Gosia Łódź 20.07.2004 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Hurraa! Działka kupiona!!! Loklizacja: Stoki - okolice Janosika i Brzezińskiej. Czy macie jakieś opinie na temat tego rejonu? Dobrze się tam mieszka? No i co teraz? Działka nie ma żadnych mediów - wszystko jest w ulicy. Od czego radzicie zacząć? Prawdziwy ze mnie nowicjusz co? Pozdrawiam. zacznij od: 1. warunki zabudowy-urzad miasta (plan zagospodarowania przestrzennego) oraz geodeta-mapka do celów lokalizacyjnych 2. wizyta w wodociągach, Zakładzie Energetycznym, gazowni, 3. Wybór projektu 4. architekt-zagospodarowanie pzrestrzenne 5. i wybory wybory 6. uzyskanie pozwolenia na budowe 7. ekipy iiiiiii dużo samozaparcia A JA nadal szukam do instalcji wodno-kanalizacyjnej i co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 20.07.2004 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 @gatek napisał: Hurraa! Działka kupiona!!! Loklizacja: Stoki - okolice Janosika i Brzezińskiej. Czy macie jakieś opinie na temat tego rejonu? Dobrze się tam mieszka? No to witaj sąsiedzie Do Ciechanki i do mnie masz na rzut beretem. A i do M1 niedaleko. Czy Twoja działka jest daleko od Brzezińskiej? Tam jest dość duży ruch, w końcu trasa wylotowa na W-wę i nie tylko. ale okolica OK, komunikacja miejska b. dobra i w 10 minut jesteś w centrum. Powodzenia!!!!!! Gosia - czy ja Ci już nie podawałam namiaru na mojego hydraulika? On u mnie robił wszystko w tym temacie i mogę go naprawdę polecić. Odezwij się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 21.07.2004 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Melduję posłusznie, że stan osobowy naszej rodziny pozostał do dziś bez zmian, ale jutro zawożę moją małżonkę do szpitala, bo niestety na podstawie USG nasza pociecha ustawiała się całkowicie na opak. No cóż zobaczymy .... Będzie dobrze, bo w końcu musi być dobrze. Pozdrawiam Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 21.07.2004 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Witam wszystkichtdxls Oj wiele u Ciebie będzie się działo.Kolejne niezpomniane cudowne chwile w życiu.Ja już odwykłem dawno od pieluszek, ale bardzo miło wspominam ten okres.Pozdrowienia dla małżonki.Trzymam kciuki Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek 21.07.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 LuśkaDziałka jest na szczęście dość daleko od Brzezińskiej więc hałas nam raczej nie grozi. Ale za to jest całkowicie zarośnięta przez 1,5 metrowej wysokości pokrzywy, trawy, mimozę i co tam jeszcze. Do tego drzewka "dziczki" - myślę, że od jakichś 5 lat nikt tam wogóle nie bywał. Tak więc przede mną ciężka praca grzebania w ziemi. Ale co tam, na razie zapału nie brakuje. Gosia Łódź Trochę mnie przeraża liczba spraw do załatwienia. Najchętniej zajęłabym sie samym projektem. Planu zagospodarowania oczywiście nie ma, ale na szczęście wokól stoją inne domy więc mam nadzieję, że nie bedzie problemów z pozwoleniem na budowę. tdxls Trzymam kciuki za Was oboje. Na pewno będzie dobrze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 21.07.2004 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 @gatek - sorki za zmianę płci Zresztą nie płeć ważna, liczą się uczucia! Leszku - trzymam wszystkie 4 kciuki!!!! Gosia coś mi napisała o jakimś zimnym piwie.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek 21.07.2004 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Wcale się nie gniewam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 21.07.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Czy ktoś tu mówił o zimnym piwie??? T. PS. Ten mój 700 post jakiś taki moło merytoryczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 21.07.2004 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Tomek 700-tny post!! Trzeba to jakoś uczcić. Ktoś chciał piwa, proszę bardzo http://www.gify.3d.pl/images/zywnosc/napoje/beerglass_dripping_md_wht.gifhttp://www.gify.3d.pl/images/zywnosc/napoje/beerglass_dripping_md_wht.gifhttp://www.gify.3d.pl/images/zywnosc/napoje/beerglass_dripping_md_wht.gifhttp://www.gify.3d.pl/images/zywnosc/napoje/beerglass_dripping_md_wht.gifhttp://www.gify.3d.pl/images/zywnosc/napoje/beerglass_dripping_md_wht.gifhttp://www.gify.3d.pl/images/zywnosc/napoje/beerglass_dripping_md_wht.gifhttp://www.gify.3d.pl/images/zywnosc/napoje/beerglass_dripping_md_wht.gifhttp://www.gify.3d.pl/images/zywnosc/napoje/beerglass_dripping_md_wht.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 21.07.2004 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Czy ktoś ma zimne piwo? Potrzebne na już bo rozpuszczam się. Okazuje się, że ja nie zauważyłam swojego 700 postu, bo ostatnio mam mało czasu na net. Uwaga, od dzisiaj jestem prawną (na stałe zameldowaną) mieszkanką Aleksandrowa Łódzkiego. A domek już całkiem przypomina domostwo. I bardzo mi sie podoba!!! @gatek Trzymaj sie i nie daj się, ja tez bywałam załamana. Powoli i Ty będziesz miała swój wymarzony domek. Leszku Życzę wszystkiego co dobre i ono na pewno przyjdzie. Pozdrowienia dla Was obojga!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 21.07.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Czy ktoś ma zimne piwo? Potrzebne na już bo rozpuszczam się. Okazuje się, że ja nie zauważyłam swojego 700 postu, bo ostatnio mam mało czasu na net. Uwaga, od dzisiaj jestem prawną (na stałe zameldowaną) mieszkanką Aleksandrowa Łódzkiego. A domek już całkiem przypomina domostwo. I bardzo mi sie podoba!!! @gatek Trzymaj sie i nie daj się, ja tez bywałam załamana. Powoli i Ty będziesz miała swój wymarzony domek. Leszku Życzę wszystkiego co dobre i ono na pewno przyjdzie. Pozdrowienia dla Was obojga!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 21.07.2004 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Leszku Szczęśliwego rozwiązania. Aniu Gratulacje! Teraz tylko, żeby udało Ci się jakoś bez większych kłopotów odebrać dom. Po części to trochę życzenia dla samego siebie, bo jak Tobie nie będzie strasznie trudno, to i mnie jakoś się powiedzie. @gatek No to teraz dopiero się zacznie. Witamy w szalonym klubie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrIwona 21.07.2004 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Witam ponownie, bo nie było odzewu.szukamy projektanta ogrodów z Łodzi, dobrego, sprawdzonego, takiego, co to umie doradzić itd. A poza tym - wiecie może, gdzie w Łodzi można zrobić badania gleby? Z góry dzięki, Iwona i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 21.07.2004 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Iwonko, niestety nie znam:) Moi mili bardzo Was proszę o poradę fachową W projekcie mam szambo "plastikowe" -ale to pioruństwo kosztuje hmm 7000zł. ( No i stwierdziliśmy z mężem, ze w końcu to jest do "hihihi... kupy" więc nie musi być ze złota. Chciałabym kupić betonowe -po prostu tańsze. Czy wiecie czy mogę sobie poprostu kupić zamontować i już? Czy musze ewentualnie gdzieś dokonac zmiany w projekcie? np. dziennik budowy? Czy moze to wymaga kochanej papierologii?????? Poratujcie oszczedzam conajmniej 3500-4000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pooh 22.07.2004 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Gosiu Łódź: Ja też mam szambo plastikowe 7m3, ale zapłaciłem za nie 3700, co do zmiany na betonowe, to trzeba wziąć pod uwagę późniejszy odbiór, żeby sie jakiś palant z urzędu nie doczepił, że niezgodne z projektem. Szkoda było by mieć prze...rane. A tak pozostając w "klimacie" to ogólnie te odbiory teraz to śmierdząca sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 22.07.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Witam ponownie, bo nie było odzewu. szukamy projektanta ogrodów z Łodzi, dobrego, sprawdzonego, takiego, co to umie doradzić itd. A poza tym - wiecie może, gdzie w Łodzi można zrobić badania gleby? Z góry dzięki, Iwona i Piotr Cześć, Pan inż. Skał Lucjan GSM 0 602 510 581 ( pracownik firmy Lustan w Rąbieniu) Z tego co mi wiadomo to zajmuje się montażem systemów nawadniających do ogrodów ale myślę, że przez niego traficie do projektantów-florystów na terenie Łodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 22.07.2004 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Gosia, zadzwoń do Wydz. Architektury i po prostu zapytaj o to szambo. Wydaje mi się, że jeśli nie zmieniasz pojemności, a tylko materiał z którego jest wykonane, to dodatkowa papierologia to chyba byłaby już przesada. Chociaż znając naszą rzeczywistość...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 22.07.2004 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Melduje posłusznie, że oczyszczalnia została zamontowana. Działka wygląda trochę księżycowo. Rozkopana strasznie, roboty dużo...ale już za niedługo jak będzie kibelek, to....będzie szał. Cały czas trwa kafelkowanie górnej łazienki. Już coraz więcej widać. Mam nadzieję, że będzie wyglądała super. Cały czas apel o namiary na jakiegoś solidnego, normalnego i niedrogiego malarza. Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek 22.07.2004 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Czy możecie polecić porządnego architekta, który podejmie się wykonania projektu domu dwurodzinnego? (tak, tak - podjęliśmy dcyzję o zamieszkaniu z teściami). Z projektów gotowych to chyba nie mam szans coś wybrać, jest ich po prostu zbyt mało Niestety nie mam jeszcze żadnych doświadczeń z fachowcami więc nie mogę polecić ani projektanta ogrodu ani malarzy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 23.07.2004 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 @gatek Gosia ma fajnego architekta (popatrz na jej projekt z kółkowatym oknem). Ma otwarta głowę (architekt nie projekt ), na pewno wymysliłby coś fajnego. Na pewno z teściami???????????] Tommco Fajnie mieć oczyszczalnię, szkoda, że u mnie glina. A ja melduję, że układanie kostki brukowej zakończone, trwa plantowanie ziemi pod przyszły ogród. jeszcze tylko grys przed wjazdem i mozna rządkiem parkować samochody. Czekam na stolarza do wykonania drewutni (projekt Ładny dom z kwietnia), kotwy juz zabetonowane. W domu kolorowe ściany, trwa układanie ostatniej teracoty w hollu i fugowanie łazienek. W poniedziałek na poddaszu rozwijamy wykładzine. Od 2 sierpnia idzie parkiet. Jedna ekipa do wykończenia jest świetną sprawą (mogę śmiało polecić, zresztą to firma polecona przez Grega) .Potem biały montaz, schody i ... przeprowadzka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts