Kajka.Z 01.12.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 hmmm a ja słyszałem że w tym roku jest tak fatalnie na drogach bo to śnieg zaskoczył zimę jutro drugie uderzenie wiec chyba czas kupić narty biegowe hahahaha snieg zaskoczyl zime- dobre to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 01.12.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Tak !!! :) Zwykły zbiornik ciśnieniowy i pompa w ziemi. I za cholerę nie moge ustawić, żeby pompa mi sie nie włączała co minutę na parę sekund ... Pliz o namiary, pliz pozdrawiam, majki z komórki rudej blondynki: nie ma to jak sobie wpisać namiary na 3 studniarzy: studnia studnie studniarz na szczęście to sprawdzony Studniarz superbabci, więc zaraz sprawdzę u żródła jeszcze chwila cierpliwości, plis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 01.12.2010 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 To ja z innej beczki apropos zimy. Wszystko nam się opóźniło wylewkarze nie dali rady wylać podłogi, bo maszyna się 2 razy zepsuła i przez to nie weszła ekipa od ociepleń poddasza. Od soboty z rodziną walczę o dodatnią temp. w środku bo woda rozprowadzona i nie ma możliwości jej spuszczenia, a jedyne ogrzewanie to piecyk elektryczny i koza ... Wczoraj na poddaszu wszedł już delikatny mróz -0,5, ale nic nie zamarzło, dziś na poddaszu po ociepleniu dachu po jętki mam 0,5C na plusie, ale koza czerwieni się non stop ... ręce opadają, wszystko kłuje i czekam na odwilż ... od kilku dni budowy mam po prostu DOŚĆ! Plusem jest fakt, że nie stoje w korkach bo w sumie prawie non stop na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADorota 01.12.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Przypominam o pytaniu o stolarza do drzwi wejściowych I mam jeszcze jedno pytanie - muszę kupić płytę laminowaną mdf, taką przyciętą i oklejoną. GDZIE???? Koncepcja kuchni mi się zmienia Po 3 latach czas na ... remont. oj nie czyta się wszystkich linków, nie czyta.... prześlijcie mi swoje maile to wam zwrotnie wyslę zbiorówkę z wszystkich polecanych fachowców... Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.12.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 oj nie czyta się wszystkich linków, nie czyta.... prześlijcie mi swoje maile to wam zwrotnie wyslę zbiorówkę z wszystkich polecanych fachowców... Dorota ten stolarz był tutaj a nie na tablicy ogłoszeń. Widziałaś go? Aaale bałagan na tablicy naszej. Kiedyś moderowała Edzia, teraz nie ma czasu, Ponury przepadł. Nic dziwnego, że moderatorów szukają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADorota 01.12.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 nie bardzo rozumiem ten wpis, ale JESTEM PEWNA, że to nie ty pisałaś o tym stolarzu. Wiadomość można wysłać na PW, mail niepotrzebny na polecanych produktach i usługach zostawiłam wiadomość że zrobiłam zbiorówkę polecanych fachowców i firm - jest ona w formacie xls i nie da rady jej inaczej przesłać jak przez prywatnego maila, pozdr. Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.12.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Super, nie umiem wysłać wiadomości na pw. Coś się znowu forum pitoli, może wieczorem, bo nie chcę maila wieszać"publicznie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADorota 01.12.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Super, nie umiem wysłać wiadomości na pw. Coś się znowu forum pitoli, może wieczorem, bo nie chcę maila wieszać"publicznie" rozumiem, jak wiekszość zainteresowanych, pozdr. DA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 01.12.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Przypominam o pytaniu o stolarza do drzwi wejściowych Ja kiedyś pisałem o drzwiach wewnętrznych co prawda ale z Budrexu ( Srock koło Piotrkowa ). Popytaj może, jak bylismy tam w salonie, to mieli spory wybór. Kojarzy mi się, że od 2 tysięcy były już całkiem przyzwoite pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 01.12.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 To ja z innej beczki apropos zimy. Wszystko nam się opóźniło wylewkarze nie dali rady wylać podłogi, bo maszyna się 2 razy zepsuła i przez to nie weszła ekipa od ociepleń poddasza. Od soboty z rodziną walczę o dodatnią temp. w środku bo woda rozprowadzona i nie ma możliwości jej spuszczenia, a jedyne ogrzewanie to piecyk elektryczny i koza ... Wczoraj na poddaszu wszedł już delikatny mróz -0,5, ale nic nie zamarzło, dziś na poddaszu po ociepleniu dachu po jętki mam 0,5C na plusie, ale koza czerwieni się non stop ... ręce opadają, wszystko kłuje i czekam na odwilż ... od kilku dni budowy mam po prostu DOŚĆ! Plusem jest fakt, że nie stoje w korkach bo w sumie prawie non stop na działce Spokojnie, dasz radę, ja też kiedyś kleiłem płytki w przyszłej kotłowni gdzie było ciągle + 2-3oC i to jak nagrzałem małą kózkę A potem to sie wspomina z uśmiechem i rozrzewnieniem Zobaczysz pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 01.12.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 na polecanych produktach i usługach zostawiłam wiadomość że zrobiłam zbiorówkę polecanych fachowców i firm - jest ona w formacie xls i nie da rady jej inaczej przesłać jak przez prywatnego maila, pozdr. Dorota Może przeklej z xls normalnie do postu. Czasem jak ktoś chce na szybko coś sprawdzić, to szkoda czasu na pisanie maili i czekanie na odpowiedź... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 01.12.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Może przeklej z xls normalnie do postu. Czasem jak ktoś chce na szybko coś sprawdzić, to szkoda czasu na pisanie maili i czekanie na odpowiedź... pozdrawiam, majki juz tak sugerowałam, ale podobno nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 01.12.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 juz tak sugerowałam, ale podobno nie da rady CTRL+C, CTRL+V nie działa ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 01.12.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Ja kiedyś pisałem o drzwiach wewnętrznych co prawda ale z Budrexu ( Srock koło Piotrkowa ). Popytaj może, jak bylismy tam w salonie, to mieli spory wybór. Kojarzy mi się, że od 2 tysięcy były już całkiem przyzwoite pozdrawiam, majki ja mam drzwi zewnętrzne firmy Budrex ze Srocka - DRAMAT!!!!!!!!!!!!!! takiego g.....na nie sprzedają nawet supermarkety. cena faktycznie >2k PLN współpraca z tą firmą to koszmar - panienki malujące sobie paznokcie i rozmawiające między sobą o "bardzo ważnych" sprawach, serwis gwarancyjny - po PÓŁ ROKU raczył przyjechać sam wielki pan dyrektor ale i tak nic nie zrobił, kolejna wizyta chyba po już dwóch tygodniach ich dealerem jest/była firma Bartek z Koluszek - oddzial w Łodzi na Al. Włókniarzy - mniej więcej takie samo nieporozumienie opisana sytuacja miała miejsce w połowie 2006 teraz może trochę zmądrzeli ale wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukassssja 01.12.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Witam forumowiczów Kto poleci mi dobrego i z rozsądnymi cenami projektanta do adaptacji gotowego projektu, oraz kogoś do odwiertów geologicznych w celu sprawdzenia gruntu? Piszę tu, więc wiadomo, że chodzi o Łódź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 01.12.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Spokojnie, dasz radę, ja też kiedyś kleiłem płytki w przyszłej kotłowni gdzie było ciągle + 2-3oC i to jak nagrzałem małą kózkę A potem to sie wspomina z uśmiechem i rozrzewnieniem Zobaczysz pozdrawiam, majki majki DZIEKI! Generalnie już dziś sąsiedzi pocieszyli mnie dzwoniąc "sąsiad coś słabo się dymi z komina może dołożyć Ci do tej kozy?" normalnie uffff wielkie dla nich podziękowanie. Wczoraj im zostawiłem klucze, żeby w razie koza wybuchnie czy cokolwiek niech działają i widać można na nich liczyć. A wracając do tego co napisałeś jasne ja też mam taką nadzieję, że za kilka miesięcy wieczorkiem usiądę przed kominkiem z żoną i córką (ta w drodze ) dookoła będą biegały zwierzaki, a my będziemy się "sycić" spokojem i domem samym w sobie ... Natomiast skoro nawiązałeś do płytek to pomęczę w tym temacie - czy są jakieś wymogi ile trzeba wypłytkować w kotłowni (planowałem 1,8 metra na wysokość). I pytanie do Ciebie jako że sam kładłeś - najpierw podłoga czy ściany? I jeżeli ściany to czy zostawiać miejsce na dole na płytkę podłogową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADorota 01.12.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 CTRL+C, CTRL+V nie działa ? pozdrawiam, majki te skróty znam od lat i aż taka guła komnputerowa to nie jestem, wklejałam ale z tabelek robiła się kaszanka, i za nic nie wiadomoby było który telefon lub opis jest do kogo, jesli jest możliwośc doklejania pliku do wewnetrznego komunikatora FM to proszę o instrukcję bo nie znalazłam takiej opcji, pozdr. Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 01.12.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 ja mam drzwi zewnętrzne firmy Budrex ze Srocka - DRAMAT!!!!!!!!!!!!!! takiego g.....na nie sprzedają nawet supermarkety. cena faktycznie >2k PLN współpraca z tą firmą to koszmar - panienki malujące sobie paznokcie i rozmawiające między sobą o "bardzo ważnych" sprawach, serwis gwarancyjny - po PÓŁ ROKU raczył przyjechać sam wielki pan dyrektor ale i tak nic nie zrobił, kolejna wizyta chyba po już dwóch tygodniach ich dealerem jest/była firma Bartek z Koluszek - oddzial w Łodzi na Al. Włókniarzy - mniej więcej takie samo nieporozumienie opisana sytuacja miała miejsce w połowie 2006 teraz może trochę zmądrzeli ale wątpię Kurcze to szok ... My z wewnętrznych, zaznaczam, jesteśmy ogromnie zadowoleni. I z etapu pomiarówi montażu i ceny ... Może faktycznie 4 lata ich czegos nauczyły ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 01.12.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Natomiast skoro nawiązałeś do płytek to pomęczę w tym temacie - czy są jakieś wymogi ile trzeba wypłytkować w kotłowni (planowałem 1,8 metra na wysokość). I pytanie do Ciebie jako że sam kładłeś - najpierw podłoga czy ściany? I jeżeli ściany to czy zostawiać miejsce na dole na płytkę podłogową? Ja mam w kotłowni od podłogi do sufitu. Mam w kotłowni kocioł stałopalny i nie wyobrażam sobie malowanych ścian i konieczności przetarcia pyłu raz na jakis czas z ściany malowanej. Płytki o niebo są łatwiejsze w utrzymaniu czystości. Ja najpierw kładłem ściany potem podłogę, ale powinno się chyba odwrotnie Nie zostawiałem na ścianach szpary na płytke podłogową, Po prostu podłogowe "naszły" na ścienne i już. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 01.12.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 te skróty znam od lat i aż taka guła komnputerowa to nie jestem, wklejałam ale z tabelek robiła się kaszanka, i za nic nie wiadomoby było który telefon lub opis jest do kogo, jesli jest możliwośc doklejania pliku do wewnetrznego komunikatora FM to proszę o instrukcję bo nie znalazłam takiej opcji, pozdr. Dorota No ja się domyślam, że to nie takie proste samo CTRL+A, potem CTRL+C a na koniec CTRL+V, zdaje sobie sprawę, że odrobina żeźby jest, ale dla dobra ogółu czasem warto się pomęczyć pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts