olgusieniunieczka 20.01.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Jedno muszę zostawić nad łazienką bo nijak nie mogę wsawić okna na ścianie (przez łazienkę górną leci komin). P.S. Dzisiaj robiłem wycenę okien u Pana Mielczarka i powiem Wam, że przesympatyczny gość (na już dał mi 35 % rabatu, z zastrzeżeniem że jeszcze będziemy rozmawić). Z ciekawostego powiedził mi że u niego okna zamawiam prezes schucko (czy jak to się pisze) co do okien dachowych- miałam wiele do napisania, ale mnie uprzedzili...nie ma co się powtarzać. Co do okien ogólnie, Mielczarek jest ok, ale i tak się targuj. Celowo wychodzą z wysokiego pułapu cenowego i mówią, że dają upust, bo ładnie to brzmi w uszach klienta też to przerabiałam, najlepiej mieć ze 2 inne wyceny i pokazywać konkurencji. Ale na negocjacje masz jeszcze czas:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 20.01.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Hej co sadzicie o cenach jakie mi zaproponowa sklad budowlany w Lutomiersku Ponizej podaje ceny brutto z 23% vatem, cena uwzglednia transport na budowe Bloczek Betonowy Fundamentowy 12x24x38 - 3.19zl LEIER 25 P+W kl.15 - 4.65 sztuka LEIER 11.5 P+W kl.10 - 4.50 sztuka CEMENT PORTLANDZKI CEM klasa II worek 25kg - 10.19 zl CEMENT PORTLANDZKI CEM klasa I worek 25kg - 11 zl CEGLA klasa 200 - 1.10zl WAPNO budowlane worek 25 kg - 11zl CEMAPLAST 5 litrow - 33 zl Pustak stropowy teriva z keramzytu - 3.90 zl Belka stropowa 3.60 - 53zl Belka stropowa 5.10 - 95zl Belka stropowa 6 - 135zl moze kupowaliscie taniej gdzies Z gory dziekuje a nie myślałeś, żeby poszukać pustaków w necie? pierwsza lepsza oferta z allegro: http://allegro.pl/leier-pustak-poroterm-porotherm-termopor-25-pw-hds-i1411844499.html 3,65 brutto skład ma swoje zalety, możesz np oddać materiał, który Ci został itp. no ale nie czarujmy się- liczą się ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 20.01.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Trzeba pamiętać, że do tych 3,65 dojdzie jeszcze za transport. Ale faktycznie, w necie chyba jest najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekcs 20.01.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 a nie myślałeś, żeby poszukać pustaków w necie? pierwsza lepsza oferta z allegro: http://allegro.pl/leier-pustak-poroterm-porotherm-termopor-25-pw-hds-i1411844499.html 3,65 brutto skład ma swoje zalety, możesz np oddać materiał, który Ci został itp. no ale nie czarujmy się- liczą się ceny. Oczywiscie szukalem na allegro, ale w moim przypadku zakup materialow przez internet odpada, poniewaz nie mam gdzie skladowac materialow. Na dzialce jest tylko robocze ogrodzenie, nie ma sasiadow, nie mam zadnego baraku, dlatego nie chcialbym skladowac na dzialce materialow, boje sie ze ktos je po prostu ukradnie w nocy. Dlatego potrzebuje dostaw materialow w malych ilosciach. Ceny, ktore wstawilem bede jeszcze negocjowal. Chcialem sie dowiedziec ktore ceny moglbym negocjowac i o ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medesy 20.01.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witajcie czy jest ktoś z okolic Łodzi kto buduje/ma zamiar budować Benedykta z pracowni MG Projekt Będzie on wyglądał mniej więcej tak: http://images43.fotosik.pl/461/f7ef70dfda8b5495med.jpg a w środku po zmianach mniej więcej tak : http://images47.fotosik.pl/523/18b108553c8b1779med.jpg Jeśli tak czekam na info, rady i porady Ja ruszam na wiosnę i chłonę wszystko co możliwe na temat tego projektu Pozdrawiam wszystkich budujących Witaj.... Jak oglądam ten projekt to bardzo przypomina mi nasz... Przytulny d 12..... bardzo ... bardzo podobny z zewnątrz .... troszkę inny kąt dachu u nas trochę mniej stopni.... ale wizualnie bardzo podobny.... w środku zupełnie inny .... ale bardzo fajny ..... jedynie co by mnie martwiło to tam chyba między salonem a holem są jakieś schody... przemyśl dobrze to jest bardzo ciekawe wizualnie ale z czasem może okazać się uciążliwe ... a reszta musi Tobie odpowiadać .... dla mnie Twoje zmiany są na plus..... było takie stwierdzenie .... do kuchni i spiżarni ... za daleko z garażu.......... nie rozumiem tego ............ za daleko??????????????? chyba że ktoś wcześniej nie targał siat z samochodu np. na 3 piętro........... U ciebie garaż w bryle budynku ... na głowę nie pada to chyba nie musisz wszystkich siat nosić od razu............. domek piękny .... niestety nie będzie tani w budowie .... będzie duży fundament ... duży dach .... wielospadowy .... dużo koszy ..... dekarze dobrze sobie policzą ....będzie dużo odpadów dachówki . najtaniej by było wybrać domek na małym fundamencie i dwuspadowym dachu ... tutaj są oszczędności ... tak więc musisz wybrać albo to co się podoba ....albo to co wychodzi najtaniej ............ my nasz dom wybraliśmy dlatego że nam się podoba ... a oszczędzamy na .................... robociźnie ............ to co możemy robimy sami .............. doświadczenia i wrażenia bezcenne .... pozdrawiam i życzę powodzenia ................ M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medesy 20.01.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Hej co sadzicie o cenach jakie mi zaproponowa sklad budowlany w Lutomiersku Ponizej podaje ceny brutto z 23% vatem, cena uwzglednia transport na budowe Bloczek Betonowy Fundamentowy 12x24x38 - 3.19zl LEIER 25 P+W kl.15 - 4.65 sztuka LEIER 11.5 P+W kl.10 - 4.50 sztuka CEMENT PORTLANDZKI CEM klasa II worek 25kg - 10.19 zl CEMENT PORTLANDZKI CEM klasa I worek 25kg - 11 zl CEGLA klasa 200 - 1.10zl WAPNO budowlane worek 25 kg - 11zl CEMAPLAST 5 litrow - 33 zl Pustak stropowy teriva z keramzytu - 3.90 zl Belka stropowa 3.60 - 53zl Belka stropowa 5.10 - 95zl Belka stropowa 6 - 135zl moze kupowaliscie taniej gdzies Z gory dziekuje Witam ... jak dla nas bezkonkurencyjny był Centrobud ... w Ozorkowie . Kupowaliśmy tam praktycznie wszystko..... co oczywiście miało swoje odzwierciedlenie w rabatach .... do tego transport każdego materiału był gratis... ale na pierwszą rozmowę polecam jechać osobiście i rozmawiać z właścicielami ... przesympatyczni panowie Marcin i Arek ... np. osławiony Zamek w Łodzi to po dzień dzisiejszy nie wie że kosze można kupić 5 metrowe ... wmawiając klientowi że takich nie ma .... i jedynie można je kupić w Centrobudzie .... co do lejera .... to ceramika poryzowana .. a zarazem bardzo krucha ..... mnóstwo pęknięć ale to podobno normalne ........ najlepsze są chyba kozłowice ...........co prawda drogie ale mnie delikatnie lejer rozczarował ............... chociaż wszystko i tak pokrywa tynk........... pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 20.01.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 O, kogo moje oczy widzą Cześć Medesy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 20.01.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witam ... najlepsze są chyba kozłowice ...........co prawda drogie ale mnie delikatnie lejer rozczarował ............... chociaż wszystko i tak pokrywa tynk........... pozdrawiam M jakby nie patrzeć wszyscy "podpowiadają" *milek*'owi/owej :-/ ..tak z "doświadczenia".. wymurować to i wróbli można.. więcej zaprawy i formaliny pójdzie.... ale "kiedyś" przyjdzie czas zaczepienia szalunku na tym .... albo "kiedys tam " szafki ... kiepsko trzyma typowy tani kołek .... no chyba że w kozłowicach ..ale ja to stronniczy jestem i płaca mi za reklamę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 20.01.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Oj Netbet - przecież wiesz, że jestem nią... Nie wiem jeszcze co kupię, nie zdecydowałam, ale jeśli nawet padnie na owczary, to co? Ja tam się aż tak nie przejmuję - ściany się trzymać będą, nie runą przeceż . Do wieszania będę mieć mnóstwo silki. A jak już będę coś musiała na ceramice, to jak kupię kilka specjalnych kołków, to bardzo nie zubożeję... I wyluzujcie - co kupię, to kupię - może zupełnie coś innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 20.01.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Oj Netbet - przecież wiesz, że jestem nią... , ale jeśli nawet padnie na owczary, to co? ... a jeśli padnie na kozłowice - będzie paNI zadowolona , a murarze będą kląć jak jasna choler... ze względu na wagę... ... a jeśli padnie na owczary.... to.... "na kogo wypadnie na tego bęc"... widziaLAŚ jak to u nas jest... daj spokój...szukasz taniego czy dobrego materiału? ja juz wiem że nie ma... ale przyjmuję zakłady że taki sie pojawi tej wiosny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 20.01.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Tynki maszynowe Baumit'a. Dziś jednak mogę już powiedzieć, że niestety musi na to iść gładź. Pomimo najszczerszych chęci naszych wykonawców sam stwierdzam, że chyba jednak wolę dać gładź, żona jak zobaczy utwierdzi mnie w tym przekonaniu Tak jak u nas ... też poszła gładż na CW maszynowe ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 20.01.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Tak jak u nas ... też poszła gładż na CW maszynowe ... pozdrawiam, majki ..czyli jakieś 5 dych za meter kwadrat.... cholera - muszę to "pomacać" na żywca..... 5 dych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 20.01.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 ..czyli jakieś 5 dych za meter kwadrat.... cholera - muszę to "pomacać" na żywca..... 5 dych.... Czekaj czekaj, niech no sobie przypomnę ... robocizna za tynki z materiałem to wyszło u mnie po 33 zł/m2, nie pisze ile miałem m2 ... Do tego gładzie były po 14 zł/m2 jeśli dobrze pamiętam ... BINGO - trafiłeś Jakoś tak Wpadnij w końcu, pokażę Ci podłogówke zasilaną 60 stopniami z kotła pozdrówka, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 20.01.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 ... a jeśli padnie na kozłowice - będzie paNI zadowolona , a murarze będą kląć jak jasna choler... ze względu na wagę... ... a jeśli padnie na owczary.... to.... "na kogo wypadnie na tego bęc"... widziaLAŚ jak to u nas jest... daj spokój...szukasz taniego czy dobrego materiału? ja juz wiem że nie ma... ale przyjmuję zakłady że taki sie pojawi tej wiosny.. Dobra, przyswoiłam wszystkie rady - już mnie nie gnęb Mój wybór, na co by nie padło - będzie świadomy. A odnośnie murarzy - będą mieć cały środek z silki, więc ciężej już się chyba nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 20.01.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Tynki maszynowe Baumit'a. Dziś jednak mogę już powiedzieć, że niestety musi na to iść gładź. Pomimo najszczerszych chęci naszych wykonawców sam stwierdzam, że chyba jednak wolę dać gładź, żona jak zobaczy utwierdzi mnie w tym przekonaniu No to powiem Ci, że u nas zupełnie odwrotna sytuacja: Od początku miały iść gładzie, ale jak zobaczyliśmy zakończone tynki jesteśmy bardzo blisko rezygnacji z gładzi;) Też mamy maszynowe, tylko Cekola:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dako 20.01.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Hej co sadzicie o cenach jakie mi zaproponowa sklad budowlany w Lutomiersku Ponizej podaje ceny brutto z 23% vatem, cena uwzglednia transport na budowe Bloczek Betonowy Fundamentowy 12x24x38 - 3.19zl LEIER 25 P+W kl.15 - 4.65 sztuka LEIER 11.5 P+W kl.10 - 4.50 sztuka CEMENT PORTLANDZKI CEM klasa II worek 25kg - 10.19 zl CEMENT PORTLANDZKI CEM klasa I worek 25kg - 11 zl CEGLA klasa 200 - 1.10zl WAPNO budowlane worek 25 kg - 11zl CEMAPLAST 5 litrow - 33 zl Pustak stropowy teriva z keramzytu - 3.90 zl Belka stropowa 3.60 - 53zl Belka stropowa 5.10 - 95zl Belka stropowa 6 - 135zl moze kupowaliscie taniej gdzies Z gory dziekuje Sprawdź Centrobud w Ozorkowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 21.01.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 jakby nie patrzeć wszyscy "podpowiadają" *milek*'owi/owej :-/ ..tak z "doświadczenia".. wymurować to i wróbli można.. więcej zaprawy i formaliny pójdzie.... ale "kiedyś" przyjdzie czas zaczepienia szalunku na tym .... albo "kiedys tam " szafki ... kiepsko trzyma typowy tani kołek .... no chyba że w kozłowicach ..ale ja to stronniczy jestem i płaca mi za reklamę... u mnie natomiast jak powiedziałem murarzowi, że myślę o kozłowicach to spojrzał na mnie i zapytał się czy zwariowałem. powiedział że jeśli mnie stać to on z tego będzie murował. mi dosłownie powiedział żebym kupił to co jest najtańsze, a najlepiej jakbym znalazł w II lub III gatunku. wyszedłem od niego z wielkimi oczyma. dodam, że murarz z 30 letnim doświadczenie, jest ceniony na lokalnym rynku budowlanym. i podobnie jak milek kieruje się ekonomią. poza tym na zewnątrz niedoskonałości przykryje ocieplenie a wewnątrz cegłę wzmocni tynk (jakiby nie był). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 21.01.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 My wybudowaliśmy z owczarów, zastanawialiśmy się czy nie z Leiera, ale Owczary były tańsze, a opinie bardzo podobne. Dom stoi 2 rok Szafek jeszcze nie wieszałam. I chyba gwoli zaspokojenia ciekawości wszystkich i swojej, normalnie, obok malowania w weekend będzie jeszcze w programie wieszanie szafki Tylko, żeby potem nie było złośliwości- jak ciężka powinna być? Netbet może powisisz u mnie w kuchni przez weekend? Nie to, że najcięższy jesteś... Dołożę flaszkę do szafki, żeby dociążyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajka.Z 21.01.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Hej co sadzicie o cenach jakie mi zaproponowa sklad budowlany w Lutomiersku Ponizej podaje ceny brutto z 23% vatem, cena uwzglednia transport na budowe Bloczek Betonowy Fundamentowy 12x24x38 - 3.19zl LEIER 25 P+W kl.15 - 4.65 sztuka LEIER 11.5 P+W kl.10 - 4.50 sztuka CEMENT PORTLANDZKI CEM klasa II worek 25kg - 10.19 zl CEMENT PORTLANDZKI CEM klasa I worek 25kg - 11 zl CEGLA klasa 200 - 1.10zl WAPNO budowlane worek 25 kg - 11zl CEMAPLAST 5 litrow - 33 zl Pustak stropowy teriva z keramzytu - 3.90 zl Belka stropowa 3.60 - 53zl Belka stropowa 5.10 - 95zl Belka stropowa 6 - 135zl moze kupowaliscie taniej gdzies Z gory dziekuje Czesc Wojtek, sprawdz sobie jeszcze skład budowlany Iwona, mysmy w porownaniu do Lutomierska otrzymali duzo lepsze ceny, tylko trzeba negocjowac, a mozna tez podjechac do nich z oferta (najtansza) od konkurencji (najlepiej spisac ceny najtanszych ofert z kilku SB) i powiedziec, ze jak dadza taniej to zrobisz u nich cała budowe, to pomaga nas obsluguje p. Rafał Wojciechowski. W Lutomiersku wtedy dokupujesz tylko takie drobichym których pewnie i tak sie uskłada A gdzie budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekcs 21.01.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Czesc Wojtek, sprawdz sobie jeszcze skład budowlany Iwona, mysmy w porownaniu do Lutomierska otrzymali duzo lepsze ceny, tylko trzeba negocjowac, a mozna tez podjechac do nich z oferta (najtansza) od konkurencji (najlepiej spisac ceny najtanszych ofert z kilku SB) i powiedziec, ze jak dadza taniej to zrobisz u nich cała budowe, to pomaga nas obsluguje p. Rafał Wojciechowski. W Lutomiersku wtedy dokupujesz tylko takie drobichym których pewnie i tak sie uskłada A gdzie budujecie? W Rabieniu AB na ulicy Malwowej. Dzieki za informacje na pewno tam pojade. Ale czy ktos moglby mi powiedziec konkretne ceny po jakich bral jak juz wynegocjowal. Moze pamietacie jakioes szczegoly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts