milek1719500956 02.11.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 no przecież od zarania forum wszyscy piszemy o centrozłomie. Pół grupy łódzkiej tam kupowało Wiem wiem, wymieniane było sporo razy, ale ostatnie doniesienia forumowe, jakie zanotowałam mówiły, że Centrozłom podrożał, a najtaniej w Metalexie - dlatego piszę, że kwestie "taniości" trzeba na bieżąco weryfikować. Milek masz już ten pojemnik na wodę? Na długo potrzebujesz? Ja mogłabym Ci mój/tzn ojca pożyczyć, tyle, że z transportem może być teraz gorzej. Jeśli nadal potrzebny- odezwij się. Nr masz Zorientuję się jak sprawa wygląda i dam znać, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalc 02.11.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Witam Wszystkich!Poszukuje pilnie namiar na jakiegoś kominiarza (potrzebuje do odbioru). Przeszukałem polecane usługi, ale nic nie ma. Kojarze, że kiedyś Majki podawał namiar na takiego specjaliste. Z góry dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 02.11.2010 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 szanowna grupo... podrzućcie jakies namiary na dobrą hurtownię od instalek co i .... i tej drugiej instalacji ciepła/zimna woda .. z góry dziekuję p.s.gdzie można w NORMALNEJ cenie kupic rury stabi...??? bo jak słyszę 9,50 za metr to mdleję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 02.11.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 szanowna grupo... podrzućcie jakies namiary na dobrą hurtownię od instalek co i .... i tej drugiej instalacji ciepła/zimna woda .. z góry dziekuję p.s. gdzie można w NORMALNEJ cenie kupic rury stabi...??? bo jak słyszę 9,50 za metr to mdleję... niestety nie pomogę, bo ja "jechałam" na zniżkach instalatorów i ich hurtowniach. Ku mojemu zdziwieniu opłacało się przekopałam forum, bo nie tak dawno o tym było...ale po tym całym przemeblowaniu, nic nie mogę znaleźć. Do rzeczy- potrzebuję wywieźć gruz i pozostały syf z działki! Gdzie się zamawia taki kontener? Długo to można trzymać na działce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 02.11.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Witam Wszystkich! Poszukuje pilnie namiar na jakiegoś kominiarza (potrzebuje do odbioru). Przeszukałem polecane usługi, ale nic nie ma. Kojarze, że kiedyś Majki podawał namiar na takiego specjaliste. Z góry dzięki!!! Czekaj, ide po telefon, do wiatrołapu mam kilometr, troche mi zejdzie ... PS. Doszedłem .. Wysyłam na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 02.11.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 potrzebuję wywieźć gruz i pozostały syf z działki! Gdzie się zamawia taki kontener? Długo to można trzymać na działce? Braliśmy z RADANEX-u, mogliśmy trzymać tydzień, bez względu jaki syf tam wrzucimy. Kontener 7m3 - 500 zł. pozdrawiam, majki Pomyliłem nazwę, a jak przeczytałem post Mruvy to sobie uświadomiłem gafę ... Mruva dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 02.11.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 szanowna grupo... podrzućcie jakies namiary na dobrą hurtownię od instalek co i .... i tej drugiej instalacji ciepła/zimna woda .. z góry dziekuję p.s. gdzie można w NORMALNEJ cenie kupic rury stabi...??? bo jak słyszę 9,50 za metr to mdleję... U nas co prawda instalator sam załatwiał materiały ale brał z hurtowni na Pogonowskiego w Łodzi. Kiedyś jak o coś tam przypadkiem pytałem, to mieli ceny ok, więc można spróbować ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 02.11.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Olgusieniuneczka kontener zamawialiśmy w Radanex 695 622 976, cena 500 za tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 02.11.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 pytanko do samorobów Czy ktoś z Was montował u siebie dachówkę betonową np brass ? czytalem ostatnio o tych pokryciach dachowych i o wyborze .. czy blacha czy gont... ale wiekszość odpowiada przeważnie zeby pomysleć nad dachówką betonową nawet najtańszą bo podobno potrafi wyjść taniej niż dobra blacha typu Ruukki czy Plannja. Co o tym sądzicie? Tylko jeszcze kwestia montażu... szukałem materiału który można położyć samemu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.11.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 markoos, samemu to gont połozysz. Blachę już gorzej a dachówkę wątpię. Jednak to trzeba robić kilka razy, żeby ogarnąć - gdzie polówki, gdzie całe, do tego obróbki. Troszkę sprztu też potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 02.11.2010 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 No na pewno dachówkę będzie trundo położyć. Musiałbym poczytać Ale w sumie z drugiej strony przy murowaniu i o robieniu stropu też wiele osób mówiło że to jest trudne i lepiej dać fachowcom. co do sprzetu.. to za koszty robocizny kupiłem sobie sprzęt potrzebny i jeszcze sporo zostało Ale jednak z tą dachówką się obawiam. Noooo ale żeby się chociaż ktoś trafił kto położył sam bez doświadczenia... Netbet... a Ty jak tam nie próbujesz? W ogóle to tak sobie przejrzałem cenniki różne i wychodzi na to że koszt dachówki cementowej wcale nie musi być wyższy od dobrej blachy.. no chyba że pominąłem jeszcze jakies duperelki przy dachówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 03.11.2010 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 markoos... ...podjedż do DOMCO...jest tam koleś z którym kiedys gadałem n/t kładzenia dachówki samemu...podobno nawet ma wszelakie materiały pisane, instrukcje, itp.... ...no jak nie bedę probował?? pewnie że będę!! filozofii w tym chyba nie ma zadnej...łaty, kontry, porozmierzać, wtargać dachówki na dach i jazda...tak jak z układaniem nie widzę specjalnych problemów, tak z obróbkami już tak... ale do czasu jak stanę przed problemem coś wymyślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 03.11.2010 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 markoos, samemu to gont połozysz. Blachę już gorzej a dachówkę wątpię. Jednak to trzeba robić kilka razy, żeby ogarnąć - gdzie polówki, gdzie całe, do tego obróbki. Troszkę sprztu też potrzeba....EZS...to jest właśnie pomoc!! tylko pogratulować "wspierania na duchu" ..gdybym słuchał takich podobnych podpowiedzi to do tej pory zastanawiałbym się nad rozpoczęciem ... rozumiem iż stwierdzenie .... gont sam położysz, blachę już gorzej a dachówkę wątpię.... jest podparte praktyką i próbowałaś wszystkich pokryć samodzielnie ??.. i z gontem poszło najlepiej? NETbet ..spróbuj kiedyś dla sportu połozyc papę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 03.11.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 No własnie patrząć na pokrycia to mam wrażenie że pape pod gont jest ciężej położyć niż pojedyńcze dachówki.Bo sam gont to pewnie rzeczywiścnie nie ma problemów. Gorzej właśnie z obróbakmi dachówki. zwłaszcza kalenicy. Patrzyłem jak robią kalenice to troche tam jest zachodu. Natomiast co do dachówek szczytowych lub połówek to nie widzialem za bardzo problemu. Ale w praktyce moze byc różnie. No ale jak za położenie gontu powiedzieli mi 50-60 a dachowki 40-50 bez obróbek to w sumie pewnie z 10.000 za robocizne by wyszło. To jakby robić samemu to mozna to przeznaczyc na lepsze pokrycie. i jakies narzędzia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 03.11.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 ja tam w Was chłopaki wierzę,że dacie radę tylko co z obróbką tych cholernych okien dachowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 03.11.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Co do dachówki to chyba filozofii wielkiej w tym nie ma .... , trzeba jedynie kupić kilka sztuk więcej na ewentualne próby, ja widzę największy problem w jednej sprawie - jak to wszystko zatargać na dach Ostatnio sporo sam przerzuciłem, a to tira styropianu, a to pół tira wełny, a to 2 tony zaprawy klejowej, a ostatnio 4 tony cegieł musiałem wytaszczyć z garażu netbet co do sklepów z materiałami - ja kupowałem rurki do wody i ogrzewania w Konstantynowie Peter-An się to chyba nazywało, dość tanio, a na pewno najtaniej mieli rurkę AluPex'a Wavin, a na cenie troszkę mi zależało bo już ponad kilometr zakupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 03.11.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 to się zgadza... najgorzej będzie to wtargać na góre. Niedawno musialem wrzucić pustaki teriva, troche roboty było. teraz czeka mnie wciąganie Ytonga... myślę właśnie jak to sobie usprawnić bo po jednej sztuce to znów wiele czasu zejdzie. później jeszcze beton na ścianki kolankowe, krokwie noi na koniec pokrycie... ale jeszcze decyzja nie zapadla... takze dzwigania jeszcze spooro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 03.11.2010 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Peter-Annamierzone. Peter-An Jana Pawła II 17 95-050 Konstantynów Łódzki 42 211 32 42 sklep-ogrzewanie.pl dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 03.11.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Heejjjoo, potwierdzam - PeterAn ma tanio. Najlepiej brać ze sklepu internetowego. Jak myślicie: dobra to pora na robienie tynków zewnętrznych? Ile płaciliście za tynkowanie (samo tynkowanie, bez styro)? Ile teraz biorą tynkarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 03.11.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Majki, mruva dzięki jak 7m3 gruzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts