Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Noo to jak sami skreślą to luzik :) bo paru pozycji nie jestem pewien mimo iz szukałem.

Noo to dobra wiadomość z tą uprzejma panią ;) bo też będę składał w Zgierzu

kowalc jak wygądała? albo w którym okienku byla?

Nie pamiętam w którym okienku, ale później wzywany już byłem do pokoju 212, p. Jasimek. Wszystkim życzę kontaktu z takim urzędnikiem ;-)

Z kilku niezależnych źródeł słyszałem, że od nowego roku zmieniają się zasady rozliczenia VATu. Kończy się wynegocjowany z UE okres przejściowy, w którym można było odliczyć różnicę pomiędzy 22 a 7% podatkiem na budownictwo mieszkaniowe. Od 2011 będzie można odliczać VAT 23 vs. 8% w budownictwie społecznym a to już całkiem inne zasady. Wiele wskazuje na to, że faktycznie został tydzień na zakupy ze zniżką.

Michał

Właśnie przerabiałem temat. Można raz w roku (oczywiście w granicach limitu). Teoretycznie możesz pierwszy wniosek złożyć 31 grugnia 2010 a kolejny już 1 stycznia 2011, tylko po co?

Pozdrawiam.

Witam ... a mnie się wydaje że jest jeszcze inaczej.............

30 czerwca .... to koniec roku podatkowego .... i jeżeli złożysz wniosek do 30 czerwca ........ to możesz złożyć drugi wniosek już 1 lipca i to jest bez sensu...

ale jak np. do grudnia uzbierasz konkretne kwoty na fakturach ... to już wygląda inaczej ....

ja także polecam samodzielnie rozliczenie............ każdy wymieniony materiał na fakturze to konkretne pieniążki .... pani księgowa może tego nie uwzględnić ....

jak rozmawiam ze znajomymi to praktycznie każdy musiał pojawić się w US na korektę ....

tak więc ja polecam samodzielne wykonanie ...a jak coś będzie nie tak ... to przy korekcie coś się wykreśli i tyle .... kary za to nie ma .....

my składaliśmy wniosek w Łodzi .... po dwóch tygodniach były pieniążki na koncie ....

Pozdrawiam

M

Witam o co najmniej 2 kg cięzsza...

poszukuję gazownika, który pyknie mi projekcik instalacji gaz w domu i powie co i jak. Najlepszy by był taki z gazowni chyba....A no i jeszcze wykonawcę tego projektu, gdyby byli w jednej osobie byłoby super :D

Kurde, nie wyświetlają mi się odnośniki do Waszych dzienników !

Witam o co najmniej 2 kg cięzsza...

poszukuję gazownika, który pyknie mi projekcik instalacji gaz w domu i powie co i jak. Najlepszy by był taki z gazowni chyba....A no i jeszcze wykonawcę tego projektu, gdyby byli w jednej osobie byłoby super :D

Kurde, nie wyświetlają mi się odnośniki do Waszych dzienników !

Podobno w gazowni maja listę uprawnionych. Może podeślą mailem?

Witam, jestem tu zupelnie nowa i nawet nie wiem jeszcze gdzie jest tablica ogloszen :-( i jak dolaczyc do was, ale mam jedno najwaznieksze dla mnie na tym etapie pytanie - potrzebujepoleconej firmy, ktora zbuduje dom pod klucz badz ekipy, ktora zbuduje do stanu surowego zamknietego. Bede baaardzo wdzieczna za kazda odpowiedz. Dziekuje :-)

Witam, jestem tu zupelnie nowa i nawet nie wiem jeszcze gdzie jest tablica ogloszen :-( i jak dolaczyc do was, ale mam jedno najwaznieksze dla mnie na tym etapie pytanie - potrzebujepoleconej firmy, ktora zbuduje dom pod klucz badz ekipy, ktora zbuduje do stanu surowego zamknietego. Bede baaardzo wdzieczna za kazda odpowiedz. Dziekuje :-)

hej, a gdzie budujesz?

No i jak Olga? bo taka informację sprzedał mi kolega i jesli klamal to juz ja jemu $%$#@%^^^$%&()&%$:mad:

oj nie bedzie miał lekko :)

:rolleyes:

Tam gdzie dzwoniłam, pani powiedziała, że ona oficjalnie listy nie ma...ale może mi polecić kilku gazowników, którzy z nimi "współpracują" :D

myślę, więc, ze kolega może czuć się bezpiecznie :)

Tam gdzie dzwoniłam, pani powiedziała, że ona oficjalnie listy nie ma...ale może mi polecić kilku gazowników, którzy z nimi "współpracują" :D

myślę, więc, ze kolega może czuć się bezpiecznie :)

też myślę, że właśnie to miał na myśli :D

My kiedyś też szukalismy tylko nie pamietam czy gazownika czy od wody i tez "oficjalnie listy nie ma" ale jak podjechalismy do biura to miala sliczna tabelke z kontaktami, od razu dostalismy kopie :)

Tablica ogłoszeń :

http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=2666

My tu wszyscy robimy systemami gospodarczymi więc chyba nie znamy firmy "pod klucz", no przynajmniej mówię za siebie ;)

Znam jedną firmę "NetBet Construction" ale z tego co wiem ma sporo zleceń na najbliższe pare lat ;)

pozdrawiam, majki