę w dzienniku jak zaczną montowac okna balkonowe - jak im wspomniałem co chcę zrobić - powiedzieli że to dobre rozwiązanie ) ... i takich tam podobnych jest jeszcze wiellleeeee np. klamki!! ( osobny temat ) ...ja osobiście odradzam kontakt z "Peteckim" na Rojnej ... pierdol@!#$ nadęty bufon i śmierdzi tam żarciem chińskim tfu! ... miłe wrażenia robi "Makarski" ... ale ceny... ... koło Tesco na Włókniarzy ( są dwa punkty )... szału nie ma... przeciętne okna...przecietna obsługa... z resztą oferentów tylko @ ... bo po ofercie od nich nie chciało mi sie nawet zadzwonić... ..ot cała prawda o oknach....przynajmniej u nas... ja postawiłem na PRYMAT i profile Gealan'a .. może dlatego że o nic nigdzie nie słychać... ani dobrze, ani żle... pozdro NETbet p.s. osz kur@#$... w zyciu nie napisałem takiego wypracowania z którego nic nie wynika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 22.10.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 O rzesz Net bet, pojechałeś z elaboratem - dzięks Jak to nie wynika? Wynika!! Przeczytam jeszcze parę razy i ze zrozumieniem, po czym zacznę zadawać pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts