Tommco 23.07.2004 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 No to czas trochę poimprezować. Friday Night Fiver (czy jak to tam było ) Miłego łikendu T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtca 24.07.2004 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Witam Mam prośbe. jesteśmy na etapie poszukiwania okien PCV. Do tej pory wydawało mi sie to zadaniem prostym - ustalić swoje wymagania, zebrać oferty od kilku dostawców i wybrać najlepsza ofertę. Po analizie forum Muratora pod kątem okien czuję lekkie zaniepokojenie - latwo można sie naciąć - a środowisko okniarzy jawi się jako siedlisko żmij czekających na mój błąd Stąd prośba - czy możecie podzielić się namiarami na firmy w okolicach Łodzi, które okna skalkulują uczciwie, a wykonają je i zamontują zgodnie z regułami sztuki. Okna PCV ("niestety" duże)- barwione jednostronnie. Oczywiście jestem "czuły na kasę" - ale jednak wolę coś dopłacic i cieszyć się z tego co mam, niż zaoszczędzic i później "patrzeć na badziew". Dzięki za wszelkie wsparcie pozdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwol 25.07.2004 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Tdxls Trzymam za Was kciuki!! Anna99 Wielka prośba o namiary na ekipę od wykończeń i układania kostki. Czy możesz zdradzić jaki był koszt położenia 1m2 kostki? @gatek Sam kiedyś przeglądałem mnóstwo katalogów pod kątem domów dwurodzinnych i choć jest ich bardzo mało to może jedna znajdziesz coś dla siebie. Teraz nie pamiętam które biuro arch. miało takowe Gtca Ja jestem po wstępnym przeglądzie ofert plastików. Zacząłem od firm polecanych przez znajomych i tak w Aleksandrowie jest firma robiąca okna z profilu Salamndra była chwalona, profil extra ale... sprzedają okna z 22% VAT-em (mimo ich montażu). Dobre opinie ma firma w Rąbieniu (profil Gaelana), ale sprawdzam jeszcze profil Veka (przy Tesko). Wydają się wszystkie na oko ok. Sam biorę pod uwagę profil (Veka, może Gaelana), sposób nakładania okleiny (wtapiana), i żeby było z pieć komór prz szerokości ok 7 cm. Mam jeszcze pytanie, na jakim etapie zakładaliści instalacje alarmową? Możecie kogoś polecić do jej montażu? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 25.07.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Kable montowali mi na etapie kładzenia elektryki. Robiła to firma monitorująca, z którą mam teraz podpisaną umowę. Czujki zakładali, kiedy chciałem, żeby zaczęli to doglądać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 25.07.2004 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Witam Mam prośbe. jesteśmy na etapie poszukiwania okien PCV. Do tej pory wydawało mi sie to zadaniem prostym - ustalić swoje wymagania, zebrać oferty od kilku dostawców i wybrać najlepsza ofertę. Po analizie forum Muratora pod kątem okien czuję lekkie zaniepokojenie - latwo można sie naciąć - a środowisko okniarzy jawi się jako siedlisko żmij czekających na mój błąd Stąd prośba - czy możecie podzielić się namiarami na firmy w okolicach Łodzi, które okna skalkulują uczciwie, a wykonają je i zamontują zgodnie z regułami sztuki. Okna PCV ("niestety" duże)- barwione jednostronnie. Oczywiście jestem "czuły na kasę" - ale jednak wolę coś dopłacic i cieszyć się z tego co mam, niż zaoszczędzic i później "patrzeć na badziew". Dzięki za wszelkie wsparcie pozdr Mariusz Proponuję: 1. OKNO-PLAST Rąbień k. Łodzi, ul. Szklarniowa boczna od Rąbieńskiej- system GEALAN 2. IZOPLAST system KBE - biuro na ul. Brzezińskiej ok. 800 metrów za M1 w stronę Rawy Dokładne namiary we wtorkowym dodatku budowlanym w D.Łodzkim Wg. mnie te 2 łódzkie firmy (znam wszystkich producentów w Łodzi) to czołówka pod względem jakości produkcji i montażu - jedno i drugie jest ważne. Ceny ? Targuj się !!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 26.07.2004 03:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Witam Anna99 "Jak rano wstałam to usłyszałam głos ptaszyny, że dziś Twoje imieniny, dużo zdrówka i słodyczy Gosia z mężem życzy, cmok, cmok, " Zamawiam słońce na 2 tygodnie... od dziś kładą mi dach Okna- ja słyszałam dobrą opinie o Schuco p. Piotr Stępiński 630-00-38 (profil 5 komór, ładna ramka, stal 2,5mm, ciepła ramka, klamka securite, 2 zaczepy antywłamaniowe. oraz Rąbień firma Okno, przed Okno-Plastem. ....osobiście między tymi dwiema się zastanawiam, a wybór już dziś Tomcco , chyba jak mnie skleroza nie zjada, to Ty też masz kafelki"błekit z żółtym ...chyba Tubądzin" (Ciechanka takie śliczne ma ) mógłbyś podac ceny ile kosztują, jaka firma, i jaka nazwa wzoru? tdxl - Leszku hmm, jak tak ciepło to może już jesteś bogatszy o kolejną pociechę ? Moi mili, wstawać ładna pogoda, Wstawać szkoda dnia. Pozdrawiam, paaa Gosia p.s. szukam hydrauki -kanaliza szambo i co:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 26.07.2004 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 gtca Ja polecam Okno-plast z Rąbienia profil Gealan. Vat na okna z montażem - 7%. Jesli okno barwione jednostronnie to polecam acrylcolor (chyba że chcesz struktury drewnopodobne). I rada: zamawiaj okna u dilera (jest ich sporo), bo mają upusty dilerskie. Producent zawsze bierze więcej. Darwol Instalację alarmową zakładali mi z firmy Security Service na etapie elektryki. Teraz mam z nimi umowę na monitoring. Bardzo dobrze oceniam współpracę z nimi, bo miałam różne przeboje z alarmem (tynkarze uszkodzili kabel od czujki). Dobre doradztwo, serwis na telefon i elastyczni w negocjacjach cenowych. Kontakt: p. Marcin Krawczyk 501 008900. Możesz powołać się na mnie (Ania z Aleksandrowa). Ekipa wykończeniowa - p. Robert Machnicki 601 887545, ekipa od kostki - p. Zbigniew Ścisło - 607 389414. Cena ułożenia 28 zł/m2. Gosia Bardzo dziekuję za pamięć. Pogoda będzie na sto dwa. Oby do przodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 26.07.2004 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Tak tak Aniu! Wszystkiego najlepszego! Żeby Ci się wspaniale mieszkało w nowym domku!!! Gosiu Nie do końca pamiętasz Nie mam żółto-niebieskich. Za to mam serię Kuba z Tubądzina, którą teraz montują już chyba prqawie wszyscy. Cenowo najlepsza w Astralu. Pozdrawiam T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 26.07.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Witam, po 2-tygodniowych cudownych wakacjach nad morzem (mam taki cichy azyl wolny od ludzi), bogatsza o wrazenia, wypoczeta i mimo pogody w kratke-opalona! A na budowie: ułożona kanalizacja pod chudziakiem, zgodnie z planem dalej startujemy od sierpnia. Gosiu: szambo betoneowe, jak dobrze pamietam, zakładali Agata i Darek-pewnie pomoga ci w tym zakresie. Nam poki co, na dachowke cemnetowa najlepsze ceny dali w Hepi na Zbaszynskiej/Swojskiej, pan Martin (nazwiska nie pomne ale jest bardzo egzotyczne), a najwyzsze w Iwonie/Aleksandrow.Podobnie jak Tommco uwzam ze przy dwuspadowym dachu dom kryty blachą rzeczywiscie za bardzo przypominałby stodołe. Ktos prosił wczesniej o namiary na dobrych projektantow ogrodów/ogrodników, ponizej namiary ktore dostalam od Luśki i Ciechanki: Marek Urbaniak 601301185 Botanika Serwis Ireneusz Pankiewicz ul Czernika 2 m.30. tel.6737750, 602573577 Greg jest aktualnie na etapie wykonywania ogrodu, moze mogłby pomóc. Leszku czekamy niecierpliwie na efekt dziewieciomiesiecznych oczekiwan! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 26.07.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Dzis wpadam tylko na chwile by Ani zloyzc zyczenia wszstkiego naj.....W swoim domku jak w raju tylko komputera brak+ dopiero po 1 sierpnia.pozdrawiam Ciechanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 26.07.2004 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Ciechanka i Ania, czekamy cierpliwie na obiecane parapetówki !!! Bardzo wam zazdroszczę finalnego etapu budowy, aż się łezka w oku kręci kiedy u nas tak będzie? Póki co cieszę się nowopomalowanymi ścianami w moim aktualnym mieszkanku, kolory wybierane z papierka, miał być zgaszony pomarańcz i delikatny wrzos, wyszedł wściekły orange i filot , ze "ja ciebie dam" Dla naszej dzielnej budujacej Ani: "wszystkiego imieninowego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 26.07.2004 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Jesteście kochani!!! Dziękuję Wszystkim za życzenia. Parapetówka juz niedługo. Obiecuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Darek 26.07.2004 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 SPRZEDALIŚMY MIESZKANIE- BUDUJEMY DEALEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Darek 26.07.2004 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Bardzo za wami się nam tęskni .JUtro wyprowadzamy się do szopki na działkę .Nie mamy już netu ZYCZYMY WAM WSZYSTKIM POWODZENIA ANIA Jutro po 19 podjadę do Ciebie na zdrowie . GOSIA TĘSKIĘ OKRUTNIE ZA TOBĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 27.07.2004 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Agato - gratulacje...... też zerkam kiedy słonko Twoje będzie żółte, ale niestety czerwień. A ja tam bujam się z mieszkaniem, bujam się z innymi decyzjami, jakos musze się wziąść do roboty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 27.07.2004 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 A jeszzce jeszzce przemycę małe ogłoszonka: - szukam ekipy wodno-kanalizacyjnej i do co - szukam szamba betonowego oklice Łodzi, niedrogo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 27.07.2004 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Aniu, WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO imieninowego i nie tylko!!!! Agata i Darek - hip hip hura!!!!!!! Małe sprostowanko - tego ogrodnika, co to go polecałam - wycofuję. Zaczął być niesolidny i nie jest to tylko moja opinia. Ja z jego usług zrezygnowalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 28.07.2004 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Agata i Darek gartulacje, cieszę się, że udało się wam i trzymam kciuki. A poza tym ciągle jeszcze czekam na powiększenie rodzinki. Nasza łazienka wygląda coraz bardziej extra, ekipa bardzo fajna i fachowa, ale, aby nie zapeszyć czekam na rozliczenie i wtedy będę mógł coś powiedzieć czy warto polecać. Pozdrawiam Leszek (ale z Mileszek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 28.07.2004 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Agata i Darek gratulki! Mam nadzieję, że strzelił niejeden korek od szampana! Teraz to już musi pójść szybko, chociażby z powodu alternatywy, którą, jak mówicie jest szopa na działce! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 28.07.2004 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 A mnie dziś cholera bierze.... na telefony z okazji sprzedaży mieszkania-hmm udzieliło mi się od Agaty ....ale mam ich w nosie, Ponadto w pracy zamęczają mnie tak, z enie mogę kontynuować dalszych poszukiwań fachowców, a na męża to nie mam co się oglądać, ale dopiero moze w piatek podzwonię się poumawiam na jakieś rozmowy. Mam dwa plusy: + robią orynnowanie i kłąda dachówkę bitumiczną +moze wreszcie Pan rozpocznie przyłącze zewnątrz... aaaa zapomniałąm kupiłam 2 pary drzwi zewnętrznych na budowę)) 1 do domu-bo będe mieszkać na budowie , 2 do pom gospodarczego:) ocynkowane, sliczne srebrne, OCIEPLANE hihihiih, za jedyne 360zł./sztuka brutto:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts