milek1719500956 25.10.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Majki - czy Ty nie miałeś przypadkiem kogoś, kto wykonuje usługi związane z drewnem u klienta, np. łuparką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 26.10.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 co to jest rdzeń "zamknięty kwadratowy", czemu taki i jak poznać że go zastosowano... no tu mnie złapałas... wysławianie sie nie jest moja najmocniejsza stroną winno byc: profil stalowy usztywniający/wzmacniający .. czy jakos tak... jak mniemam jest on pakowany w - ramę okna i skrzydło - celem wzmocnienia konstrukcji i zapobieganiu skręcaniu i ugięciu ( no chyba że sie mylę i jest on tam pakowany dla jaj i podniesieniu masy okna ) jeżeli mnie pamięć nie myli (mechanika i konstrukcje ) .. to chyba profile zamknięte np. kwadratowe są mniej podatne na w/w odkształcenia w odróżnieniu od profili otwartych np. ceownik ( pomijam kwestię masy i grubości ) przynajmniej tak to wygląda na przekrojach profili "pokazowych" ....a co tak naprawdę dostaniesz w Swoich oknach - to zalezy od sumienności firmy produkcyjnej ...nie sprawdzisz tego...pozostaje WIARA ... profile z tak zwanego " re..." ....wewnątrz szare.. na zewnątrz białe... ..profile wykonywane częściowo z materiału odzyskanego ... recykling czy cuś... mozna je poznać po przekroju poprzecznym... cześć masy jest szara.. cześć masy jest biała i ta jest widoczna na zewnątrz profili.. czym sie różni skład jedej i drugiej... tego sie nie dowiem bo pewnie jest to jakos chronione.. ...ale ... jak zapewnia producent - sztywność jest taka sama, a moze i lepsza przy tych z "re..." krótko mówiąc sa to profile produkowane częściowo z materiału z odzysku ( np. butelki po napojach, stare chińskie zabawki.. - żartowałem ) ( ja osobiście mam to ... wszyscy wiecie gdzie - było wyżej ) podparcie okna tarasowego... bedzie wzorowane na ogólnie dostepnych podporach podokiennych z wyeliminowaniem błędów w tamtych...( gdzieś czytałem o małej stabilności przy "rozkręceniu" ich na maxa... ...z ciekawości podpytałem na wyrost jak będzie kotwione okno.. podobno na od góry tys... ale poczekam i popatrzę " na żywca" NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 26.10.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 ..no tak..... nie mam co robic na budowie to se popitole trochę... dzieki 'milek' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 26.10.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Netbet, pitol, pitol. Ja zawsze czytam Twój dziennik jako lek na melancholię i smutek ale muszę dozować napięcie, nie więcej niż kilka postów i tak zawsze płaczę ze śmiechu. Bynajmniej nie z powodu Twoich technik budowlanych, umiejętności konstruktorskich czy wręcz akrobatycznych to bardziej magia twojego "pióra" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 26.10.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 miło słyszeć.... http://emotikona.pl/emotikony/pic/kaplan.gif Ociec NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 26.10.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Majki - czy Ty nie miałeś przypadkiem kogoś, kto wykonuje usługi związane z drewnem u klienta, np. łuparką? Nie :) JA mogę wykonać taką usługę, bo mam swoją łuparkę ... pozdrawiam, majki PS. Zbieram na sofę, to oczekuję propozycji ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 26.10.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Majki, u nas jak na razie brak zasilania, więc w grę wchodzi tylko spalinowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamek 26.10.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Witam jeśli ktoś z łodzi i okolic potrzebuje certfikat energetyczny do odbioru domku to zapraszam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 26.10.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Majki, u nas jak na razie brak zasilania, więc w grę wchodzi tylko spalinowa... Nie, no, oczywiście żartowałem ... Spalinową to będzie ciężko złapać ... Może warto sie zastanowić nad pocięciem piłą spalinową na klocki + dobra siekiera i w wolne dni dla odreagowania stresu sobie ciupać ... ? pozdrawiam, majki PS. poczekaj ... teraz jeszcze raz czytam Twój post ... a co Ty chcesz zrobic konkretnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 27.10.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Połupać, połupać Też sobie kombinuję, żeby szanowny małżonek to porąbał w późnojesienne/zimowe dni tylko nie wiem czy nie padnie, bo sam wycinał (na odcinki też już pociął), a sporo tego jest i może odmówić dalszej katorgi... Jacyś tam się ogłaszają za 30 zł/ godz, nie wiem jednak jaką mają łuparkę, jakby była spalinowa, to może skorzystamy... ps.wiem że żartowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 27.10.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Witam, witam Najpierw gratulacje dla lodzkich forumowiczow, ktorych 'wydrukowano' w dodatku do muratora! Jak mężusiowi pokazalam, ze ja Was wszystkich "znam" to troche kipiał z zazdrości Fajnie mieć sławnych znajomych a teraz do rzeczy: szukam firmy, ktora wykona nam rekuperację, centralny odkurzacz, podłogówkę i pewnie cos tam jeszcze Na pewno ktoś ma i być może chciałby polecić? Planujemy w zimę poumawiać ekipy, żeby nie tracić już więcej czasu na wiosnę- już i tak jestesmy ze 2 miesiące w plecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 27.10.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Ma ktoś może na zbyciu paletopojemnik pobudowlany? Potrzebuję na wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalllena 27.10.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 szukam firmy, ktora wykona nam rekuperację, centralny odkurzacz, podłogówkę i pewnie cos tam jeszcze Na pewno ktoś ma i być może chciałby polecić? Planujemy w zimę poumawiać ekipy, żeby nie tracić już więcej czasu na wiosnę- już i tak jestesmy ze 2 miesiące w plecy Witam, u nas właśnie skończyła wczoraj podłogówkę firma SAPRO z łodzi http://www.sapro.pl, mamy 160m2 położonej podłogóweczki będą też u nas robić rekuperację wygląda to u nas tak - salon: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=28338&d=1288084908 i w jadalni : http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=28340&d=1288084914 Co do centralnego odkurzacza to rury kładła nam firma z Andrespola, która nam robiła instalację wodną i kanalizacyjną wewnątrz budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 27.10.2010 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Dziękuję Wam za opinie na temat desek na poddaszu. Chyba się zdecyduję. Mam na oku ładny świerk skandynawski. Grubość 14mm, szerokość robocza panela 11 cm. Wpust dosyć głęboki. Mam zamiar położyć poziomo. Może podbitkę też z tego (ale 19mm grubości).Pa, idę wreszcie spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 28.10.2010 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Ma ktoś może na zbyciu paletopojemnik pobudowlany? Potrzebuję na wodę. w sensie, że taki duży pojemnik plastikowy o kształcie sześcianu w kutreczce w kratkę ze stali z kranikiem na dole? Kurde w sobote ojciec wywoził toto od nas do siebie i jechał przez Widzew :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lupio 28.10.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Witam, Poszukuje taniej ziemi do wyrównania terenu, możecie pomóc jakimiś namiarami (okolice Ksawerowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 28.10.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Witam, u nas właśnie skończyła wczoraj podłogówkę firma SAPRO z łodzi http://www.sapro.pl, mamy 160m2 położonej podłogóweczki będą też u nas robić rekuperację Co do centralnego odkurzacza to rury kładła nam firma z Andrespola, która nam robiła instalację wodną i kanalizacyjną wewnątrz budynku. Dzieki Magdallena za namiary Juz umawiam się na spotkanie Może ktoś jeszcze zna 'rekuperantow' i "ogrzewanio- podlogowcow"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 28.10.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Witam, Poszukuje taniej ziemi do wyrównania terenu, możecie pomóc jakimiś namiarami (okolice Ksawerowa) I ja też potrzebuje DUUUŻO ziemi do wyrównania terenu? Okolice Zachodnie- Konstantynów, Lutomiersk, ALeksandrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 28.10.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Witam, Poszukuje taniej ziemi do wyrównania terenu, możecie pomóc jakimiś namiarami (okolice Ksawerowa) To ja się tyyyyyyyyyyyyyle nawywoziłem a Ty teraz piszesz ... ??? No już w sumie nie mam, prawie całe glińsko wywiozłem ... A gdzie się budujecie ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 28.10.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 w sensie, że taki duży pojemnik plastikowy o kształcie sześcianu w kutreczce w kratkę ze stali z kranikiem na dole? Kurde w sobote ojciec wywoził toto od nas do siebie i jechał przez Widzew :/ O to to - jakby był na zbyciu, to ja chętnie... przygarnę... i mogę zabrać tyż... chyba... a z kolejnych pytań : kupował ktoś ostatnio bloczki fundamentowe? tanio? desek na szalunki gdyby też ktoś się chciał pozbyć - to jestem chętna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts