Kajka.Z 08.11.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Dako - a coś konkretniej? Chodzi Ci o kopalnię kruszyw, czy skład budowlany? Mruva, Kajka - to były ceny za piasek przesiany (i netto czy brutto)? Bo jakieś ceny inne po dzisiejszym dzwonieniu... W kopalni mają dobre ceny, ale za to transport tylko duży... Milek, jesli sie nie myle, to siany jest do murowania, tak? My braliśmy w tej cenie ten drugi nie wiem jak sie profesjonalnie nazywa i taka byla cena do zaplaty, a o fakturke bedziemy dopiero prosić i mam nadzieje, że nie doliczy VAT'u Niestety nie pamietam jaka była cena za przesiany piasek, przykro mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 08.11.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 my płacimy 100zł na gotowo za m2 rekuperację mamy wycenioną całosciowo dla domu więc to chyba nie bardzo pomoże. Hel Olgusieniunieczka A kto Wam robi podlogowkę i rekuperację? Pozdrawiam, Kajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 08.11.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Hel Olgusieniunieczka A kto Wam robi podlogowkę i rekuperację? Pozdrawiam, Kajka Podłogówkę robi nam nasz Hydraulik- zresztą z forumowego polecenia A rekuperacją zajmuje się pan od kominków, jeszcze do końca się na niego nie zdecydowaliśmy, ale nie bardzo mi się chce szukać. Cenowo podobnie jak inne firmy.(Paweł Zarzycki się pan nazywa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matalim 08.11.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Witam Grupe Lodzka, kto moze polecic dobra firme jesli chodzi wentylacje mech z reku. projekt, montaz itd...... pilnie poszukuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalc 09.11.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Witam Grupe Lodzka, kto moze polecic dobra firme jesli chodzi wentylacje mech z reku. projekt, montaz itd...... pilnie poszukuje U mnie robiła firma Satronik z Inflandzkiej (http://www.satronik.com.pl). Mogę ich polecić, wszystko działa jak trzeba. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 09.11.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Dzięki wielkie wszystkim za informacje:) Piasek zamówiony, ale muszę przyznać że nie było łatwo, bo jakaś kopalnia specjalizująca się w przesiewanym padła, a sporo dostawców się tam zaopatrywała. Pozdrawiam milek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.11.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Porządki w garażu UPS --- ODDAM --- ! za 100 zł. APC 700 VA, rackowy, podtrzymuje 150W halopaka przez 30 minut. Już nie mam gdzie wsadzić go sobie Kabel zasilający i listwa z wtyczką też będzie. No to kto pierwszy ten lepszy pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KWG 10.11.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 UWAGA!!Zakład Budowlany Aleksander Piszczek (Piotr Piszczek) Brzezna, Podegrodzie - Tyle co Oni obiecają nie da Wam nikt!Ekipy biorą z łapanki, nie czytają projektu robią po swojemu, partaczą.Piotr P. mógłby spokojnie startować w konkursie Łgarzy i zająłby pewnie zaszczytne miejsce na podium.Do tego naciągają Inwestora, podwykonawców jak i swoje ekipy na kasę i dalecy są od rozliczenia zaległości. Proponuję forwardować tą informację gdzie się da, bo Panowie szukają naiwnych w całym kraju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 10.11.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Drodzy Forumowicze, Z radością i podziwem obserwujemy, jak funkcjonuje Wasza Grupa Budująca na Forum. Chcemy na łamach "Muratora" opisać to unikalne zjawisko, jakim jest istnienie Grup Budujących. Prosimy o spotkanie z Wami. Zaproponujcie termin, przyjedziemy. Chcemy porozmawiać, jakie są Wasze relacje wzajemne i opinie. Czekamy na odzew! Liczymy na nieskomplikowane zorganizowanie takiego spotkania któregoś wieczoru lub w weekend. Prosimy o sygnał - najlepiej pisząc na: [email protected] Pozdrawiamy serdecznie Andrzej T. PaplińskiKierownik Działu Publicystykamiesięcznika "Murator"tel. (22) 59 05 358 -----------------------------------------------MURATOR Spółka Akcyjnaul. Dęblińska 6, 04-187 Warszawatel. (22) 59 05 358 e-mail: [email protected] WWW: http://murator.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 10.11.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Kochani pomóżcie, ile zostawialiście cm na podłogówkę. mają przyjechać wymierzać otwory okienne ale chcą wiedzieć jakiej wysokości ma mieć wylewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 10.11.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Jeśli masz ogrzeanie podłogowe to 7cm wylewki będzie dobrze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.11.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Drodzy Forumowicze, Z radością i podziwem obserwujemy, jak funkcjonuje Wasza Grupa Budująca na Forum. Chcemy na łamach "Muratora" opisać to unikalne zjawisko, jakim jest istnienie Grup Budujących. Prosimy o spotkanie z Wami. Zaproponujcie termin, przyjedziemy. Chcemy porozmawiać, jakie są Wasze relacje wzajemne i opinie. Czekamy na odzew! Liczymy na nieskomplikowane zorganizowanie takiego spotkania któregoś wieczoru lub w weekend. Prosimy o sygnał - najlepiej pisząc na: [email protected] Pozdrawiamy serdecznie Andrzej T. Papliński Kierownik Działu Publicystyka miesięcznika "Murator" tel. (22) 59 05 358 ----------------------------------------------- MURATOR Spółka Akcyjna ul. Dęblińska 6, 04-187 Warszawa tel. (22) 59 05 358 e-mail: [email protected] WWW: murator.pl Wychodzi na to, że żeby sie spotkać, trzeba mieć "inicjatywę" FM ... ? Ktoś chyba musi rzucić termin i miejsce i albo się Wszyscy dostosują, albo nie pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 11.11.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Teraz to się każdy boi ujawnić i coś napisać A czemu nie widać linka do mojego dziennika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shoot 11.11.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Kochani pomóżcie, ile zostawialiście cm na podłogówkę. mają przyjechać wymierzać otwory okienne ale chcą wiedzieć jakiej wysokości ma mieć wylewka Jeżeli pytasz o wszystkie warstwy to powinno to być co najmniej 20 cm od poziomu chudziaka (podłoga na gruncie). W kolejności od dołu: izolacja przeciwwilgociowa (jeśli folia to jej grubość jest pomijalnie mała), warstwy dociepleniowe 11 cm (jeśli styropian), wylewka 7 cm, wykończenie podłogi 2 cm (np. płytka +klej). Razem 20 cm. Jak rozumiem jesteś na takim etapie, że możesz o tym zadecydować więc warto chyba trochę dodać tej wysokości. Można wtedy zwiększyć grubość izolacji np. do 15 cm i grubość wylewki np. do 8 cm (zwiększając jej akumulacyjność jeśli będzie to wskazane z uwagi na źródło ciepła) choć niekoniecznie. To już zależy od Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.11.2010 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Wychodzi na to, że żeby sie spotkać, trzeba mieć "inicjatywę" FM ... ? Ktoś chyba musi rzucić termin i miejsce i albo się Wszyscy dostosują, albo nie pozdrawiam, majki jak my zaczniemy rzucać terminy, to się spotkamy może wiosną Jakby rzuciła redakcja, to moooże ktoś przyjdzie Tylko jeżeli redakcja dba o grupy, to dlaczego, do licha, znowu się coś porobiło ze stroną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 12.11.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Shoot dzięki za cenne informację ja też myślę że około 20, w projekcie mam grubość wylewki 4 cm ale uważam że to trochę mało.pozdrawiam deszczowo wszystkich budujących.ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 12.11.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Shoot dzięki za cenne informację ja też myślę że około 20, w projekcie mam grubość wylewki 4 cm ale uważam że to trochę mało.pozdrawiam deszczowo wszystkich budujących.ilona U nas również styropian 10 cm + wylewka 7-7,5 cm + wykończenie płytką czy czymś innym 2 cm Jedynie w garażu damy chyba 7 cm styropianu i 10 cm wylewki co by się autko nie zapadło w podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 12.11.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 U mnie w domu wszędzie 15 cm styro, 7-8 cm wylewki, płytki-parkiet 2 cmW garażu 10 cm styro, 10 cm wylewki, zbrojenie siatką, płytki 1,5 cm pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 12.11.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Muszę pozbyć się śmieci po budowie SSO + dach (Rąbień). Czy możecie polecić mi kogoś kto w rozsądnej cenie takie śmieci mógłby zabrać (podstawić kontener na śmieci)? Pozdr.sailor_man Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 12.11.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Olgusieniuneczka kontener zamawialiśmy w Radanex 695 622 976, cena 500 za tydzień. Nie dalej jak Mruva na poprzedniej stronie odpisywała już komuś ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts