olgusieniunieczka 12.01.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Markoos, ajlepiej spytać w hurtowniach Kochani ogłaszam termin imprezki forumowej u mnie "na chacie" - pewnie impry u Netbeta nie przebiję... generalnie siła w WAS! Proponuję termin 26 lutego. Co Wy na to? już wsmarowałam w kalendarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 12.01.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 witam wszystkich po wielu namysłach postanowiłam dołączyć do Was... przygoda budowy domu dopiero przede mną i moją rodzinką, choć parę spraw mamy już za sobą...tzn jestemy szczęśliwymi posiadami działeczki -w środku pola (oj będzie błotko...), no i mamy najważniejsze PNB...teraz to nic jak tylko budować... pozdrawiam witam nowego członka ja też kupowałam działkę w środku pola, teraz się robi już środek malutkiego osiedla ale błotko było, że ho ho. Warto zainwestować już na początku w jako takie utwardzenie drogi- piszę z doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_gatonek 12.01.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 witaj rozumiem, że zasłużyliśmy [/quote to ja jako laik czuje się zaszczycona możliwością korzystania z waszej wiedzy na temat budowy domów pozdrawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 12.01.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Jaremy, Ty myślisz o zwykłym maxie, czy tym megamaxie? Jaką masz cenę za tego drugiego? Zanotuję sobie tego stolarza - na pewno się przyda:yes: za megamaxa 4,95 cena obowiązuje do 21.01.2001 z tym że to jest cena wyjściowa (czytaj do negocjacji) - skład u walenciaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 12.01.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Mam do Was takie konkretne pytanie, mianowicie dziś miał odbyć się montaż okienek do piwnicy w naszym domu, a że wynikło parę problemów z wymiarowaniem, okna odebrałem i mam się umówić na montaż jak już wszystko będzie gotowe. Mniejsza o to. Zacząłem sobie te okienka oglądać i dopatrzyłem się na naklejkach iż szyby nie są w standardzie U=0,5 jak zamawiałem a U=0,7, oczywiście pojadę zrobić awanturę do wspaniałego PETECKIEGO, tylko chcę się upewnić czy szyby rzeczywiście są 0.7 a nie 0.5 jak zamówiłem. Na szybach Pilkingtona są specyfikację ale nie bardzo da się znaleźć konkretne materiały na stronie producenta. Ktoś z Was zna się na tych oznaczeniach? Bo chciałbym jak najszybciej pojechać do firmy i opier..... kogo trzeba, oczywiście zażyczę sobie rabat, nie dość że okna, jak zwykle opóźnione o tydzień, nie ta specyfikacja to mimo iż zapłaciłem zaliczkę w chwili podpisania umowy to kazali mi dopłacić ten 1% VAT u, bo resztę płaciłem w nowym roku. Palić te 6 zł ale kwestia formalna. Niech ich ch.... strzeli. Pozdro i dzięki z góry za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 12.01.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 A wziąłeś może wersję 3-szybową? Okna są r, r/u czy tylko fixy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 12.01.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Są trzy szyby, jedno jest fix dwa r/u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 12.01.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Specjalistą nie jestem, ale z własnego doświadczenia przy wybieraniu dostawcy do naszego domu (notabene wybór padł na Schuco): Pakiet 3-szybowy zamówiliśmy przy dużych przeszkleniach, żeby ograniczyć 'ucieczkę' cennego ciepła. Po przedstawieniu zestawienia okazało się, że pakiet 3-szybowy ma inny współczynnik przenikania przy fixach (0,7) i inny przy oknach r/r-u (0,5). Wpływ na to ma podobno grubość ramy fixa - jest cieńszy niż okno r/r-u. Ale producent od razu nas o tym poinformował i zaproponował rozwiązanie alternatywne - fix w grubszej ramie, 'udającej' okno zwykłe. Mamy teraz współczynnik 0,5 również przy stałych przeszkleniach. Poza zyskiem energetycznym jest dodatkowa korzyść wizualna - przeszklenia stałe nie odbiegają wizualnie szerokością/grubością od skrzydeł ruchomych. Nie wiem, czy akurat tak jest w Twoim przypadku, ale jakoś tak skojarzyłem z naszym zamówieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 12.01.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Właśnie, przynajmniej sprzedawca poinformował was o tym, a w moim wypadku nikt nic nie mówił a ty, bardzie nie odliczył od końcowej ceny tylko policzył jak za lepszy współczynnik a dał gorszy, banda złodziei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 12.01.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Ale może w załączniku do umowy (kosztorys zamawianych okien) masz wyszczególnione każde okno z odpowiednim współczynnikiem k?Może by na tym wtedy oprzeć podstawę reklamacji usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 12.01.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Każde okno wyszczególnione z szybami o profilu U=0.5 szkło 18/4/18/4/18/4 Pewnie dziady wezmą okno, nakleją nową naklejkę i na tym się skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 12.01.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Każde okno wyszczególnione z szybami o profilu U=0.5 szkło 18/4/18/4/18/4 No to niech Ci takowe dostarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 12.01.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Dobrzy ludzie, gdzie zamawialiście parapety wew. Interesują mnie drewniane i jakieś białe, konglomerat czy cuś może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 12.01.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Ja mam z płyty wiórowej z powłoką lakierowaną białe błyszczące kupowane w MIKOMAX`ie docinają na miejscu ale nie są ładnie wykańczane po bokach, to już problem kupującego Dla mnie niestety głębokości standardowe są za płytkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 12.01.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Markoos Kochani ogłaszam termin imprezki forumowej u mnie "na chacie" - pewnie impry u Netbeta nie przebiję... generalnie siła w WAS! Proponuję termin 26 lutego. Co Wy na to? ja tam sie PISZĘ!!!! obiema czterema łapami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 12.01.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Kochani ogłaszam termin imprezki forumowej u mnie "na chacie" - pewnie impry u Netbeta nie przebiję... generalnie siła w WAS! Proponuję termin 26 lutego. Co Wy na to? Jeśli oczywiśnie nic nie wypadnie, będę przyjemnością pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 13.01.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Jeśli oczywiśnie nic nie wypadnie, będę przyjemnością pozdrawiam, majki To może i ja bym do sąsiadów podjechał, szczególnie jeśli Majki będzie przyjemnością tej imprezy... (zresztą pewnie nie jedyną) :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 13.01.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 No chłopieeeeeee ........ Kopę lat .......... Co tam u Ciebie ? pozdrawiam, majki Yeti, Mysza, łoł, Dawno się nie odzywaliście... Yeti, kiedy się wprowadzasz? ...u mnie ciągle w biegu i po drodze parę przygód losowych, które skutecznie budowę wstrzymały, ale drobnymi kroczkami do przodu;) Termin przeprowadzki zostanie ustalony po rozwinięciu dywanów:D Długo tu nie zaglądałem i nie wiem czy dobrze mi się zdaje, że przez ten czas Grupa Łódzka zamieniła się w Grupę Domokrążców(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 13.01.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 To może i ja bym do sąsiadów podjechał, szczególnie jeśli Majki będzie przyjemnością tej imprezy... (zresztą pewnie nie jedyną) :lol2: Yeti - zaproszenia są dla całej Grupy Łódzkiej zwłaszcza przy takiej propozycji Majkiego Bliżej terminu podam listę do wpisania się. Warunki będą polowe ale ucywilizowane (już chyba będziemy mieszkać). Netbet - w Twych 4 ręcach jest skrzyknięcie linii rąbieńskich podglądaczy forum. Pozdrawiam Was serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 13.01.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Długo tu nie zaglądałem i nie wiem czy dobrze mi się zdaje, że przez ten czas Grupa Łódzka zamieniła się w Grupę Domokrążców(?) Oj Yeti nawet nie wiesz kiedy na Ciebie padnie - nim się obejrzysz impra będzie u Ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts