p 21.01.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Witajcie, od 2-3 lat biorę ekogroszek w jednej firmie z Ozorkowa. Nieststety mam wrażenie, że oszukują mnie na wadze (z reguły biorę 2-3 tony ...). Czy możecie polecić jakąś firmę w okolicach Zgierz - Aleksandrów Ł. - Ozorków, gdzie mogę kupić dobry (!) ekogroszek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 21.01.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 No to powiem Ci, że u nas zupełnie odwrotna sytuacja: Od początku miały iść gładzie, ale jak zobaczyliśmy zakończone tynki jesteśmy bardzo blisko rezygnacji z gładzi;) Też mamy maszynowe, tylko Cekola:) Podziwiałem w dzienniku - faktycznie Wasze tynki jakby delikatnie bardziej gładkie. U nas czekamy jak to wyschnie ... wtedy ostatecznie się oceni, pewnie nawet kawałek zamalujemy, ale na chwilę obecną nadal przewidujemy gładź. Zapytam jeszcze ile płaciliście za robotę i materiał i orientowaliście się ile biorą za gładzie? Może być na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 21.01.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Podziwiałem w dzienniku - faktycznie Wasze tynki jakby delikatnie bardziej gładkie. U nas czekamy jak to wyschnie ... wtedy ostatecznie się oceni, pewnie nawet kawałek zamalujemy, ale na chwilę obecną nadal przewidujemy gładź. Zapytam jeszcze ile płaciliście za robotę i materiał i orientowaliście się ile biorą za gładzie? Może być na PW. Za robotę płaciliśmy 16 zł/m, natomiast materiał kupowaliśmy sami i w sumie z listwami, narożnikami i tymi wszystkimi pierdkami;) wyszło 14zł/m. Co do gładzi nie orientowaliśmy się, bo w sumie i tak teść by nam położył:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 21.01.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 HejPoszukuję wykonawcy przyłącza wody ( ok 130 metrów) Czy ma ktoś namiar na jakiegoś sensownego?Czy ktoś może robił takie przyłącze i wie jaki jest średni koszt metra Bo sypią mi takimi cenami że szokPozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 21.01.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Hej Poszukuję wykonawcy przyłącza wody ( ok 130 metrów) Czy ma ktoś namiar na jakiegoś sensownego? Czy ktoś może robił takie przyłącze i wie jaki jest średni koszt metra Bo sypią mi takimi cenami że szok Pozdrawiam wszystkich budujących mi w wodociągas na początku sypnęli 100 z mb przyłącza. po rozmowie z szefem powiedział, że możemy negocjować cenę. Ale chcę iść jeszcze do wójta co by podzielić koszt po połowie tym bardziej że gmina przejmuje wodociąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 21.01.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Na krótkich odcinkach ciężko wynegocjować niżej niż 100zł/mb. Na dłuższych na pewno trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 21.01.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 ja mam 95 mb do położenia i już wiem że mogę negocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 21.01.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 saly a kiedy chcesz robić, ja przymierzam się w marcu jak u mnie fachury się sprawdzą to dam ci namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 21.01.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Hej dzięki za infoJa bym chciała zacząć jak pogoda pozwoli czyli początek marca Mówisz do gminy hmmnie pomyślałm może to jest myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 21.01.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Saly, a w której gminie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 21.01.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Gmina Stryków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 21.01.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Poszukuję wykonawcy przyłącza wody ( ok 130 metrów) jeśli to tylko przyłącze to zrób sobie to we własnym zakresie, zdziwisz się głęboko jak tanio ci to wyjdzie, a cała robotę i tak zrobi za ciebie koparka, ty będziesz musiał tylko ułożyć taką niebieską rurę fi40 w wykopie i co najwyżej zawołać fachowca do nawiertki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 21.01.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 HejPowiedziano mi że to osoba z uprawnieniami musi, ze projekt trzebaMyślicie że samemu kombinować i dać komus tylko do klepniecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 21.01.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Gorzej jak jest konieczność zajęcia pasa drogowego (projekt, zgłoszenie, organizacja ruchu) albo manewrowanie pomiędzy istniejącą infrastrukturą pod ziemią innych użytkowników.Jak to tylko wykop przez działkę prywatną to rzeczywiście koparka z wąską łychą i heja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 21.01.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 ale nawet jak będzie zajęcie to przecież można pół zrobić samemu a resztę zlecić np. wodociągom. i koszt napewno wyjdzie mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 21.01.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 My wybudowaliśmy z owczarów, zastanawialiśmy się czy nie z Leiera, ale Owczary były tańsze, a opinie bardzo podobne. Dom stoi 2 rok Szafek jeszcze nie wieszałam. I chyba gwoli zaspokojenia ciekawości wszystkich i swojej, normalnie, obok malowania w weekend będzie jeszcze w programie wieszanie szafki Tylko, żeby potem nie było złośliwości- jak ciężka powinna być? Netbet może powisisz u mnie w kuchni przez weekend? Nie to, że najcięższy jesteś... Dołożę flaszkę do szafki, żeby dociążyć Olgusienia W Rabieniu AB na ulicy Malwowej. Dzieki za informacje na pewno tam pojade. Ale czy ktos moglby mi powiedziec konkretne ceny po jakich bral jak juz wynegocjowal. Moze pamietacie jakioes szczegoly. Ja miałam bloczki fundamentowe taniej - po 2.5 za te większe, 14-ki. Firma z ul. Górniczej - nie pamiętam nazwy - jak się dowiem, dopiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medesy 21.01.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 jakby nie patrzeć wszyscy "podpowiadają" *milek*'owi/owej :-/ ..tak z "doświadczenia".. wymurować to i wróbli można.. więcej zaprawy i formaliny pójdzie.... ale "kiedyś" przyjdzie czas zaczepienia szalunku na tym .... albo "kiedys tam " szafki ... kiepsko trzyma typowy tani kołek .... no chyba że w kozłowicach ..ale ja to stronniczy jestem i płaca mi za reklamę... Po wypowiedzi takiej klasy fachowca .................... to już nie ma się co zastanawiać ..................... mnie także płacą za reklamę............................. pozdrawiam M ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 21.01.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Pytanie z innej bajki.Powiedzcie mi co sądzicie o oknach z rąbienia,Dzisiaj dostałem wycene okień od urzędowskiego i rąbienia i równica w cenie to 5 tys. PLN na koszyść rąbienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medesy 21.01.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 O, kogo moje oczy widzą Cześć Medesy Witam .... . zdjęcia wyślę ..... oczywiście ze względu na aurę postępów brak ............ ale może ujęcie z innej strony..... ???? wpadliśmy w hazard (zakładamy się co Netbet zrobi jeszcze sam) ... musimy systematycznie zaglądać w dziennik Netbeta ..... a przy okazji i tutaj ......... super brachu po fachu ..... złota rączka i w ogóle pełen podziw ............ Serdecznie pozdrawiam .............. Milek i Netbeta ........... i ogólnie grupę łódzką także .............. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.seban. 21.01.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Pytanie z innej bajki. Powiedzcie mi co sądzicie o oknach z rąbienia, Dzisiaj dostałem wycene okień od urzędowskiego i rąbienia i równica w cenie to 5 tys. PLN na koszyść rąbienia. Oj, naczytaliśmy się i nasłuchaliśmy wiele niedobrego o Rąbieniu. Ale ty tylko nasze subiektywne odczucie. Zachowaj zdwojoną uwagę więc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts