Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

Witajcie,

od 2-3 lat biorę ekogroszek w jednej firmie z Ozorkowa. Nieststety mam wrażenie, że oszukują mnie na wadze (z reguły biorę 2-3 tony ...). Czy możecie polecić jakąś firmę w okolicach Zgierz - Aleksandrów Ł. - Ozorków, gdzie mogę kupić dobry (!) ekogroszek ?

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

No to powiem Ci, że u nas zupełnie odwrotna sytuacja: Od początku miały iść gładzie, ale jak zobaczyliśmy zakończone tynki jesteśmy bardzo blisko rezygnacji z gładzi;)

Też mamy maszynowe, tylko Cekola:)

Podziwiałem w dzienniku - faktycznie Wasze tynki jakby delikatnie bardziej gładkie. U nas czekamy jak to wyschnie ... wtedy ostatecznie się oceni, pewnie nawet kawałek zamalujemy, ale na chwilę obecną nadal przewidujemy gładź.

Zapytam jeszcze ile płaciliście za robotę i materiał i orientowaliście się ile biorą za gładzie? Może być na PW.

Podziwiałem w dzienniku - faktycznie Wasze tynki jakby delikatnie bardziej gładkie. U nas czekamy jak to wyschnie ... wtedy ostatecznie się oceni, pewnie nawet kawałek zamalujemy, ale na chwilę obecną nadal przewidujemy gładź.

Zapytam jeszcze ile płaciliście za robotę i materiał i orientowaliście się ile biorą za gładzie? Może być na PW.

Za robotę płaciliśmy 16 zł/m, natomiast materiał kupowaliśmy sami i w sumie z listwami, narożnikami i tymi wszystkimi pierdkami;) wyszło 14zł/m. Co do gładzi nie orientowaliśmy się, bo w sumie i tak teść by nam położył:D:D:D

Hej

Poszukuję wykonawcy przyłącza wody ( ok 130 metrów) Czy ma ktoś namiar na jakiegoś sensownego?

Czy ktoś może robił takie przyłącze i wie jaki jest średni koszt metra Bo sypią mi takimi cenami że szok

Pozdrawiam wszystkich budujących

mi w wodociągas na początku sypnęli 100 z mb przyłącza. po rozmowie z szefem powiedział, że możemy negocjować cenę. Ale chcę iść jeszcze do wójta co by podzielić koszt po połowie tym bardziej że gmina przejmuje wodociąg.

Poszukuję wykonawcy przyłącza wody ( ok 130 metrów)

jeśli to tylko przyłącze to zrób sobie to we własnym zakresie, zdziwisz się głęboko jak tanio ci to wyjdzie, a cała robotę i tak zrobi za ciebie koparka, ty będziesz musiał tylko ułożyć taką niebieską rurę fi40 w wykopie i co najwyżej zawołać fachowca do nawiertki

My wybudowaliśmy z owczarów, zastanawialiśmy się czy nie z Leiera, ale Owczary były tańsze, a opinie bardzo podobne. Dom stoi 2 rok :) Szafek jeszcze nie wieszałam. I chyba gwoli zaspokojenia ciekawości wszystkich i swojej, normalnie, obok malowania w weekend będzie jeszcze w programie wieszanie szafki :D Tylko, żeby potem nie było złośliwości- jak ciężka powinna być? Netbet może powisisz u mnie w kuchni przez weekend? ;) :D Nie to, że najcięższy jesteś... Dołożę flaszkę do szafki, żeby dociążyć :)

Olgusienia :lol2: :hug: :cool:

W Rabieniu AB na ulicy Malwowej.

Dzieki za informacje na pewno tam pojade.

Ale czy ktos moglby mi powiedziec konkretne ceny po jakich bral jak juz wynegocjowal.

Moze pamietacie jakioes szczegoly.

Ja miałam bloczki fundamentowe taniej - po 2.5 za te większe, 14-ki.

Firma z ul. Górniczej - nie pamiętam nazwy - jak się dowiem, dopiszę.

jakby nie patrzeć wszyscy "podpowiadają" *milek*'owi/owej :-/

..tak z "doświadczenia".. wymurować to i wróbli można.. więcej zaprawy i formaliny pójdzie.... ale "kiedyś" przyjdzie czas zaczepienia szalunku na tym .... albo "kiedys tam " szafki ... kiepsko trzyma typowy tani kołek .... no chyba że w kozłowicach :-) ..ale ja to stronniczy jestem i płaca mi za reklamę... :-)

Po wypowiedzi takiej klasy fachowca ....................

to już nie ma się co zastanawiać .....................

mnie także płacą za reklamę.............................

pozdrawiam M .....

O, kogo moje oczy widzą :)

Cześć Medesy ;)

Witam .... . zdjęcia wyślę ..... oczywiście ze względu na aurę postępów brak ............ ale może ujęcie z innej strony..... ????

wpadliśmy w hazard (zakładamy się co Netbet zrobi jeszcze sam) ... musimy systematycznie zaglądać w dziennik Netbeta ..... a przy okazji i tutaj .........

super brachu po fachu ..... złota rączka i w ogóle pełen podziw ............

Serdecznie pozdrawiam .............. Milek i Netbeta ...........

i ogólnie grupę łódzką także ..............

M

Pytanie z innej bajki.

Powiedzcie mi co sądzicie o oknach z rąbienia,

Dzisiaj dostałem wycene okień od urzędowskiego i rąbienia i równica w cenie to 5 tys. PLN na koszyść rąbienia.

Oj, naczytaliśmy się i nasłuchaliśmy wiele niedobrego o Rąbieniu. Ale ty tylko nasze subiektywne odczucie. Zachowaj zdwojoną uwagę więc :cool: