Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

no skoro juz dotarłeś do podobno najgorszej firmy okniarskiej i mieszczącej się pinćset metrów od nas to z czystej ciekawości podjedź na duńską .... prymat ... ceny niezłe... terminy spoko... nie żebym znowu reklamował i jakoś specjalnie namawiał... ale... ale pomimo odległości "przez płot" nie mamy ich...

chyba Ilona też ma od nich...

pozdro

NETbet

kur$% mi to powinni płacić za reklamę.. :-) .. wujek dobra rada za czteropak...:-)

Oczywiście że mam od nich tylko jeszcze nie zamontowane, ja zamawiałam na ul.Kasprzaka ( filia Duńskiej) Pan był 2 razy na pomiarach ( dokładny), potrafią doradzić, nieźli cenowo i nawet łukowe okna balkonowe bez podziałów zrobili:lol2:

Ja nie w temacie ale proszę Was - pomóżcie psu, który został podpalony i walczy o życie:

http://allegro.pl/spalony-pies-kuba-i1427457645.html

byłam, pomogłam, choć nie mogę patrzeć na takie rzeczy. Chętnie bym podpaliła w kojcu tych ludzi. W wysokim kojcu

Hej

To straszne - pomóżmy temu psiakowi - Ja juz kupiłam zdjecie

Kochani Mam problem

Dachówka- nikt ze znajomych nie ma - pomóżcie

W hurtowni zaproponowano dachówkę Roben - jakieś opinie?

ale to nie jeden problem - pytania Papa czy membrana / pełne deskowanie? wentylacja dachu ?

czekam na info PLISSSS

Hej

Kochani Mam problem

ale to nie jeden problem - pytania Papa czy membrana / pełne deskowanie? wentylacja dachu ?

czekam na info PLISSSS

"jak robisz dla siebie, daj pełne deskowanie i papę" - to słowa mojego kier.budowy.

W projekcie miałam płytę osb z papą pod gont.

Mam deskowanie i papę pod dachówką (marsylka od MH).

nie wiem nic na temat okien,wiem natomiast jak wygląda produkcja... i mam nadzieje, ze nie wszedzie tak jest :)

slyszlaam sporo dobrego o oknach od Mielczarka ze Zdunskiej Woli, profile Schuco

Byliśmy o krok od podpisania umowy z Mielczarkiem ale w końcu zdecydowaliśmy się na Zimnego (ten sam profil) a ceny jednak znacznie niższe

Ja mam płaską blachę, to się nie chcę za bardzo mądrować, ale czy membrana nie ma lepszych właściwości paroprzepuszczalnych? W sensie jest produktem nowoczesnym.

Ja tam mam deskowanie i membranę.

Wiem, że jak się planuje przykryć dach docelowym pokryciem nieco później to trzeba dać papę, bo membrany mogą leżeć nie przykryte od 3 do 6 mies. w zależnosci od producenta.

Hej

Kochani Mam problem

czekam na info PLISSSS

Witam ...

Mamy Robena miedziana Monza plus, nam dachówka bardzo się podoba ale to jest pojęcie względne i o gustach się nie dyskutuje .... :: ))

jest to najtańsza dachówka ceramiczna ... można powiedzieć w cenie betonowego brassa ....

jedynym z plusów na korzyść ceramicznej to to że można ją czyścić ... betonowej raczej nie...

do ceramicznej dachówki jakiego by ona nie była producenta .. musi być bardzo dobry fachowiec .... dachówki ceramiczne są wypalane w paru tysiącach stopni i z tego powodu raczej nie są idealnie proste... co innego beton .... bez wypalanie więc jak blacik na stole...

brass nie ma górnych zamków..... roben ma górne zamki.... i kiedy się go położy na dachu i odpowiednio zabezpieczy spinką ( co któraś na dachu.) nie da rady tego ruszyć .... uważam że brass jest ruchomy ,można sobie go podsuwać do góry .... ale może to zaleta....

monza plus jest większa więc będzie lżejsza dla dachu ale pokryje więcej na dachu... tzn metr kw. wyniesie Ciebie taniej

u nas jest membrana...... myśleliśmy o pełnym deskowaniu i papie.... i tak jest lepiej

ale jest to kwota rzędu 10 000 tyś więcej .... mamy podobne domy tak więc mniej więcej ta sama kwota....

i oczywiście inną wycenę poda dekarz za beton a inną za ceramikę .. to jest zupełnie inna praca i inny materiał w obróbce....

to fakt beton nawierci jednym wiertłem cały dach .... ceramiczną .... straciliśmy już rachubę ... ile tych wierteł poszło......

najlepiej poszukać w okolicy dachu który Wam się podoba i podpytać o dachówkę ....

fachowcy mówią tak .... wszystkie są porównywalne tylko Meyer holsen wyraźnie odstaje .... na plus oczywiście ...ale nas nie było na niego stać ...

w każdej znajdziesz i margiel i coś tam ... i nierówności .... bo to taki mateiał...... i proces produkcji ...

sukces ... to dobry fachowiec ........... jak krzywe to je fleksem podszlifuje i pięknie przylega ....... ot cała tajemnica ....

co do membrany mówią że dach oddycha .... pewnie jest mniej trwała ale o tym się przekonamy za jakieś 20 lat....

To będzie trudny wybór..... kolor, fason..............producent................dobrze że mamy to już za sobą

pozdrawiam M

Witam ...

Mamy Robena miedziana Monza plus, nam dachówka bardzo się podoba ale to jest pojęcie względne i o gustach się nie dyskutuje .... :: ))

jest to najtańsza dachówka ceramiczna ... można powiedzieć w cenie betonowego brassa ....

jedynym z plusów na korzyść ceramicznej to to że można ją czyścić ... betonowej raczej nie...

do ceramicznej dachówki jakiego by ona nie była producenta .. musi być bardzo dobry fachowiec .... dachówki ceramiczne są wypalane w paru tysiącach stopni i z tego powodu raczej nie są idealnie proste... co innego beton .... bez wypalanie więc jak blacik na stole...

brass nie ma górnych zamków..... roben ma górne zamki.... i kiedy się go położy na dachu i odpowiednio zabezpieczy spinką ( co któraś na dachu.) nie da rady tego ruszyć .... uważam że brass jest ruchomy ,można sobie go podsuwać do góry .... ale może to zaleta....

monza plus jest większa więc będzie lżejsza dla dachu ale pokryje więcej na dachu... tzn metr kw. wyniesie Ciebie taniej

u nas jest membrana...... myśleliśmy o pełnym deskowaniu i papie.... i tak jest lepiej

ale jest to kwota rzędu 10 000 tyś więcej .... mamy podobne domy tak więc mniej więcej ta sama kwota....

i oczywiście inną wycenę poda dekarz za beton a inną za ceramikę .. to jest zupełnie inna praca i inny materiał w obróbce....

to fakt beton nawierci jednym wiertłem cały dach .... ceramiczną .... straciliśmy już rachubę ... ile tych wierteł poszło......

najlepiej poszukać w okolicy dachu który Wam się podoba i podpytać o dachówkę ....

fachowcy mówią tak .... wszystkie są porównywalne tylko Meyer holsen wyraźnie odstaje .... na plus oczywiście ...ale nas nie było na niego stać ...

w każdej znajdziesz i margiel i coś tam ... i nierówności .... bo to taki mateiał...... i proces produkcji ...

sukces ... to dobry fachowiec ........... jak krzywe to je fleksem podszlifuje i pięknie przylega ....... ot cała tajemnica ....

co do membrany mówią że dach oddycha .... pewnie jest mniej trwała ale o tym się przekonamy za jakieś 20 lat....

To będzie trudny wybór..... kolor, fason..............producent................dobrze że mamy to już za sobą

pozdrawiam M

Nie żebym jakoś polemizował ;) czy jakoś bronił ;) ale mamy właśnie Braasa na dachu.

Stara maksyma jest prawdziwa, że od szczelności dachu jest jego pokrycie wstepne - u nas deskowanie i papa, co faktycznie przy naszych 400m2 dachu było pewną kwotą ...

Co do dachówki kompletny brak zastrzeżeń. Po dwóch latach czysta, nic nie pęka, nic nie cieknie.

Braasa też się nie da ruszyć, bo własnie jest u nas pospinana co druga dachówka i nic mu nie grozi.

Oczywiście nie namaiwiam i nie reklamuję ;) ale to był dla nas dobry wybór.

Nie ukrywam, że rozpatrywana też przez nas ceramika na takiej powierzcni to była kwota SSO niewielkiego domku ;) :)

pozdrawiam, majki