Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

...EZS...to jest właśnie pomoc!! tylko pogratulować "wspierania na duchu"

..gdybym słuchał takich podobnych podpowiedzi to do tej pory zastanawiałbym się nad rozpoczęciem ...

rozumiem iż stwierdzenie .... gont sam położysz, blachę już gorzej a dachówkę wątpię.... jest podparte praktyką i próbowałaś wszystkich pokryć samodzielnie ??.. i z gontem poszło najlepiej?

NETbet

..spróbuj kiedyś dla sportu połozyc papę...

papę sami kładliśmy u rodziców. Więc wiem, że się da.

blachę .. hm, nie mam doświadczeń, ale to w paskach idzie, jakoś tak jak patrzyłam u wuja, to nie było takie trudne, choć nie zawsze łapałam co dlaczego.

dachówkę kładł mi dekarz. Mam wrażenie, że trzeba sporo poczytać, żeby załapać, bo i nie wszędzie wolno dać połówki i zamki są i można ścieśnić lub rozciągnąć ale do pewnych granic. Nie wyglądało to tak łatwo:)

Ale nie chcę was zniechęcać. W końcu dekarz też człowiek. Tylko osobiście wolałabym się nie uczyć na własnym dachu, może zacznij u kogoś ;)

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Jeżeli ktoś ma konto na allegro, to poczytajcie wątek AgnesK i, jeżeli chcecie, podpiszcie jej apel. Chodzi o zmianę regulaminu kont charytatywnych.

miłae, piasek braliśmy od Walenciaków, był dobry ale średnio tani

Ja na razie biorę przesiany do murowania ścian fundamentowych, będę też brała do zasypywania. Reszta na wiosnę - czy takie rzeczy jak piasek też są może tańsze zimą?

I kolejne pytanie do Grupy: skąd braliście cement?

Piasek zimą to towar pierwszej potrzeby do posypywania chodników więc pewnie nie stanieje.Jak masz budowe w Nowosolnej to szukaj piasku na Stokach .

Witam,

u nas właśnie skończyła wczoraj podłogówkę firma SAPRO z łodzi http://www.sapro.pl, mamy 160m2 położonej podłogóweczki :)

będą też u nas robić rekuperację

wygląda to u nas tak - salon:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=28338&d=1288084908

i w jadalni :

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=28340&d=1288084914

Co do centralnego odkurzacza to rury kładła nam firma z Andrespola, która nam robiła instalację wodną i kanalizacyjną wewnątrz budynku.

Czy możecie zdradzić koszty podłogówki i rekuperacji

Podrzućcie proszę namiary na tani i dobry piasek http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/a075.gif

wreszcie dorwałam komórę ojca i mam namiar na kopalnię z której my braliśmy. Ojciec płacił 50 zł za wywrotkę, ale on ma dość małą i woził sam. Ile kosztuje normalnie- nie wiem.

Jacek -602 372 853. Wiem, że oni też wożą, tylko za ile? Powiedz, że dzwonisz z polecenia Gajewskiego ;)

W kopalni mają dobre ceny, ale za to transport tylko duży...

co to znaczy "duży"? uwierz mi, wykorzystasz na budowie duuużo piachu- chociażby do zasypywania dziury po zdjęciu humusu pod domem. U nas poszło w sumie na budowie pewnie z 30 wywrotek mojego ojca= z 20 dużych wywrotek!

A na widzew to nie za daleko jest też z Kurowic-tam też jest kopalnia. Bo pozostałe miejsca w Łodzi to są albo przesypownie albo prywatni "woziciele" właśnie z tych kopalni.

Cement płaciłam 360/tona (przywoził ojciec nie wiem jeszcze skąd) a jak brałam ze składu tu po 410 zł/tonę.

Dako - a coś konkretniej? Chodzi Ci o kopalnię kruszyw, czy skład budowlany?

Mruva, Kajka - to były ceny za piasek przesiany (i netto czy brutto)? Bo jakieś ceny inne po dzisiejszym dzwonieniu...

W kopalni mają dobre ceny, ale za to transport tylko duży...

Milek - to były ceny brutto ale 1 rok temu, także do tej pory to coś mogli podnieść i trzeba się targować przy dużej ilości. Piasek był taki zwykły do murowania.