Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

a teraz mnie oświećcie czy ma być np. z kozłowic mega max czy unimax b różnica w cenie jest napewno.

mega MAX z kozłowic jest gitesowy....nie wiem jak teraz, ale rok temu był:

super równy

super twardy

super ... iniemamocni :-)

pozdro

NETbet'megamax25

Markoos, ajlepiej spytać w hurtowniach ;-)

Kochani ogłaszam termin imprezki forumowej u mnie "na chacie" - pewnie impry u Netbeta nie przebiję... generalnie siła w WAS!

Proponuję termin 26 lutego. Co Wy na to?

zapiszę w kalendarz :)

a teraz mnie oświećcie czy ma być np. z kozłowic mega max czy unimax b różnica w cenie jest napewno.

A popatrz sobie na rysunki w cerpolu. Różną się przede wszystkim wysokością pustaka i grubością ściany. Tylko pamiętaj, że wymiar wyznaczają poziome dziury, które mają być równolegle do ściany. Można oczywiście murować pustaki w inne strony, ale podstawowo jest tak, ze dziury wzdłuż ściany idą.

Ja murowalam z megamaxa 250/238 czyli ścianę mam grubą na 375 mm. Jakoś nie miałam serca do wynalazków 250 ;). Brałam od Walenciaka..

A ja szukam kogoś ( stolarz ) do zrobienia zabudowy garderoby. Jakby ktoś kogoś znał/mógł polecić, to będę dżwięczny ;)

pozdrawiam, majki

F*ck, nie ma sygnatur !!! :mad::bash:

Cześć Majki, podam Ci namiary na stolarza, kótry robił mi szafe w obecnym mieszkaniu - czyli po kosztach.

Generalnie wyszlo nawet niezle, ale trzeba z nim na poczatku ustalic, ze ma byc rowno bo jak nie to bedzie poprawial :) aha- no i niestety nie sprzata po sobie :(

Jacek, tel 607 932 422

Był zdecydowanie najtanszy wiec jak nie chcesz czegos bardzo skomplikowanego to chyba nie powinno byc problemów.

Markoos, ajlepiej spytać w hurtowniach ;-)

Kochani ogłaszam termin imprezki forumowej u mnie "na chacie" - pewnie impry u Netbeta nie przebiję... generalnie siła w WAS!

Proponuję termin 26 lutego. Co Wy na to?

a nie, nie wpadamy :( akurat 26 mamy wesele przyjacioł i to w 'stolycy' :( a moze dałoby rade tak tydzien pozniej lub tydzien wczesniej :rolleyes:

witam wszystkich

po wielu namysłach postanowiłam dołączyć do Was...

przygoda budowy domu dopiero przede mną i moją rodzinką, choć parę spraw mamy już za sobą...tzn jestemy szczęśliwymi posiadami działeczki -w środku pola (oj będzie błotko...), no i mamy najważniejsze PNB...teraz to nic jak tylko budować...

pozdrawiam

witam wszystkich

po wielu namysłach postanowiłam dołączyć do Was...

przygoda budowy domu dopiero przede mną i moją rodzinką, choć parę spraw mamy już za sobą...tzn jestemy szczęśliwymi posiadami działeczki -w środku pola (oj będzie błotko...), no i mamy najważniejsze PNB...teraz to nic jak tylko budować...

pozdrawiam

witaj

rozumiem, że zasłużyliśmy :lol2:

ja chće tez maxa i zastanawiam sie nad plecewicami kozłowicami oraz owczarami, chociaż o tych ostatnich słyszałem niepochlebne opinie. w nowosolnej jest jakiś skład budowlany, ja narazie z walenciakiem koresponduje.

a powiedz mi milek skąd masz murarza (bo to jakieś foszaste osobniki są i ciężko z nimi).

Ja nie chcę maxa, chcę Termoton - wymiarowo zbliżony do Porothermu. Maxa musiałabym mieć w poprzek murowanego, żeby uzyskać 25 grubość i tym samym ściana ma więcej spoiny - gorsze parametry cieplne. A cenowo na m2 muru wcale nie wychodzi tak atrakcyjnie.

O - doczytałam o imprezce - ja bardzo chętnie, muszę tylko ślubnego namówić, bo to jednak kawałek

chyba, że ktoś by nas zgarnął po drodze...

oo :) a gdzie na wieckowskiego? :)

oj nie pamiętam nr - wrzuć sobie w googlach janusz siemasz i będzie to pierwszy link.

Gość jest naprawdę spoko, robił u mnie kuchnie oraz u bardzo wielu moich dobrych znojomych kuchnie, łazienki, drzwi, szafy typu komandor i wszyscycy są zadowoleni. tak na marginesie gość jest mgr inż. a solarstwo to jego hobby. polecam - myślę że cenowo jest ok, można wejść do niego na stolarnie i zobaczyć jak robi mebelki (bardzo otwarty człek)