olgusieniunieczka 24.11.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 1. Nadiaatr2. NETbet3. Majki4. EZS + EZSowiec5. Z-35 + Małż6. Mruva7. forsa808. olgu9. ?10. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 24.11.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Szybko, szybko, jeszcze tylko dwa wolne miejsca zostały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 24.11.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 1. Nadiaatr 2. NETbet 3. Majki 4. EZS + EZSowiec 5. Z-35 + Małż 6. Mruva 7. forsa80 8. olgu 9. Kajka.Z z małżem, czyli Ziółeczki 10. ? a co do redattore to niech przesle pytania- kiedys redagowałam gazetke szkolną wszyscy razem sobie jakos poradzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 24.11.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Polecam w temacie solidnych drzwi wewnątrzlokalowych z drewna i schodów wewnętrznych, firmę LUKAS DOM, Aleja Włókniarzy 207, Łódź.Kupiłem i zamontowali mi drzwi patynowane firmy Concept Wood - 7 szt. . W stanie surowym za montaż zapłaciłem 200 PLN/szt. Czekałem miesiąc i co do dnia się ogarnęli z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 24.11.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 PADA ŚNIEG!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 24.11.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Polecam w temacie solidnych drzwi wewnątrzlokalowych z drewna i schodów wewnętrznych, firmę LUKAS DOM, Aleja Włókniarzy 207, Łódź. Kupiłem i zamontowali mi drzwi patynowane firmy Concept Wood - 7 szt. . W stanie surowym za montaż zapłaciłem 200 PLN/szt. Czekałem miesiąc i co do dnia się ogarnęli z tematem. Za nic w świecie swoich drzwi nie wymienię Duuuużo roboty było przy doprowadzeniu do obecnego stanu ale waaaarto było Jak ktoś ma DREWNIANE drzwi polecam renowacje, wymiana na nowe to wg mnie grzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.11.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Za nic w świecie swoich drzwi nie wymienię Duuuużo roboty było przy doprowadzeniu do obecnego stanu ale waaaarto było Jak ktoś ma DREWNIANE drzwi polecam renowacje, wymiana na nowe to wg mnie grzech Ja też bym nie zamienił swoich, drewniane, super są ... Kupowane w firmie Budrex Ach te reklamy ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 24.11.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Moje maja 60 tkę na karku Jutro wrzucę jakąś fotkę dla porównania drzwi przed i drzwi po restauracji Czekające na renowację: http://img823.imageshack.us/img823/9899/dsc9941.jpg Po renowacji: http://img823.imageshack.us/img823/4403/dsc9938x.jpg mam nadzieję że nie za duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 24.11.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 piękne Ja nie mam drzwi na dole a na górze mam zwykłe marketowe, które okazały się nadwyraz porządne. Pewnie mnie przeżyją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 24.11.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 O widze że spotkanko przełożone na 11.12 i całkiem niezła frekwencja . Ja co prawda pracuje w sobote do 20 ale może do tego czasu jeszcze coś się zmieni. A wstępnie na którą godzinę jest.. 14? czy później? PS ma ktoś z Was dachówkę cementową Brass lub Euronit? co o nich sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.11.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 PS ma ktoś z Was dachówkę cementową Brass lub Euronit? co o nich sądzicie? Mam Braasa. Sądzę, że jest super pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 24.11.2010 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 majki dzięki za odp Może kiedys będzie okazja zobaczyć jak to wygląda u Ciebie na żywo Bo teraz u mnie gorący temat to pokrycie dachu. Najpierw myslalem o blachodachowce lub goncie, pozniej o goncie, teraz zastanawiam się miedzy gontem a dachówką cementową chociaż coraz bardziej skłaniam się ku dachówce bo ceny gontu i blachy wcale nie są takie niskie jak chodzą opinie. Ogolnie mętlik niezły. Co prawda więźbe miałem projektowaną pod blache lub gont (przekrój 8 x18 ) ale poprosilem kierownika o przeliczenie pod dachówke i okazało się że ten przekrój (8x18 ) jest wystarczający pod dachówkę , coprawda mowi ze jest na styk i zaleca dać krokwie 8x20. (rozstaw średnio co 1m) Gdzie w ogóle w Łodzi można znaleźć jakis porządny skład z dachami i żeby nie zdzierali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 25.11.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 majki dzięki za odp Może kiedys będzie okazja zobaczyć jak to wygląda u Ciebie na żywo Bo teraz u mnie gorący temat to pokrycie dachu. Najpierw myslalem o blachodachowce lub goncie, pozniej o goncie, teraz zastanawiam się miedzy gontem a dachówką cementową chociaż coraz bardziej skłaniam się ku dachówce bo ceny gontu i blachy wcale nie są takie niskie jak chodzą opinie. Ogolnie mętlik niezły. Co prawda więźbe miałem projektowaną pod blache lub gont (przekrój 8 x18 ) ale poprosilem kierownika o przeliczenie pod dachówke i okazało się że ten przekrój (8x18 ) jest wystarczający pod dachówkę , coprawda mowi ze jest na styk i zaleca dać krokwie 8x20. (rozstaw średnio co 1m) Gdzie w ogóle w Łodzi można znaleźć jakis porządny skład z dachami i żeby nie zdzierali? My kupiliśmy dachówkę ceramiczną Tondach - różnica w cenie między cementową a tą była na całości dachu mniej więcej 500 pln - nie mówię, że jest lepsza czy coś ale w podobnych pieniążkach. Dach w całości kupiliśmy w APK na Brzezińskiej (w miarę dobra cena tylko trzeba się targować - jak wszędzie, i sprawdzać ich kalkulacje). Co do krokwi - u nas są 18x8 pod tą właśnie dachówkę i są co mniej więcej 90 cm - przy kominach deko szerzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.11.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 wszystko zalezy od "czasów". Ja też mam dach z APK. W 2005 roku, jak go kupowałam, szli na wszystko - rok dach leżał u nich, jakies upusty były, no cacy. Ale wtedy piszczeli z biedy. teraz podobno nie jest u nich tak różowo - dachówka dobra, na rynku okrzepli... Ale próbować można. Tylko, że jest u nich tylko jeden facet, z którym można rozmawiać - a ja nie pamiętam już jak się nazywa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 25.11.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 majki dzięki za odp Może kiedys będzie okazja zobaczyć jak to wygląda u Ciebie na żywo Bo teraz u mnie gorący temat to pokrycie dachu. Najpierw myslalem o blachodachowce lub goncie, pozniej o goncie, teraz zastanawiam się miedzy gontem a dachówką cementową chociaż coraz bardziej skłaniam się ku dachówce bo ceny gontu i blachy wcale nie są takie niskie jak chodzą opinie. Ogolnie mętlik niezły. Co prawda więźbe miałem projektowaną pod blache lub gont (przekrój 8 x18 ) ale poprosilem kierownika o przeliczenie pod dachówke i okazało się że ten przekrój (8x18 ) jest wystarczający pod dachówkę , coprawda mowi ze jest na styk i zaleca dać krokwie 8x20. (rozstaw średnio co 1m) Gdzie w ogóle w Łodzi można znaleźć jakis porządny skład z dachami i żeby nie zdzierali? Co do dachu jeszcze to od razu decydowalismy się na dachówkę, tylko był dylemat ceramiczna czy betonowa. Wygrałą betonowa - cena. Wtedy w 2008 roku ceny były chore i czasy budowlane też. Ale nie żałujemy, jest szczelnie ( choć to nie dachówka ma zapewniać w 100% szczelność dachu ! ) Mamy krokwie 8x16 co 80 cm. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzbapl 25.11.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Witam wszystkich forumowiczów i pozdrawiamBęde się rozbudowywał i poszukuje ekipy do budowy czy ktoś mógłby mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 25.11.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Witam wszystkich forumowiczów i pozdrawiam Będe się rozbudowywał i poszukuje ekipy do budowy czy ktoś mógłby mi pomóc? A tutaj sprawdzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 25.11.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Hmm tak patrzę na Wasze przekroje więźby i zastanawiam się czy czasem nie mam przewymiarowanej ... dach 2spadowy, kąt 40 st, długość krokwi 6,8m przekrój 8x18 (kierbud zaleca jeszcze zwiększyć na 8x20) ,rozstaw 2/3 dachu co 1metr , reszta (1/3 dachu co 80cm) krokwie oparte na murłacie 12x12 i spięte jętkami. Nie mam żadnych płatwi dodatkowych, ani słupów. I to niby było projektowane pod gont lub blachę Co do APK dzis pan odesłał mi wycenę dachu, uśmiałem się nieźle... zapytalem o dachówke a dostałem wycenę na blachodachówkę Juz 2 raz próbują wcisnąć mi blache ale co tam. A macie jeszcze jakies namiary oprócz APK gdzie można powęszyć Znalazłem Plus Dachy, i ABC Dachy w Lodzi z takich (chyba) większych składów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzbapl 25.11.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 nie nie sprawdzałem ale już to robię zaraz zapoznam się z propozycjami ale mimo to proszę o jakieś propozycje bierzące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 25.11.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Markoos, zerknij na tablicę: 25 maja 2009 r. założyłam okno z info o moich wykonawcach i źródłach materiałów. Znajdziesz tam kontakt do firmy w Rzgowie. Bardzo korzystne warunki mieli gdy ja robiłam dach. (Ściągał mi dachówkę z Niemiec.)U mnie dach też "porządny", też dwuspadowy (kąt 30 stopni): więźba grubaśka (krokwie 8x18, co 83 - 90 cm, łapane kleszczami, wilk potężny (bez potrzeby) podparty dwoma słupami, deskowanie, papa. Na to marsylka.(A od spodu boazeria.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts