EZS 04.11.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 ...EZS...to jest właśnie pomoc!! tylko pogratulować "wspierania na duchu" ..gdybym słuchał takich podobnych podpowiedzi to do tej pory zastanawiałbym się nad rozpoczęciem ... rozumiem iż stwierdzenie .... gont sam położysz, blachę już gorzej a dachówkę wątpię.... jest podparte praktyką i próbowałaś wszystkich pokryć samodzielnie ??.. i z gontem poszło najlepiej? NETbet ..spróbuj kiedyś dla sportu połozyc papę... papę sami kładliśmy u rodziców. Więc wiem, że się da. blachę .. hm, nie mam doświadczeń, ale to w paskach idzie, jakoś tak jak patrzyłam u wuja, to nie było takie trudne, choć nie zawsze łapałam co dlaczego. dachówkę kładł mi dekarz. Mam wrażenie, że trzeba sporo poczytać, żeby załapać, bo i nie wszędzie wolno dać połówki i zamki są i można ścieśnić lub rozciągnąć ale do pewnych granic. Nie wyglądało to tak łatwo:) Ale nie chcę was zniechęcać. W końcu dekarz też człowiek. Tylko osobiście wolałabym się nie uczyć na własnym dachu, może zacznij u kogoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 04.11.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Podrzućcie proszę namiary na tani i dobry piasek http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a075.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 04.11.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Hej Witam Jestem nowa na FM, czy jest ktoś kto w okolicach Łodzi buduje/budował dom Benedykt z MG Projekt????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.11.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Jeżeli ktoś ma konto na allegro, to poczytajcie wątek AgnesK i, jeżeli chcecie, podpiszcie jej apel. Chodzi o zmianę regulaminu kont charytatywnych. miłae, piasek braliśmy od Walenciaków, był dobry ale średnio tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 05.11.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 My piasek braliśmy z Koluszek 510297490 (300zł za 25t), powiedz Panu jaki chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 05.11.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Podrzućcie proszę namiary na tani i dobry piasek http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a075.gif Mysmy brali piasek od Jan Majchrzak 601-376-883 do wczoraj jakies 350 ton, jesli dobrze kojarze liczyl nam 250zł/17,5 tony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 05.11.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Dziękuję wszystkim za odzew. Mruva, czy to była cena z uwzględnieniem transportu (dawno to było)? Kajka - z jakich okolic jest ten kontakt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 05.11.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Dziękuję wszystkim za odzew. Mruva, czy to była cena z uwzględnieniem transportu (dawno to było)? Kajka - z jakich okolic jest ten kontakt? Milek, nam wiezli do Wrzącej, koło Lutomierska, ale postaram się sprawdzić skąd są. Mieli tez dobry piasek siany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 05.11.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Ok Do mnie by wieźli na drugą stronę Łodzi - przed Nowosolną i zastanawiam się, czy przez odległość nie wyszłoby drożej. Ale tak czy siak muszę podzwonić - tylko dowiem się ile tego potrzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 05.11.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Ok Do mnie by wieźli na drugą stronę Łodzi - przed Nowosolną i zastanawiam się, czy przez odległość nie wyszłoby drożej. Ale tak czy siak muszę podzwonić - tylko dowiem się ile tego potrzeba... nam na pocztaku powiedzieli, ze 200 ton wystarczy, a stanęło na blisko 350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 05.11.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Ja na razie biorę przesiany do murowania ścian fundamentowych, będę też brała do zasypywania. Reszta na wiosnę - czy takie rzeczy jak piasek też są może tańsze zimą? I kolejne pytanie do Grupy: skąd braliście cement? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 05.11.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 a ja poszukuje kogoś kto tanio i dobrze postawi ogrodzenie (siatka na płycie betonowej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dako 05.11.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Ja na razie biorę przesiany do murowania ścian fundamentowych, będę też brała do zasypywania. Reszta na wiosnę - czy takie rzeczy jak piasek też są może tańsze zimą? I kolejne pytanie do Grupy: skąd braliście cement? Piasek zimą to towar pierwszej potrzeby do posypywania chodników więc pewnie nie stanieje.Jak masz budowe w Nowosolnej to szukaj piasku na Stokach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 05.11.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Dako - a coś konkretniej? Chodzi Ci o kopalnię kruszyw, czy skład budowlany? Mruva, Kajka - to były ceny za piasek przesiany (i netto czy brutto)? Bo jakieś ceny inne po dzisiejszym dzwonieniu... W kopalni mają dobre ceny, ale za to transport tylko duży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregoreklodz 05.11.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 a ja poszukuje kogoś kto tanio i dobrze postawi ogrodzenie (siatka na płycie betonowej) przyłączam się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregoreklodz 05.11.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Witam, u nas właśnie skończyła wczoraj podłogówkę firma SAPRO z łodzi http://www.sapro.pl, mamy 160m2 położonej podłogóweczki będą też u nas robić rekuperację wygląda to u nas tak - salon: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=28338&d=1288084908 i w jadalni : http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=28340&d=1288084914 Co do centralnego odkurzacza to rury kładła nam firma z Andrespola, która nam robiła instalację wodną i kanalizacyjną wewnątrz budynku. Czy możecie zdradzić koszty podłogówki i rekuperacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 05.11.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 I kolejne pytanie do Grupy: skąd braliście cement? my braliśmy z castoramy 7,7 kg wykorzystalismy go do zaprawy na fundamenty, i nadproża nad oknami i drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 06.11.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Podrzućcie proszę namiary na tani i dobry piasek http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a075.gif wreszcie dorwałam komórę ojca i mam namiar na kopalnię z której my braliśmy. Ojciec płacił 50 zł za wywrotkę, ale on ma dość małą i woził sam. Ile kosztuje normalnie- nie wiem. Jacek -602 372 853. Wiem, że oni też wożą, tylko za ile? Powiedz, że dzwonisz z polecenia Gajewskiego W kopalni mają dobre ceny, ale za to transport tylko duży... co to znaczy "duży"? uwierz mi, wykorzystasz na budowie duuużo piachu- chociażby do zasypywania dziury po zdjęciu humusu pod domem. U nas poszło w sumie na budowie pewnie z 30 wywrotek mojego ojca= z 20 dużych wywrotek! A na widzew to nie za daleko jest też z Kurowic-tam też jest kopalnia. Bo pozostałe miejsca w Łodzi to są albo przesypownie albo prywatni "woziciele" właśnie z tych kopalni. Cement płaciłam 360/tona (przywoził ojciec nie wiem jeszcze skąd) a jak brałam ze składu tu po 410 zł/tonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 06.11.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Czy możecie zdradzić koszty podłogówki i rekuperacji my płacimy 100zł na gotowo za m2 rekuperację mamy wycenioną całosciowo dla domu więc to chyba nie bardzo pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 08.11.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Dako - a coś konkretniej? Chodzi Ci o kopalnię kruszyw, czy skład budowlany? Mruva, Kajka - to były ceny za piasek przesiany (i netto czy brutto)? Bo jakieś ceny inne po dzisiejszym dzwonieniu... W kopalni mają dobre ceny, ale za to transport tylko duży... Milek - to były ceny brutto ale 1 rok temu, także do tej pory to coś mogli podnieść i trzeba się targować przy dużej ilości. Piasek był taki zwykły do murowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts