EZS 07.01.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 No no, bez żartów, bo jak kogoś na toksykologii spotkam, to jeszcze dołożę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 07.01.2011 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 No tak trzeba zacząć siły zbierać a nie sie truć bo jeszcze 3 miechy i znów na "wbieg" się wyjdzie Net pewnie już nie możesz sie doczekać żeby popracować na świeżym powietrzu normalnie brak tego noszenia pustaków, betonowania itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 08.01.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Haj wszystkim. Się przywitam chciałem, bo to mój pierszwy post na tym forumie. Do tej pory przeglądałem, przeglądałem, przeglądałem i uczyłem się, uczyłem się, uczyłem Jak duża większość z Was podjęliśmy dość ambitne zadanie - budowa "systemem gospodarczym" a sam obiekt niedalego kolegi majkiego - też Ksawerów. W chwili obecnej stan surowy i przygotowujemy się do ataku na kolejny sezon budowlany. Pozdrawiam, seban. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 08.01.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Net pewnie już nie możesz sie doczekać żeby popracować na świeżym powietrzu normalnie brak tego noszenia pustaków, betonowania itp no... juz nóżkami tupię...nie mogę sie doczekać... już za chwileczkę.. juz za momencik ..nebecik zacznie kominek kręcić... ehh... nie zamknąłem w tym roku sezonu...wieczna orka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki2 08.01.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Mam to samo więc w domu będę miała w kuchni panele Można czyścić pasta z sody z odrobiną wody lub proszkiem do pieczenia ciast. Generalnie przerąbane i już nigdy więcej beżowej fugi w kuchni - 3 dni i podłoga i tak wygląda jakby się jej nie myło!!! Witam Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! My używamy do czyszczenia fug: starej szczoteczki do zębów i OCTU. Efekt błyskawiczny...... Ale sposobów utrwalenia efektu czystości, nie znam.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 09.01.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Haj wszystkim. Się przywitam chciałem, bo to mój pierszwy post na tym forumie. Do tej pory przeglądałem, przeglądałem, przeglądałem i uczyłem się, uczyłem się, uczyłem (...) Witamy, witamy mury postawione, przykryte dachem... - długo w tych ślubach milczenia wytrzymałeś. Pora pogadać o tym, co się tak intensywnie uczyłeś Skoro w okolicach Majkiego się budujesz, to i do mnie masz na rzut beretem. ...a tak w ogóle to pamięta mnie tu jeszcze ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 09.01.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 (...) Pora pogadać o tym, co się tak intensywnie uczyłeś Skoro w okolicach Majkiego się budujesz, to i do mnie masz na rzut beretem. Ano czytałem "sprawozdania z budowy" innych budujących i uczyłem się jak z tym wszystkim podejść do naszego domku. Coraz bardziej utwierdzam się jednak w przekonaniu, że za nami dopiero ta "łatwiejsza" część budowy. W tym sezonie to się dopiero zacznie prawdziwa walka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.01.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Haj wszystkim. Się przywitam chciałem, bo to mój pierszwy post na tym forumie. Do tej pory przeglądałem, przeglądałem, przeglądałem i uczyłem się, uczyłem się, uczyłem Jak duża większość z Was podjęliśmy dość ambitne zadanie - budowa "systemem gospodarczym" a sam obiekt niedalego kolegi majkiego - też Ksawerów. W chwili obecnej stan surowy i przygotowujemy się do ataku na kolejny sezon budowlany. Pozdrawiam, seban. Łał ! Ale fajnie Coraz więcej nas tu z grupy w "naszej" wiosce A gdzie konkretnie budowa, jak nie chcesz publicznie to w razie czego daj znać na PW pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.01.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Witamy, witamy mury postawione, przykryte dachem... - długo w tych ślubach milczenia wytrzymałeś. Pora pogadać o tym, co się tak intensywnie uczyłeś Skoro w okolicach Majkiego się budujesz, to i do mnie masz na rzut beretem. ...a tak w ogóle to pamięta mnie tu jeszcze ktoś? No chłopieeeeeee ........ Kopę lat .......... Co tam u Ciebie ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 09.01.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 ello wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.01.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 ello Tobie pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.01.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Yeti, Mysza, łoł, Dawno się nie odzywaliście... Yeti, kiedy się wprowadzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 09.01.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Heeejjoo,ostrzegam wszystkich przed fahofcem o inicjałach TK. Jak tylko na takiego traficie, dzwońcie (którzy macie telefon), piszcie na PW. Haj .seban. , do mnie też bliziutko masz. Czy ktoś z was zna lub użytkuje gres Concept z Nowej Gali?U nas wykończeniówka powoli do przodu. Jeden z fachowców zwrócił mi uwagę, że mam nieprawidłowo zamontowaną ościeżnicę do drzwi wejściowych. Są otwierane do wewnątrz, a montaż w otworze równo ze ścianą, tzn nie tak jak okna pośrodku grubości ściany, ale zupełnie z jej wewnętrznego brzegu. Pamiętam, że pytałam monterów dlaczego tak. Powiedzieli, że "te drzwi montuje się tak" i... więcej nie dyskutowałam. Teraz jednak widzę, że chyba jednak jest źle. A już na pewno będzie źle wyglądać: ściana 38cm. Macie może jakieś zdanie na ten temat? Jakieś wytyczne może są jak drzwi zewnętrzne montować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.01.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Też mam drzwi zew. otwierane do środka i są montowane tak jak okna czyli max. na zewnątrz patrząc od środka domu ( tak jak okna ). Nawet nie pytałem dlaczego tak, po prostu zamontowali i już. Ale jakoś nie mam zastrzeżeń do wizualnej strony montażu. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 09.01.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 No witam wszystkich niedaleko mieszkających/budujących. Eeeeehhh.. Niech no już przychodzi upragniona wiosna, co by zacząć dalej działać Mam jedynie nadzieję, że się odpowiednio przygotujemy - na chwilę obecną uważnie przeglądamy "tablicę" co by najlepszych fachowców powybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 09.01.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 No właśnie. Ja mam max. do wewnątrz. Jak zdejmę drzwi tymczasowe (są max. na zewnątrz), a zamontują mi drzwi docelowe w przygotowanej już w ścianie ościeżnicy," to dopiero pani zobaczy, jaka ta wnęka (grubości ściany) będzie paskudna" - dźwięczą mi słowa fachowca, który zwrócił mi na to uwagę.Majki, gdyby moje drzwi były montowane tak jak okna (w ok. 1/3 grubości ściany, bliżej strony zewnętrznej), też bym nie miała zastrzeżeń. Ale moje drzwi nie są od p. Mielczarka. Montaż wykonuje autoryzowana brygada producenta, tj. Dierre. Mam zamiar do nich zadzwonić i spodziewam się otrzymać wyczerpujące uzasadnienie takiego sposobu montażu.Może ktoś jeszcze o sposobie montażu (umiejscowienie w ścianie) swoich drzwi coś by zechciał zapodać. Może jakieś instrukcje poparte jakimiś normami ktoś zna?Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 10.01.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 U nas drzwi są zamontowane mniej więcej (ściana 48 cm) 12-15 cm od zewnętrznej krawędzi muru, otwierane na zewnątrz. Wygląda dobrze, otwierają się dobrze, czego więcej chcieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 10.01.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 No właśnie. Ja mam max. do wewnątrz. Jak zdejmę drzwi tymczasowe (są max. na zewnątrz), a zamontują mi drzwi docelowe w przygotowanej już w ścianie ościeżnicy," to dopiero pani zobaczy, jaka ta wnęka (grubości ściany) będzie paskudna" - dźwięczą mi słowa fachowca, który zwrócił mi na to uwagę. Majki, gdyby moje drzwi były montowane tak jak okna (w ok. 1/3 grubości ściany, bliżej strony zewnętrznej), też bym nie miała zastrzeżeń. Ale moje drzwi nie są od p. Mielczarka. Montaż wykonuje autoryzowana brygada producenta, tj. Dierre. Mam zamiar do nich zadzwonić i spodziewam się otrzymać wyczerpujące uzasadnienie takiego sposobu montażu. Może ktoś jeszcze o sposobie montażu (umiejscowienie w ścianie) swoich drzwi coś by zechciał zapodać. Może jakieś instrukcje poparte jakimiś normami ktoś zna? Pozdrowienia Moje drzwi też otwierają się do wew, ale mają być montowane tak jak u Majkiego, tzn. będą zlicowane z zewnętrzną krawędzią ściany. Jeśli chodzi o "paskudną wnękę" to jest to rzecz gustu, ja będę taką miała od wew Mnie bardziej chodziło o mostek termiczny. No bo jak ocieplisz tak powstałą wnękę? Zmieścisz tam 1 max 2 cm styro. Ciepło będzie sobie uciekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 10.01.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 ehh... nie zamknąłem w tym roku sezonu...wieczna orka.. Skandal! Jak to ?!!! Czyli, że nie będzie hucznego otwarcia sezonu??? Ale tak nie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 10.01.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 kurka dalczego raz w waszych sygnaturkach widzę np. dziennik a innym razem nie, a jak już widzę i wchodzę to jakiś błąd. coś do doopy to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts