mpalys 16.07.2004 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Ja też mam Galeco, brązowe - kupione z upustem w PSB. Jak widać to chyba popularna, dobra i tania marka. A tak przy okazji: Co ile cm macie zamontowane haki trzymające rynny? co 50 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 16.07.2004 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Wygląda na to, że strasznie Was zaniedbałam za co bardzo przepraszam. U nas nareszcie dziś chyba !!!??? wyjdą ostatecznie robotnicy z domu. Nie mogę się doczekać. Robią nadal na zewnątrz - kostka jak u Ani i podbitka.Mam już dość - i mnie wiecznego optymistę dopadł dołek. Chociaż perspektywa kawki we własnym salonie - nie mogę sie doczekać.Buziaczki dla wszystkich. Gosia nie martw się na pewno kogoś do swego dachu znajdziesz.Anna 99 - super że tak wszystko ładnie idzie.Tdxls - wysłałam Ci wiadomość na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrIwona 16.07.2004 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Witam, szukamy projektanta ogrodów z Łodzi, dobrego, sprawdzonego, takiego, co to umie doradzić itd. Z góry dzięki, Iwona i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwol 16.07.2004 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Mpalys, dzięki za namiary! Ponawiam bardzo gorącą prośbę o stemple. Super pilnie potrzebne najpóźniej w poniedziałek Jak dotąd wszyscy sprzedający to albo Sieradz, Skierniewice lub Bełchatów . Może znacie kogoś z okolic Aleksandrowa, kto ma na zbyciu ok. 100 sztuk. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwol 16.07.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Gosia Łódź co do orynnowania to także przymierzam się do Galeco, choć czytałem na forum o rynnach metalowych (nie pamiętam firmy) w cenie podobnej do PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 18.07.2004 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 To ja! Właśnie wróciłem...Paryż piękny, ale podróż bardzo męcząca. Już jutro kontynuacja kafelków w górnej łazience, od środy oczyszczalnia...tak zresztą jak już pisałem. Aniu Czy jest aż tak źle z tym odbiorem? Na górze nie mam ściany zrobionej zgodnie z projektem, ale jak budowałem, to mówili, że rozkład ścian nienośnych to już mój interes. Jakoś czarno widzę ten mój odbiór...ajajaj. Może postaraj się mnie jakoś uspokoić... Pozdrawiam[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek 19.07.2004 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Witajcie budujący w Łodzi, Mam cichutką nadzieję dołączyć do Waszego grona. Na razie jest to moje wielkie życiowe marzenie. Chociaż - pierwszy malutki krok już tuż tuż. Kupuję działkę !!!! Trzymajcie za mnie kciuki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdaśP 19.07.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 TommcoDz.U.04.93.888 o zmianie ustawy - Prawo budowlane 14) w art. 36a: b) dodaje się ust. 5 i 6 w brzmieniu: "5. Nieistotne odstąpienie od zatwierdzonego projektu budowlanego lub innych warunków pozwolenia na budowę nie wymaga uzyskania decyzji o zmianie pozwolenia na budowę i jest dopuszczalne, o ile nie dotyczy: 1) zakresu objętego projektem zagospodarowania działki lub terenu, 2) charakterystycznych parametrów obiektu budowlanego: kubatury, powierzchni zabudowy, wysokości, długości, szerokości, liczby kondygnacji i elewacji, 3) geometrii dachu (kąt nachylenia, wysokość kalenicy i układ połaci dachowych), 4) niezbędnych elementów wyposażenia budowlano-instalacyjnego, zapewniających użytkowanie obiektu zgodnie z przeznaczeniem, 5) zapewnienia warunków niezbędnych do korzystania z tego obiektu przez osoby niepełnosprawne, 6) zmiany sposobu użytkowania obiektu budowlanego lub jego części, 7) ustaleń miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego lub decyzji o warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu oraz nie wymaga uzyskania opinii, uzgodnień, pozwoleń i innych dokumentów, wymaganych przepisami szczególnymi. 6. Projektant jest obowiązany zamieścić w projekcie budowlanym odpowiednie informacje (rysunek i opis) dotyczące odstąpienia, o którym mowa w ust. 5."; Wynika z tego, że zmiana ustawienia ścianek działowych nie jest istotnym odstąpieniem od warunków zabudowy, chyba że spowodowałoby to: zmniejszenie odległości i powierzchni wymaganych "Warunkami technicznymi" w pomieszczeniach sanitarnych i technicznych.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 19.07.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Witam wszystkich nowicjuszy. AdaśP Dzięki za przepisy. Pozostaje tylko sprawa ich interpretacji i dobrej woli (albo inaczej upierdliwści) urzędników. Aniu Dziś podjechałem na moment na Twoją budowę. Te lody, to rzeczywiście prawie białe są. Wyszło bardzo ładnie. Jak możesz to wyślij mi (jeśli masz) swój stacjonarny numer na priva, bo chciałbym chwilę pogadać apropos odbioru. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 19.07.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Hej Potrzebny mi jakiś zwykły malarz, co by mi ściany zagruntowałi pomalował. Nie potrzebuję artysty, bo większość pomieszczeń będzie poprostu białą emulsją malowana. Może znacie kogoś...? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 19.07.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 @gatek - witaj "na budowie". A pochwal się jeszcze gdzie tą działkę zakupujesz.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 19.07.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Witam Zamawiam taką ciepłą pogodę na 10 dni. Panowie będa mi robić dach i orynnowanie. Czyli dachówka bitumiczna - Tegola standard Europe Rosso-melanż Orynnowanie wybrałam ze względu na kolor-niezły wybór:) Garmat. No moze pan od przyłącza ee też coś rozpocznie w tym tygodniu. Nadal szukam do tarasu górnego, ale coś nie kwapią sie zbyt mocno. W tygodniu chcę zamówić okna. I tak małymi kroczkami raczkuję, jak niemowlak który uczy się chodzić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzes_m 19.07.2004 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Siedzę i myślę dachówka cementowa ( a jeśli już to Braas czy Euronit ? ) czy blachodachówka ?Poradźcie coś ,nie bez znaczenia są także ceny ,dach prosty dwuspaowy łacznie około 230 m2.Ile udało wam się "urwać" od wyceny początkowej ,np. w "Gro-dachu" lub "Zamek" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 19.07.2004 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 grzes_m Miałem podobny dylemat. Dach kolo 220m dwuspadowy z malym gankiem z przodu. Dom nieco w kształcie stodoły. Bałem się, że z blachą będzie wyglądał fatalnie. Dlatego wybraliśmy Braasa Frankfurter w kolorze tradycyjnym ceglanym. Efekt jest wg. mnie bardzo dobry. Na blachę bym się nie zamienił. Dom z dachówką wygląda jakoś tak bardziej szlachetnie. Dachówkę i resztę rzeczy kupowałm w Iwonie i urwałem 20% (specjalna promocja na Frankfurtera była). Jak wtedy porównywałem z Euronitem z Gro-dachu i innymi oferentami, to to wyszło najkorzystniej.Odnośnie dachówki w Iwonie rozmawiaj najlepiej z panem Karolem. On jest najbardziej rzeczowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 20.07.2004 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Witaj grupko budująca Gosiu, pogodę zamówiłam, będzie na 100%. Widzę, że tempo Waszych poczynań ostre i gratuluję postępów! Ciechanko-Dzikuski - to kiedy przeprowadzka? Leszku, czy coś nam się już może urodziło???????? Serdeczności dla wszystkich kończących i zaczynających Luśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 20.07.2004 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Cześć LuśkaJak tam po urlopie. U Mikołaja było na 100% świetnie. A jak w tym "Szałasie" czy jak mu tam...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pooh 20.07.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Luśka: Za pogodę dziękujemy. Moi "dachowcy" zaczęli wczoraj układać dachówkę na południowej połaci dachu (BTW: Dachówka cementowa IBF ceglasta podwójne S po 2 zł brutto za sztukę - tzn za dachówkę, nie za "S"). Dziś odebrałem telefon, że nie przyjdą, bo sie spiekli na słońcu Tommco: Dzięki za stolarza. Już dzwonię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 20.07.2004 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Poohu, znaczy, przesadziłam z tym słońcem? Tommco, u Mikołaja było faktycznie bardzo fajnie- kiitos! Za to piwo do kitu, zupełnie nie do picia. A w Szałasie Muflon, gdyby nie pogoda, byłoby extra. Miejsce superurokliwe, 100 ha pól, łąki i lasów, górki i pagórki spacerowe, a widoki jak na pocztówce. Poza tym boska cisza i spokój, a do Jeleniej 10 min. samochodem. No i raj dla koniarzy. Mój młodszy syn ganiał te biedne konie po 4 h dziennie i to niezależnie od pogody. Takich napalonych na jazdy jak on było więcej i 12 pięknych koni musiało galopować po tych górkach. Muszę przyznać, że są one przyzwyczajone do terenu, naprawdę chodzą jak marzenie i na niezadowolone nie wyglądały. Za to ja odrobiłam zaległości w spaniu i czytaniu i to z nawiązką! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 20.07.2004 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 MOI MILI bardzo proszę o namiary an solidnego Pana-ekipę od instalacji wodno-kanalizacyjnej i centralnego ogrzewania -razem wzięci. Teraz to mi na głowie wisi. Polećcie, podajcie namairy. A pogoda niech będzie jeszcze taka, prosem. A panowie na dachu niech się ubiorą - w bawełniane podkoszulki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek 20.07.2004 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Hurraa! Działka kupiona!!!Loklizacja: Stoki - okolice Janosika i Brzezińskiej. Czy macie jakieś opinie na temat tego rejonu? Dobrze się tam mieszka? No i co teraz? Działka nie ma żadnych mediów - wszystko jest w ulicy. Od czego radzicie zacząć? Prawdziwy ze mnie nowicjusz co? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts