Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

HA !!! Poszło :)

Tylko trzeba po przeklejeniu tabelki z Excela pousuwać automatyczne tabulatory między komórkami i zamienić na spację

pinć sekund ;)

Musiało pójść, nie ma bolca ;)

Testowa tabelka ;)

dghdhg 324265

dhgdfhgkd 23456245

dhgkdfhgkd 4574568467

gdhdgh 356834658

dghdgh 35634568

dghdgh 35684679857

dhgdgh 346583456

dghdghj 234

pozdrawiam, majki

Pilnie potrzebuję kogoś, kto dotnie dachówki cementowe i ponownie położy je wraz z obróbką blacharską po ociepleniu domu. Moi spece od dachu są spod Konina i nie chcę ich ciągnąć taki kawał w taką pogodę. Nie chcę też za długo czekać z odkrytymi kawałkami daszków (nad tarasem i nad gankiem).

Pomocy ;-)

Gość 2mm
Kurcze to szok ...:eek:

Może faktycznie 4 lata ich czegos nauczyły ...

może i tak ale ja sprawdzać nie będę ;)

albo po prostu źle trafiłem, trudno stwierdzić

no albo jestem zbyt up....wym klientem........................????????

zresztą z całego budowania mógłbym polecić 3 no może 4 wykonawców, reszta no comments

ps. kratki odpływowe przy obecnej aurze przydają się? ;)

pozdr.

ps. kratki odpływowe przy obecnej aurze przydają się? ;)

SUPER !!! :) :) :)

Pamiętam, jak gadaliśmy o tym i faktycznie w garażu niby jest płasko, ale jak doszedłem płytkami do bramy to od około 2 m od bramy do środka garażu mam spadek w kierunku bramy garażowej. Więc samochód obkopuję ;) na wjeżdzie, potem do garażu i woda zlatuje :)

Muszę tylko jakąś szeroką ściągaczke do wody kupić i powiedzmy po godzinie od wprowadzenia zgranąć rewszte wody do kratki.

Co ważne nie cieknie gdzieś na boki albo w kierunku wejścia do garażu czyli da sie zapanować ;)

pozdrawiam, majki

Heejoooo,

Spać nie mogę, no. Tak strasznie wyje wiatr za oknem i dudni w pionach wentylacyjnych.

Milek, u mnie kolankowa ma 150 cm wysokości.

Pytacie o stolarza. Ostatnio robiłam parapety do sypialni. Będę robić też schody i ławeczkę przy kominku. Nawet nie pytałam tego pana czy robi drzwi, a przecież będę potrzebować. Prawdę mówiąc za drzwiami zamierzałam właśnie do Srocka pojechać. Ale spytam tego stolarza od parapetów. Jak coś ustalę, to zapodam.

AGP

niestety, dzwoń po swoich raczej

pytałam sąsiada-dekarza. Stwierdził, ze nie da rady, bo co on za to weźmie - 100-200 zł, pół dnia stracone a przy tych pogodach każdy dzień się liczy, bo dachy zakańczają...

Znowu forum się schrzaniło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AGP

niestety, dzwoń po swoich raczej

pytałam sąsiada-dekarza. Stwierdził, ze nie da rady, bo co on za to weźmie - 100-200 zł, pół dnia stracone a przy tych pogodach każdy dzień się liczy, bo dachy zakańczają...

Znowu forum się schrzaniło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dzięki za fatygę

Heejoooo,

Spać nie mogę, no. Tak strasznie wyje wiatr za oknem i dudni w pionach wentylacyjnych.

Milek, u mnie kolankowa ma 150 cm wysokości.

.

O, to wysoka - ja mam sporo niższą, bo 125, ale po dodaniu zabudowy z karton-gipsu pod skosem wyjdzie podobnie (kombinuję, co mi się w łazience zmieści) - mogę się uśmiechnąć o jakieś fotki z poddasza?

Słuchajcie mam kilka zagwozdek:

- co wybrać szmbo czy oczyszczalnie ekologiczną (nie mylić z biologiczną) - szmbo około 6 ty. oczyszczalnia ekologiczna około 7,5 tys.

- ile powinna mieć kotlownia w której będzie piec na ekogroszek

Wiem że pomożecie :)

Co takie drogie szambo ? ;)

Ja za swoje spod Radomia 10m3 płaciłem z przywozem 4,5 kPLN.

Nie wdaje się w dyskusię co lepsze. Czekamy na kanalizę i mamy glinę, więc z rozszączania ...g*wno ;)

Nie mam ekogroszku, kotłownia w której mam kocioł stałopalny i gazowy ma około 8m2

pozdrawiam, majki

My też braliśmy szambo z namiarów Majkiego (1 post w "polecanych" z linkiem). Nam 10 m, z dwoma komorami, transportem i koparką wyszło 4,6 tys.

Do Tommiberry

Jeśli chodzi o geologa (geotechnika) polecam p. Czesława Franiewicza (tel.503545989) - profesjonalista na poziomie za bardzo rozsądne pieniądze (rok temu - 500 zł).

Panią architekt tez mam bardzo rzetelną i niedrogą. Przygotowałam nam wszystko do złożenia dokumentów na pozwolenie. Mieszka w Pabianicach więc obsługuje raczej zachodnie tereny wokół Łodzi (ale kto wie?!). W razie co mogę wieczorem podać namiar na prv.

Majki, mam nadzieję, że jeszcze się przyda:

Studniarz pan Kabza tel: 603 283 500

Ogromnie dziękuję :)

Ale ... dałem radę sam, poradziłem sobie z pompą i zbiornikiem cisnieniowym :)

Ale jeszcze raz dzięki, namiary zawsze są istotne :)

pozdrawiam, majki