Kajka.Z 18.01.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 hej potrzebuje Waszej pomocy- ile kosztuje Waszym zdaniem (lub z Waszego doświadczenia) m2 tynku c-w w porównaniu z m2 tynku gipsowego Ja właśnie dostałam oferte na tynk gips (materiał + robocizna) 25zł/m2 i gładź 18zł/m2- również z robocizną. Wiem, że są różne opinie dot. gipsów i gładzi, warto- nie warto, ale akurat teraz pytam o ceny. Dużo?? Mało?? plis... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 18.01.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 no... sa jeszcze Owczary... cena 4 tyle loco Niesięcin / koło Kanzas.... pierwszy gatunek!! na palecie "stłuczki" nie przekraczają 50% ... jest jeszcze turcja.. tam pustak P+W kosztuje koło 2 zyli.... *milek* - a dlaczego pustak ceramiczny? ( u nas to było oczywiste - był najtańszy ..no i "górnej" półki ) ceramika, bo to taki tani "złoty środek" między silką i bk, jesli chodzi o względy izolacyjne, wytrzymałościowe i akustyczne. Na allegro cena niższa, ale czy będą owczary - jeszcze nie wiem - będę sprawdzać też inne opcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 18.01.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 hej potrzebuje Waszej pomocy- ile kosztuje Waszym zdaniem (lub z Waszego doświadczenia) m2 tynku c-w w porównaniu z m2 tynku gipsowego Ja właśnie dostałam oferte na tynk gips (materiał + robocizna) 25zł/m2 i gładź 18zł/m2- również z robocizną. Wiem, że są różne opinie dot. gipsów i gładzi, warto- nie warto, ale akurat teraz pytam o ceny. Dużo?? Mało?? plis... Zapytaj Olgę - ona ma gipsowe i są zaje....fajne - serio serio - dotykałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 18.01.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Ej - ja jestem właśnie z Łodzi czemu uważasz że jest w nim zmarnowana przestrzeń?- o którą przestrzeń Ci chodzi? Nie wiem jeszcze czy mi pasuje - jak wybuduje to się zobaczy Kasa - rzecz względna dla jednego tyle to dużo dla innego to malusio Jaki Ty budujesz dom - który nie ma zmarnowanej powierzchni i przerostu formy nad treścią? Mnie wielkie powierzchnie nie przeszkadzają ale te wykorzystane. Wielki hol może i jest ładny, ale kompletnie nie funkcjonalny (ten moich rodziców ma 26 m !). Łazieneczka maleńka. Masz pokój na dole-jego przeznaczeniem jest być tylko gabinetem, czy moze gościnnym albo dla rodziców jakby co? Bo jeśli to drugie, to przydałby się na dole prysznic, żeby taki pokój miał sens. Ile ma garderoba na dole? Wydaje sie maleńka, nie wiem ile macie kurtek i butów, ale przy tak wielkim domu- trochę porażka co sezon wynosić rzeczy na góre... przydałoby się tak z 5 m2, żeby wsjo pomieścić. No i zrezygnowałaś ze spiżarni. Nie znam Twoich przyzwyczajeń, nie wiem ile czasu spędzasz w kuchni, ale zapasy trzeba mieć. Można trzymać je w garażu, ale ty masz kawał z kuchni do garażu. Pomyśl, kto będzie wnosił torbasy z zakupami z samochodu Osobiście wolę kuchnię bliżej garażu, własnie z tego względu. Przy wielkiej przestrzeni salonu, jadalnia jakaś mała się wydaje, ale moze się już czepiam Zmieści sie stół dla 12 osób? Ogólnie ładna, klasyczna bryła. Przy całej swej wielkości- dom proporcjonalny, przemyślałabym funkcjonalność pomieszczeń na dole. Przeanalizujcie styl życia, gdzie najwięcej spędzacie czasu, ile razy w tyg robisz zakupy i jakie duże, itp. Dach będzię drogi, znajomi buduję bardzo podobny dom w identycznym metrażu- dwie pierwsze wyceny dachówki i robocizny: 55 i 65 tys. ! Odeskowanie i papę już mają... Pozdrawiam i nie przejmuj się krytyką, bo cokolwiek nie zbudujesz- błędów się nie ustrzeżesz i będziesz miała tylu samych krytykantów, co zachwyconych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 18.01.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Zapytaj Olgę - ona ma gipsowe i są zaje....fajne - serio serio - dotykałam Że co? Dałam Ci się wymacać??? Ja lojalnie uprzedzam- tynki gipsowe to nie to samo co tynki + gładzie. Ale my od początku nie zakładaliśmy gładzi. Wzięliśmy tylko polecaną tu szeroko ekipę pana Rolnika i mamy zaj...ste równiutkie tynki gipsowe i z 10 koła w kieszeni...Jak pomaluję to się szerzej wypowiem cholera chyba z czystej babskiej ciekawości kawałek pyknę farbą w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.01.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Patrzcie, redakcja tak dba o grupy budujące, że jak piszę w grupie, to stopki nie mam, jak piszę w innym temacie - to mam. Żeby ich, kiedy wreszcie dojdą do ładu z tym forum??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 19.01.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 forum działa strasznie, u mnie wszystkie zakładki są po angielsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_gatonek 19.01.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 forum działa strasznie, u mnie wszystkie zakładki są po angielsku. A próbowałeś zmienić język? - na samym dole na czerwonym pasku jest wybór języka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 19.01.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Mnie wielkie powierzchnie nie przeszkadzają ale te wykorzystane. Wielki hol może i jest ładny, ale kompletnie nie funkcjonalny (ten moich rodziców ma 26 m !). Łazieneczka maleńka. Masz pokój na dole-jego przeznaczeniem jest być tylko gabinetem, czy moze gościnnym albo dla rodziców jakby co? Bo jeśli to drugie, to przydałby się na dole prysznic, żeby taki pokój miał sens. Ile ma garderoba na dole? Wydaje sie maleńka, nie wiem ile macie kurtek i butów, ale przy tak wielkim domu- trochę porażka co sezon wynosić rzeczy na góre... przydałoby się tak z 5 m2, żeby wsjo pomieścić. No i zrezygnowałaś ze spiżarni. Nie znam Twoich przyzwyczajeń, nie wiem ile czasu spędzasz w kuchni, ale zapasy trzeba mieć. Można trzymać je w garażu, ale ty masz kawał z kuchni do garażu. Pomyśl, kto będzie wnosił torbasy z zakupami z samochodu Osobiście wolę kuchnię bliżej garażu, własnie z tego względu. Przy wielkiej przestrzeni salonu, jadalnia jakaś mała się wydaje, ale moze się już czepiam Zmieści sie stół dla 12 osób? Ogólnie ładna, klasyczna bryła. Przy całej swej wielkości- dom proporcjonalny, przemyślałabym funkcjonalność pomieszczeń na dole. Przeanalizujcie styl życia, gdzie najwięcej spędzacie czasu, ile razy w tyg robisz zakupy i jakie duże, itp. Dach będzię drogi, znajomi buduję bardzo podobny dom w identycznym metrażu- dwie pierwsze wyceny dachówki i robocizny: 55 i 65 tys. ! Odeskowanie i papę już mają... Pozdrawiam i nie przejmuj się krytyką, bo cokolwiek nie zbudujesz- błędów się nie ustrzeżesz i będziesz miała tylu samych krytykantów, co zachwyconych [/ Dzięki Właśnie o takie rady mi chodzi A nie napisane tylko złośliwie przerost formy nad treścią Co do garderoby to taka micro garderobo-szafa, a właściwa garderoba będzie na górze Co do dachu wiem - mam już wycenę A taki projekt wybrałam bo uznałam że jest ponadczasowy i taki ani starodawny ani nowoczesny Wiem że nie każdemu musi się podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 19.01.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 hej potrzebuje Waszej pomocy- ile kosztuje Waszym zdaniem (lub z Waszego doświadczenia) m2 tynku c-w w porównaniu z m2 tynku gipsowego Ja właśnie dostałam oferte na tynk gips (materiał + robocizna) 25zł/m2 i gładź 18zł/m2- również z robocizną. Wiem, że są różne opinie dot. gipsów i gładzi, warto- nie warto, ale akurat teraz pytam o ceny. Dużo?? Mało?? plis... U nas tynki CW na górze (ponoć będą zafilcowane, zagąbkowane i wogóle ... w każdym razie gotowe pod malowanie) 15 pln m2 (robocizna + 5 pln m2 materiał). Na dole mamy równe ściany więc na bloczki z BK idzie siatka z klejem (12 pln m2 robocizna) i na to gładź (18 pln m2 robocizna z malowaniem 1 x na biało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 19.01.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 U nas tynki CW na górze (ponoć będą zafilcowane, zagąbkowane i wogóle ... w każdym razie gotowe pod malowanie) 15 pln m2 (robocizna + 5 pln m2 materiał) (...) A te tynki CW to robota ręczna czy maszynowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 19.01.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Że co? Dałam Ci się wymacać??? Ja lojalnie uprzedzam- tynki gipsowe to nie to samo co tynki + gładzie. Ale my od początku nie zakładaliśmy gładzi. Wzięliśmy tylko polecaną tu szeroko ekipę pana Rolnika i mamy zaj...ste równiutkie tynki gipsowe i z 10 koła w kieszeni...Jak pomaluję to się szerzej wypowiem cholera chyba z czystej babskiej ciekawości kawałek pyknę farbą w weekend Olga- z babskiej ciekawosci wzielabym wałek i podjechała do Ciebie daj znac jak 'pykniesz farbą'. U nas wychodzi bardzo duzy koszt i musimy troche poucinac, ale ekipa mowi, ze do tynkow zarowno gipsowych jak i c.w. proponują mimo wszystko gładź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 19.01.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Że co? Dałam Ci się wymacać??? oj dziewczynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 19.01.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 U nas tynki CW na górze (ponoć będą zafilcowane, zagąbkowane i wogóle ... w każdym razie gotowe pod malowanie) 15 pln m2 (robocizna + 5 pln m2 materiał). Na dole mamy równe ściany więc na bloczki z BK idzie siatka z klejem (12 pln m2 robocizna) i na to gładź (18 pln m2 robocizna z malowaniem 1 x na biało) Forsa, blonynka chcialaby spytac- co to bloczki z BK? bo mnie chyba odmóżdzyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 19.01.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Olga- z babskiej ciekawosci wzielabym wałek i podjechała do Ciebie daj znac jak 'pykniesz farbą'. U nas wychodzi bardzo duzy koszt i musimy troche poucinac, ale ekipa mowi, ze do tynkow zarowno gipsowych jak i c.w. proponują mimo wszystko gładź... no nie dziwię im się- 18zł/m2 wszystko zależy od staranności wykonania tynku i jakości gipsu. Jakby co zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_gatonek 19.01.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 olgusieniunieczka przepraszam, że się przypominam, ale będę bardzo wdzięczna za te namiary na tłuczeń i odpady po produkcji kostki brukowej Z góry dziękuję.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 19.01.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 olgusieniunieczka przepraszam, że się przypominam, ale będę bardzo wdzięczna za te namiary na tłuczeń i odpady po produkcji kostki brukowej Z góry dziękuję.. Sorry namiar na człowieka, który wozi tłuczeń, ale jakby co to te odpady z polbruku też przywiezie Bo tel. do PolBruku nie mam, a od nich są te zmielone betonowe odpady i nie wiem czy komuś z ulicy sprzedaja, ale może... Pan Wywrotkowy, chyba pan Marian: 605 696 104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 19.01.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Że co? Dałam Ci się wymacać??? oj dziewczynki No - nie mogłam się doczekać... żeby móc ich dotknąć... tych ścian I już wiem jakie tynki będą u nas - Olguś - to jak mazniesz tą farbą, to jeszcze zrób próbę halogenkową - ciekawe jak wyjdzie (chyba, że wolisz nie sprawdzać..) Forsa, blonynka chcialaby spytac- co to bloczki z BK? bo mnie chyba odmóżdzyło BK - beton komórkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 19.01.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 No - nie mogłam się doczekać... żeby móc ich dotknąć... tych ścian I już wiem jakie tynki będą u nas - Olguś - to jak mazniesz tą farbą, to jeszcze zrób próbę halogenkową - ciekawe jak wyjdzie (chyba, że wolisz nie sprawdzać..) BK - beton komórkowy ano tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 19.01.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 no nie dziwię im się- 18zł/m2 wszystko zależy od staranności wykonania tynku i jakości gipsu. Jakby co zapraszam Olgus, a jesli moge spytac- ile Was kosztowały tynki gipsowe m2 (chetnie materiał i robocizna...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts